Moderator: Albert_N
cytat z tematu:Karson pisze:Przez te cholerne zimno, stwardniał mi przewód antenowy do CB i... pękł.Czy jest to normalny kabel koncentryczny czy może jakieś cuś specjalne? Bo nie wiem, a wypada chyba zmienić..
No to faktycznie fachowe pismo. Dostrajanie anteny kablem .... Szkoda słów.
RG213 to gruby kabel (10 mm średnicy zewnętrznej). Jakoś trudno mi sobie wyobrazić jego zastosowanie w samochodzie.darkman pisze: cytat z tematu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=17416
(dobry to przeważnie tzw. zagramaniczny o symbolach: RG58c/u lubRG213/u - /50omów oczywiscie).
Drogi Misu,Niva'94 pisze:No to faktycznie fachowe pismo. Dostrajanie anteny kablem .... Szkoda słów.
Drogi Misiu,Niva'94 pisze:RG213 to gruby kabel (10 mm średnicy zewnętrznej). Jakoś trudno mi sobie wyobrazić jego zastosowanie w samochodzie.darkman pisze: cytat z tematu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=17416
(dobry to przeważnie tzw. zagramaniczny o symbolach: RG58c/u lubRG213/u - /50omów oczywiscie).
Jak znajdziesz firmę komputerową która robi jeszcze sieci na koncentryku (popularnie "bncka") to stawiam flaszkęNiva'94 pisze:a także w firmach instalujących sieci komputerowe. Najczęściej wykorzystywany do tych celów jest przewód o oznaczeniu RG-58.
A ja tylko o kawałek kabla zapytałem..darkman pisze:..pierdolisz sobie, a muzom czy tylko dla sportu ?
darkman pisze:...Gruby może więcej
Fakt, robiło się. Ale głównie chodziło mi o sieci WLAN i tym podobne, gdzie używa się wyłącznie przewodów antenowych 50 omowych. Co prawda H-155, H-500 jest trochę sztywny, ale jak ktoś napisał że przy odpowiednim jego ułożeniu też będzie robił.kacperekk pisze:Jak znajdziesz firmę komputerową która robi jeszcze sieci na koncentryku (popularnie "bncka") to stawiam flaszkę :)21Niva'94 pisze:a także w firmach instalujących sieci komputerowe. Najczęściej wykorzystywany do tych celów jest przewód o oznaczeniu RG-58.
Ale fakt robiło się:)
Myślałem że brać krótkofalarska nawet poza eterem hołduje niepisanym zasadom "ham spiritu". Niestety, przeliczyłem się.darkman pisze:Drogi Misu,Niva'94 pisze:No to faktycznie fachowe pismo. Dostrajanie anteny kablem .... Szkoda słów.
czytałeś ? widziałeś ? wiesz o czym piszesz ? czy tylko wiesz, że grają, ale w którym kościele to już nie ?
pierdolisz sobie, a muzom czy tylko dla sportu ?
Drogi kolego,Niva'94 pisze:Myślałem że brać krótkofalarska nawet poza eterem hołduje niepisanym zasadom "ham spiritu". Niestety, przeliczyłem się.darkman pisze:Drogi Misu,Niva'94 pisze: No to faktycznie fachowe pismo. Dostrajanie anteny kablem .... Szkoda słów.
czytałeś ? widziałeś ? wiesz o czym piszesz ? czy tylko wiesz, że grają, ale w którym kościele to już nie ?
pierdolisz sobie, a muzom czy tylko dla sportu ?
FaktNiva'94 pisze:Fakt, robiło się. Ale głównie chodziło mi o sieci WLAN i tym podobne, gdzie używa się wyłącznie przewodów antenowych 50 omowych. Co prawda H-155, H-500 jest trochę sztywny, ale jak ktoś napisał że przy odpowiednim jego ułożeniu też będzie robił.
Czy wygrałem flaszkę?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość