kogucik2 pisze:a tak serio to to moze dzialac i jak dlugo ?![]()
![]()
A ty na lekcje fizyki chodził ?

Moderator: Misiek Bielsko
kogucik2 pisze:a tak serio to to moze dzialac i jak dlugo ?![]()
![]()
Przyjmuję zamówienia...
Jezeli o sledzie chodzi, to ten mi nie smakuje. Za cholere. Za to bardzo lubie takie, jak sprzedaja na ulicy w Holandii, takie cos ala nasze hotdogi. Sledz jest bodaj peklowany w beczkach w calosci, pozniej sie go obiera, filetuje i je w bulce ze slodkim ogorkiem koserwowym i cebula. O takiAdamek pisze: Instrukcja szamania tego swinstwa.
Ale, ze o co Ci sie rozchodzi ?zippo68 pisze:Offroad ponad 90-lat temu.Po strzeleniu boka stawiają przez dach
już poprawioneAdamek pisze:Ale, ze o co Ci sie rozchodzi ?zippo68 pisze:Offroad ponad 90-lat temu.Po strzeleniu boka stawiają przez dach
Kapeciu drogi mój. Oczywiscie masz rację co do sposobu zjedzenia, zwłaszcza w drugiej wersji, jak moja matula przywiozła powtórkę. Tak jadaja lokalesy. I ponoć smakuje. Ja mam takie przemyslenia. W roku zeszłym koparka wyciagneła u mnie na działce zwłoki. Zawinęte w worek. Psa, kota, norki, nie wiem. W rozkładzie, w worku foilowym brrrrrr. Jak zahaczył koleś łyżką koparki to potrzebowałem dwa kroki na spawanie...kapec pisze:Ta. Z tego co wiem to tam tez jest to potrawa sezonowa, kupuje sie na jakiestam swieto. Nam przywiozla pani mieszkajaca w Szwecji na stale.protetyk pisze:To te słynne kiszone śledzie zza Bałtyku?
Podejscia robilismy 2. Pierwsze takie jak widac na tym filmie - sledz do geby bezposrednio. Spawanie murowane.
Drugie po szwedzku. Puszke otwiera sie we wiadrze z woda, od razu je plucze i kilka razy wymienia wode. Pozniej, jak juz tak nie smierdzi, filetuje sie odcinajac plat miesa od osci i kregoslupa. Je sie tak: ugotowany w mundurku ziemniak przekrojony na pol, na to filet, plaster cebuli i lyzka smietany. Popijac wodka albo mlekiem. Mi za kazdym razem jeszcze przez 2 dni sie to cholerstwo odbijalo.
Bylo lepiej niz za pierwszym razem, ale mozna jeszcze by z raz sprobowac. Pamietaj, zeby mamie napomknac jakby sie wybierala tamze.matex pisze:jak moja matula przywiozła powtórkę.
chcę to zobaczyć...Browning pisze:W PL nie ma nigdzie opcji kupienia? Chciałbym tego śledzika spróbować
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości