gdybyś pacanie poczytał co nieco to wiedziałbyś ze współczesne lotnictwo powstało w Senegalu Aeropostale Jean Mermoz i Antoine de Saint-Exupéry tak wiec pajacu doucz się trochu zanim coś wy pierdzisz
Będzie wojna?
Moderator: Misiek Bielsko
- lesio jeep
-

Re: Będzie wojna?
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
no fchuj w tym Senegalu tego lotnictwa, w całości to mniej niż dziś na wiejskim lotnisku (Jasionka) w PL
a cywilnych lotnisk mogących przyjąć większy samolot to chyba tam ze 2,5 sztuki
więc wiele przyszło z tego "powstania współczesnego lotnictwa", niezaprzeczalnie czołówka cywilizacji i techniki świata

a cywilnych lotnisk mogących przyjąć większy samolot to chyba tam ze 2,5 sztuki
więc wiele przyszło z tego "powstania współczesnego lotnictwa", niezaprzeczalnie czołówka cywilizacji i techniki świata
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- lesio jeep
-

ale 90% współczesnych pilotów pasionowala się książkami Antoine de Saint-Exupéry a i premier nie jeździ w wagonie dla służby jak tusku do kijowalbl78 pisze: ↑ndz maja 18, 2025 6:12 pmno fchuj w tym Senegalu tego lotnictwa, w całości to mniej niż dziś na wiejskim lotnisku (Jasionka) w PL![]()
a cywilnych lotnisk mogących przyjąć większy samolot to chyba tam ze 2,5 sztuki![]()
więc wiele przyszło z tego "powstania współczesnego lotnictwa", niezaprzeczalnie czołówka cywilizacji i techniki świata![]()
![]()
ps mam dopiero 54 lata a pamiętam czasy kiedy w nowym targu jadano bryje z kapelusza a dzieciom w szkole organizowano zawody na wylyskanie jak najwięcej wszy na szkolna ławkę a dworzec PKS miał drewniany wychodek bez wody
a i zapomniał bym myto sie 2 razy w roku
i tak trzeba żyć!
Nie wiem jak we Francji, u nas to lektura szkolna obowiązkowa, a pilot to podstawówkę powinien skończyćlesio jeep pisze: ↑ndz maja 18, 2025 7:03 pmale 90% współczesnych pilotów pasionowala się książkami Antoine de Saint-Exupéry
- lesio jeep
-

na pewno cie przerósł Mały książę a i innych książek napisał tez nie mało z czego większość w Senegalu ale uj z tym f16 paki strąciły hindusom rafala chińskim samolotem i chińskim uzbrojeniem moze zamiast tych f35 było kupić 5x chińskich J10Takayuki pisze: ↑pn maja 19, 2025 10:51 amNie wiem jak we Francji, u nas to lektura szkolna obowiązkowa, a pilot to podstawówkę powinien skończyćlesio jeep pisze: ↑ndz maja 18, 2025 7:03 pmale 90% współczesnych pilotów pasionowala się książkami Antoine de Saint-Exupéry![]()
To to latające coś z Francyji? Niemożliwe
Pytanie ile tam zestrzelenia a ile kultury technicznej usera, bo jak latają jak jeżdżą to mogli z Pakistanu kapiszonami strzelać :/
Pytanie ile tam zestrzelenia a ile kultury technicznej usera, bo jak latają jak jeżdżą to mogli z Pakistanu kapiszonami strzelać :/
- lesio jeep
-

chińską rakietkom z 200 km
- Bratproroka
-

- Kontaktowanie:
Czytałem wszystko co de Saint-Exupery napisał, oprócz listów itp. Książki i zbiory wszystkie. Senegal Senegalem, akurat wolę część o poczcie w Andach.lesio jeep pisze: ↑pn maja 19, 2025 5:16 pmna pewno cie przerósł Mały książę a i innych książek napisał tez nie mało z czego większość w Senegalu ale uj z tym f16 paki strąciły hindusom rafala chińskim samolotem i chińskim uzbrojeniem moze zamiast tych f35 było kupić 5x chińskich J10![]()
![]()
A chińskie J10 - Już w 2018 roku prawie osiągnęli niezawodność zachodnich silników opracowanych w 1972 (F100 dla F15 i F16) roku, konkretnie wersji z 1989 (F100-229 z naszych F16). Jeszcze chwilę bym im dał na dopracowanie sprzętu.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- goralski
-

- Kontaktowanie:
A f47 na horyzoncie...ponoć ostatni samolot z pilotem 
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
No to się rozkręcają na granicy Kambodżańsko-Tajlandzkiej, ostrzały rakietowe, ataki lotnicze itp.
Kambodża to strefa wpływów chińskich, Tajlandia amerykańskich
Kambodża to strefa wpływów chińskich, Tajlandia amerykańskich
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
- lesio jeep
-

po tylu latach od ankiety można uznać ze większość się myliła czyli demokracja jest do dupy
proponuje nowa ankietę czy będzie pokój i kto za to zapłaci ja osobiście zrzuciłem 18 kg i prawie wchodzę w ciuchy z poprzedniego wcielenia czyli tak za 2-3 miechy będę gotowy
proponuje nowa ankietę czy będzie pokój i kto za to zapłaci ja osobiście zrzuciłem 18 kg i prawie wchodzę w ciuchy z poprzedniego wcielenia czyli tak za 2-3 miechy będę gotowy
- goralski
-

- Kontaktowanie:
Tak sobie nostalgicznie wróciłem do początku tematu...ale my mało wiedzieliśmy
praktycznie każdy się mylił, bo zakladał na bazie posiadającej wiedzy...
Well, strach przewidywać w przód, najgorzej w tym wszystkim wypada iluzja lesia vel Ibisza
Well, strach przewidywać w przód, najgorzej w tym wszystkim wypada iluzja lesia vel Ibisza
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Nie będzie pokoju, będzie przerwa techniczna, przegrupowanie, gromadzenie arsenału, tworzenie propagandy i atak na kraje bałtyckie. Max 2-3 lata i będziemy w prawdziwej dup.ie.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
jestem tego samego zdania
zbyt wielu beneficjentów i głupia jak but sowiecja która swietnie się nadaje do wodzenia za nos i generowania zagrozenia które można zyskownie gasić..
świat bez kacapów byłby dużo lepszy
i bez ałdi
zbyt wielu beneficjentów i głupia jak but sowiecja która swietnie się nadaje do wodzenia za nos i generowania zagrozenia które można zyskownie gasić..
świat bez kacapów byłby dużo lepszy
i bez ałdi
fakt, wszyscy mocno przecenili zdolność RUS a nie docenili zdolności UA, chyba kwestia dobrej propagandy ruskich i dobrej dezinformacji ukrainy

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
ja do dziś nie zagłosowałem w ankiecie. Cały czas nie jestem w stanie ocenić -nawet w tej rozrywkowej formie- w która to pójdzie.
Ale mając takich asów w PL jak Gaśnicowy....to czuć wschodnie działania.
JoeMonster też ma mniej userów, ale to mnie ubawiło:
https://joemonster.org/art/77324/Grzego ... nda_Kremla
Tytus
- lesio jeep
-

za to podnóżek tusku bez fotomontażu zrobił z siebie pajaca w Angoli a do Genewy to nawet go nie zaprosili nie żebym był pro rosyjski ale w tej wojnie mieli rajcie od początku do końca i bardzo się powściągali by zminimalizować straty cywilne dzięki Putinowi skończyliśmy cyrk z kowidem a obecnie i banderowcy przejdą do historii jestem pewny ze 15000 wymordowanych cywili w Donbasie przyspieszyło operacje specjalną rzekł bym nawet ze była to swego rodzaju prowokacja bo Putin nie chciał tej wojny tak podsumowując zanosi się ze skończy się dobrze dla lepszego świataIroncruz pisze: ↑wt gru 02, 2025 11:32 amja do dziś nie zagłosowałem w ankiecie. Cały czas nie jestem w stanie ocenić -nawet w tej rozrywkowej formie- w która to pójdzie.