IMTEK H-520 PLUS, SUNKER - prośba o opinie

radia, anteny, dodatki, strojenie, wybór itp.

Moderator: Albert_N

rudy102
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

IMTEK H-520 PLUS, SUNKER - prośba o opinie

Post autor: rudy102 » czw lip 19, 2007 12:22 pm

Czołem Koleżanki i Koledzy.
Przymierzam się do zakupu radyjka i pomyślałem, że taki ręczny model (IMTEK), który można ze sobą w las zabrać + zewnętrzna antena i grucha do autka to dobry pomysł.
Czy macie jakieś doświadczenia z tym modelem i tą marką?
Za 600 pln mam szanskę kupić radio z adapterem + antena na magnesie (120 cm) + grucha - dobra cenka?

A co myślicie o SUNKERach? Jakie doświadczenia?

Pozdrawiam i będę wdzięczny za rady,

Wojtek

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Re: IMTEK H-520 PLUS, SUNKER - prośba o opinie

Post autor: kosa20 » ndz lip 22, 2007 8:56 pm

rudy102 pisze:Czołem Koleżanki i Koledzy.
Przymierzam się do zakupu radyjka i pomyślałem, że taki ręczny model (IMTEK), który można ze sobą w las zabrać + zewnętrzna antena i grucha do autka to dobry pomysł.
Czy macie jakieś doświadczenia z tym modelem i tą marką?
Za 600 pln mam szanskę kupić radio z adapterem + antena na magnesie (120 cm) + grucha - dobra cenka?

A co myślicie o SUNKERach? Jakie doświadczenia?

Pozdrawiam i będę wdzięczny za rady,

Wojtek
a jak zabierzesz w las, to z kim masz zamiar w tym lesie rozmawiać? bo jak z własnym samochodem, to potrzebne Ci i tak radio samochodowe :)

za 600 złotych możesz kupić naprawdę DOBRE radio do samochodu i DOBRĄ antenę do samochodu...

a jak potrzebujesz łączności z autem, to kup sobie w MM lub EURO pmr-ki za 139 złotych

pozdrawiam
kosa

rudy102
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rudy102 » pn lip 23, 2007 9:37 am

kosa20 pisze:
a jak zabierzesz w las, to z kim masz zamiar w tym lesie rozmawiać? bo jak z własnym samochodem, to potrzebne Ci i tak radio samochodowe :)

za 600 złotych możesz kupić naprawdę DOBRE radio do samochodu i DOBRĄ antenę do samochodu...

a jak potrzebujesz łączności z autem, to kup sobie w MM lub EURO pmr-ki za 139 złotych

pozdrawiam
kosa
no to może się nieprecyzyjnie wyraziłem. spodobała mi się po prostu idea posiadania radyjka, które w razie potrzeby mogę wypiąć z auta, podpąć krótką antenkę, włożyć paluchy i pójść - dla przykładu - w las, pozostając w stałym kontakcie z resztą ekipy, która ma radia w samochodach.

póki co nie zależy mi na byciu w kontakcie z własnym samochodem, ale być może to po prostu kwestia czasu.

proszę, jeśli siedzisz w temacie - podpowiedz, jaki sprzęt Ty byś polecał za te 600 pln i czy IMTEK nie wchodzi w grę po prostu bo nie, czy masz z tym modelem/marką jakieś doświadczenia.

Wojtek
LR Disco '95

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » pn lip 23, 2007 10:16 am

[quote="rudy102
proszę, jeśli siedzisz w temacie - podpowiedz, jaki sprzęt Ty byś polecał za te 600 pln i czy IMTEK nie wchodzi w grę po prostu bo nie, czy masz z tym modelem/marką jakieś doświadczenia.

Wojtek[/quote]

przykro mi, ale nie mam żadnych doświadczeń, jeśli chodzi o "ręczniaki" :)3

mogę co najwyżej pisać o typowo samochodowych zestawach, bo ich troszkę juz mialem :)

pozdrawiam
kosa

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB radio”