"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: "koncik" motocyklowy 2
Mam K&N bo oryginał się był rozleciał. Kupiłem za stówkę praktycznie nowego z płynami.
Ale jeździłem głównie po szosie.
Teraz trochę chyba ściągnie w teren więc stąd pytanie.
Dlaczego ten K&N taki nie teges ?
Niby by gaźnik stroić trzeba ale jakoś to tak średnio mi się wierzyć chce że to taka różnica jest.
To że w terenie lepsza gąbka to jest raczej jasne.
Ale jeździłem głównie po szosie.
Teraz trochę chyba ściągnie w teren więc stąd pytanie.
Dlaczego ten K&N taki nie teges ?
Niby by gaźnik stroić trzeba ale jakoś to tak średnio mi się wierzyć chce że to taka różnica jest.
To że w terenie lepsza gąbka to jest raczej jasne.
Zdrapek i poharatka
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
więcej pali
wolniej jedzie
szybciej się brudzi
nigdy chemii nie zapodasz idealnie
bez sensu
wolniej jedzie
szybciej się brudzi
nigdy chemii nie zapodasz idealnie
bez sensu
#noichuj
Amen.
Te wszystki "zyski" sa mocno iluzoryczne.
U mnie wlasnie brudzil sie wolniej. Ciezej bylo zaaplikowac smar i mniej chlonol.
Mialem u siebie, wywalilem i nawet nie wiem gdzie jest teraz. Objawy jak wyzej + zwiekszone zuzycie oleju. Dodatkowo tez filtry maja podobno "wieksza przepuszczalnosc", wiec wiecej syfu dostaje sie do silnika.
Moze w sportach to sie sprawdza (nie mam doswiadczen). W enduro nie.
Najwieksza robote robi naklejka na baku
Te wszystki "zyski" sa mocno iluzoryczne.
U mnie wlasnie brudzil sie wolniej. Ciezej bylo zaaplikowac smar i mniej chlonol.
Mialem u siebie, wywalilem i nawet nie wiem gdzie jest teraz. Objawy jak wyzej + zwiekszone zuzycie oleju. Dodatkowo tez filtry maja podobno "wieksza przepuszczalnosc", wiec wiecej syfu dostaje sie do silnika.
Moze w sportach to sie sprawdza (nie mam doswiadczen). W enduro nie.
Najwieksza robote robi naklejka na baku

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Naklejki nie mam
No ale skoro tak piszeta to chyba zakupię jeszcze gąbkę.
A K&N'na zostawię na półce. Kto wie co z tego motura kiedyś będzie.
Może jakiś tracker kiedyś ?

No ale skoro tak piszeta to chyba zakupię jeszcze gąbkę.
A K&N'na zostawię na półce. Kto wie co z tego motura kiedyś będzie.
Może jakiś tracker kiedyś ?

Zdrapek i poharatka
A co myślicie o Mitasie E10 ?
Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

Gąbka zamontowana. Już zapomniałem jak to się Kure$%^ lepi ten śprej do rąk potem.
Zdrapek i poharatka
gumowe rekawiczki

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
i uważaj na tych co zajeżdżają drogę :Adamo pisze:To wiem... Jeszcze podoba mi się rada "zawsze ubieraj się tak jakbyś miał mieć wypadek"redzik pisze:musisz myśleć , ze każdy chce Cie zabic, wtedy dłuzej pojezdzisz.
https://www.youtube.com/watch?v=Iw3uSxnyUkI

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Ja aż tak opanowany nie jestem...dostał by z liściakuba500 pisze:i uważaj na tych co zajeżdżają drogę :Adamo pisze:To wiem... Jeszcze podoba mi się rada "zawsze ubieraj się tak jakbyś miał mieć wypadek"redzik pisze:musisz myśleć , ze każdy chce Cie zabic, wtedy dłuzej pojezdzisz.
https://www.youtube.com/watch?v=Iw3uSxnyUkI

Założyłem dziś u kumpla na warsztacie TKC 80 na przód i E09 Dakar na tył.Pierwsze odczucia po przesiadce z Metzeller Touranze to dżizasjapierdole
Na ancwaldzie lata jak szmata,ale może się wyrobią
Za to w leśnym bagienku w sam raz
Lusterko już poleciało w plener 

To samo miałem po przesiadce na 09 z 07. Szukał drogi.
Ale ułożyły się po dwóch zbiornikach całkiem.
Ale ułożyły się po dwóch zbiornikach całkiem.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
No właśnie założyłem wczoraj E09 na tył ale się okazało że łożysko jeszcze by jedno warto w kole wymienić wiec dopiero dziś test będzie.
TKC 80 z przodu bardzo bezpieczną oponą sie jawi. Miałem w trampku i kilka K km zrobiłem bez najmniejszych problemów.

TKC 80 z przodu bardzo bezpieczną oponą sie jawi. Miałem w trampku i kilka K km zrobiłem bez najmniejszych problemów.
Zdrapek i poharatka
Uznałem, że cena czyni cuda i na próbę założyłem na przód i tył E09 Dakar.
Na przyszły sezon pewnie założę na przód to TKC i zobaczymy, czy faktycznie taka różnica.
Jedno jest pewne i zgodne z przewidywaniami - przód na asfalcie leci szybko. A jeszcze szybciej się ząbkuje. W zasadzie przy trzech awaryjnych heblowaniach ze stówki jest już trójkątna, hehe.
Generalnie jednak jestem zadowolony. Jeżdżę i tak poniżej stówki. Tenera wreszcie jakoś jedzie na błotnistym i na trawie, a na asfalcie jest całkiem ok pod kątem hałasu i wibracji.
Na przyszły sezon pewnie założę na przód to TKC i zobaczymy, czy faktycznie taka różnica.
Jedno jest pewne i zgodne z przewidywaniami - przód na asfalcie leci szybko. A jeszcze szybciej się ząbkuje. W zasadzie przy trzech awaryjnych heblowaniach ze stówki jest już trójkątna, hehe.
Generalnie jednak jestem zadowolony. Jeżdżę i tak poniżej stówki. Tenera wreszcie jakoś jedzie na błotnistym i na trawie, a na asfalcie jest całkiem ok pod kątem hałasu i wibracji.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- ololabprot
-
Czy ktoś z Was jedzie na Touratecha do Szczyrku?
Pare uwag: przod bym zrobil na upside down i ladnie zamaskowal w starym stylu, przod na bebnie a tyl na tarczy ? bezsens, bak slabo wykonczony. Reszta obleci wizualnie. 
aha i cos luzny ten lancuch laczacy silnik ze skrzynia.

aha i cos luzny ten lancuch laczacy silnik ze skrzynia.
Bęben to chyba Junkers? 

Dzis dla odmiany maly off gsem
na torze crossowym nie robi 

za kilka dni rozpoczynam sezon enduro na exc

za kilka dni rozpoczynam sezon enduro na exc

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Na Mitasie z tyłu DRka mi koło 110km/h zaczyna wężykować już dość mocno.
I zablokowałem na asfalcie tył parę razy.
Ale tak ogólnie to da się jeździć.
W terenie to przepaść w stosuku do sachary.
I zablokowałem na asfalcie tył parę razy.
Ale tak ogólnie to da się jeździć.
W terenie to przepaść w stosuku do sachary.
Zdrapek i poharatka
Czy ktoś tutaj lata na skuterze 50ccm? Zastanawiam się nad zmianą głowicy na taką która ma powiększone zawory. Nie jestem pewien czy nie będzie się skuter dławił. W tej chwili mam cylinder 80 ccm i nominalny gaźnik i tłumik.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
jradek pisze:Czy ktoś tutaj lata na skuterze 50ccm? Zastanawiam się nad zmianą głowicy na taką która ma powiększone zawory. Nie jestem pewien czy nie będzie się skuter dławił. W tej chwili mam cylinder 80 ccm i nominalny gaźnik i tłumik.
No ale po co glowice?
To fabryczny setup?
Mozna z dysza kombinowac w gazniku
Bieżącą głowicę złożyłem z dwóch co miały powyginane i zatarte zawory, niestety zawór ssący się zawiesza, więc w zasadzie muszę ją wymienić. Ponieważ nie mam już z czego składać, muszę kupić nową i zamiast nominalnej zamarzyła mi się powiększona. No i oczywiście chodzi o MOC! Marzy mi się przekroczyć 4KM.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.