jedno na firmową ciężarówkę - ma być proste, skuteczne, niedrogie, łatwe w obsłudze, i (tu nie jestem pewien) możliwe że na 24 V , albo jakiś konweter zastosować .. ?
a drugie dla mnie - lepsiejsze jakieś, na razie mam alana 42 i antenkę lemma 80 cm, zamocowana przy szybie od strony pasażera [zaleta taka, że jakby jej nie było - nie wadzi]
teraz sie zastanawiam, czy nie zapodać jakiejś większej anteny, może zamontować ja na drzwiach bagażnika albo na zderzaku [oczywiście po dobrowadzeniu masy]
no i radyjko jakieś montowane na stałe a nie przenośne, podstawowa 40 i 4W są wystarczające, natomiast dodatki typu blokady szumów byłyby mile widziane - cena do 500 zł (+-)
dwa radyjka musze kupić
Moderator: Albert_N
dwa radyjka musze kupić
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
-
-
Re: dwa radyjka musze kupić
Na 24V nigdy żadnego CB radia nie spotkałem, nawet o takim nie słyszałem. Pozostaje Ci zakupić reduktor napięcia. Kupisz go w każdym sklepie co sprzętem CB handluje. Chyba że w tej ciężarówce już fabrycznie zamontowano to urządzenie pod radioodtwarzacz, bądź też wyprowadzono "środek" spod akumulatorów.gkozi pisze:
...jedno na firmową ciężarówkę - ma być proste, skuteczne, niedrogie, łatwe w obsłudze, i (tu nie jestem pewien) możliwe że na 24 V , albo jakiś konweter zastosować .. ?
...
to do siebie kup coś z asc i rf-gain`em - nie trzeszczy (już sobie wyrobiłem zdanie na temat asc - robi! bo miałem napisać kiedyś), a do ciężarówki daj jakiegoś taniego szumofona, może być ten co napisałeś, bo jego zadanie to w zasadzie tylko obsługa kanału 19go i wystarczy.gkozi pisze:nie no tak nie chcę - moje przenośne pozostanie mi do przenoszenia [albo na rower]
co do ciężarówki? alan 100? i jakaś antenka [np. moja obecna 80 cm]
i co dla mnie ? pasazerowie mi marudzą jak radio nagle zaczyna trzeszczeć
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi