"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
To tak nie do konca jest chinol. Ten brak mozliwosci regulacji to rak postepuje z wiekiem, na poczatku bylo ok. Moze sama membrane?
Michal, myslisz, ze zawory maja wplyw na obroty jalowe?
Michal, myslisz, ze zawory maja wplyw na obroty jalowe?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Nowy gaźnik do chinczyka kosztuje tyle co obiad w knajpie
Szkoda życia na próby regeneracji

Szkoda życia na próby regeneracji

- Misiek Cypr
-
Czterosow, ktory ma podparte zawory, nie bedzie trzymal obrotow I bedzie prychal w gaznik.
Reszta to swieca, fajka, regulacja gaznika. W gazniku nie berdzo jest co zepsuc, wystarczy go dobrze wyczyscic. Chinskie gazniki maja wyjatkowo prosta konstrukcje. Czesci ruchomych, jak na lekarstwo.
Reszta to swieca, fajka, regulacja gaznika. W gazniku nie berdzo jest co zepsuc, wystarczy go dobrze wyczyscic. Chinskie gazniki maja wyjatkowo prosta konstrukcje. Czesci ruchomych, jak na lekarstwo.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Sprawdziłem i ustawiłem zawory, rzeczywiście ssący był na zero.Misiek Cypr pisze:Czterosow...
Nic to nie dało
Uszczelniłem układ vacum (?) sterujący mi. kranikiem, gaźnikiem i odmą.
Nic to nie dało.
Otworzyłem gaźnik, był dobrze uszczelniony. Wyczyściłem z nieistniejącego brudu, złożyłem
I choooj, przestał odpalać.
Rzeczywiście, odrobinę prychał w gaźnik, może nie tyle prychał co przerywał. Zastanawiam się, czy mi się zawór nie zawiesza, miałem to już dwa razy, przy okazji okazało się, że musiałem docierać gniazda zaworowe. Znaczyło by to, że głowica wystarcza na 4tkm?, cylinder wystarcza na 2tkm.
Co do gaźnika to szklanka (chyba tak to się nazywa) ma duże, w zasadzie na całej szerokości zatarcie, nie jest szorstkie, ale aluminium jest czarne, a nie aluminiowe.
- Misiek Cypr
-
To czarne, to jest ten Twoj nieistniejhacy brud, za duzo zrobiles na raz, zeby wiedziec o co kaman
513549044
513549044
Jeśli zawór był podparty, to wiesz, teraz już może nie być dobrze, bez zwalenia głowicy 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Dziekuje za pomoc, wsio juz mi sie poukladalo z poprzednimi objawami. Mam wypalone gniazda zaworow, do zrobienia, potrzeba "tylko" 4-5 godzin.
- Misiek Cypr
-
A kompresje mierzyles, ze stwierdziles wypalenie? Moze wcale nie czeba rozbierac, tylko wyczyscic z nagaru?
513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
A ssanie masz tam reczne, czy automat?
513549044
513549044
Misiek Cypr pisze:A kompresje mierzyles, ze stwierdziles wypalenie? Moze wcale nie czeba rozbierac, tylko wyczyscic z nagaru?
To nie statek, że da się wejść ze szlifierką do silnika

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- Misiek Cypr
-
zblokowało mi wiatraczek na chłodnicy
normalnie spali silniczek po srawie, do doma dojade...pomyślałem
rozkręcam a tam silnik upierdolił cały wiatrak
dobrze że chłodnica cała

rozkręcam a tam silnik upierdolił cały wiatrak

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
A ja po piątkowym wypadku zaczynam szukać gratów do DR.Pokrzywione lagi,chyba półki,koło z tarczą,kierownica .Jak rama to jeszcze nie wiem.Motor stoi u kumpla a ja w szpitalu
Kur.a mać
Kur.a mać
Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

Na wąskiej drodze za zakrętem kobitka autem poszła prosto na mnie,jakby zjechała na lewą stronę.Predkość mała,poheblowałem i jeeeb
Nie było gdzie uciec.Poleciałem trochę lądując na znaku,słupie.Mocno potłuczona cała lewa strona,bark,obojczyk i prawa kostka.Ubrany byłem dobrze,buty,ochraniacze,kask...
Nie było gdzie uciec.Poleciałem trochę lądując na znaku,słupie.Mocno potłuczona cała lewa strona,bark,obojczyk i prawa kostka.Ubrany byłem dobrze,buty,ochraniacze,kask...

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
dzisiaj miałem taką sytuację gdzieś między orzeszem a gostynią.
tyle, że chuja wcześniej widziałem przez drzewa. ja miałem lewy ślepy, on prawy ślepy na którym postanowił ominąć rowerzystów.
nawet jebaniec mi w oczy nie popatrzył nakurwiając czołowo swoim paskiem czarnym.
tyle, że ja już w miejscu stałem i...przetrwałem.
tyle, że chuja wcześniej widziałem przez drzewa. ja miałem lewy ślepy, on prawy ślepy na którym postanowił ominąć rowerzystów.
nawet jebaniec mi w oczy nie popatrzył nakurwiając czołowo swoim paskiem czarnym.
tyle, że ja już w miejscu stałem i...przetrwałem.
#noichuj
Nie wiem jak sie to zakończy bo świadków brak.Kobita 20metrów dalej mieszka,nazlatywali sie sąsiedzi...Droga tam jest taka,że dwie osobówki się nie miną.Policja przyjechała to ja już byłem w karetce.W szpitalu dmuchanie,00

dostaniecie współwinę i po 3 stówki mandatu
babka nawet jak ma jakieś wyrzuty sumienia to czas i otoczenie je ukoi. W gorszym wypadku znajdzie się świadek, ze zapierdzielałeś bezrozumnie i pociągnie Cię z OC
Pooolska..
ale oczywiście mogę się mylić, panią ruszy sumienie, kupi kwiaty, przeprosi, zezna prawdę, zostaniecie parą..

babka nawet jak ma jakieś wyrzuty sumienia to czas i otoczenie je ukoi. W gorszym wypadku znajdzie się świadek, ze zapierdzielałeś bezrozumnie i pociągnie Cię z OC
Pooolska..
ale oczywiście mogę się mylić, panią ruszy sumienie, kupi kwiaty, przeprosi, zezna prawdę, zostaniecie parą..

... i 6 punktów ...Mroczny pisze:dostaniecie współwinę i po 3 stówki mandatu
Pooolska..
***** USA
Było milo, ale czas się rozstać z DLem.
Motur fajny ale nie dla mnie chwilowo.
Będzie powrót do tłuczka letkiego.
Ogłoszenie na OLX wisi.
Motur fajny ale nie dla mnie chwilowo.
Będzie powrót do tłuczka letkiego.
Ogłoszenie na OLX wisi.
Zdrapek i poharatka
http://olx.pl/oferta/suzuki-dl-1000-v-s ... fSGER.html
proszzz
Historii serwisowej nie pisałem bo ludzi straszy że z "motorem coś cza robić" czasem.
proszzz
Historii serwisowej nie pisałem bo ludzi straszy że z "motorem coś cza robić" czasem.

Zdrapek i poharatka
drogie brawo
jeździł ktoś z sakwami takimi montowanymi przez siodło?

coś jak to, warte to coś?? na szybko potrzebuje

jeździł ktoś z sakwami takimi montowanymi przez siodło?

coś jak to, warte to coś?? na szybko potrzebuje

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
to się zdążyłem zorientować po cenie
pytanie czy na kilka wyjazdów 3-4 dni przeżyje, czy więcej jest wkooorwienia niż używania, i czy nie odpada po 1 lepszej dziurze

pytanie czy na kilka wyjazdów 3-4 dni przeżyje, czy więcej jest wkooorwienia niż używania, i czy nie odpada po 1 lepszej dziurze