Witam .
Leży taka antenka sobie w sklepie na autohofie w Rzeszy Nemeckiej,
nazywa sie Midland Alan C70 1/4 fali , nie umiem znaleźć nic na jej temat w internecie , jaki ma zysk i jak się to ustrojstwo zachowuje.
Z wyglądu ; cewka gruba , porządna a wykonanie także jak anten z wyższej półki tylko te 70 cm mnie zastanawia ale też korci bo mało wystaje i jest zgrabne.
Chciałbym ją załozyc na próbę do busa na rynienkę a jak sie sprawdzi to do plaskatego i jeepa cj-7 na tył.
Jak by ktoś coś mądrego na jej temat wiedział albo podobnych firmowych wynalazków jak sie sprawóją i tym podobne to proszę sie podzielić wiadomościami.
Cena tej antenki to 60 jurandów europejskich.
Antena Midland Alan C-70cm
Moderator: Albert_N
- kuba_samurai
-
Ja miałem w starym plackaczy zamontowaną antenkę 80 cm i byłem z niej bardzo zadowolony. Naprawdę nieźle zbierała. Miałem ją zamontowaną w miejscu seryjnej radiowej i polecam takie rozwiązanie. Teraz ona śmiga w samuraju zamontowana na tylnej klapie, tak że praktycznie nie wystaje ponad dach (poprzednią jak wystawała to gałęzie szybko zweryfikowały negatywnie). I ta antena na krótkie dystanse całkiem nieźle robi. Nie miałem jej jeszcze okazji testować w samim na większe dystanse.
japoński wojownik 1.3, leśnik 2.0, australijski interior 2.0d