Nie zauważyłem (bo nie ma, albo ja ślepy) podobnego pomysłu na Forum.
A rzecz byłaby przydatna gdyby offroad gadał na jednym kanale.
Często jeżdżę sam, znaczy jednym autem i spotykam pojedyncze auta po chaszczach. Nieraz się ktoś zagrzebie albo zwyczajnie szuka towarzystwa albo normalnie mijamy się w zasięgu wzroku więc fajnie byłoby zagadać to czy owo.
Dodatkowa rzecz to bezpieczeństwo: na moim podwórku wygląda to tak, że na przykład na Pustyni Błędowskiej czasem niezły niezły hardcore bywa jak pyrkasz sobie spokojnie samurajkiem i nagle zza wydmy parch ci kratę pokaże. Albo lecisz prosto na quadzika. Podobnie bywa na beskidzkich zjazdach/podjazdach. A możnaby wzorem z 19nastki zapytać "Koledzy, kogo mamy w piaskownicy?". Dodatkowo myślę, że miałoby to dobry wpływ na "spirit" środowiska 4x4.
Korzyści określenia któregoś kanału jako offroadowego sami znajdziecie pewnie jescze więcej.
Myślę, że kanał 4 byłby dobry ze względu na to że nieczęsto zapuszczają się tam kierowcy z dłuższymi gadkami (wybiera się do tego zwykle okolice 19tki) i podobnie z stacjonarnymi użytkownikami którzy jak zauważyłem okupują okolice 28ki. Poza tym czwórka jak 4x4 albo kanał 16 bo to dokładnie 4x4.

W moim skromnym mieście na 10 działają tak busiarze i widzę, że ma to ręce i kończyny dolne.
Co Wy na to?