Czy ktoś zna te radia?

radia, anteny, dodatki, strojenie, wybór itp.

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Czy ktoś zna te radia?

Post autor: Marcin-Kraków » ndz gru 25, 2005 12:18 pm

Chodzi o TTI TCB-880 i INTEK M-490 PLUS ?
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Awatar użytkownika
maxi

Post autor: maxi » wt gru 27, 2005 7:47 pm

Radia dosc zaawansowane w elektroniczne duperele Intek markowy sprzet firma typowo komunikacyjna !!
Każdego należy wysłuchać nie ze wszystkim musisz się zgadzać

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt gru 27, 2005 8:23 pm

sorry, ale muszę: :)21 .. koń jaki jest każdy widzi
maxi pisze:Radia dosc zaawansowane w elektroniczne duperele Intek markowy sprzet firma typowo komunikacyjna !!
1.oba radia mają standardową elektronikę jak na dzisiejsze czasy w klasie cb, zaawansowana to zupełnie inna historia.
2.Intek w istocie jest firmą komunikacyjną, dlatego tez dział cb to jego uboczna działalność, firma zajmuje się nowoczesnymi systemami łaczności i powiadamiania przemysłowego i specjalnego, w dziale cb zas handluje konfekcjponowanymi pod swoim logo urządzeniami lafayette i chetach, zresztą i tak produkcja jest tajwańska więc jak go zwał tak zwał.
3.miałem przez jakiś rok intek 1242 (ssb, 4W/4Wsic!) i nie narzekałem, ale to była lafayetka :)21
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

mentor

Post autor: mentor » pn sty 02, 2006 9:57 pm

Ja mam Inteka M-490 Plus, ma kiepskie wyjście PA, nie mogę się nigdzie doczytać ile ma mocy, ale wygląda na jakieś 1W, bardzo mało dokładny przełącznik kanałów w radiu (ale w mikrofonie fajnie działa), pozatym po ok 3 miesiącach bardzo mało intensywnego użytkowania wczoraj się popsuło. Za to fajne jest przełączenie się na Niemieckie częstotliwości.

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » pn sty 02, 2006 10:14 pm

obawiam sie ,że mocy jest 1W właśnie jako wynik homologacji na rynek EU. w radiach intek juz iles tam lat temu spotykałem ograniczoną moc końcówki, bez mozliwości podkrecenia jej. ale nie przjmowałbym sie tym zupełnie 1 czy 4 , nie ma to wielkiego znaczenia jesli dopasowanie instalcji jest ok. pracowałem kiedys dość długo na radiu tej własnie firmy z moca 4W w SSB i wśród innych uzytkowników o mocy od 12-30W, nie miałem gorszych osiągów. to zawsze kwestia operatora, wiec sie nie przejmuj, gorzej z tą awarią.. gdzies tam przy wylocie trasy na skoczów jest serwies, ale nie pamietam adresu, drugi od gliwickiej w prawo przed światłami do kinomolocha - sklep jarzynowo spożywczy, a na bramie reklama, trzeci jest przed servisem LR obok Lubiny.. to jest chyba jankego/przecznica w prawo i do końca - tyle, że serwisant jest dochodzący i trzeba radio zostawić.

mentor

Post autor: mentor » pn sty 02, 2006 10:22 pm

Jest na gwarancji jeszcze więc w sobote zostawie go gościowi w sklepie w Piekarach niech się oni martwią. Ogólnie z radia jestem zadowolony z Magnum 71 pod Geant'em w Katowicach rozmawiam z kierowcami pod Tychami więc jest ok.

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » pn sty 02, 2006 10:28 pm

no spoko, moc nie ma tu nic do rzeczy, a nawet częstokroć modulacja i audio jest bardziej przyjazne. ważniejsza kwestia selektywnosci odbioru.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB radio”