INTEK M-150
Moderator: Albert_N
- harcownik1979g
-
INTEK M-150
Kupiłem jak w temacie jak sie bedzie sprawdzał dam znać. Kilka radgdzienajlepiej umiescic antene? czy radziocb nad radiem cd nie beda sie wazajemnie zaklucały, czy kabel po podłodze p< pod wykładzina> do knosoli srokowej moze miec wpłw na odbiór. i Njaglu[psze z bydan jak lepiej miec ustawione am czy fm
FIAT 600 ( czerwony pierdziel )
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- harcownik1979g
-
to jeszcze raz powoli. Kilka pytań co do radia cb.
1. Gdzie najlepiej umiescic antene magnesową
2. czy radio cb umieszczone nad radiem cd w konsoli srodkowej nie będą sie wzajemnie zakłucać
3. Czy kabel poprowadzony po podłodze od tyłu auta do konoli srodkowej bedzie miał wpływ na odbiór/ nadawanie
4. Co lepiej stosowac am czy fm
Za pierwszego posta wielkie sory ale czasem jakoś tak samo wychodzi
1. Gdzie najlepiej umiescic antene magnesową
2. czy radio cb umieszczone nad radiem cd w konsoli srodkowej nie będą sie wzajemnie zakłucać
3. Czy kabel poprowadzony po podłodze od tyłu auta do konoli srodkowej bedzie miał wpływ na odbiór/ nadawanie
4. Co lepiej stosowac am czy fm
Za pierwszego posta wielkie sory ale czasem jakoś tak samo wychodzi
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
1.Zalezy do jakich lacznosci, jesli ma wystarczyc np. do kilometra na asflacie, to wlasciwie obojetne. Jesli ma byc dobrze, to na dachu, najlepiej na srodku. Do tego zestroic antene porzadnie. Strojenie anteny dziala tylko dla danego ukladu, czyli kazda zmiana jej polozenia, dlugosci kabla itp. powoduje pogorszenie zestrojenia.
2.Nie zdarzylo mi sie.
3.Nie wiem, nie powinien na moj rozum.
4.W dalszym ciagu wiekszosc ludzi jest na am.
2.Nie zdarzylo mi sie.
3.Nie wiem, nie powinien na moj rozum.
4.W dalszym ciagu wiekszosc ludzi jest na am.
- harcownik1979g
-
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- harcownik1979g
-
Witam i kolejne pytanie jako początkującego Cb radio zestrojone swr okolo 1,2. Ale jak zadaje pyanie na cb to nie ma odzewu. Wiec chcialem sie zapytac jak poznać czy koncówka mocy est spalona by doszły mnie sluchy ze czasem się palą. Nadmienie ze odbiór jest bardzo czysty
"Użyj opcji Szukaj" w tym dzialeharcownik1979g pisze:Witam i kolejne pytanie jako początkującego Cb radio zestrojone swr okolo 1,2. Ale jak zadaje pyanie na cb to nie ma odzewu. Wiec chcialem sie zapytac jak poznać czy koncówka mocy est spalona by doszły mnie sluchy ze czasem się palą. Nadmienie ze odbiór jest bardzo czysty
Nadal ześwirowany...
Jeśli spalisz końcówkę mocy, poprostu nikt Cię nie usłyszy, ale jeśli masz SWR 1,2 i nie nadawałeś na odkręconej antenie, to nie powinno się to przytrafić.harcownik1979g pisze:Witam i kolejne pytanie jako początkującego Cb radio zestrojone swr okolo 1,2. Ale jak zadaje pyanie na cb to nie ma odzewu. Wiec chcialem sie zapytac jak poznać czy koncówka mocy est spalona by doszły mnie sluchy ze czasem się palą. Nadmienie ze odbiór jest bardzo czysty