nowe stare radia i krotkie opinie
Moderator: Albert_N
nowe stare radia i krotkie opinie
Pojawiaja sie na rynku rozne wynalazki, ktore przynajmniej w nazwie maja odnosniki do starych nazw typu:
Cobra 19+, President Harry itp itd - czy mozecie porownac jakosc tych nowych, starych radyjek?
Przykład - President Jackson - jakosc sprzetu popsula sie juz ponad 15 lat temu, mniej wiecej od czasu zmiany barw loga z czerwono czarno bialego na zielone.
Uniden 510, President Harry - tylko slyszalem, ze jakosc odbiornika, nadajnika, wkladki mikrofonowej w stosunku do modeli produkowanych przed laty jest rowniez gorsza
Cobra 19+, President Harry itp itd - czy mozecie porownac jakosc tych nowych, starych radyjek?
Przykład - President Jackson - jakosc sprzetu popsula sie juz ponad 15 lat temu, mniej wiecej od czasu zmiany barw loga z czerwono czarno bialego na zielone.
Uniden 510, President Harry - tylko slyszalem, ze jakosc odbiornika, nadajnika, wkladki mikrofonowej w stosunku do modeli produkowanych przed laty jest rowniez gorsza
Nadal ześwirowany...
- kosa20
- Kontaktowanie:
zgoda i nie do końca.pbyra pisze:cena czyni cuda
a później w eterze same zniekształcenia i szumy ....
swojego czasu, kiedy wlazło się na listę dyskusyjną CB i zadało pytanie jakie radio jest dobre to padała odpowiedź:
UNIDEN 520
i tłumaczono, że to to samo co president, tylko nie płaci się za logo.
jak ktoś próbował dyskutować i dociekać, to dowiadywał się, że jest głąbem i lamerem totalnym.
Potem cofnięto homologację na unideny i pojawiły się głosy, ze to krecia robota presidenta, żeby uwalić konkurencję oferującą tak samo dobre radio jak president, tylko za mniejszą kasę.
mój były teść ma unidena 520. zestrojonego z anteną pięknie. tylko kiedy on nadaje na 19 to słychać go na 21 i na 17 kanale.
ja trzymam się droższych wynalazków (pewnie lubię przepłacać za markę

używam w tej chwili presidenta harrego II ASC, wcześniej używałem Alana 48 excel multi. i używalem też Cobry 19dx.
i... wierzę w sens płacenia za droższy sprzęt. naprawdę, różnica jest zauważalna. a jeśli ktoś mówi, że go nie stać, to niech sobie sam odpowie na pytanie, jak często będzie ten sprzęt wymieniał. to zakup na lata...
pozdrawiam
kosa
ps
i drobny joke na koniec, usłyszany w seriwsie CB (litościwie zmilczę gdzie), w który zarabialem końcówkę do zapalniczki dla byłego teścia :
OOOO uniden 520xl, super sprzęt, nie to co "szumofon" president harry II...

- kosa20
- Kontaktowanie:
http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?new ... ace=Lead01<Kacper> pisze:to 520xl ma odebraną homologację? Ja słyszałem tylko o 510...
nie wiem, czy ten link jest dobry, jeśli nie, to zachęcam do wizyty na stronie http://www.uke.gov.pl i wpisanie do wyszukiwarki hasła UNIDEN.
wyświetla 2 linki, ten drugi jest odpowiedzią na Twoje pytanie.
zacytuję tylko początek:
"Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom."
pozdrawiam
kosa
- kosa20
- Kontaktowanie:
oj... nie mają. naprawdę, ten znaczek innym offsetem jest kładzionysebalodz pisze:taaaa a ten president co jest kopia UNIDENA t oniby zgodny z normami![]()
![]()
czysty marketing......po wycofaniu unidena radia te maja znaczek president'a ...

to, że po rozmontowaniu radia, ścieżki wyglądają podobnie, to nie znaczy, że... działaja podobnie.
bo nie działają.
przetestowałem, na własne uszy... bynajmniej nie nadepnięte przez słonia

sprawdź, poczuj różnicę...

pozdrawiam
kosa
- kosa20
- Kontaktowanie:
a swoją drogą, to do tej pory mówiono, że uniden jest kopią presidenta, ale moze źle słyszałemsebalodz pisze:taaaa a ten president co jest kopia UNIDENA t oniby zgodny z normami![]()
![]()
czysty marketing......po wycofaniu unidena radia te maja znaczek president'a ...

taaaaak, uniden, marka, na której wzorują się inne wszystkie.

szkoda, że tylko unidenowi cofnięto homologację... pewnie dlatego, że President bezczelnie kopiował wzornictwo i elektronikę Unidena

pozdrawiam
kosa
ps
polecam cytat z UKE:
"...Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom... "
UNIDENY SIEJĄ!!