jak inni - nie wiem
ale obraz tych co się tam pchają jest jeszcze gorszy niż ci co tam są

lepiej już było
Moderator: Misiek Bielsko
też mu kibicowałem, niestety tylko innym utrudnił zadanie...no i znowu kobieta się wtrąciła nie tam gdzie trzeba
Nic dodać nic ująć. Każdy , kto choć trochę rozumie co się dzieje nie bedzie się tam pchał aby coś poprawić dla kraju. Jeśli pójdzie - to tylko z dwóch powodów - nie ma pomysłu na siebie lub jest rządny władzy. Partia, aby sprawnie działaś musi mieć działaczy na każdym poziomie. Problem w tym ze nawet na radnego w gminie nie ma chętnych. A jakoś radnych jest taka jaka jest. Wczoraj radni z Wadowic przegłosowali zakres działania komisji obywatelskiej. W zakresie jest wybór ławników do Kolegium ds. wykroczeń.Mroczny pisze: ↑wt sie 06, 2019 7:03 pmjesteś niepoprawnym optymistą
zrozum
ci ludzie są głupi
jak but
jakiej chcesz konstruktywnej krytyki? jakie błędy mają wytykać? komu?
przecież masz casus kuchcińskiego
pedofil korzystający z nieletnich prostytutek - ludzie olali
łże od początku odnośnie lotów - ludzie mają w dupie
wychodzi na jaw, ze powody lotów powpisywał z czapy - np imprezę co już się zdążyła była odbyć. I co?
masz oszukujący rząd. Łżący w żywe oczy. Kpiący i szydzący. Masz kurskiego co mówi, że to ciemniaki. Masz morawieckiego co mówi, że mają zapierdalać za miskę ryżu..
I to coś zmienia?
Ci idioci sobie wszystko wytłumaczą.
Dla jaj napisałem na lokalnym portalu komentarz pod lotami ruchcińskiego - po co drążyć, też bym latał. I co? Przyklaskują debile, że mam rację.
zaorać, azotox, napalm, walec
nie ma innej opcji
i możesz patrzeć rano w lustro i w oczy swoim dzieciomkpeugeot pisze: ↑wt sie 06, 2019 10:38 amPodsumowanie kilkuletniej dyskusjiMroczny pisze: ↑wt sie 06, 2019 8:44 amtrzeba zrozumieć - Piotrze - że nie zawsze w życiu jest tak idealnie, że wybieramy coś co jest ziszczeniem naszych pragnień. Jak idziesz do roboty to idziesz do roboty. Poświęcasz czas w zamian za dziengi. I pewnie każdy by wolał owe dziengi dostawać za friko. Ale nie bardzo się tak daje więc obieramy kurs na kompromis. Ale wybieramy taką robotę którą jesteśmy w stanie zaakceptować..
I podobnie jest z wyborami politycznymi. Głosujesz na PO nie dlatego że wielbisz PO. Po prostu kuchcińskim, morawieckim, kaczorem i całą hołotą od nich brzydzisz sie bardziej. Szkalowanie, szczucie i obrzydzanie mierzi Cię bardziej. Nie chcesz rządu który kieruje krajem na zatracenie, nie lubisz rozdawnictwa na kredyt i dominacji stowarzyszenia miłośników nieletnich.
Ale tak - możesz wierzyć, że głos na radykalny pis spod znaku konfederacji coś może zmienić. Że wsparcie winnickiego, godek czy jakiegoś przygłupa od kukiza (co zaraz przejdzie do pisu) rozwali system i będzie przepięknie. Ale przyznasz - to dość infantylne..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Byli ludzie, którzy Kukizowi po sukcesie z wyborów prezydenckich tak doradzali. 4 lata poza parlamentem, może 8. Siedzieć z boku, komentować, protestować, ale nie pchać się do żłobu. Budować struktury, weryfikować ludzi. Cynicznie rzecz ujmując - tak jest łatwiej. Bo krytykować możesz zawsze, a nie odpowiadasz za nic. I nie ma się co boczyć na takie podejście, jest po prostu skuteczne.rokfor32 pisze: ↑wt sie 06, 2019 6:56 pmDlatego napisałem, że chętnie poprę kogoś - kto stworzy ugrupowanie po wyborach, stricte opozycyjne (bo czy PO, czy PIS to już jednako socjaliści) - i będzie działał. Jako opozycja poza parlamentem. Jest szerokie spektrum do popisu - od inicjatyw ustawodawczych, po protesty zorganizowane.
To nie będzie łatwy kawałek chleba - ale jeżeli ktoś się z czymś takim przebije - dostanie mój głos. I sądzę, że nie tylko mój. I wtedy będzie opozycją w parlamencie - a może za jakiś czas i dostanie szansę porządzenia.
Tak codziennie z uśmiechem przed siebieklucz13 pisze: ↑wt sie 06, 2019 8:53 pmi możesz patrzeć rano w lustro i w oczy swoim dzieciomkpeugeot pisze: ↑wt sie 06, 2019 10:38 amPodsumowanie kilkuletniej dyskusjiMroczny pisze: ↑wt sie 06, 2019 8:44 amtrzeba zrozumieć - Piotrze - że nie zawsze w życiu jest tak idealnie, że wybieramy coś co jest ziszczeniem naszych pragnień. Jak idziesz do roboty to idziesz do roboty. Poświęcasz czas w zamian za dziengi. I pewnie każdy by wolał owe dziengi dostawać za friko. Ale nie bardzo się tak daje więc obieramy kurs na kompromis. Ale wybieramy taką robotę którą jesteśmy w stanie zaakceptować..
I podobnie jest z wyborami politycznymi. Głosujesz na PO nie dlatego że wielbisz PO. Po prostu kuchcińskim, morawieckim, kaczorem i całą hołotą od nich brzydzisz sie bardziej. Szkalowanie, szczucie i obrzydzanie mierzi Cię bardziej. Nie chcesz rządu który kieruje krajem na zatracenie, nie lubisz rozdawnictwa na kredyt i dominacji stowarzyszenia miłośników nieletnich.
Ale tak - możesz wierzyć, że głos na radykalny pis spod znaku konfederacji coś może zmienić. Że wsparcie winnickiego, godek czy jakiegoś przygłupa od kukiza (co zaraz przejdzie do pisu) rozwali system i będzie przepięknie. Ale przyznasz - to dość infantylne..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Grunt to optymizmklucz13 pisze: ↑wt sie 06, 2019 9:58 pmgłosuję na złodzieja, tylko nie wiem który mniejszy, a który większy ,ale mam gwarancję że jeden i drugi mnie okradnie ze wszystkiego co się da, co innego z sąsiadem bo jak ukradł by mi choć pinezkę to chujabym zabił![]()
gratuluję konstrukcji myślowej i psychicznej
Mroku, ale Ty właśnie cytujesz typa, który mówi, że Kukiz powinien dojść do władzy razem z JKM..
postulował podatek 0% dla przedsiębiorców i 99% dla nierobów, którzy pobierają 500+?
chyba jednak nie...Franek_ pisze: ↑śr sie 07, 2019 12:03 amMroku, ale Ty właśnie cytujesz typa, który mówi, że Kukiz powinien dojść do władzy razem z JKM..
że służba zdrowia powinna być prywatna..
że osoby z ruchu LGBT, które lżą duchownych zasługują na potępienie..
że Ameryka w XIX wieku nie miała składek i podatku dochodowego i ciągnęły tam całe tabuny ludzi..
kuwra..
ale sam się zgodzisz że to urocze , sam sobie tak tłumaczyć nie każdy potrafiklucz13 pisze: ↑wt sie 06, 2019 9:58 pmgłosuję na złodzieja, tylko nie wiem który mniejszy, a który większy ,ale mam gwarancję że jeden i drugi mnie okradnie ze wszystkiego co się da, co innego z sąsiadem bo jak ukradł by mi choć pinezkę to chujabym zabił![]()
gratuluję konstrukcji myślowej i psychicznej
już nic nie zrobi , znów seryjny samobójca grasuje
lewitujesz
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość