"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
zamienił stryjek 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
-
-
Znaczy za tanio wystawiłeśseburaj pisze:w kwestii sprzedawania - sprzedałem trampka, tj. wystawilem w niedziele po południu, a wieczorem juz byl sprzedany![]()

Patrol Patrolowi Patrolem
Czesiek ten trampek duzo lepszy jest niz ten twoj o ile jest w dobrym stanie. Ma 2 tarcze. Troche zmieniony zawias i inne pierdolki.
Seburaj mowilem ze tak bedzie ...
Tylko inne sprezyny. Oryginal w 650 stuka.
Na megawacie bylim.... Rzeznia straszna hie hie i okropna organizacja.
Seburaj mowilem ze tak bedzie ...
Tylko inne sprezyny. Oryginal w 650 stuka.
Na megawacie bylim.... Rzeznia straszna hie hie i okropna organizacja.
Zdrapek i poharatka
ale jakie inne, jakieś akcesoryjne progresy ? Wirthy czy coś tam takiego ?s3R pisze: Tylko inne sprezyny. Oryginal w 650 stuka.

robok rzępoli w harapuciu
a w temacie zamieniania stryjka
to nowa Tenera mi się podobuje choć w zasadzie niewiele się różni od KLRa 
nawet chodzi tak samo traktorowato

nawet chodzi tak samo traktorowato

Chyba wszystkie inne niż oryginały. Tak kiedyś słyszałem ale czy to prawda to leszka z żywca pytaj.seburaj pisze:ale jakie inne, jakieś akcesoryjne progresy ? Wirthy czy coś tam takiego ?s3R pisze: Tylko inne sprezyny. Oryginal w 650 stuka.
On zmieniał bo stukały.
Zdrapek i poharatka
- kulkagsx1200
a ja sobie dzisiaj sprezentowalem nooofke sztuke oponke na tyl do bigosa

i zeby nie bylo ze tylko moto ma cos nowego to i sobie fundnalem coa ...a co

bigossss

i zeby nie bylo ze tylko moto ma cos nowego to i sobie fundnalem coa ...a co

bigossss

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Jak już się nieco ogarnąłem, to napiszę słowo jak zakończyłem sezon.
Rzecz działa się równo 3 tygodnie temu, w piękne jeszcze letnie popołudnie. W poniedziałek mieliśmy wyjechać z mą lubą na wakacje, a że weekend miałem jeszcze popracować, to ten piątek wydał mi się idealny na przegonienie GSXa przed nastaniem jesieni. Przeleciałem się na luzaka z 15km, po drodze tankowanie. Wyjechałem poza teren zabudowany, droga ładna, nowa, pusta. Winkle idą jak po sznurku iiiiii dupa łapie uslizg, wykonuję pięknego highsida i lądujemy. Ja na drodze, motur w rowie. Przy lądowaniu wyłączyło mi na chwile światło. Otwieram oczy, widzę jakiegoś człowieka (pozdrawiam), gość zadał bardzo rzeczowe pytania, wezwał kogo trzeba. Po chwili jest już karetka (moja karetka, na której pracuję na codzień), policja. Zaczynają docierać do mnie bodźce, napierdalaja plery w odcinku piersiowym i zaczynają drętwieć nogi. Kurw nie pamiętam, żebym był kiedyś tak zły na siebie samego i tak przerażony możliwymi konsekwencjami. Koledzy rozważają wezwanie śmigłowca na miejsce zdarzenia, ale żaden z pobliskich nie jest wolny. Jedziemy do szpitala, mimo morfiny napie.dala jak złoto. Parametry jakoś tam trzymam, po lekach drętwienie nóg ustało.ufff. W szpitalu tomograf od głowy po pięty. Radiolog mówi, że nie jest źle, bo żebra tylko popękane, prawy obojczyk w strzępach i co prawda jest jakaś niewielka ilość płynu w osierdziu, ale kręgosłup wygląda ok
USG pikawy i kardiolog mówi, że to... tłuszcz i przy mojej urodzie to norma
Pomacał mnie jeszcze neurolog, chirurg i ortopeda. Suma sumarum trafiłem na chirurgie. Później to już nuda, zaczyły wyłazić siniaki, a właściwie to siniak. Bo jest jeden, od prawej łopatki, po prawą kostkę. Ran żadnych, ciuchy dały radę, a właściwie to pewnie uratowały mi dupę. Jestem już oczywiscie w domu, chodzę i poza siniakami, bolącymi żebrami i obojczykiem w puzlach nic mi nie jest.
No to się wyżaliłem. Kości się zrosną, siniaki wchłoną, nawet motur się jakoś wyklepie.
Czas zwolnić...
Rzecz działa się równo 3 tygodnie temu, w piękne jeszcze letnie popołudnie. W poniedziałek mieliśmy wyjechać z mą lubą na wakacje, a że weekend miałem jeszcze popracować, to ten piątek wydał mi się idealny na przegonienie GSXa przed nastaniem jesieni. Przeleciałem się na luzaka z 15km, po drodze tankowanie. Wyjechałem poza teren zabudowany, droga ładna, nowa, pusta. Winkle idą jak po sznurku iiiiii dupa łapie uslizg, wykonuję pięknego highsida i lądujemy. Ja na drodze, motur w rowie. Przy lądowaniu wyłączyło mi na chwile światło. Otwieram oczy, widzę jakiegoś człowieka (pozdrawiam), gość zadał bardzo rzeczowe pytania, wezwał kogo trzeba. Po chwili jest już karetka (moja karetka, na której pracuję na codzień), policja. Zaczynają docierać do mnie bodźce, napierdalaja plery w odcinku piersiowym i zaczynają drętwieć nogi. Kurw nie pamiętam, żebym był kiedyś tak zły na siebie samego i tak przerażony możliwymi konsekwencjami. Koledzy rozważają wezwanie śmigłowca na miejsce zdarzenia, ale żaden z pobliskich nie jest wolny. Jedziemy do szpitala, mimo morfiny napie.dala jak złoto. Parametry jakoś tam trzymam, po lekach drętwienie nóg ustało.ufff. W szpitalu tomograf od głowy po pięty. Radiolog mówi, że nie jest źle, bo żebra tylko popękane, prawy obojczyk w strzępach i co prawda jest jakaś niewielka ilość płynu w osierdziu, ale kręgosłup wygląda ok

No to się wyżaliłem. Kości się zrosną, siniaki wchłoną, nawet motur się jakoś wyklepie.
Czas zwolnić...
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- Misiek Cypr
-
No to dzieki Bogu jestes w jednym kawalku I nie bylo z ciebie przybysza z mongolskich stepow.
Kuruj sie szybko, LWG.
Czasem sie ciesze ze moge tylko 125cc jezdzic.
Kuruj sie szybko, LWG.
Czasem sie ciesze ze moge tylko 125cc jezdzic.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
-
-
Nooo chłopie to żeś sezon zamknął z przytupem ...

Odpoczywaj sobie i kuruj się na spokojnie. Grunt, że jesteś w jednym kawałku bo każdy sezon zbiera swoje ponure żniwo ...

Odpoczywaj sobie i kuruj się na spokojnie. Grunt, że jesteś w jednym kawałku bo każdy sezon zbiera swoje ponure żniwo ...
Kuruj się... dobrze że bez poważniejszych rzeczy się obyło.
Ja zamieniłem 100 koni na 46 i jakoś mi z tym nie jest szczególnie źle... se manetkę mogę (prawie) bezkarnie odkręcać
A i tak frajda z jazdy jest i z czarnego da się zjechać, tego mi w sumie najbardziej brakowało w DLu.
Ja zamieniłem 100 koni na 46 i jakoś mi z tym nie jest szczególnie źle... se manetkę mogę (prawie) bezkarnie odkręcać

A i tak frajda z jazdy jest i z czarnego da się zjechać, tego mi w sumie najbardziej brakowało w DLu.
Zdrapek i poharatka
Łosiu żeby Cie pocieszyć to w zeszły czwartek wziąłem BMke żony na małą przejażdżkę
skręcając na stacje benzynową (ze 2 km od domu) ujechało przednie koło
efekt naciągnięte mięśnie stłuczona noga i 3 żebra zginające się nie tam gdzie trzeba
w moto zgięta klamka i podnóżek, Metzelery jednak nie trzymają jakoś szczególnie
coż
aczkolwiek wczoraj się jeździło świetnie
ale teren sobie na jakiś czas muszę odpuścić 

coż

@ Łosiu szybkiego powrotu do zdrowia
dobrze że to uślizg a nie np baba albo dziad z wyjazdu ,bocznej uliczki lub lewoskrętu. Wtedy przeważnie nie ma reklamacji.Pzdr

https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
-
-
Obawiam się, że żadna opona po 2 km rozgrzana raczej nie będzielbl78 pisze:skręcając na stacje benzynową (ze 2 km od domu) ujechało przednie koło

- Misiek Cypr
-
Niestety, ostroznosc I przewidywanie...
Koledze dziadek wyjechal z posesji, do dzis sie nie poskladal do konca kolega. Niestety kolega chodnikiem omijal korek, DR Bigiem smigal po chodniku 70km/h, dziadek nie mial szans przewidziec mojego kolegi...
Koledze dziadek wyjechal z posesji, do dzis sie nie poskladal do konca kolega. Niestety kolega chodnikiem omijal korek, DR Bigiem smigal po chodniku 70km/h, dziadek nie mial szans przewidziec mojego kolegi...
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
No to się narobiło... wracaj szybko do zdrowia
Chyba będę wolniej jeździł

Chyba będę wolniej jeździł

Dzięki za dobre słowa
Śmietnik stoi zapomniany w garażu 3 tygodnie, po ostatnim topieniu zapomniałem szyby pozamykać. Dziś okazało się, że garażowy kot gniazdo uwił i futro na zimowe zmienił w luksusowych nissanowskich warunkach

Śmietnik stoi zapomniany w garażu 3 tygodnie, po ostatnim topieniu zapomniałem szyby pozamykać. Dziś okazało się, że garażowy kot gniazdo uwił i futro na zimowe zmienił w luksusowych nissanowskich warunkach

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
-
-
Ześ nawywijałŁosiu pisze:Dzięki za dobre słowa![]()
![]()

Było mniej więcej tak: https://www.youtube.com/watch?v=GD5XK3gDaLE z tym, że ja zostałem na asfalcie. Motur wygląda nietypowo jak na szlifa, ale w sumie typowo dla highsida - winkiel lewy, rozjebany prawy bok, ale bardziej górą. Wyrwana pompa hamulcowa z kiery, urwany przewód z pompy, kiera pogięta, szyba, zegary połamane, bak pogięty, stelaż pod kufry pogięty, stelaż czachy pogięty (ale lampa cała), wydechy całe, podnóżki całe.
Powód nadrzędny to nie ma się co oszukiwać - prędkość. Dojebana turystyczna opona, być może nie rozgrzana odpowiednio, to druga sprawa. Nowa opona leży w garażu od miesiąca
Wnioski: brawura i głupota to straszna broń
Powód nadrzędny to nie ma się co oszukiwać - prędkość. Dojebana turystyczna opona, być może nie rozgrzana odpowiednio, to druga sprawa. Nowa opona leży w garażu od miesiąca

Wnioski: brawura i głupota to straszna broń

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Zdrowiej chłopie dziękuj komu tam chcesz żeś cały.Ja miałem wypadek w czerwcu( z samochodem i słupem betonowym).Do dzisiaj spać na lewym boku nie umie.DR dalej stoi rozje..ana,koło mam już wycentrowane
Ale przynajmniej sprawę w sądzie wygrałem
A jechałem może z 60km/h
Tera na Junaku popylam,Yno Jazda
Śpieszmy kochać Suzuki,tak szybko odchodzą

A jechałem może z 60km/h
Tera na Junaku popylam,Yno Jazda
Śpieszmy kochać Suzuki,tak szybko odchodzą

Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

-
-
Miałem dwie suczki super sprzętyBlues_M07 pisze: Śpieszmy kochać Suzuki,tak szybko odchodzą

-
-
Przymknąłeś gaz czy coŁosiu pisze: Wnioski: brawura i głupota to straszna broń

Tak mi się właśnie wydaje 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F