Słabo dolatuje

radia, anteny, dodatki, strojenie, wybór itp.

Moderator: Albert_N

popol25
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Słabo dolatuje

Post autor: popol25 » wt wrz 05, 2006 10:23 am

Radyjko Alan 199, antena długa na stałe do dachu.
Od jakiegoś czasu zaczeło słabo do mnie dolatywać, to co inni mówią na swoich radyjkach, tak powyżej 2 km. Mnie słychać było nawet ponad 10 więc ok. Pojawiały się trzaski i zakłócenia. Zauważyłem, że w gruszce coś lata, jak nią potrząchniesz. Po rozkręceniu okazało się że faktycznie magnes z mocowaniem wystającym z gruchy (do zawieszania gruchy na tapicerce) jest poluzowany. Czy on mógł zakłócać w jakiś sposób radyjko? Jest jeszcze na gwarancji i nie wiem czy reklamować. Wiadomo Alan furrory nie robi ale bez przesady. Co o tym sądzicie?

pyton

Post autor: pyton » wt wrz 05, 2006 2:29 pm

Chwytak z gruszki nic do tego nie ma. Może coś w środku w elektronice: wzmacniacz na wejściu radia sie rozstroił (moze jaki potencjometr w środku sie przekręcił)???? potestuj jeszcze i jak dalej bedzie to samo to do reklamacji. ja bym jeszcze sprawdził antene....
Pathfinder hula po szosach i bezszosach.... :-)

Awatar użytkownika
mazur73

Post autor: mazur73 » wt wrz 05, 2006 5:49 pm

A może poprostu gałkologie trzeba sprawdzić czy radio nie skręcone za mocno ?(czułość odbiornika albo blokada szumu)
http://www.mazur73.pl/
Trooper 2,8td 88 r long
Cadillac Seville 4,6l , 306 KM

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » śr wrz 06, 2006 9:48 pm

u mnie tez w presidencie slabo sciagalo i sie okazalo ze cos w elektronce bylo uszkodzone , naprawa 30 zl i chodzi jak zloto.
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS :) , KIA SORENTO 2,5 crdi VGT

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB radio”