"koncik" motocyklowy 2

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Re: "koncik" motocyklowy 2

Post autor: czesław&jarząbek » wt lip 29, 2014 8:51 pm

acidrain84 pisze: chociaż czekałem na kopa w dupę tubylcowi i jego lot koszący do sadzawki.
a w sensie, że z powodu?

bo nie miał życzenia by jakieś ćwoki mu jezdziły po terenie na motorach?

też bym nie miał. święte prawo własności.
zjeżdżać.
#noichuj

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » wt lip 29, 2014 9:06 pm

No właśnie mi też się wydaje, że to trochę nie tak do końca mogło być...
Nieraz wypadała mi zgraja oszołomów na pierdzikach z lasu prosto w konie i szpic, bo oni akurat na moim wyskoczyli z lagru. I karwa, zamiast dwie kulki w głowie mieć, i grzecznie, zgasić, przepchać, to faja, przez środek na piździe. Zupełnie się nie dziwię kolesiowi, że się zdenerwował, choć pewnie nie był do końca na umyśle ogarnięty. Bo jakby mi się udało, to chętnie bym skurwiela jednego z drugim z siodła wysadził i wyjaśnił którędy do domu piechotą...
Nie dość, że nakurwia bez wydechu kilka godzin w jednym rowie, że ochujeć idzie w weekend, to jeszcze Ci przeryje środek posesji, konie spłoszy, dzieci wystraszy i happy, że jest gościu z miasta... :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » wt lip 29, 2014 10:02 pm

Czy to skuter wodny czy terenowka czy enduro.Ludzie dziela sie na tych ktorzy wkrwiaja innych i na takich ktorzy nie wkrwiaja.Troche oleju w glowie i nie ma problemow.
Oczywiscie sa sytuacje ze ci co moga tylko pomarzyc o sprzecie , atakuja .
Akurat w Polsce jest jeszcze w miare i jakis space jest.W de czy uk to sie za bardzo nie da, poza zamknietym torem...
Tak ze warto czasem pomyslec zeby moc dalej sie bawic...
ostatnio pchalem enduro wzdloz drogi na stacje benzynowa, minelo mnie ze 4 motocyklistof i zaden sie nie zatrzynal
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"

Awatar użytkownika
acidrain84

Post autor: acidrain84 » wt lip 29, 2014 10:13 pm

czesław&jarząbek pisze:
acidrain84 pisze: chociaż czekałem na kopa w dupę tubylcowi i jego lot koszący do sadzawki.
a w sensie, że z powodu?

zjeżdżać.
A z powodu napie.dalania grabiami w kask.
Nie żeby chodziło o ciężki wpierdol, ale jak grzecznie pytam jak opuścić czyjś teren i w odpowiedzi ktośby mnie poczęstował grabiami to wiesz... Miłość do bliźniego i drugi policzek to w sumie tylko wytyczne...

edit: Wytłuszczenie jednego słowa.
Cynizm i sarkazm mam w zakresie standardowych usług. Drobne złośliwości dla stałych klientów gratis.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr lip 30, 2014 7:21 am

acidrain84 pisze:pytam jak opuścić czyjś teren i w odpowiedzi ktośby mnie poczęstował grabiami to wiesz...
elementarne.
poziom odpowiedzi adekwatny do poziomu pytania.
tą samą drogą którą wjechałeś.
natychmiast.
#noichuj

Sygma

Post autor: Sygma » śr lip 30, 2014 7:40 am

montero pisze: Oczywiscie sa sytuacje ze ci co moga tylko pomarzyc o sprzecie , atakuja .
nie wymyślaj
używki nie są drogie

Adamo

Post autor: Adamo » śr lip 30, 2014 7:58 am

czesław&jarząbek pisze:
acidrain84 pisze:pytam jak opuścić czyjś teren i w odpowiedzi ktośby mnie poczęstował grabiami to wiesz...
elementarne.
poziom odpowiedzi adekwatny do poziomu pytania.
tą samą drogą którą wjechałeś.
natychmiast.
No chyba, że ktoś jest tak tępy, że nie potrafi wrócić tą samą drogą :)21

fonnes

Post autor: fonnes » śr lip 30, 2014 8:10 am

acidrain84 pisze:
czesław&jarząbek pisze:
a w sensie, że z powodu?

zjeżdżać.
A z powodu napie.dalania grabiami w kask.
Nie żeby chodziło o ciężki wpierdol, ale jak grzecznie pytam jak opuścić czyjś teren i w odpowiedzi ktośby mnie poczęstował grabiami to wiesz... Miłość do bliźniego i drugi policzek to w sumie tylko wytyczne...

edit: Wytłuszczenie jednego słowa.
W krajach takich jak np. USA, gdzie prawo własności jest święte i niezbywalne, zamiast dostać grabiami w łeb miałby ten łeb odstrzelony z obrzyna i po sprawie.
Na filmiku dupek ewidentnie prowokuje właściciela terenu głupkowatymi pytaniami. Z drugiej strony facio chyba nie do końca jest teges.
Generalnie, tym którzy sugerują tu zrycie terenu właścicielowi, to bym zrył porządnie dupy.
Ostatnio zmieniony śr lip 30, 2014 8:22 am przez fonnes, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » śr lip 30, 2014 8:10 am

Nie zebym tam bronil kogos , ale wielokrtonie mi sie zdazylo,ze nie dalo sie wrocic ta sama droga. Wystarczy,ze np. zjechali z jakiejs stromizny do rzeczki. Nie do ogarniecia w gruga strone. Zdazylo mi sie kilka, jak nie kilkanascie razy.
Na ich korzysc przemawia tez to ,ze nie wjechali w zboze.
Zdjac kask , zgasic motur , uszy po sobie i moze by to inaczej wygaldalo.
Ciekawe jak calosc filmu by wygaldala
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr lip 30, 2014 8:38 am

a w drugą stronę.. ile razy rzucali kamieniami czy pozdrawiali staropolskim zjeżdżać za przejazd polną drogą należącą do gminy? Mnie raz agresywny idiota próbował przekonywać do swoich racji mimo, ze byłem.. na swojej działce. A niedawno sie okazało, ze jeszcze mi drewno kradnie.

takie ludzie

Awatar użytkownika
acidrain84

Post autor: acidrain84 » śr lip 30, 2014 10:55 am

czesław&jarząbek pisze:
fonnes pisze:
a, co do prawa własności - racja, ale nie znaczy to, że od razu należy zaczynać od rękoczynów. Nie mylmy prawa do użycia broni fonnes, z tejże użycia koniecznością. I nie, nie zamierzam uspołeczniać czyichkolwiek gruntów, bo sam mam (no, w sumie ojciec, ale mnie tam o wiele częściej zawiewa :)21 ) kawałek gruntu nieogrodzonego, którego prawie połowa to sad. Gdzie, swoją drogą, przy ostatniej wizycie okazało się, że ktoś wysypał pod domkiem tak z 0,5m3 gruzu...

Filmik faktycznie edytowany tendencyjnie, ale takie mam wrażenie, że pojechali maszynami w zadupie, stracili orientację i podjechali do najbliższego tubylca w zasięgu wzroku. Któremu włączył się amok i uj, ni ma, że nie wiedzą. Ma być już i tyle.

Jak mówisz, że tą samą drogą co wjechali... OK, no problem, ale gość powtarza, że stracili orientację w terenie i pyta (próbuje) nieco bardziej kontaktującej kobity, w przeciwieństwie do inwalidy, który z dużym prawdopodobieństwem zainwestował nieco w procenty.

Jakby cię taki kto po ludzku spytał, czy może i w ogóle w którą stronę, do jakiegoś cywilizowanego, bitego wyjazdu to nie odpowiedziałbyś?

Jednego czego tam brakowało to machnięcia ręką - gdzie mają jechać. Nie brakowało za to machania, bezsensownego, grabiami.

I jeśli głupawą prowokacją jest przeproszenie kobity po tym jak (błędnie) wskazała kierunek (filmik 1:45) to ten tego... Trochę brak słów.
Cynizm i sarkazm mam w zakresie standardowych usług. Drobne złośliwości dla stałych klientów gratis.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » śr lip 30, 2014 11:10 am

Mroczny pisze:a w drugą stronę.. ile razy rzucali kamieniami czy pozdrawiali staropolskim zjeżdżać za przejazd polną drogą należącą do gminy? Mnie raz agresywny idiota próbował przekonywać do swoich racji mimo, ze byłem.. na swojej działce. A niedawno sie okazało, ze jeszcze mi drewno kradnie.

takie ludzie
No mojem mysliwce chceli sobie ambone postawic. Normalnie wbetonowana w ziemie. :)21
Bys musial miny widziec jak kazalem spi&&&ac, ale to szybko. Delikatnie mowiac nie spotkalo sie to ze zrozumieniem.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr lip 30, 2014 11:12 am

jak się zgubiłem, jestem w dupie i potrzebuję pomocy to kultura nakazuje zgasić silnik, zleźć z motóra, zdjąć hałer i grzecznie spytać...
#noichuj

Adamo

Post autor: Adamo » śr lip 30, 2014 11:32 am

czesław&jarząbek pisze:jak się zgubiłem, jestem w dupie i potrzebuję pomocy to kultura nakazuje zgasić silnik, zleźć z motóra, zdjąć hałer i grzecznie spytać...
Jesteś z wcześniejszego pokolenia (tak jak ja) i żyjesz wspomnieniami z czasów jak ludzie umieli się zachować... :roll:

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr lip 30, 2014 11:53 am

z tego samego co lokales z grabiami :)21
#noichuj

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » śr lip 30, 2014 12:15 pm

Czesław jest już zabytkiem. Ja nie, a mimo to ogarniam podstawy o których mówi :)21
Gimby nie znajo.
Po prostu.
Wystarczy wyjść na ulicę.
Chcieliście bezstresowego wychowania, to teraz zbieracie grabie.
Proste :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr lip 30, 2014 12:18 pm

Tak w temacie bardziej - się nan nowym chełmem zastanawiam - i natrafiłem na CABERG TOURMAX. Czyli szczękowy, ale z daszkiem, takie niby na enduro - ale bez tego typowego dla endurowych ryjka.

Ma kto? bo to tysiaczek, i wolę jakiej opinii zasięgnąć, zanim szelesty wywalę ...
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Adamo

Post autor: Adamo » śr lip 30, 2014 12:48 pm

czesław&jarząbek pisze:z tego samego co lokales z grabiami :)21
O Fuck! Ja jestem, jeśli dobrze pamiętam, z tego samego rocznika co Ty... ale wydawało mi się, że jeszcze nie jestem aż tak stary :roll:

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr lip 30, 2014 12:52 pm

to kwestia ilości wprowadzonego do organizmu alko na przestrzeni życia.
ten z grabiami wiele starszy nie był chyba. tylko życie w górach szybciej...wyczerpuje :)21
taki dajmy na to...o...grucha... :)21 bedzie z grabiami latał jeszcze przed trzydziestką
#noichuj

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » śr lip 30, 2014 8:19 pm

rokfor32 pisze:Tak w temacie bardziej - się nan nowym chełmem zastanawiam - i natrafiłem na CABERG TOURMAX. Czyli szczękowy, ale z daszkiem, takie niby na enduro - ale bez tego typowego dla endurowych ryjka.

Ma kto? bo to tysiaczek, i wolę jakiej opinii zasięgnąć, zanim szelesty wywalę ...
Zmierz bo kazdy leb inny.Ten typ kasku enduro z szybka , wystepuje w wielu firmach , wystarczy wejsc na ebay.Daszek odpada przy szybszych przelotach ale pewnie latwo sie odkreca.Treba go obadac przy goracu w terenie czy nie za ciezki.Mi sie wydawal ciezki.
Wazne na lato zeby sie dalo oddychac.Sam image z daszkiem , fajnie wyglada ale 110 i szyje wykreca :)21

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr lip 30, 2014 8:39 pm

Ja za bardzo szybciej nie jeżdżę ... :)21

Daszek mi trza, bo strasznie mnie wnerwia nisko wiszące słońce. Blenda czy okulary troche pomagają - ale ściemniają wszystko, a daszek nie.

Nic - trza wyprubować będzie ... :roll:
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » śr lip 30, 2014 9:17 pm

Daszek na slonce bardzo dobry patent. Bardzo pomaga w lampie.ogolnie koncepcja tych kaskow jest ok, szyba daje duzy komfort i pole widzeni w prownaniu z goglami , w deszczu wystarczy uchylic , ale chcialoby sie daszek np na zatrzaski jakies...

Awatar użytkownika
OldAdler

Post autor: OldAdler » sob sie 02, 2014 1:32 pm

nie motocykl...
nie motorower

ale rower...

Obrazek

Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky » sob sie 02, 2014 6:08 pm

rokfor32 pisze:Tak w temacie bardziej - się nan nowym chełmem zastanawiam - i natrafiłem na CABERG TOURMAX. Czyli szczękowy, ale z daszkiem, takie niby na enduro - ale bez tego typowego dla endurowych ryjka.

Ja testowalem kiedyś chyba Nolana z takim dopinanym daszkiem ale to było w 2010 roku wiec teraz to zapewne nowsze modele. Generalnie było ok ale tak jak ktoś wspomniał to nie było na moje moto wtedy czyli DL650 i w lekkim terenie jeździłem w pełnym integralu. Bo trochę denerwował tym dachem na wichurze. Caberga kupiłem kiedyś I raz się w nim przejechałem. Głośny i wpadał w jakieś wibracje przy 160km/h. Po kupnie Schuberta zrozumiałem co to dobry kask. Schubert wytrzymał dwa tygodnie bo miałem katapulte ale tak zajebiście rozłożył siłę przy lądowaniu po wypadku ze nawet nie miałem wstrząsu mózgu :) i kupiłem znów ten sam model.

Generalnie jak cos z daszkiem zakupilbym tani kask crossowy i dobre gogle. Wtedy jeszcze jakaś szybka w goglach z polaryzacja i widzisz wyraźniej.
Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56

Awatar użytkownika
Łosiu

Post autor: Łosiu » sob sie 02, 2014 8:01 pm

Polsky pisze: zajebiście rozłożył siłę przy lądowaniu po wypadku ze nawet nie miałem wstrząsu mózgu :) i kupiłem znów ten sam model.
fota z awatara, to ilustracja do tej sytuacji ?? 8)
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”