PROBLEM Z CB
Moderator: Albert_N
- lechniak
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
PROBLEM Z CB
Z góry zaznacze że nie znam sie na radiach ale jakos tak skompletowałem.
Antenę mam magnesową ze względu na to że w vitarze nie ma gdzie przykręcic zabardzo zwykłej Na postoju jeszcze ale w czasie jazdy szumy.Nie wiem gdzie tkwi problem.Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale magnes anteny jest na pałąku (vitara odkryta) i dzieli go od blachy palndeka.Czy to ma jakieś zaczenie?powinno być bezpośrednio na balchę?Czy może to trzeba jakoś wyregulować.Niech mi ktoś pomoże bo już powoli mam dośc tego radia.Słychać mnie nie wyrażnie a ja prawie wogóle nie słysze.Może w terenie będzie ok jak będzie mniejsza odległość ale na trasie nie można sie dogadać.Jeżlei to trzeba jakoś ustawic to prosze o rady czy jestem to w stanie sam wykonać czy do kogoś mądrzejszego podjechać??pozdrawiam
Antenę mam magnesową ze względu na to że w vitarze nie ma gdzie przykręcic zabardzo zwykłej Na postoju jeszcze ale w czasie jazdy szumy.Nie wiem gdzie tkwi problem.Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale magnes anteny jest na pałąku (vitara odkryta) i dzieli go od blachy palndeka.Czy to ma jakieś zaczenie?powinno być bezpośrednio na balchę?Czy może to trzeba jakoś wyregulować.Niech mi ktoś pomoże bo już powoli mam dośc tego radia.Słychać mnie nie wyrażnie a ja prawie wogóle nie słysze.Może w terenie będzie ok jak będzie mniejsza odległość ale na trasie nie można sie dogadać.Jeżlei to trzeba jakoś ustawic to prosze o rady czy jestem to w stanie sam wykonać czy do kogoś mądrzejszego podjechać??pozdrawiam
suzuki vitara 1,6
To może w czasie jazdy plandeka Ci tak szumi... 
A poważniej: może radio było grzebane przez jakiegoś innowatora, i jest rozstrojone ? A może po prostu trzeba porządnie zestroić antenę (chociaż na odbiór to jakby mniej trochę rzutuje) ?

A poważniej: może radio było grzebane przez jakiegoś innowatora, i jest rozstrojone ? A może po prostu trzeba porządnie zestroić antenę (chociaż na odbiór to jakby mniej trochę rzutuje) ?
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- chiquito83
Niekoniecznie. Bardziej istotna jest tu pojemność całego układu, a niekoniecznie musi się to objawiać połączeniem galwanicznym. Zresztą po to zostały wymyślone magnesówki, aby nie robić dziur w blasze, jeśli ktoś bardziej kocha swoje autochiquito83 pisze:antena powinna byc bezsposrenio do blachy, to raz.

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-
- chiquito83
a skad wiesz jaka ma pojemnosc plandeka?misman pisze:Niekoniecznie. Bardziej istotna jest tu pojemność całego układu, a niekoniecznie musi się to objawiać połączeniem galwanicznym. Zresztą po to zostały wymyślone magnesówki, aby nie robić dziur w blasze, jeśli ktoś bardziej kocha swoje autochiquito83 pisze:antena powinna byc bezsposrenio do blachy, to raz.

-
Mialem takie samo doświadczenie w mojej Terrance - boris.blank - dobrze Ci radzi. Po zmianie anteny na 150cm i polaczeniu ekranu z masą samochodową wszystko u mnie zniklu.Od pol roku mam cisze w samochodzie.Jest tylko jeden problem - gdy wlacze wycieraczki to musze wylaczyc CB bo jest tylko BZZZZITBBBBZZIT 

-