President Harry II clasic vs ASC
Moderator: Albert_N
President Harry II clasic vs ASC
Chcę nabyć Harrego i zastanawiam się nad tymi dwoma. Nie wiem czy ASC działa poprawnie czy lepiej wziąć classica i ręcznie kręcić gałką.
- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
JEŚLI nie robi ci różnicy parę zeta to kup z ASC, choćby dlatego żeby się nie wściekać że co chwilę musisz kręcić gałką. Mam takiego i sobie chwalę bo jedyna gałka której używam to ta od zmiany biegów i czasami zmieniam kanały. Duży plus tej funkcji i filtrów tam montowanych to to że niweluje wszelkiego rodzaju szumy, zakłócenie zew.itp. W mieście przy duzym natężeniu nadawców i odbiorców to pewnie niewiele pomaga ale i tak jest lepiej niż na zwykłym radyjku. To pisałem ja szary użytkownik Harrego

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl
- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
ASC działa w tzw skrajnym położeniu i raczej nie musisz nic regulować ale jak chcesz to możesz. 

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl
hmm...
Nie chcę nikogo odwodzić od zakupu takiego czy innego radia ale...
Polecił bym unidena 520 chociaż nie ma ASC ale nie jest tak czuły jak dzisiejsze harry czy johnny, czułość nowych modeli radyjek jest fabrycznie mocno podkręcana z uwagi na trendy coraz krótszych anten szczególnie magnesowych, pewnie nie każdy się ze mną zgodzi ale, harry II asc z 1,5metrową anteną na dachu (nie na magnesie) zbiera wszystko
po założeniu krótkiej anteny magnesowej Hustler było zdecydowanie lepiej
Myślę że te czasy już minęły kiedy do herberta dopinało się santiago 1200 i był to przefajny zestaw
Co do U520 nie jest tak czuły i z 1,5 magnum chodził naprawdę fajnie
jednak można się doszukać w necie minusów na temat legalności użytkowania unidenów 510/520
http://www.urtip.gov.pl/uke/index.jsp?p ... &page=text
Nie chcę nikogo odwodzić od zakupu takiego czy innego radia ale...
Polecił bym unidena 520 chociaż nie ma ASC ale nie jest tak czuły jak dzisiejsze harry czy johnny, czułość nowych modeli radyjek jest fabrycznie mocno podkręcana z uwagi na trendy coraz krótszych anten szczególnie magnesowych, pewnie nie każdy się ze mną zgodzi ale, harry II asc z 1,5metrową anteną na dachu (nie na magnesie) zbiera wszystko
Myślę że te czasy już minęły kiedy do herberta dopinało się santiago 1200 i był to przefajny zestaw
Co do U520 nie jest tak czuły i z 1,5 magnum chodził naprawdę fajnie
jednak można się doszukać w necie minusów na temat legalności użytkowania unidenów 510/520
http://www.urtip.gov.pl/uke/index.jsp?p ... &page=text
Pozdrawiam
Przemo
TERRANO II 2,7td black long ; FREELANDER 2.0di
Przemo
mam unidena 520XL z antena PRESIDENTA magnesówka 1,5 m - przewod chyba 7 m i to odbiera tak sobie,
ostatnio mialem przyjemnosc sluchac JOHNY II z taka sama magnesowka tylko przewod chyba 4,5 m i bylo IDEALNIE
ciezko mi sie wypowiadac ale to sa moje odczucia nt porownania tych 2 radyjek
aha i ostatnio po pewnych doniesieniach o tym ze UNIDENY sa nielegalne widzialem radio z naklejka presidenta - wierna kopia mojego UNIDENA - juz wiecie co o tym myslec

ostatnio mialem przyjemnosc sluchac JOHNY II z taka sama magnesowka tylko przewod chyba 4,5 m i bylo IDEALNIE

ciezko mi sie wypowiadac ale to sa moje odczucia nt porownania tych 2 radyjek

aha i ostatnio po pewnych doniesieniach o tym ze UNIDENY sa nielegalne widzialem radio z naklejka presidenta - wierna kopia mojego UNIDENA - juz wiecie co o tym myslec

Seba Lodz
MAM SYNKA
GG - 1103907
MAM SYNKA

GG - 1103907
Co do ASC mam Harrego z ASC i go wcale nie używam najlepiej ręcznie ustawić czułość.
Miałe na auto, ale uznałem, że ręcznie ustawiony próg szumów jest najlepszy.
O ile się nie mylę jest jednak mozliwość ustawienia wzmocnienia anteny.
Miałe na auto, ale uznałem, że ręcznie ustawiony próg szumów jest najlepszy.
Zgadzam się z tobą szumi i zbiera wszystko co jest dookoła.Dor pisze: harry II asc z 1,5metrową anteną na dachu (nie na magnesie) zbiera wszystko

O ile się nie mylę jest jednak mozliwość ustawienia wzmocnienia anteny.
LC KDJ95
No jest możliwość ustawienia czułości odbiornika, co także posiada U520XL choć nielubiany przez polskie prawo ostatnio
mimo to, że oba te radyjka posiadają RF GAIN uniden nie zbiera tak mocno wszystkiego dookoła
Gdyby uniden nie maiał problemów z polską homologacją raczej nie zdecydował bym się na presidenta zawsze to pare groszy zaoszczędzonych
Ponieważ dużo jeżdzę po naszym pięknym kraju wybrałem harego II asc
co by się nie tłumaczyć drogówce z koziej wulki że uniden nie jest be
kolega sobie tak założył sam xenony no fajne światełka
i gdzieś w polsce podczas kontroli policji usłyszał "a gdzie są spryskiwacze reflektorów???" i dowód rejstracyjny zatrzymali
dlatego wolę harego ...
mimo to, że oba te radyjka posiadają RF GAIN uniden nie zbiera tak mocno wszystkiego dookoła
Gdyby uniden nie maiał problemów z polską homologacją raczej nie zdecydował bym się na presidenta zawsze to pare groszy zaoszczędzonych
Ponieważ dużo jeżdzę po naszym pięknym kraju wybrałem harego II asc
co by się nie tłumaczyć drogówce z koziej wulki że uniden nie jest be
kolega sobie tak założył sam xenony no fajne światełka
i gdzieś w polsce podczas kontroli policji usłyszał "a gdzie są spryskiwacze reflektorów???" i dowód rejstracyjny zatrzymali
dlatego wolę harego ...
Pozdrawiam
Przemo
Przemo
- kosa20
- Kontaktowanie:
polecam gamma 90 presidenta. ma 90 cm, ladnie zbiera, ladnie nadaje i najwazniejsze ladnie sie sklada w terenie (sprezyna) i jest wzmocniona.kondziu pisze:skoro 1,5m zbiera za dużo to faktycznie o połowę krutsza powinna być git. Tylko trzeba ją gdzieś blisko dachu zmotać. Może ktoś próbował z dłuższą np około 1m długości oczywiście antenki prezidenta
uzywam i jestem b. zadowolony

pozdrawiam
kosa