Misiek Cypr pisze:Moze konstrukcja byla na lzejszego jezdzca?
Zaraz bana dostaniecie za najebke z tych bardziej otylych od reszty

Moderator: Misiek Bielsko
Misiek Cypr pisze:Moze konstrukcja byla na lzejszego jezdzca?
główka ramy to jest nic.Kuszman pisze:dzizas, reżim serwisowy jak w uazie. To w demoludowych sprzętach dłużej żyły.
oleum to wiem, już kiedyś to robiłem w poprzedniejczesław&jarząbek pisze:z olejem jest wy c h u jka. specprocedura napełniania z odpalaniem ple ple ple. do jednej ze świec trza se klucz dorobić bo dostęp upierdliwy.
w airboxie standardowo zalega olej.
łożyska główki po prostu kup i wymień. są tanie a ich żywotność to jakieś 10tkm.
zdjęcia kradzione z internetów.Łosiu pisze:wiele lat/km ma to BMW? Czy je zwyczajnie namaczasz detergentem do mycia silników![]()
dakary z ogłoszeń są w 98 przypadkach na 100 tak rozjebane i zaszczurzone, że szkoda nawet po telefon sięgać.lbl78 pisze:troche żałuje że nie dakar
nie słychać nic o wadach.seburaj pisze:a ja tak z innej beczki
zna ktoś jakieś zalety varadero? mówie o tym poliftowym, już na wtrysku
dlatego jest normalny, szkoda tylko troche mały bak to to maczesław&jarząbek pisze:dakary z ogłoszeń są w 98 przypadkach na 100 tak rozjebane i zaszczurzone, że szkoda nawet po telefon sięgać.lbl78 pisze:troche żałuje że nie dakar
nie jeden człowiek a dwa człowiekimisialek pisze:Karwa... nie rozumiem po co rozumnemu człowiekowi dwa duże single
Tzn nie rozumiem zakupu tego trzęsącego się gejesa na rotaxie mając równocześnie KLR.
zajebiste.misialek pisze: @czezław - jakie wrażenia ogólne nowych triumphów?
Typowe enduro mają o wiele bardziej wystającą szczękęMisiek Cypr pisze:Szcekowiec ma ta wade, ze jak polecisz na ryj, to ci ta szczeka ukreci kregoslup. Bez tej oslony, stracisz zeby, moze nawet szczeke, ale nie zostaniesz sparalizowany.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości