Koronawirus

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Re: Koronawirus

Post autor: Piotrek M » ndz kwie 19, 2020 10:21 am

I tu jest Zibi problem. Najemcy mają wyrzucone na sortowanie i porzędek części wspólnych.
Sam mieszkam w bloku w centrum Szczecina. Starzy mieszkańcy powoli wymierają. Starzy którzy traktowali swój blok, swoje podwórko jak własne mieszkanie.
Nowi najemcy, często z okolic miasta, młodziaki i na dorobku nie chcą dbać o porządek bo mają to w d.upie.
I dlatego jest taki syf na osiedlach lub kamienicach.
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » ndz kwie 19, 2020 11:07 am

ZbychoS pisze:
sob kwie 18, 2020 7:38 pm
Kobitka se jechała welocypedem ścieżką rowerową koło mego domu. Wokół ... nikogo ...
Nieszczęśniczka maseczki nie miała i molestował ją za to milicjant. Stałem z rozdziawioną dziapą po drugiej stronie płota i zastanawiałem się jak nisko upadła policja. Stoczyła się niżej poziomu milicji.
Pojąłbym w mieście, gdzie ludzie są. Ale na kompletnym bezludziu ?? chwilowym co prawda ...
Aaa ... gonił ją ... z buta ... koguta nie włączył :)21 :)21
Jak uważam, że odbieranie emerytur milicji to było skurwysyństwo, tak tym ciućmokom jakoś mniej będę miał skrupuły...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

marcin125p

Post autor: marcin125p » ndz kwie 19, 2020 11:36 am

Zibi pisze:
ndz kwie 19, 2020 7:48 am
No własnie, co zrobić z kartonem.

Wygenerowałem miesiąc temu kartę przewozu kartonu na stacji recyklingu no ale od tego czasu nie działa. Sterta kartonu osiąga już wielkośc góry lodowej. A nikt nie chce przyjąć.
Jeszcze chwila. Surowca zaczyna w yewropie brakować. Lada moment będą/będziemy płacić. Ja biorę za free na chwilę obecną. Z folią gorzej, tylko transparentna. Zgodnie z wytycznymi :wink:
Jest-Galloper 99 3d 3.0v6 plus podtlenek LPg
Był-Y60 95 long 2.8td

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » ndz kwie 19, 2020 12:16 pm

U nas w gminie, smieciarki na plastik i makulature jezdza raz na dwa miesiace I uj :)21 Do tej pory nie dalo sie nic z tym zrobic. Mieszkam na osiedlu, jedynym blokowisku w gminie. Rozumiem ze w domach mozna sie jakos zorganizowac, ale na takim osiedlu molestujemy administartora o zmiane czesci kontenerow zmieszanych na te segregowane.

Nagle w kwietniu odebrali dwa razy te segregowane. Super? Nie do konca, bo nagle pojawily sie kartony w calosci wyrzucane bez zgniatania. Ja to nawet dre na male kawalki, kazdy karton. Cala kabina prysznicowa wrzucona do smietnika, tez nie swiadczy dobrze os sasiadach, albo budowlancach.

Jednak jeszcze sie nie ulewa.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » ndz kwie 19, 2020 12:20 pm

Kabal pisze:
ndz kwie 19, 2020 11:07 am
ZbychoS pisze:
sob kwie 18, 2020 7:38 pm
Kobitka se jechała welocypedem ścieżką rowerową koło mego domu. Wokół ... nikogo ...
Nieszczęśniczka maseczki nie miała i molestował ją za to milicjant. Stałem z rozdziawioną dziapą po drugiej stronie płota i zastanawiałem się jak nisko upadła policja. Stoczyła się niżej poziomu milicji.
Pojąłbym w mieście, gdzie ludzie są. Ale na kompletnym bezludziu ?? chwilowym co prawda ...
Aaa ... gonił ją ... z buta ... koguta nie włączył :)21 :)21
Jak uważam, że odbieranie emerytur milicji to było skurwysyństwo, tak tym ciućmokom jakoś mniej będę miał skrupuły...
W dobrobycie zapomnieliście, że nie szata zdobi człowieka. Kto się choo...urodził itd. Nie ma znaczenia czy sutanna czy mundur - ciul to ciul. W wielki piątek w małym sklepie u mnie na wsi, było dwóch mundurowych i wlepili trzy mandaty w godzinach 10-12 - wiadomo za co. To "władza" uderza do słabej głowy...to właśnie ten mechanizm - moim zdaniem - wykorzystuje kaczor, aby gromadzić wokół siebie takie puste, płochliwe jednostki.
Zbowid

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » ndz kwie 19, 2020 1:49 pm

A propos śmieci.

Będę przerabiał ogrodzenie domu. Zaplanowałem uczciwe miejsce na śmietniki do segregacji, bo wnerwia mnie wykładanie śmieci na pobocze i rzucanie nowych worków do segregacji w żywopłot.

Teraz pytanie właściwe - chcę to zaplanować z zapasem. U mnie wystarczy miejsce na 3 kosze na chwilę obecną, na bio mam kompostownik. Kto da więcej? Kto ma 4 kosze do segregacji? 5? Po prostu zaplanuję więcej miejsca.
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » ndz kwie 19, 2020 2:06 pm

Ustawowo już jest 5. Plus pojemnik na popiół jeśli masz piec węglowy.

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » ndz kwie 19, 2020 2:25 pm

Bratproroka pisze:
ndz kwie 19, 2020 1:49 pm
A propos śmieci.

Będę przerabiał ogrodzenie domu. Zaplanowałem uczciwe miejsce na śmietniki do segregacji, bo wnerwia mnie wykładanie śmieci na pobocze i rzucanie nowych worków do segregacji w żywopłot.

Teraz pytanie właściwe - chcę to zaplanować z zapasem. U mnie wystarczy miejsce na 3 kosze na chwilę obecną, na bio mam kompostownik. Kto da więcej? Kto ma 4 kosze do segregacji? 5? Po prostu zaplanuję więcej miejsca.
Podobno UE uznaje 68 płci, więc wal ile wlezie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » ndz kwie 19, 2020 3:10 pm

jradek pisze:
ndz kwie 19, 2020 2:25 pm
Bratproroka pisze:
ndz kwie 19, 2020 1:49 pm
A propos śmieci.

Podobno UE uznaje 68 płci, więc wal ile wlezie.
Tak, dedykowane miejsce i 68 koszy rozwiązuje w jakiś sposób problem śmieci wzdłuż ogrodzenia - tzn. nadal będą to śmieci wzdłuż ogrodzenia, ale przynajmniej będzie to miejsce na śmieci przeznaczone. Rozwiązuje to też problem samego ogrodzenia....
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » ndz kwie 19, 2020 3:50 pm

Może i wyjdzie taniej. Kwestia, zeby śmieciarze odkładali ogrodzenie na miejsce :)

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz kwie 19, 2020 4:00 pm

[iNajwiększym źródłem epidemii w Polsce okazał się łamiący wszelkie procedury bezpieczeństwa szpital w Grójcu. Gdy przestali kontrolować skalę epidemii w szpitalu powypisywali masowo pacjentów do domów, a ci przekazali wirusa domownikom i dalej. Wielu zmarło w domach i kolejnych szpitalach, do których trafili później. Gdy zarządzono wreszcie dezynfekcję wnętrz, omal nie zagazowano pracownic laboratorium, które nie zostały poinformowane o tym przez dyrekcję i musiały uciekać w ostatniej chwili. Szpital transportując chorych z covidem do domów, zgubił 1 z nich i rodzina musiała go szukać sama, bez pomocy policji. 1 z pacjentów zmarł 3h po wypisie - Onet

cudne i takie nasze rodzime :)21
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
tanto

Post autor: tanto » ndz kwie 19, 2020 5:29 pm

W 'wiadomościach' o tym nie mówili więc pewnie to bajeczka wymyślona przez totalną opozycję ;-)
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz kwie 19, 2020 6:07 pm

niewolnik zawsze zostanie niewolnikiem, państwo nałożyło na gminy nakaz odebrania moich wszystkich śmieci i [cenzura] mnie obchodzi jak to zrobią, mogę trochę posegregować ale bez przesady, to problem gminy nie mój i nie mam zamiaru płacić za jakieś dodatkowe kontenery
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » ndz kwie 19, 2020 6:18 pm

tanto pisze:
ndz kwie 19, 2020 5:29 pm
W 'wiadomościach' o tym nie mówili więc pewnie to bajeczka wymyślona przez totalną opozycję ;-)
wy naprawdę nie potraficie nic napisać bez zbędnej polityki ?
Orson Welles zrobił słuchowisko radiowe i ludzie popadli w panikę dziś macie swojego korona wirusa
niech tu ktoś wystawi tabelki śmiertelności we wloszech z ostatnich 5 lat tak miesiąc po miesiącu
uprzedzam bardzo się zdziwicie
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

Awatar użytkownika
poborcapodatkowy

Post autor: poborcapodatkowy » ndz kwie 19, 2020 6:47 pm

Lesio, większości i tak nie przekonasz. Możesz się produkować, przedstawiać dowody, a i tak na koniec mrukną zza zaciśniętych zębów: "Ja tam myślę, że jednak jest ten wirus" :roll:

Ludzie chyba chcą w to wierzyć.
Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » ndz kwie 19, 2020 7:05 pm

poborcapodatkowy pisze:
ndz kwie 19, 2020 6:47 pm
Lesio, większości i tak nie przekonasz. Możesz się produkować, przedstawiać dowody, a i tak na koniec mrukną zza zaciśniętych zębów: "Ja tam myślę, że jednak jest ten wirus" :roll:

bo wirusy istnieją i się przenoszą ale żeby od razu tak panikować ?
a ten to chyba im uciekł jak twierdzi coraz więcej prawdziwych autorytetów :)21
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz kwie 19, 2020 7:17 pm

lesio jeep pisze:
ndz kwie 19, 2020 7:05 pm
poborcapodatkowy pisze:
ndz kwie 19, 2020 6:47 pm

bo wirusy istnieją i się przenoszą ale żeby od razu tak panikować ?
a ten to chyba im uciekł jak twierdzi coraz więcej prawdziwych autorytetów :)21
zdupcył się jeden aminokwas i z nieszkodliwego stał się złośliwy, wot i cała filozofia, teraz czekają aż się przemutuje ale panikę rozkręcili na całego
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

lech.

Post autor: lech. » ndz kwie 19, 2020 7:24 pm

taaa... typowe polaczkostwo - głupoty chrzanić to pierwsi.

Przecież już są zestawienia we Włoszech marzec do marca 19/20 +20%

Przyjedź i wal na pierwszą linię, zobaczymy ile poćwiczysz malkontencie zanim Ci jesionkę przypasują.

Nie dziesiątki a setki takich chojraków nawet nie wiadomo gdzie szukać, bo spopielili krzyżykiem naznaczywszy.

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » ndz kwie 19, 2020 7:42 pm

Ebola, Sars i Mers to też ściema?

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » ndz kwie 19, 2020 7:44 pm

Trudno ocenić z poziomu szarego człowieka. Na początku szturm na sklepy, 50osobowe kolejki do kas i tony papieru toaletowego były nadreakcją moim zdaniem, ale... lekarze, którzy są przy tym, naocznie doświadczywszy jak "to" zabija, mają niezbyt tęgie miny. Choć zgony pacjentów to dla nich nic nowego, to są w szoku jak szybko ten wirus potrafi zabijać. Trafia pacjent w całkiem dobrym stanie a po trzech dniach jest w worku. I można się tylko przyglądać.

Nie wiem, czy ktoś jest w stanie wymyślić taki fejk, w dodatku kupił to cały świat.
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

lech.

Post autor: lech. » ndz kwie 19, 2020 8:14 pm

co tu można ocenić...

Zaraza wali bez pardonu nie biorąc jeńców. Przeszła już przez bodaj wszystkie religie świata a one milczą nie mając odpowiedzi. Jedzie pasem przez największe zaludnienia i najbogatsze kraje włącznie z ZEA czy Arabię Saudów nic sobie nie robiąc z grubej warstwy sypanych dolarów. Na dziś żaden kraj nie krzyknął jej -stop!- i żaden nie zna odpowiedzi kiedy.

Nie idzie ocenić, jakie to niesie skutki geopolityczne, kto pierwszy wstanie z kolan i ustawi na nowo ład, a kto wstanie przedwcześnie i znowu się wyłoży. Bo zawsze pierwszy wstający ustalał reguły dalszej gry.

Ocenić z poziomu nas to można szanse w zakładzie pomiędzy maluczkimi - czy będziemy w strefie dolara, czy jena.

Jako amator zupełny stawiałbym jednak na dolara na tej piędzi ziemi.

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » ndz kwie 19, 2020 8:46 pm

Tw ogarneli , w Korei też nienajgorzej .Biorąc pod uwagę lokalizację.
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » ndz kwie 19, 2020 9:00 pm

W Dojczlandzie wyraznie spada.

lech.

Post autor: lech. » ndz kwie 19, 2020 9:02 pm

Sorry, ale nic tam nie jest zamknięte czy zakończone.
Tyle, że maleje liczba chorych czy przypadków śmiertelnych.

Prawdopodobieństwo, że nie będzie powtórki jest zerowe -patrz Chiny.

Nieśmiało zauważę, że nawet jak zjadą do zera, to znaczenie w równowadze takie pchełki mają żadne. W koreańskich -wonach- świat się nie rozlicza.

Ale faktem jest, że azjaci produkują na ten moment, a zachodni świat się słania po ciosie usiłując złapać oddech. Najwięksi mocarze z tej strony prześcigają się kto pierwszy podrzuci walizki dolarów na pełnego rusłana czy tam mrija...

lech.

Post autor: lech. » ndz kwie 19, 2020 9:06 pm

jradek pisze:
ndz kwie 19, 2020 9:00 pm
W Dojczlandzie wyraznie spada.
:)21

U wszystkich teraz będzie spadało, bo trend jest na pchanie gospodarki nawet kosztem ludzi. Im mniej na papierze, tym łatwiej gonić ludków do pracy. A że 3-4 proc się spopieli to się wrzuci w koszty procesu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”