Jak nie, przecież mają Ciebie

Moderator: Misiek Bielsko
Jak nie, przecież mają Ciebie
Znowu świecisz przykładem
Ty też nie zawodzisz
Mariusz autorytatywnie wypowiada się w kwestii, o której nie ma bladego pojęciaMroczny pisze: ↑pt cze 19, 2020 6:29 ama nam nie jest przykro
Wiesz że instrument egzorcyzmowania to kolejne narzędzie dzięki któremu te hieny w sukienkach mogły mordować, gwałcić i rabować bezkarnie?
Nauka 200 lat temu nie znała pojęcia alergii czy nietolerancji pokarmowej znali za to wiarę i całe spektrum szopek na wytłumaczenie i zapobieganie.
OSZCZERSTWO, ja mam boski punkt widzeniajradek pisze: ↑pt cze 19, 2020 6:24 amRokfor!
Aby to wszystko przedstawić i wytłumaczyć musiał bym strasznie dużo klawiszować, a nie chce mi się. Nie mam też lekkiego pióra, nie jest mi łatwo pisać o sprawach trudnych nawet dla mnie. I nie mam ochoty wojować tutaj ze wszystkimi, wszystkim odpowiadać na zaczepki i być obśmiewanym. Jak ktoś jest zainteresowany to sam dotrze do wiedzy. Przykro mi natomiast, że właściwe wszyscy patrzycie na świat z perspektywy mrówki.
ale to co kk robi to bardziej jednak supernatural niż profi leczenieKabal pisze: ↑pt cze 19, 2020 8:13 amA ja sobie doczytałem odrobinę. Nikitol ma rację i nir ma racji![]()
Opętanie.jest chorobą psychiczną, którą leczy się psychiatrycznie. Farmakologią a nie egzorcyzmami. Dość niefortunna nazwa, ale się przyjęło. I niespecjalnie doszukuje się mocy nadprzyrodzonych w tym zaburzeniupiękna manipulacja. Brawo.
To oczywista oczywistość. Szamaństwo rodem z pierwotnych wierzeń.Mroczny pisze: ↑pt cze 19, 2020 8:16 amale to co kk robi to bardziej jednak supernatural niż profi leczenieKabal pisze: ↑pt cze 19, 2020 8:13 amA ja sobie doczytałem odrobinę. Nikitol ma rację i nir ma racji![]()
Opętanie.jest chorobą psychiczną, którą leczy się psychiatrycznie. Farmakologią a nie egzorcyzmami. Dość niefortunna nazwa, ale się przyjęło. I niespecjalnie doszukuje się mocy nadprzyrodzonych w tym zaburzeniupiękna manipulacja. Brawo.
wiesz.. woreczki złego uroku, pazur świnki morskiej, szeptane zaklęcie, obłęd w oczach znachora
bo zostało celowo zawłaszczonesuziXL pisze: ↑pt cze 19, 2020 9:16 amJesli chodzi o wierzenia, to warto zapoznac siek z naszymi wlasnymi, pradawnymi, slowianskimi.
Czasem az nieprawdopodobne sie wydaje, ja duzo tego przetrwalo w katolickich rytualach.
Tyle, ze teraz jako oderwane od zrodla, wydaje sie dziwne i niezrozumiale. Okazuje sie, ze przylozone do dawnych wierzen, zaczyna nabierac sensu.
Całe to wierzenie to zlepek starszych religii. Zero kreatywnościbert pisze: ↑pt cze 19, 2020 10:11 ambo zostało celowo zawłaszczonesuziXL pisze: ↑pt cze 19, 2020 9:16 amJesli chodzi o wierzenia, to warto zapoznac siek z naszymi wlasnymi, pradawnymi, slowianskimi.
Czasem az nieprawdopodobne sie wydaje, ja duzo tego przetrwalo w katolickich rytualach.
Tyle, ze teraz jako oderwane od zrodla, wydaje sie dziwne i niezrozumiale. Okazuje sie, ze przylozone do dawnych wierzen, zaczyna nabierac sensu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości