a prezes najjaśniejszej...

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Mroczny

Re: a prezes najjaśniejszej...

Post autor: Mroczny » wt sie 06, 2019 5:54 pm

i ja i Piotr mamy niejakie doświadczenie
jak inni - nie wiem

ale obraz tych co się tam pchają jest jeszcze gorszy niż ci co tam są
:)21

lepiej już było

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt sie 06, 2019 6:04 pm

jest na fb taki koleś - obywatel d.c.

cytata z niego:

ZŁOTY RÓG

Nie ma to jak nakręcić 3 mln ludzi na antysystem i walkę o zmiany aby skończyć w objęciach PSLu.

PSL zdychał bo popełnił błąd idąc z tęczową PO, PiS ich na wsi praktycznie zniszczył i należało pozwolić im zgnić pod progiem, ale nie - P. Kukiz i S. Tyszka postanowili wentylować trupa.

PSL to uosobienie wszystkiego co najgorsze w III RP. Lewy czerwcowy, trójkąt Buchacza czy "wybory wygra nasz koalicjant" to krótkie podsumowanie tej politycznej kurtyzany.

Mam żal do Pawła Kukiza, bo miał szansę zmienić system ale popełnił szereg błędów:

1. układanie list 2015 i wpuszczenie kryminalistów oraz pisowców, wyrzucenie wolnościowców
2. brak subwencji - bez pieniędzy w polityce to sobie można ogródek na Wiejskiej plewić
3. brak jednej spójnej idei - należało opracować konstytucję a na bazie "Strategi Zmiany" zbudować program, który będzie łączył środowiska antysystemowe
4. brak struktur
5. wypychanie z ruchu najlepszych posłów

"Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór:
czapkę wicher niesie,
róg huka po lesie,
ostał ci się ino sznur,
ostał ci się ino PSL."

Mam też żal do JKM za atak na Kukiza podczas debaty prezydenckiej - gdyby doszło do sojuszu podczas tamtych wyborów to Kukiz i Korwin mieliby co najmniej 60 posłów w Sejmie a PiS nie miałby większości i szukałby koalicjanta.
JKM też nie wyciągnął wniosków po ostatniej porażce skoro rozmowy z Kukizem prowadził Mentzen i narodowcy. No sorry, ale dr Mentzena Kukiz nie wpuścił na listy w 2015, a narodowcy są z Kukizem skłóceni. Przecież to przepis na klęskę! Z resztą po wyborach do PUE Mentzena powinno się odsunąć od kampanii i niech zajmie się tym co robi najlepiej - edukacją w dziedzinie ekonomii, należało kompletnie zrezygnować z nacjo-narracji BO NIE DZIAŁA, wręcz odpycha. O ile uważam, że decyzje polityczne JKM są słabe o tyle myślę, że Konfederacja nie ma tak drugiego pracowitego charyzmatycznego polityka. Przecież to 77-letni Korwin zasuwa nad morzem z prelekcjami o wolnym rynku w pełnym słońcu, a co robi kwiat młodzieży żyjący z subwencji? No właśnie. Wybatożyłbym.

Mam też żal do prof. Gwiazdowskiego, że zamiast postąpić jak przedsiębiorca i z porażki w maju wyciągnąć wnioski i naprawić - postąpił jak naukowiec i stwierdził, że skoro eksperyment nie wyszedł to trzeba dać sobie spokój. Wolnościowcy popierający PFP rozumieli, że cudów nie ma co oczekiwać po 2 miesiącach kampanii, a brakujące 450 podpisów w skali kraju to NIC. Mało tego - słaby wynik Kukiz'15 otwierał szansę na ewentualną koalicję centrową PFP - K'15 - FDR i inni, którzy nie chcą stać blisko nacjoluchów, Godek i Brauna. Ale brak słów... Pozycja PO blisko centrum nie jest zagrożona.

Reszta antysystemu prowadzi nomadyczny tryb życia i nie ma co komentować.

Nic dobrego z tego nie będzie.

Pozamiatane.

Rozejść się.

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt sie 06, 2019 6:07 pm

Myślę, że zależy to od partii/komitetu. Na listy PiS - kolejka. Na listy PO i Koalicji - chętnych nie ma. Łapanka jest cały czas. Listy są dograne od 1-3 miejsca, każde następne na liście to łapanka i przede wszystkim - obowiązkowy parytet. Kandydujący mężczyźni muszą się składać na .. kobiety. Bo bez parytetu listy nie będzie. I tak jest na każdym kroku. Spróbujcie wstawić jakiegoś radnego. Nawet najlepszego - utopi się w parytecie i metodzie lokowania list.

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt sie 06, 2019 6:11 pm

JKM nigdy nie był zainteresowany wprowadzeniem posłów do sejmu. I nigdy nie bedzie. Zależy mu jedynie na promowaniu własnych bardzo wątpliwych pogladów i korzyściach finansowych. Na szczęście ma zerowe poparcie i niech tam na poziomie Braunów zostanie.

Kukiz - sam nigdy czysto nie grał. Wystarczy spojrzeć na układ z jakiego wystartował w kampanii samorządowej - kto i kiedy wpłącał pieniądze na jego kampanię. Listy ( przynajmniej u nas) układali teczkami IPN. Przejmowali wszelkie brudy z poprzednich partii byle lista się zapełniła. To była zwykłą zbieranina i tak też większość skończyłą. Patrz wczorajszy Sanocki.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt sie 06, 2019 6:12 pm

to wszystko prawda
produkt kukiz wykonał zadanie do jakiego został stworzony

rokfor32

Post autor: rokfor32 » wt sie 06, 2019 6:56 pm

Dlatego napisałem, że chętnie poprę kogoś - kto stworzy ugrupowanie po wyborach, stricte opozycyjne (bo czy PO, czy PIS to już jednako socjaliści) - i będzie działał. Jako opozycja poza parlamentem. Jest szerokie spektrum do popisu - od inicjatyw ustawodawczych, po protesty zorganizowane.

To nie będzie łatwy kawałek chleba - ale jeżeli ktoś się z czymś takim przebije - dostanie mój głos. I sądzę, że nie tylko mój. I wtedy będzie opozycją w parlamencie - a może za jakiś czas i dostanie szansę porządzenia.

Bo tak naprawdę rządzić se może kto bądź - margines możliwych ruchów wcale nie jest taki duży. Ale okazuje się, że sensowna opozycja, wytykająca i nagłaśniająca błędy, czy pokazująca społeczeństwu alternatywne rozwiązania - to cenniejsza rzecz niż się do tej pory wydawało. Posłowie, jak się okazuje, mają całkiem szerokie uprawnienia - mogą bardzo wiele tematów prześwietlić i nagłośnić. O ile się im będzie chciało (lub będą mieli w tym interes).
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt sie 06, 2019 7:03 pm

jesteś niepoprawnym optymistą

zrozum
ci ludzie są głupi
jak but

jakiej chcesz konstruktywnej krytyki? jakie błędy mają wytykać? komu?

przecież masz casus kuchcińskiego

pedofil korzystający z nieletnich prostytutek - ludzie olali
łże od początku odnośnie lotów - ludzie mają w dupie
wychodzi na jaw, ze powody lotów powpisywał z czapy - np imprezę co już się zdążyła była odbyć. I co?

masz oszukujący rząd. Łżący w żywe oczy. Kpiący i szydzący. Masz kurskiego co mówi, że to ciemniaki. Masz morawieckiego co mówi, że mają zapierdalać za miskę ryżu..

I to coś zmienia?

Ci idioci sobie wszystko wytłumaczą.

Dla jaj napisałem na lokalnym portalu komentarz pod lotami ruchcińskiego - po co drążyć, też bym latał. I co? Przyklaskują debile, że mam rację.

zaorać, azotox, napalm, walec
nie ma innej opcji

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » wt sie 06, 2019 7:36 pm

Videlec pisze:
wt sie 06, 2019 3:44 pm
Ta scena polityczna wyczerpała swój potencjał. Jedyna szansa na zmianę to jej twardy reset. Niestety, jeden gość co się w tej sprawie fatygował, został zatrzymany.

też mu kibicowałem, niestety tylko innym utrudnił zadanie...no i znowu kobieta się wtrąciła nie tam gdzie trzeba :evil:
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt sie 06, 2019 7:58 pm

Mroczny pisze:
wt sie 06, 2019 7:03 pm
jesteś niepoprawnym optymistą

zrozum
ci ludzie są głupi
jak but

jakiej chcesz konstruktywnej krytyki? jakie błędy mają wytykać? komu?

przecież masz casus kuchcińskiego

pedofil korzystający z nieletnich prostytutek - ludzie olali
łże od początku odnośnie lotów - ludzie mają w dupie
wychodzi na jaw, ze powody lotów powpisywał z czapy - np imprezę co już się zdążyła była odbyć. I co?

masz oszukujący rząd. Łżący w żywe oczy. Kpiący i szydzący. Masz kurskiego co mówi, że to ciemniaki. Masz morawieckiego co mówi, że mają zapierdalać za miskę ryżu..

I to coś zmienia?

Ci idioci sobie wszystko wytłumaczą.

Dla jaj napisałem na lokalnym portalu komentarz pod lotami ruchcińskiego - po co drążyć, też bym latał. I co? Przyklaskują debile, że mam rację.

zaorać, azotox, napalm, walec
nie ma innej opcji
Nic dodać nic ująć. Każdy , kto choć trochę rozumie co się dzieje nie bedzie się tam pchał aby coś poprawić dla kraju. Jeśli pójdzie - to tylko z dwóch powodów - nie ma pomysłu na siebie lub jest rządny władzy. Partia, aby sprawnie działaś musi mieć działaczy na każdym poziomie. Problem w tym ze nawet na radnego w gminie nie ma chętnych. A jakoś radnych jest taka jaka jest. Wczoraj radni z Wadowic przegłosowali zakres działania komisji obywatelskiej. W zakresie jest wybór ławników do Kolegium ds. wykroczeń.

Tak - tego kolegium, które zostało zlikwidowane w 1997 roku ( z memorandum do 2001 roku).

rokfor32

Post autor: rokfor32 » wt sie 06, 2019 8:03 pm

Mroku - "nadzieja umiera ostatnia" :)21

Zauważ, że powyższe pisałem w trybie warunkowym. Poprę, jeżeli ktoś taki się pojawi - ale ja realistą jestem, więc oczywiste, że opcje zapasowe są. Jeżeli więc się jednak nikt taki nie pojawi - to wybory moje (w sensie że "obowiązek obywatelski") podlegają pod kryterium pragmatyzmu. Nie ja rozdaję karty - gram tym - co mam.

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » wt sie 06, 2019 8:35 pm

Dzisiaj mimochodem podsluchalem rozmowę Staruszkow-Komuszkow z ZWM .Jakie wspomnienia , szkoly , wywiady , cenzury , itp
Ubolewali że lewica jest slaba .Ale o dziwo bardzo konkretnie mówili o jakiejś mlodej lasce lewicy ktorą lubi mlodzież obecnie .Stara , dobrze wykształcona i sytuowana gwardia .Ktora nawet obecnie aktywnie próbuje pociagać za sznurki.Dokladnie analizowali sytuację.Bez szans .Potrzeba czasu .Afery nie pomogly .Itp.
Jedli imperialistyczne żarcie :)21
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sie 06, 2019 8:53 pm

kpeugeot pisze:
wt sie 06, 2019 10:38 am
Mroczny pisze:
wt sie 06, 2019 8:44 am
trzeba zrozumieć - Piotrze - że nie zawsze w życiu jest tak idealnie, że wybieramy coś co jest ziszczeniem naszych pragnień. Jak idziesz do roboty to idziesz do roboty. Poświęcasz czas w zamian za dziengi. I pewnie każdy by wolał owe dziengi dostawać za friko. Ale nie bardzo się tak daje więc obieramy kurs na kompromis. Ale wybieramy taką robotę którą jesteśmy w stanie zaakceptować..

I podobnie jest z wyborami politycznymi. Głosujesz na PO nie dlatego że wielbisz PO. Po prostu kuchcińskim, morawieckim, kaczorem i całą hołotą od nich brzydzisz sie bardziej. Szkalowanie, szczucie i obrzydzanie mierzi Cię bardziej. Nie chcesz rządu który kieruje krajem na zatracenie, nie lubisz rozdawnictwa na kredyt i dominacji stowarzyszenia miłośników nieletnich.

Ale tak - możesz wierzyć, że głos na radykalny pis spod znaku konfederacji coś może zmienić. Że wsparcie winnickiego, godek czy jakiegoś przygłupa od kukiza (co zaraz przejdzie do pisu) rozwali system i będzie przepięknie. Ale przyznasz - to dość infantylne..
Podsumowanie kilkuletniej dyskusji :)21 :)21 :)21 :)21 :)21
i możesz patrzeć rano w lustro i w oczy swoim dzieciom ??
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » wt sie 06, 2019 9:19 pm

rokfor32 pisze:
wt sie 06, 2019 6:56 pm
Dlatego napisałem, że chętnie poprę kogoś - kto stworzy ugrupowanie po wyborach, stricte opozycyjne (bo czy PO, czy PIS to już jednako socjaliści) - i będzie działał. Jako opozycja poza parlamentem. Jest szerokie spektrum do popisu - od inicjatyw ustawodawczych, po protesty zorganizowane.

To nie będzie łatwy kawałek chleba - ale jeżeli ktoś się z czymś takim przebije - dostanie mój głos. I sądzę, że nie tylko mój. I wtedy będzie opozycją w parlamencie - a może za jakiś czas i dostanie szansę porządzenia.
Byli ludzie, którzy Kukizowi po sukcesie z wyborów prezydenckich tak doradzali. 4 lata poza parlamentem, może 8. Siedzieć z boku, komentować, protestować, ale nie pchać się do żłobu. Budować struktury, weryfikować ludzi. Cynicznie rzecz ujmując - tak jest łatwiej. Bo krytykować możesz zawsze, a nie odpowiadasz za nic. I nie ma się co boczyć na takie podejście, jest po prostu skuteczne.
Ale oczywiście - zbierać podpisy, zgłaszać projejty czy referenda.

Po tych 4 czy 8 latach do walki. Na osłabionego najprawdopodobniej przeciwnika.

Ale nie, komuś się spieszyło.

Wszystkie uwagi Obywatela d.c. w punkt. Plus jeszcze więcej podobnych.

Mroku też :)2

Ja skromnie przypomnę, że od początku uważałem K'15 za projekt utopijny prowadzony przez odklejonych i niekompetentnych.

No ujowo jest qrde. Bardzo ujowo.
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

rokfor32

Post autor: rokfor32 » wt sie 06, 2019 9:30 pm

Konsekwencja działania prawie nigdy nie jest łatwa - to "organiczna" robota, i wymaga wysiłku. Pitolenie pod publiczkę - inaczej populizm - jest o wiele łatwiejsze. Szczególnie w kwestii krytyki - w praktyce sprowadza się to do obrzucania gównem przeciwnika - pod poklask gawiedzi.

Kukiz się do tego, żeby byc konstruktywną opozycją, nie nadawał od początku - ale był medialny, więc miał potencjał przyciągania "do sprawy". Przesrał z kretesem, i to już w zasadzie w przedbiegach.

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » wt sie 06, 2019 9:43 pm

dzisiaj jak widzę po latach to chyba Stan Tyminski był by lepszym wyborem zamiast TW bolka :)21

przyznam się nie będę glosował bo ni się nie chce fatygować do konsulatu :)21
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt sie 06, 2019 9:52 pm

klucz13 pisze:
wt sie 06, 2019 8:53 pm
kpeugeot pisze:
wt sie 06, 2019 10:38 am
Mroczny pisze:
wt sie 06, 2019 8:44 am
trzeba zrozumieć - Piotrze - że nie zawsze w życiu jest tak idealnie, że wybieramy coś co jest ziszczeniem naszych pragnień. Jak idziesz do roboty to idziesz do roboty. Poświęcasz czas w zamian za dziengi. I pewnie każdy by wolał owe dziengi dostawać za friko. Ale nie bardzo się tak daje więc obieramy kurs na kompromis. Ale wybieramy taką robotę którą jesteśmy w stanie zaakceptować..

I podobnie jest z wyborami politycznymi. Głosujesz na PO nie dlatego że wielbisz PO. Po prostu kuchcińskim, morawieckim, kaczorem i całą hołotą od nich brzydzisz sie bardziej. Szkalowanie, szczucie i obrzydzanie mierzi Cię bardziej. Nie chcesz rządu który kieruje krajem na zatracenie, nie lubisz rozdawnictwa na kredyt i dominacji stowarzyszenia miłośników nieletnich.

Ale tak - możesz wierzyć, że głos na radykalny pis spod znaku konfederacji coś może zmienić. Że wsparcie winnickiego, godek czy jakiegoś przygłupa od kukiza (co zaraz przejdzie do pisu) rozwali system i będzie przepięknie. Ale przyznasz - to dość infantylne..
Podsumowanie kilkuletniej dyskusji :)21 :)21 :)21 :)21 :)21
i możesz patrzeć rano w lustro i w oczy swoim dzieciom ??
Tak codziennie z uśmiechem przed siebie
Jak PiS przegnie tjo pojedziemy dalej cpracz mniej nas tu trzyma
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sie 06, 2019 9:58 pm

głosuję na złodzieja, tylko nie wiem który mniejszy, a który większy ,ale mam gwarancję że jeden i drugi mnie okradnie ze wszystkiego co się da, co innego z sąsiadem bo jak ukradł by mi choć pinezkę to chujabym zabił :)21
gratuluję konstrukcji myślowej i psychicznej
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
rafaello
Kontaktowanie:

Post autor: rafaello » wt sie 06, 2019 11:19 pm

klucz13 pisze:
wt sie 06, 2019 9:58 pm
głosuję na złodzieja, tylko nie wiem który mniejszy, a który większy ,ale mam gwarancję że jeden i drugi mnie okradnie ze wszystkiego co się da, co innego z sąsiadem bo jak ukradł by mi choć pinezkę to chujabym zabił :)21
Grunt to optymizm ;)

Awatar użytkownika
Franek_

Post autor: Franek_ » śr sie 07, 2019 12:03 am

Mroczny pisze:
wt sie 06, 2019 6:04 pm

cytata z niego

(...)
Mroku, ale Ty właśnie cytujesz typa, który mówi, że Kukiz powinien dojść do władzy razem z JKM..

że służba zdrowia powinna być prywatna..

że osoby z ruchu LGBT, które lżą duchownych zasługują na potępienie..

że Ameryka w XIX wieku nie miała składek i podatku dochodowego i ciągnęły tam całe tabuny ludzi..

kuwra..
Ostatnio zmieniony śr sie 07, 2019 12:06 am przez Franek_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Franek_

Post autor: Franek_ » śr sie 07, 2019 12:06 am

rokfor32 pisze:
wt sie 06, 2019 6:56 pm
Dlatego napisałem, że chętnie poprę kogoś - kto stworzy ugrupowanie po wyborach, stricte opozycyjne (bo czy PO, czy PIS to już jednako socjaliści) - i będzie działał.
postulował podatek 0% dla przedsiębiorców i 99% dla nierobów, którzy pobierają 500+?

zakazywał organizowania się w związki zawodowe?

postulował obniżenie płacy minimalnej do 5 zł za godzinę, bo wszystko powyżej zrównoważy i ustabilizuje niewidzialna ręka rynku?

twierdził, że służba zdrowia ma być w pełni prywatna, bo to rozwiąże kolejki do szpitali, a ci co obecnie czekają do onkologa powinni zdychać na raka na ulicy bo zbyt późno wstawali, zbyt mało się starali i dźwigali zbyt mały ciężar?

kuwra ..

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr sie 07, 2019 5:23 am

Franek_ pisze:
śr sie 07, 2019 12:03 am
Mroczny pisze:
wt sie 06, 2019 6:04 pm

cytata z niego

(...)
Mroku, ale Ty właśnie cytujesz typa, który mówi, że Kukiz powinien dojść do władzy razem z JKM..

że służba zdrowia powinna być prywatna..

że osoby z ruchu LGBT, które lżą duchownych zasługują na potępienie..

że Ameryka w XIX wieku nie miała składek i podatku dochodowego i ciągnęły tam całe tabuny ludzi..

kuwra..
chyba jednak nie...
:-?

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr sie 07, 2019 5:52 am

klucz13 pisze:
wt sie 06, 2019 9:58 pm
ale sam się zgodzisz że to urocze , sam sobie tak tłumaczyć nie każdy potrafi

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr sie 07, 2019 6:17 am

goralski pisze:
wt sie 06, 2019 7:36 pm
Videlec pisze:
wt sie 06, 2019 3:44 pm
Ta scena polityczna wyczerpała swój potencjał. Jedyna szansa na zmianę to jej twardy reset. Niestety, jeden gość co się w tej sprawie fatygował, został zatrzymany.

też mu kibicowałem, niestety tylko innym utrudnił zadanie...no i znowu kobieta się wtrąciła nie tam gdzie trzeba :evil:
już nic nie zrobi , znów seryjny samobójca grasuje
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxOpCzol8

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr sie 07, 2019 6:23 am

Franek - odróżniasz działanie od gadania?

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr sie 07, 2019 6:50 am

Franek_ pisze:
śr sie 07, 2019 12:06 am

postulował obniżenie płacy minimalnej do 5 zł za godzinę, bo wszystko powyżej zrównoważy i ustabilizuje niewidzialna ręka rynku?

twierdził, że służba zdrowia ma być w pełni prywatna,
lewitujesz
nie znajdziesz pracownika za 10zł/h , ukrainiec za tyle nie pracuje .........o polaku nie wspomnę
oczywiście że powinna być prywatna służba zdrowia , do dentysty państwowego pewnie chodzisz na znak protestu :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”