nowe stare radia i krotkie opinie

radia, anteny, dodatki, strojenie, wybór itp.

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Klamer

nowe stare radia i krotkie opinie

Post autor: Klamer » pn lip 09, 2007 7:02 pm

Pojawiaja sie na rynku rozne wynalazki, ktore przynajmniej w nazwie maja odnosniki do starych nazw typu:
Cobra 19+, President Harry itp itd - czy mozecie porownac jakosc tych nowych, starych radyjek?
Przykład - President Jackson - jakosc sprzetu popsula sie juz ponad 15 lat temu, mniej wiecej od czasu zmiany barw loga z czerwono czarno bialego na zielone.
Uniden 510, President Harry - tylko slyszalem, ze jakosc odbiornika, nadajnika, wkladki mikrofonowej w stosunku do modeli produkowanych przed laty jest rowniez gorsza
Nadal ześwirowany...

vick

Post autor: vick » wt lip 10, 2007 7:41 am

Też słyszałem takie opinie. Wiem jedno, że stara cobra 21 ltd lepiej hulała od nowego inteka. Druga strona medalu to cena i masówka. No i masz odpowiedź.
vick W 160

Awatar użytkownika
pbyra

Post autor: pbyra » wt lip 10, 2007 9:36 am

cena czyni cuda :)

a później w eterze same zniekształcenia i szumy .... :)
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ

gg: 4793104

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » ndz lip 22, 2007 8:23 pm

pbyra pisze:cena czyni cuda :)

a później w eterze same zniekształcenia i szumy .... :)
zgoda i nie do końca.

swojego czasu, kiedy wlazło się na listę dyskusyjną CB i zadało pytanie jakie radio jest dobre to padała odpowiedź:

UNIDEN 520

i tłumaczono, że to to samo co president, tylko nie płaci się za logo.
jak ktoś próbował dyskutować i dociekać, to dowiadywał się, że jest głąbem i lamerem totalnym.

Potem cofnięto homologację na unideny i pojawiły się głosy, ze to krecia robota presidenta, żeby uwalić konkurencję oferującą tak samo dobre radio jak president, tylko za mniejszą kasę.

mój były teść ma unidena 520. zestrojonego z anteną pięknie. tylko kiedy on nadaje na 19 to słychać go na 21 i na 17 kanale.
ja trzymam się droższych wynalazków (pewnie lubię przepłacać za markę :) ) to kiedy nadaję na 19, to słychać mnie na ... 19

używam w tej chwili presidenta harrego II ASC, wcześniej używałem Alana 48 excel multi. i używalem też Cobry 19dx.
i... wierzę w sens płacenia za droższy sprzęt. naprawdę, różnica jest zauważalna. a jeśli ktoś mówi, że go nie stać, to niech sobie sam odpowie na pytanie, jak często będzie ten sprzęt wymieniał. to zakup na lata...

pozdrawiam
kosa

ps

i drobny joke na koniec, usłyszany w seriwsie CB (litościwie zmilczę gdzie), w który zarabialem końcówkę do zapalniczki dla byłego teścia :

OOOO uniden 520xl, super sprzęt, nie to co "szumofon" president harry II... :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » ndz lip 22, 2007 8:27 pm

to 520xl ma odebraną homologację? Ja słyszałem tylko o 510...
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » ndz lip 22, 2007 8:38 pm

<Kacper> pisze:to 520xl ma odebraną homologację? Ja słyszałem tylko o 510...
http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?new ... ace=Lead01

nie wiem, czy ten link jest dobry, jeśli nie, to zachęcam do wizyty na stronie http://www.uke.gov.pl i wpisanie do wyszukiwarki hasła UNIDEN.

wyświetla 2 linki, ten drugi jest odpowiedzią na Twoje pytanie.
zacytuję tylko początek:

"Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom."

pozdrawiam
kosa

sebalodz

Post autor: sebalodz » ndz lip 22, 2007 9:48 pm

taaaa a ten president co jest kopia UNIDENA t oniby zgodny z normami :lol: :)3
czysty marketing......po wycofaniu unidena radia te maja znaczek president'a ... :lol:
Seba Lodz
MAM SYNKA :-)
GG - 1103907

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » ndz lip 22, 2007 10:01 pm

sebalodz pisze:taaaa a ten president co jest kopia UNIDENA t oniby zgodny z normami :lol: :)3
czysty marketing......po wycofaniu unidena radia te maja znaczek president'a ... :lol:
oj... nie mają. naprawdę, ten znaczek innym offsetem jest kładziony :)2 .

to, że po rozmontowaniu radia, ścieżki wyglądają podobnie, to nie znaczy, że... działaja podobnie.

bo nie działają.

przetestowałem, na własne uszy... bynajmniej nie nadepnięte przez słonia :lol:

sprawdź, poczuj różnicę... :lol:

pozdrawiam
kosa

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » ndz lip 22, 2007 10:06 pm

sebalodz pisze:taaaa a ten president co jest kopia UNIDENA t oniby zgodny z normami :lol: :)3
a swoją drogą, to do tej pory mówiono, że uniden jest kopią presidenta, ale moze źle słyszałem :)21
taaaaak, uniden, marka, na której wzorują się inne wszystkie. :o

szkoda, że tylko unidenowi cofnięto homologację... pewnie dlatego, że President bezczelnie kopiował wzornictwo i elektronikę Unidena :)20 :)20 :)20 i bezczelnie tenże President zapłacił "GRUBĄ" łapówkę w UKE, za cofnięcie homologacji Unidenowi... hi, hi,hi

pozdrawiam
kosa

ps

polecam cytat z UKE:

"...Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom... "

UNIDENY SIEJĄ!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB radio”