Albo za rzadko jeździsz za granicę...
Ja chętnie rzucę bukiet czeskiemu okupantowi

Moderator: Misiek Bielsko
Albo za rzadko jeździsz za granicę...
Właśnie mam w rodzinie bezpośrednie porównanie wydolności państwa. Leczenie onkologiczne w pl i de.
Też mam doświadczenie w rodzinie z onkologii. Pełne spektrum środków i metod - nowotwór mózgu - operacja, chemia i naświetlania. Komplet.bIp pisze: ↑ndz cze 01, 2025 8:58 amWłaśnie mam w rodzinie bezpośrednie porównanie wydolności państwa. Leczenie onkologiczne w pl i de.
W pl 9 m-cy diagnozowanie, wykluczanie przerzutów (200km wycieczka) wybór metody leczenia. Wszędzie kolejka, najczęściej nie umawiane na godzinę, tylko zarezerwuj tel potem zajmij z rana, może zdąży przyjąć. Samo leczenie w prywatnej na kontrakt nfz, na poziomie i z podejściem do pacjenta. Zwykła prostata.
W de po dwóch tygodniach od zdiagnozowania rzadkiego raka videokonsylium na pół kraju i dobrana chemia. Koordynatorki i opcji psychologa nie wspomnę. Niby państwo w ruinie, a działa.
Porównujesz leczenie NFZ w pl do prywatnego w de? Pyszne. Akurat środowisko lekarskie znam bardzo dobrze. Znam też lekarzy, którzy pracowali w de, zdanie mają odmienne. Syf i głupota jakich mało. Mam też siostrę mieszka już chyba od 20 lat w Anglii. Cztery ciąże, po pierwszej wszystkie prowadzone w Polsce, tam służba zdrowia leczy wszystko panadolem. Przyjeżdża leczyć się tutaj.bIp pisze: ↑ndz cze 01, 2025 8:58 amWłaśnie mam w rodzinie bezpośrednie porównanie wydolności państwa. Leczenie onkologiczne w pl i de.
W pl 9 m-cy diagnozowanie, wykluczanie przerzutów (200km wycieczka) wybór metody leczenia. Wszędzie kolejka, najczęściej nie umawiane na godzinę, tylko zarezerwuj tel potem zajmij z rana, może zdąży przyjąć. Samo leczenie w prywatnej na kontrakt nfz, na poziomie i z podejściem do pacjenta. Zwykła prostata.
W de po dwóch tygodniach od zdiagnozowania rzadkiego raka videokonsylium na pół kraju i dobrana chemia. Koordynatorki i opcji psychologa nie wspomnę. Niby państwo w ruinie, a działa.
A to jest akurat bardzo proste - jesteś ja forum tłustych kotów. Każdy tu ma jakiś interes przebywania w tym kraju, który przeważa nad zielonością trawy po drugiej stronie rzeki. Niby kto stąd miałby emigrować poza niedojdą plutonowym? A na emeryturę większość za młoda, bo tu już znam paru zawodników, co w taki czy inny sposób rozważają
Gdzie napisane, że w de prywatnie?Videlec pisze: ↑ndz cze 01, 2025 9:51 amPorównujesz leczenie NFZ w pl do prywatnego w de? Pyszne. Akurat środowisko lekarskie znam bardzo dobrze. Znam też lekarzy, którzy pracowali w de, zdanie mają odmienne. Syf i głupota jakich mało. Mam też siostrę mieszka już chyba od 20 lat w Anglii. Cztery ciąże, po pierwszej wszystkie prowadzone w Polsce, tam służba zdrowia leczy wszystko panadolem. Przyjeżdża leczyć się tutaj.bIp pisze: ↑ndz cze 01, 2025 8:58 amWłaśnie mam w rodzinie bezpośrednie porównanie wydolności państwa. Leczenie onkologiczne w pl i de.
Jeśli ktoś ocenia fajność kraju na podstawie wakacyjnego wyjazdu to gratuluję wyobraźni. Na chwilę wszędzie jest fajnie, nawet w Wąchocku. Pomieszkaj, otwórz biznes, płać podatki, wyślij dzieci do szkoły, zaprzyjaźnij się z sąsiadem, wtedy okaże się, że wszędzie jest syf a ludzie podobni, jedynie ty jesteś tam całe życie obcy.
Poza tym nie rozumiem jednej rzeczy, odkąd tu zaglądam to słyszę ciągle to samo biadolenie, że tu jest tak a tam inaczej i wszyscy nadal tu siedzą, żaden nie wyjechał, żaden. Tylko biadoli. To jakaś specjalna forma masochizmu?
Mówisz coby poczekać
Jak dla mnie to prawo głosu powinni mieć tylko obywatele Polski będący jednocześnie rezydentami podatkowymi w Polsce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość