bo i państwa nie ma, to co jest trudno nazwać państwem.
Kraj jest, państwa nie ma.
Moderator: Misiek Bielsko
bo i państwa nie ma, to co jest trudno nazwać państwem.
Przyzwyczaj sie do tego, że w necie każdy idiota może wklepać każdą głupotę.bert pisze: ↑ndz sty 28, 2018 11:14 amOK... uff, już myślałem, że przeceniałem Kabala dotychczas.
a tu idiotka
https://m.sportowefakty.wp.pl/alpinizm/ ... alpinistki
Pełna zgoda
Zdaje się powyżej 7000
Dało się ...klucz13 pisze: ↑sob sty 27, 2018 9:32 pmzacytuje:
Lat temu - powiedzmy, 140 - Warszawa i Łódź były w zaborze rosyjskim. Poznań w pruskim, a Kraków w austriackim. Nie istniała Państwowa Inspekcja Pracy, żadne unijne socjalistyczne instytucje nie nakazywały Polsce właściwego traktowania robotników. O dziwo robotnik w Polsce zarabiał wtedy więcej niż robotnicy w Paryżu czy w Londynie. Jakim cudem?!
(... )
czyli da się![]()
![]()
Nie dostrzegasz ironii?Nikitol pisze: ↑sob sty 27, 2018 9:26 pmNie wiem czy za swoje "obserwowałbyś" ptaki, tak na poważnie za swoje i ewentualne wyniki badań (gdyby były wartościowe) mógłbyś komuś sprzedać.Krees pisze: ↑sob sty 27, 2018 7:45 pmPodatnicy - ale może nie Wy? Tylko ci z krajów, gdzie za 6 godzin wykładu dostaje się do kończyny to, co ja mam za 5 tygodni pracy.
Poza tym, nie zapominaj, że ja także płacę podatki. Zatem... Finansuję sam siebie.
Jestem świadomy, że UE nie ma własnych pieniędzy, a jedynie dysponuje odebranymi nam, spokojnie.
Raczej w tempie ekspresowym znalazłbyś sobie JOB.![]()
Zbycho jeszcze raz powinieneś zapodać temat : Kto zatruwa krew pobratymczą. ...... Błądzisz.ZbychoS pisze: ↑ndz sty 28, 2018 12:04 pmDało się ...klucz13 pisze: ↑sob sty 27, 2018 9:32 pmzacytuje:
Lat temu - powiedzmy, 140 - Warszawa i Łódź były w zaborze rosyjskim. Poznań w pruskim, a Kraków w austriackim. Nie istniała Państwowa Inspekcja Pracy, żadne unijne socjalistyczne instytucje nie nakazywały Polsce właściwego traktowania robotników. O dziwo robotnik w Polsce zarabiał wtedy więcej niż robotnicy w Paryżu czy w Londynie. Jakim cudem?!
(... )
czyli da się![]()
![]()
Puki patriotyzm nie wziął górę.
Nacjonalizm znaczy ...
Powstały granice, cła, paszporty ... Dla naszego dobra oczywiście.
Sek w tym Mroku, ze unia w obecnym ksztalcie w ogole nie pomaga obronic sie przed tanioscia z Chin. Za to zywnie przyklada sie do pogorszenia stanu krajow czlonkowskich. Dodatkowo pozwala na niewolnicze warunki zatrudniania obywateli tychze panstw. Zwalnia korporacje z podatkow, lub przymyka oko na ewidetne przekrety. Naklada za to ogromne daniny na praujacych. Karze za prace i efektywnosc. Panstwa, ktore chca zmniejszyc obciazenia przymusza do ich zwiekszania. Na koncu jest szary czlowiek, ktory musi tyrac, bo podatki placi juz nie tylko od dochodow. Wlasciwie mozna uznac, ze podatki placi sie za egzystencje. To jest wlasnie niewolnictwo.Mroczny pisze: ↑ndz sty 28, 2018 6:42 amw świecie kreowanym przez korporacje* i chiński import rozdrobnienie na małe kraiki, skłócone i utopione w swoich problemach to zaiste doskonały pomysł. Jeszcze vat na poziomie 27% (jak u bratanków z węgier) i odwrotne obciążenie w całej gospodarce (jak w marzeniach morawieckiego) aby budżet domknąć zatrzymanym podatkiem.
*korporacje to nie tylko GM ale np banki i stąd morawiecki tak bardzo chce likwidacji gotówki i namnożenia narzędzi do kontroli...
do tego narobimy sobie urzędników i będziemy żyć w szczęśliwości nieustającej
o naiwności!
Dla smiglowca to jest juz operacyjnie nierealna wysokosc. Oczywiscie nie mowimy tu o smiglowcu do bicia rekordu. Mowimy o urzadzeniu, ktore ma wykonac prace. Wykonanie zawisu przy takiej gestosci powietrza graniczy z magia.
francuskie seryjne wiatraki SA315B Lama biły rekordy po 12 000 m w latach 70 wiec pewnie dzisiejsze tez potrafią o lądowaniu i starcie z Everestu nie wspomnę
Opinia tej babki poniżej krytyki, w sumie zaliczyłem dzisiaj dłuższą dyskusję właśnie na ten temat.bert pisze: ↑ndz sty 28, 2018 11:14 amOK... uff, już myślałem, że przeceniałem Kabala dotychczas.
a tu idiotka
https://m.sportowefakty.wp.pl/alpinizm/ ... alpinistki
Wleciał dwa razy. Na pusto, po redukcji masy maszyny. Nie tyle chodzi o wzmocnienie, ile o relację moc/masa. Były też pojedyncze próby ratunku helikopterem z podobnych wysokości jak deklarowane do tej pory 7200m. Ale to jest max, co się do tej pory udawało - przy sprzyjających warunkach, to są rekordy a nie codzienność. I Mount Everest...
Lama to jest super lekka dwumiejscowa maszyna. Być może i dałaby radę dolecieć na tą wysokość, gdyby nie to, że już w sumie nie latają. Ale nie nadawałaby się na akcję ratowniczą tego typu - pacjent do ewakuacji jest wg wszelkiego prawdopodobieństwa niezdolny do samodzielnego poruszania się - więc musiałby być na pokładzie minimum jeden ratownik, prędzej dwóch, plus miejsce na ewakuowanego.lesio jeep pisze: ↑ndz sty 28, 2018 3:54 pmfrancuskie seryjne wiatraki SA315B Lama biły rekordy po 12 000 m w latach 70 wiec pewnie dzisiejsze tez potrafią o lądowaniu i starcie z Everestu nie wspomnę
Wiesz, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ... jak Ci się życie posra docenisz socjal, może nawet rękę wyciągniesz
niestety nie jestem hazardzistą ...........a tych co na socjalu widzę często pod sklepem . Kartki żywnościowe wymieniają za kasę na płyny.
Zbychu wyczyść sobie historie w kompie bo wrzucasz artykuły z 2005 r ......no i żona zobaczy że ciasneazjatki oglądaszZbychoS pisze: ↑śr lut 28, 2018 2:20 pm
Chyba, może jednak ...
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Na-czy ... 86726.html
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości