Cb raz działa raz nie
Moderator: Albert_N
Cb raz działa raz nie
Kupiłem w środe cb zamontowałem i raz mi chwyta tzn dobrze wszystko słysze innym razem słysze tylko cichutko tzn mam na full głosnosc a w cb mi szeptaja. Co jest nie tak???? Radio ma 5 dni. Czyzby koncówka mocy padała????
- Discotheque
-
- Discotheque
-
a co ma wtyczka mikrofonu z głośnością odsłuchu?Adamm pisze:Może źle zapięty wtyk gruchy do radia ?
jak masz dodatkowo do cichości krótki zasięg (kilka-dziesiąt/set m) to problem jest raczej w kablu antenowym
cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
niestety w tych alanach na ptęgę wysiadają potencjometry. zgłoś na gwarancji. ja u się 3 wymieniłem i za 4 razem kupiłem presidenta i jest boskooowolf_87 pisze:nowość cb zaczyna normalnie działac po ok 20 min gdy jest właczone. Po dłuzszej przerwie od uzytkowania znów trzeba czekac jakies 20 min i działa. Co to moze byc????
- Discotheque
-
Ja wlasnie pozbylem sie nowiutkiego Alana 102 i kupilem TTI 880.
Niebo a ziemia normalnie. Alan niezbyt dzialal, kiepsko mnie bylo slychac, w miescie szum wykanczal, to samo mam w Alanie 42.
Aktualnie radio bez RF Gaina i ANL jest niezbyt poreczne w miescie.
I tak nic nie pobije Presidenta ale jak budzetowo to i TTI880 wymiata.
Niebo a ziemia normalnie. Alan niezbyt dzialal, kiepsko mnie bylo slychac, w miescie szum wykanczal, to samo mam w Alanie 42.
Aktualnie radio bez RF Gaina i ANL jest niezbyt poreczne w miescie.
I tak nic nie pobije Presidenta ale jak budzetowo to i TTI880 wymiata.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
Więc tak- Alan zestrojony, działa w sumie OK, ale....
1. "Zimne luty"- jak na gwarancji to od razu możesz nowe radio oddać do przelutowania
2. Potencjometry- słaba rzecz w tej radioli
Na razie działa, koszta, hmm, kolega z serwisu za pkt 1 powiedział, że wziąłby ~ 20,00 zł, za pkt 2 ~ 30,00 zł.
Ale radio jest na gwarancji, więc lepiej to zgłosić do serwisu
1. "Zimne luty"- jak na gwarancji to od razu możesz nowe radio oddać do przelutowania
2. Potencjometry- słaba rzecz w tej radioli
Na razie działa, koszta, hmm, kolega z serwisu za pkt 1 powiedział, że wziąłby ~ 20,00 zł, za pkt 2 ~ 30,00 zł.
Ale radio jest na gwarancji, więc lepiej to zgłosić do serwisu

-
- bartekbp01
-
nie chcąc rozpoczynać nowego tematu zadaje to pytanie tutaj:
otóż mam problemik bo w moim radyjku słyszę własny silnik (może to układ zapłonowy może alternator) poradzie co zrobić (poza oczywistymi oczywistościami typy wymień alt. itp) może da się jakoś zekranować radyjko albo co?!? z góry dziękuje za pomoc
otóż mam problemik bo w moim radyjku słyszę własny silnik (może to układ zapłonowy może alternator) poradzie co zrobić (poza oczywistymi oczywistościami typy wymień alt. itp) może da się jakoś zekranować radyjko albo co?!? z góry dziękuje za pomoc

JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

- bartekbp01
-
- silverstone
-
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=51157
Taki filterek jak tam opisany może pomóc. Kupiłem w jakimś sklepie elektronicznym coś podobnego, ale już miesiąc zbieram się coby założyć, więc jeszcze nie wiem jak działa.
Taki filterek jak tam opisany może pomóc. Kupiłem w jakimś sklepie elektronicznym coś podobnego, ale już miesiąc zbieram się coby założyć, więc jeszcze nie wiem jak działa.
1,6 '92, 1,7i '98.....
- chiquito83
moze to glupie pytanie ale zasilanie radyjka podlaczyles pod co? bezposrednio pod aku?bartekbp01 pisze:nie chcąc rozpoczynać nowego tematu zadaje to pytanie tutaj: