czyli wszystko o wszystkim...
Moderator: Misiek Bielsko
-
piotrck
-

rokfor32 pisze: ↑pn sie 05, 2019 3:03 pm
Skoro stawiasz znak równości między nimi - to taki wniosek nie dziwi. ja natomiast wyjaśniłem, na czym polega pragmatyzm - więc jeżeli nadal uważasz, że pis z przeciwwagą, niepozwalającą na grzebanie w konstytucji, i pis bez takiej przeciwwagi to to samo - to nie bardzo mamy płaszczyznę do dyskusji.
Bzdura. Pokazałem że nie masz wyboru a opowieści z mchu i paproci że masz wybór to tylko iluzja. .........chyba że słowa których używasz :
mniejsze zło ......to jest tylko slogan którego używasz by sam siebie oszukać .
Ps. Prawda jest taka że nie mamy na kogo zagłosować , tak z czystym sumieniem i przekonaniem że ten wybór może przynieść jakieś zmiany .
-
piotrck
-

rokfor32 pisze: ↑pn sie 05, 2019 8:46 pm
za "reprezentantów", przed resztą świata.
A jaki Ty masz kontakt z tą resztą świata ? Chyba tylko z opowieści w TVN ........co Ty wiesz co myśli Belg , Francuz czy Portugalczyk o naszych reprezentantach ? Statystyczny obywatel Europy .........ma w dupie naszych reprezentantów. Tak samo jak statystyczny Polak leżący na leżaku z piwem w dłoni.
Myślisz że jesteś Ty wybrańcem bo piszesz na forum i masz inny pogląd na świat .......ochłoń. Statystyczny obywatel czy to w Polsce czy w UE martwi się by miał czego spłacić kredyt i pojechać na dobre wakacje. heloł , budzimy się .
-
rokfor32
-

autor: rokfor32 » pn sie 05, 2019 8:58 pm
Mnie to absolutnie nie interesuje. Po prostu w moim dobrze pojętym interesie jest, żeby Jaro nie dobrał się do konstytucji - bo wtedy tej zarazy nie da sie jeszcze długo wyplenić, a w dodatku każda następna wpadnie w komfortowe warunki (raz otwarte furtki do zamordyzmu i dyktatury już takie zostaną), i też będzie ciężka do przepędzenia.
Jak Konfederacja czy Korwin będa rokować na wejście do parlamentu - to staną się alternatywą do rozważenia. Ale dopóki tak nie jest - to nie sa żadną alternatywą, bo metoda liczenia głosów powoduje, że taki głos wzmacnia zwycięzców. Gdyby scena była zrównoważona - to pal sześć. Ale zrównoważona nie jest, a opozycja (szeroko rozumiana, a więc nie tylko PO) zachowują się jak cienkie leszcze. Niemniej, w moim interesie jest, żeby tych leszczy było wystarczająco - żeby se Jaruś jednak skrzydełek nie mógł rozwinąć.
-
rokfor32
-

autor: rokfor32 » pn sie 05, 2019 9:01 pm
Statystyczny obywatel może se mieć w dupie cokolwiek. Ale interes kraju naszego to w realiach UE umiejętność dogadania sie z przedstawicielami innych krajów. I to tam ci nasi reprezentanci wypadają blado, a nawet jeszcze słabiej.
-
ZbychoS
-

Przefiltruj sobie te podobieństwa przez zestawienie faktów/dokonań. Bo sam wpadasz w te "sześć miesięcy", i PO oceniasz nie po faktach - a przedwyborczych obiecankach (krojonych, zresztą nieudolnie, pod elektorat przeciwnika).
Poprzedni nikt się jakoś nie brał za ręczne sterowanie gospodarką, byle słupki poparcia utrzymać. Nikt się mi też nie wpitalał w światopogląd, ani nie próbował regulować sposobu spędzania weekendów. Jakos tez mniej moja kieszeń była drenowana żeby zaspokoić czarną hydrę. I jakoś, mimo wszystko, mniej mi było wstyd, za "reprezentantów", przed resztą świata.
Daru sobie.
Piotruś Jest Teoretycznie symetrystą.
W praktyce nic, oprócz PiSu I co na prawo od niego Go nie zadowoli.
Na prawo od PiSu są naziole i świry> Braun, Kurwin.
***** USA
-
piotrck
-

rokfor32 pisze: ↑pn sie 05, 2019 8:58 pm
Jak Konfederacja czy Korwin będa rokować na wejście do parlamentu - to staną się alternatywą do rozważenia.
Nie będą alternatywą , po wejściu w koalicję z narodowcami i kaja godek ...........skończył się projekt Wolnościowy .
Liczę jeszcze że Lewica wystawi sensownych ludzi .......nowych nie starych działaczy . Tylko że u mnie starzec Jaskiernia kandyduje ,czekam na Janika , Senyszynową , Dyducha czy innego zabetonowanego umysłu . No nie ma na kogo głosować
Pis wygra i zmieni konstytucję z chłopcami i paniami z innych partii którzy za garść perkalików czy lusterek sprzeda się bez żenady i zażenowania.
-
piotrck
-

ZbychoS pisze: ↑pn sie 05, 2019 9:03 pm
Daru sobie.
Piotruś Jest Teoretycznie symetrystą.
W praktyce nic, oprócz PiSu I co na prawo od niego Go nie zadowoli.
Na prawo od PiSu są naziole i świry> Braun, Kurwin.
Nagana wzrokowa , za GW jeszcze powinieneś dodać : faszyści , ksenofobi , ..........skleroza ?
A teraz przeczytaj co znaczy słowo Nazista z zrozumieniem . Nazwanie Korwina nazistą pokazuje jakim jesteś dyletantem w sprawach politycznych , nic więcej.
-
lesio jeep
-

autor: lesio jeep » pn sie 05, 2019 9:23 pm
Przefiltruj sobie I jakoś, mimo wszystko, mniej mi było wstyd, za "reprezentantów", przed resztą świata.
no nie wiem kto może przebić hrabinę BUL ? albo pijaka z filipinkom nie wspominając o TW Bolku
poprzeczka ma master level

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
-
piotrck
-

lesio jeep pisze: ↑pn sie 05, 2019 9:23 pm
Przefiltruj sobie I jakoś, mimo wszystko, mniej mi było wstyd, za "reprezentantów", przed resztą świata.
no nie wiem kto może przebić hrabinę BUL ? albo pijaka z filipinkom nie wspominając o TW Bolku
poprzeczka ma master level
pani co twierdzi że ludzie rzucali kamieniami w dinozaury dostała ponad 200 tys głosów do parlamentu UE .........nie oczekuj zrozumienia.
-
jradek
-

Jakbys poczytał "zakazaną archeologię" to byś wiedział, że to możliwe.

Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
piotrck
-

jradek pisze: ↑pn sie 05, 2019 9:31 pm
Jakbys poczytał "zakazaną archeologię" to byś wiedział, że to możliwe.
uważasz że Roki i Zbycho czytali ?
-
rokfor32
-

autor: rokfor32 » pn sie 05, 2019 9:40 pm
Też myślałem, że tamtych asów ciężko będzie przebić. Ale po czasie uważam, że się ciężko myliłem
Piotrze - temu PO. Bo ich pis nie kupi, jak PSL czy Kukiza. Lewica być może będzie alternatywą, i sam rozważam - zobaczymy kto będzie kandydował.
-
rokfor32
-

autor: rokfor32 » pn sie 05, 2019 9:42 pm
A co to za problem porzucać kamieniami do tych dinozaurów?

Nawet u mnie na ogrodzie powinien gdzieś jakiś być, bo bratanica zgubiła. Gumowy co prawda - ale co to niby za różnica, w technice rzucania?

-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
rokfor32 pisze: ↑pn sie 05, 2019 9:40 pm
Też myślałem, że tamtych asów ciężko będzie przebić. Ale po czasie uważam, że się ciężko myliłem
Piotrze -
temu PO. Bo ich pis nie kupi, jak PSL czy Kukiza. Lewica być może będzie alternatywą, i sam rozważam - zobaczymy kto będzie kandydował.
silną masz wiarę w polityka

opierniczą nas za pestki po śliwkach i sekundę później siebie, dowodów nie brakuje
Ostatnio zmieniony pn sie 05, 2019 10:06 pm przez
klucz13, łącznie zmieniany 1 raz.
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
rokfor32
-

autor: rokfor32 » pn sie 05, 2019 9:54 pm
Ocena prawdopodobieństwa. Ryzyko takiego scenariusza w wydaniu PO lub lewicy oceniam na sporo niższe, niż w wydaniu PSL czy Kukiza.
-
Mroczny
-

psl bym nie przekreślał
ich długoletnie bycie wiecznym koalicjantem nauczyło, że kur znoszących złote jaja się nie zarzyna. Pis - zarzyna.
-
rafaello

-
Kontaktowanie:
autor: rafaello » pn sie 05, 2019 11:02 pm
rokfor32 pisze: ↑pn sie 05, 2019 6:26 am
Teraz PIS ma większość w parlamencie - ale nie oznacza to, że reprezentuje połowę wyborców - ledwie jedną piątą, bo tyle na nich realnie głosowało. . A działa jak by reprezentował wszystkich, olewając jakiekolwiek zdanie inne niż swoje. Ugina sie jedynie przed siłą - czy z Brukseli, czy z Waszyngtonu - czy Jerozolimy.
Gdyby nasza demokracja była bardziej dojrzała - to by pewnie nie było problemu. Ale tak nie jest - bo de facto PIS nie reprezentuje żadnych wyborców - posłowie tej partii nie reprezentują nikogo, kto ich wybierał - realizują wolę jedynie jednego człowieka.
A ja bym jednak nie chciał, żeby mi kraj meblował jeden stary facet z kompleksami.
System Donta działa od lat, fajnie było jak sprzyjał jednej partii (choćby miała kilka nazw - co pięknie pokazali w ostatnich wyborach) ale jak sprzyja drugiej to już źle.
A co by kto chciał to pokarzą wybory.
-
piotrck
-

gdzie tam , PSL ma błogosławieństwo od PISu . Planem było by PSL pościągał niedobitków tak jak to wcześniej zrobił Gowin i ramie w ramie z PIsem zmieniali Polskę .
Wystarczyło by puścić taśmy od Sowy i PSL by utonęło na dekadę , .............nie dziwi WAS że nie było taśm z politykami z PSL ? Nie dziwi że nikt nie odpowiedział za Elewar ? PSL będzie koalicjantem PISu , w następnym rozdaniu jak Jarek nie zgromadzi większości by zmienić konstytucję.
Kto jak kto ale chłopcy od zielonej koniczyny są obrotowi jak karuzela w wesołym miasteczku.
-
piotrck
-

rokfor32 pisze: ↑pn sie 05, 2019 9:40 pm
Piotrze - temu PO. Bo ich pis nie kupi,
wierchuszki nie kupi ale posłów z dalszych ław bez problemu
jak kiedyś zrozumiesz że posłem się nie zostaje by robić dobrze wyborcom tylko swojej rodzinie ...........zrozumiesz obrazek z iluzją wolnego wyboru

-
Mroczny
-

toć Morawiecki jest z PO

-
jradek
-

I Wy sie dziwcie, ze nie chce mi sie z domu wychodzić?
Prawicy nie lubilem nigdy, lewica mi zbrzydła, liberałowie sa zbyt liberalni.
-
Mroczny
-

trzeba zrozumieć - Piotrze - że nie zawsze w życiu jest tak idealnie, że wybieramy coś co jest ziszczeniem naszych pragnień. Jak idziesz do roboty to idziesz do roboty. Poświęcasz czas w zamian za dziengi. I pewnie każdy by wolał owe dziengi dostawać za friko. Ale nie bardzo się tak daje więc obieramy kurs na kompromis. Ale wybieramy taką robotę którą jesteśmy w stanie zaakceptować..
I podobnie jest z wyborami politycznymi. Głosujesz na PO nie dlatego że wielbisz PO. Po prostu kuchcińskim, morawieckim, kaczorem i całą hołotą od nich brzydzisz sie bardziej. Szkalowanie, szczucie i obrzydzanie mierzi Cię bardziej. Nie chcesz rządu który kieruje krajem na zatracenie, nie lubisz rozdawnictwa na kredyt i dominacji stowarzyszenia miłośników nieletnich.
Ale tak - możesz wierzyć, że głos na radykalny pis spod znaku konfederacji coś może zmienić. Że wsparcie winnickiego, godek czy jakiegoś przygłupa od kukiza (co zaraz przejdzie do pisu) rozwali system i będzie przepięknie. Ale przyznasz - to dość infantylne..
-
jradek
-

Z Kukizem to zabawnie jest. Transferuje swoich do gumofilców.
Polityka obnażyła sie do końca.
-
piotrck
-

autor: piotrck » wt sie 06, 2019 10:09 am
Dlatego piszę o lewicy .........nie są z mojej bajki ale ktoś do ujjja musi powstrzymać zapędy Grzesia i Jarka , a tłumaczenie że mam zagłosować na PO bo są inni .........to jakaś aberracja . Wejdą w buty pisiorów i dalej będą mnie rżnąć w tyłek ......tylko że tym razem TVN i GW będą przekonywać że to nie boli.
Liczę i się łudzę że ktoś tam na tej lewicy pójdzie po rozum do głowy i wystawi fresh people na listy . Bo inaczej starcy z PO czy Pis umeblują mi pokój w tęcze lub sanktuarium .
Ps. Listy Peło w moim okręgu to jest [cenzura] dramat , młodego posła wystawili na nie zbierającym miejscu bo jest zagrożeniem dla starych działaczy. To jest już jawna wojna między młodymi a starymi którzy chcą tylko TRWAĆ . Zero polotu ,zero pomysłów , zero chęci .......tylko dieta i frukty dla dzieci , wnuków oraz całej rodziny. ...........ale tak , na chwilę obecną jedynym rozwiązaniem by nie wsadzili mi ujjja aż po jajka jest zagłosowanie na Peło.
-
kpeugeot
-

-
Kontaktowanie:
autor: kpeugeot » wt sie 06, 2019 10:38 am
Mroczny pisze: ↑wt sie 06, 2019 8:44 am
trzeba zrozumieć - Piotrze - że nie zawsze w życiu jest tak idealnie, że wybieramy coś co jest ziszczeniem naszych pragnień. Jak idziesz do roboty to idziesz do roboty. Poświęcasz czas w zamian za dziengi. I pewnie każdy by wolał owe dziengi dostawać za friko. Ale nie bardzo się tak daje więc obieramy kurs na kompromis. Ale wybieramy taką robotę którą jesteśmy w stanie zaakceptować..
I podobnie jest z wyborami politycznymi. Głosujesz na PO nie dlatego że wielbisz PO. Po prostu kuchcińskim, morawieckim, kaczorem i całą hołotą od nich brzydzisz sie bardziej. Szkalowanie, szczucie i obrzydzanie mierzi Cię bardziej. Nie chcesz rządu który kieruje krajem na zatracenie, nie lubisz rozdawnictwa na kredyt i dominacji stowarzyszenia miłośników nieletnich.
Ale tak - możesz wierzyć, że głos na radykalny pis spod znaku konfederacji coś może zmienić. Że wsparcie winnickiego, godek czy jakiegoś przygłupa od kukiza (co zaraz przejdzie do pisu) rozwali system i będzie przepięknie. Ale przyznasz - to dość infantylne..
Podsumowanie kilkuletniej dyskusji

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!