"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: "koncik" motocyklowy 2
To musi Świdnik na ostatnim zdjęciu...ja dzisiaj rekreacyjnie schłodziłem cylindry na trasie Świdnik-Krasnystaw... Fajka w Krasnymjorku i powrót przez lody w Piaskach

Zbowid

- Misiek Cypr
-
A ja dziś byłem na Jajcarni w Sobowidzu. Jakieś 150 kilometrow, w temperaturze 23 stopni Celsjusza, albo wiecej. Spotkałem podobno 3000 motocykli, tak mówio, że tyle nas było. Prestałem machac... 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
a ja, jak zwykle - nie dotykam motocykla w pierwsze ciepłe weekendy
niech oswajanie matołów odbywa się poza moim udziałem
niech oswajanie matołów odbywa się poza moim udziałem
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie jest źle.
odpadł ogłupiały ruch przy centrach handlowych

dobrze się jezdziło w ten weekend. całe dwa dni zmarnowałem.
#noichuj
- Misiek Cypr
-
Ja w weekend zrobilem, ze 300km, nie robilem ich dla przyjemnosci, tylko ze zwyklego sknerstwa. Bo jednak komarek lyka ze 2.6 litra na setkie 

513549044
513549044
eeeeeee, teges
nieco z zawstydzeniem donoszę, że Mroku był najbliżej wyjaśnienia tej tajemniczej historii wpisującej się w moje schizy pogłębionej nerwicami natręctw

należny czteropak wyślę kurierem na wskazany adres

robok rzępoli w harapuciu
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Cypr
-
Ten, to wyjątkowy sqwiel. Ale, jeśli droga była oznaczona że prywatna i zakaz, wielokrotnie się z nimi spinał. To sprawa nie jest już tak oczywista. Może nawet oznaczył. Tego nie wiemy
513549044
513549044
wklejcie bo mnie blokują 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Wułala:
Wczoraj (12.04.2018 przypis by Jaro) w Białym Borze doszło do poważnego wypadku z udziałem skuterzystów. Dwóch nastolatków jadących jednośladem nadziało się na metalową linkę rozwieszoną pomiędzy drogą. Jeden z nich ma rozciętą tchawicę.
Do zdarzenia doszło wczoraj w miejscowości Biały Bór. Dwóch nastolatków jadąc na skuterze, najechało na rozwieszoną w poprzek drogi metalową linkę. Najpoważniej poszkodowany został prowadzący jednoślad 15-latek. Linka rozcięła chłopcu tchawicę. Poszkodowany w stanie ciężkim trafił do mieleckiego szpitala. Jego stan był na tyle poważny, że wieczorem został przetransportowany na Oddział Kliniczny Torakochirurgii Krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II.
Wiadomo już, że metalową linkę rozwiesił 41-letni mieszkaniec Tuszymy. Mężczyzna zrobił zasieki na prywatnej drodze, bo nie chciał, żeby chłopcy tamtędy jeździli. Teraz grozi mu kara wiezienia za narażenie chłopców na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu.
Wczoraj (12.04.2018 przypis by Jaro) w Białym Borze doszło do poważnego wypadku z udziałem skuterzystów. Dwóch nastolatków jadących jednośladem nadziało się na metalową linkę rozwieszoną pomiędzy drogą. Jeden z nich ma rozciętą tchawicę.
Do zdarzenia doszło wczoraj w miejscowości Biały Bór. Dwóch nastolatków jadąc na skuterze, najechało na rozwieszoną w poprzek drogi metalową linkę. Najpoważniej poszkodowany został prowadzący jednoślad 15-latek. Linka rozcięła chłopcu tchawicę. Poszkodowany w stanie ciężkim trafił do mieleckiego szpitala. Jego stan był na tyle poważny, że wieczorem został przetransportowany na Oddział Kliniczny Torakochirurgii Krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II.
Wiadomo już, że metalową linkę rozwiesił 41-letni mieszkaniec Tuszymy. Mężczyzna zrobił zasieki na prywatnej drodze, bo nie chciał, żeby chłopcy tamtędy jeździli. Teraz grozi mu kara wiezienia za narażenie chłopców na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu.
A ja chyba sprzedam skuter. Nie chce mi sie juz jezdzic.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
ależ ten naród jest spierdolonyjarekstryszawa pisze: ↑pn kwie 16, 2018 1:58 pmWułala:

zagotowałem
co roku to samo
Na Forum Motocyklistów wisi temat; Czy jesteś dumny z bycia Polakiem ?Mroczny pisze: ↑pn kwie 16, 2018 2:44 pmależ ten naród jest spierdolonyjarekstryszawa pisze: ↑pn kwie 16, 2018 1:58 pmWułala:
Wiadomo już, że metalową linkę rozwiesił 41-letni mieszkaniec Tuszymy. Mężczyzna zrobił zasieki na prywatnej drodze, bo nie chciał, żeby chłopcy tamtędy jeździli. Teraz grozi mu kara wiezienia za narażenie chłopców na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu.rzygać się chce. Zaorać i wyrównać. Swołocz rozpędzić i niech się z mądrzejszymi paruje.
![]()
![]()
![]()
zagotowałem
co roku to samo
Ja nie.
Poza tym równie dumny mogę być ze znalezienia stówy na ulicy.
Jedno i drugie w pewnym sensie przypadkiem jest.
Inna rzecz, że mogliśmy trafić gorzej.
***** USA
dumny to ja mogę być z tego co JA zrobię..
Bywa... ja jak sobie wkręcę śrubę to zanim rozchodze/rozkminię problem to pół motoru/auta porozkręcam...
Ale walczę z tym

Zdrapek i poharatka
Po co się tak nadmiernie ekscytować

Naród jak naród... wszędzie jest jakiś odsetek debili... czasem większy, czasem mniejszy.
Jak porównać do krajów gdzie się np. wycinają maczetami z powodu wiary w nie tego zmyślonego boga... to u nas nie jest źle

No bo wiesz ...
Chcemy co by nie nie było lepiej.
Chodzi by było normalnie ... dobrze ...
Też się pocieszam, że w Bangladeszu mogłem się urodzić.
Lub Wenezueli ... lub ...
Co to jedna za pociecha.
***** USA
No, ale news: "rozwiesił linkę, i biedne chłopaczki zmasakrowane" jest lepiej sprzedawalny, niż "dwóch chuliganów na skuterze jeździlo po prywatnej posesji/drodze, mimo wielokrotnych próśb właściciela o zaniechanie".Misiek Cypr pisze: ↑ndz kwie 15, 2018 12:40 pmTen, to wyjątkowy sqwiel. Ale, jeśli droga była oznaczona że prywatna i zakaz, wielokrotnie się z nimi spinał. To sprawa nie jest już tak oczywista. Może nawet oznaczył. Tego nie wiemy
Faktem jest, że wszystkiego nie wiemy. Faktem jest, że z tą linką to trochę chłopa poniosło. Ale tak samo by go linczowali, jakby gwoździe na ziemi rozsypał, czy kamienie olejem polał...
Skoro nie ma przełożenia, aby chronić własność prywatna, konstytucyjnie teoretycznie

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
kpisz?
przebicie dętki i tchawicy to to samo?
nie jeździłeś za gówniarza tak? Twoje dzieci nie jeżdżą?
skurwiel jak wieszał linkę to myślał, że to tylko trochę postraszy? Nie zdawał sobie sprawy?
przebicie dętki i tchawicy to to samo?
nie jeździłeś za gówniarza tak? Twoje dzieci nie jeżdżą?
skurwiel jak wieszał linkę to myślał, że to tylko trochę postraszy? Nie zdawał sobie sprawy?
Debil jest debil...ja święty nie jestem, ale...ta cienka granica między tchawicą i dętką debilowi niewiele mówi. Katowanie dzieci też ma niewiele wspólnego z czymkolwiek. Jak byłem mały -6-7 lat, ugryzł mnie pies dziadka, u dziadka. Dziadek wstał , wziął widły i ...po piesku. Taka "naturalna" selekcja.
Zbowid