Witam co myslicie o tych radyjkach
Moderator: Albert_N
Witam co myslicie o tych radyjkach
http://nowyelektronik.pl/searchsklep.ph ... s&nr=63053
oraz
http://nowyelektronik.pl/searchsklep.ph ... s&nr=68503
Prosze o odpowiedz dziekuje
oraz
http://nowyelektronik.pl/searchsklep.ph ... s&nr=68503
Prosze o odpowiedz dziekuje
Miałem zamiar kupi 880, ale kolega mnie wyleczył (po tygodniu używania zaczęło szwankowa - co , nie wnikałem) , sprzedał i kupił jakiegoś alana. Ja się szarpnąłem na Johnnego II. Dobrze robi w plaskatym (antena hastler AC-100) i w suzie (antena Lemm AT-1700).
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
- piotr oskwarek
-
- artur krzysztof wnorowski
-
Nie ma nic na temat homologacji to ze zgodnie ze standardami europejskimi nie znaczy ze ma pozwolenie na legane urzytkowanie w Polsce pare dyszek wiecej i masz COBRE lub UNIDENA
poszukaj w
www.ceneo.pl
najtanszej opcji
poszukaj w
www.ceneo.pl
najtanszej opcji
i tu jesteś w mylnym błędzie, nie chce mi sie szukać rozporządzenia, ale mówi ono właśnie o standardach europejskich w zdefiniowanym zakresie częstotliwości i mocyartur krzysztof wnorowski pisze:Nie ma nic na temat homologacji to ze zgodnie ze standardami europejskimi nie znaczy ze ma pozwolenie na legalne użytkowanie w Polsce
Nadal ześwirowany...
- artur krzysztof wnorowski
-
byc moze ale gdzies niedawno czytałem w "jude cajtung"ze sa problemy z jakimis modelami szczegolnie tymi tanszymi ze nie trzymaja parametrow i mogą byc jakims tam towarem gorszej jakosci
wydaje mi sie ze PIR czy jesli jeszcze isnieje pod tą nazwą powinien wydac pozytywną opinie ale jak zwykle w mylnym błędzie moge być
wole jakies sprawdzone deczko droższe moze byc 1 czterdziestka i tak wiecej nie trza
wydaje mi sie ze PIR czy jesli jeszcze isnieje pod tą nazwą powinien wydac pozytywną opinie ale jak zwykle w mylnym błędzie moge być

jeśli urzadzenie nie spełnia wymogów (norm) pojawia sie zakaz dystrybucji takich produktów vide Uniden 520
Mowie o "Rozporządzeniu Ministra Transportu z dnia 3 lipca 2007 r. w sprawie urządzeń radiowych nadawczych lub nadawczo-odbiorczych, które mogą być używane bez pozwolenia radiowego"

Mowie o "Rozporządzeniu Ministra Transportu z dnia 3 lipca 2007 r. w sprawie urządzeń radiowych nadawczych lub nadawczo-odbiorczych, które mogą być używane bez pozwolenia radiowego"

Nadal ześwirowany...
Fakt,
Pytamy sie o legalność czy o użytkowanie?- jak użytkowanie, to polecam Rangera, Alana 18, SuperCheetach'e, Lincolna a dla bardziej zamożnych Yaesu 857 - żadne z wyżej wymienionych nie spełnia wymogów rozporządzenia (no może poza 18tym)a używanie ich na paśmie obywatelskim jest niedozwolone, a też jak się pojawią na znanym serwisie aukcyjnym to szybko znikają
Pytamy sie o legalność czy o użytkowanie?- jak użytkowanie, to polecam Rangera, Alana 18, SuperCheetach'e, Lincolna a dla bardziej zamożnych Yaesu 857 - żadne z wyżej wymienionych nie spełnia wymogów rozporządzenia (no może poza 18tym)a używanie ich na paśmie obywatelskim jest niedozwolone, a też jak się pojawią na znanym serwisie aukcyjnym to szybko znikają
Nadal ześwirowany...