a prezes najjaśniejszej...
Moderator: Misiek Bielsko
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Re: a prezes najjaśniejszej...
W podpis dawaj 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Hyhy, repolonizujemu w choooj. KE się zgodziła na planowaną od dawna fuzję Orlenu z Lotosem. Z małym ale. Lotos ma sprzedać 80% stacji, w tym 14 kluczowych - przy eskach. Do tego 30 % udziałów w rafinerii, 50% dystrybucji paliw i dwóch producentów mas bitumicznych. O tym kto to kupi zadecyduje KE. Urocze 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Wstajemy z kolan, odwracamy sie tyłem i zsuwamy spodnie do kolan.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Dzisiaj już mało kto chce pamiętać - że Lotos powstał jako KONKURENCJA dla orlenu. Po to, żeby nie było na naszym rynku monopolu jednej firmy.
Takie też jest działanie KE w tej materii - nie chcemy własnej konkurencji dla giganta? trudno. Ale konkurencja ma być i tak.
I - ja tego jednak nie widzę jako "dymanie" nas przez UE. Widzę natomiast chętkę tego rządu na monopolizację rynku paliw (szczególnie rynku hurtowego) - i zadziwia mnie, że nikt nie widzi w tym zagrożenia. Dla portfela obywateli.
Więc - próba wydymania może i jest - ale niekoniecznie z tego kierunku ...
Takie też jest działanie KE w tej materii - nie chcemy własnej konkurencji dla giganta? trudno. Ale konkurencja ma być i tak.
I - ja tego jednak nie widzę jako "dymanie" nas przez UE. Widzę natomiast chętkę tego rządu na monopolizację rynku paliw (szczególnie rynku hurtowego) - i zadziwia mnie, że nikt nie widzi w tym zagrożenia. Dla portfela obywateli.
Więc - próba wydymania może i jest - ale niekoniecznie z tego kierunku ...

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Jak odejdą podatki Gdańskowi, to im szybko rura zmięknie.
To samo było w Płocku, jak farszafka rządy przejeła.
To samo było w Płocku, jak farszafka rządy przejeła.
Zbowid

- Misiek Cypr
-
Takie cos mi dzis wpadlo
Nie ma sposobu na rządzenie niewinnymi. Jedyna władza, jaką posiada każdy rząd, to władza nad przestępcami. Kiedy zatem nie ma ich wielu, trzeba ich stworzyć. Obwołuje się przestępstwami tyle rzeczy, że przestrzeganie prawa staje się niemożliwe. Komu potrzebny jest naród praworządnych obywateli? Nikt na tym nic nie zyska. Ale wystarczy wprowadzić prawa, których nie da się ani przestrzegać, ani egzekwować, ani obiektywnie interpretować - a wtedy stwarza się naród przestępców i można się karmić ich winą.
Nie ma sposobu na rządzenie niewinnymi. Jedyna władza, jaką posiada każdy rząd, to władza nad przestępcami. Kiedy zatem nie ma ich wielu, trzeba ich stworzyć. Obwołuje się przestępstwami tyle rzeczy, że przestrzeganie prawa staje się niemożliwe. Komu potrzebny jest naród praworządnych obywateli? Nikt na tym nic nie zyska. Ale wystarczy wprowadzić prawa, których nie da się ani przestrzegać, ani egzekwować, ani obiektywnie interpretować - a wtedy stwarza się naród przestępców i można się karmić ich winą.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Ej ale weźcie jeszcze pod uwagę, że w Orlenie SP ma jedynie jakieś 25% udziałów, a w Lotosie 51%, Orlen wcześniej przejął Energę, czy nie jest to przypadkiem ukryta prywatyzacja z pozornym zyskiem na potrzebę chwili? 

Facet bez gaci zyskuje lub traci.
- Misiek Cypr
-
Rozpizdziel, jest rozpizdziel. Czy w kierunku nacjonalizacji, czy tez prywatyzacji 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Hmmm, jeśli przerzucają kapitał ze spółki gdzie mają więcej udziałów, do takiej, gdzie mają mniej, to raczej się go pozbywają, a nie przygarniają. Wydaje mi się, że właśnie posiadają ogromny talent do wmawiania ludziom, że idą w jakimś kierunku podczas gdy faktycznie zwrot jest przeciwny, np. "sukces" dzielenia środków unijnych też jest dosyć wątpliwy.
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
Raczysz kpić? Muszą sprzedać 80% stacji lotosu, w tym 14 kluczowych - przy eskach. 30% nowoczesnej rafinerii, 50% dystrybucji paliw i dwie firmy produkujące masy bitumiczne oraz udostępnić pirs przeładunkowy paliwa lotniczego w porcie w Szczecinie. Właśnie likwidują państwowy monopol w hurcie paliwami

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Hmmm
Na szczescie mam to w szynce.
Na szczescie mam to w szynce.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
jak pis porządzi jeszcze chwilę to tu też będzie zagranica

tyle moturów, tyle samochodów......A co ci dała Peło ?
Hmm ... miałem motury i samochody za PO ... teraz mam mniej i motura nie mam ...
Wina PiSuaru

***** USA
ŁadneMisiek Cypr pisze: ↑pn lip 27, 2020 6:03 amTakie cos mi dzis wpadlo
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Sławek o tym mówi :
https://www.youtube.com/watch?v=mC9JWNZgpCg
Ps. Proszę nie mylić Korwinowców z narodowcami.
https://www.youtube.com/watch?v=mC9JWNZgpCg
Ps. Proszę nie mylić Korwinowców z narodowcami.
co prawda z Konfederacji... ale kurde, nie mam uprzedzeń jak ktoś dobrze gada !
https://www.youtube.com/watch?v=wEZNabm3EIY
Sośnierz jest od Korwina.Ajwen pisze: ↑pn lip 27, 2020 4:20 pmco prawda z Konfederacji... ale kurde, nie mam uprzedzeń jak ktoś dobrze gada !
noo wiem.. tylko mi się partie po ten tegesowałypiotrck pisze: ↑pn lip 27, 2020 4:43 pmSośnierz jest od Korwina.Ajwen pisze: ↑pn lip 27, 2020 4:20 pmco prawda z Konfederacji... ale kurde, nie mam uprzedzeń jak ktoś dobrze gada !

a już miałem nadzieję,ze się uda i nikt nie zauważy

przepraszam pomyliłem się

chociaż patrzysz na jednostki ............reszta tylko na szyld partyjny
nie patrzę na szyldy, pompatyczne wystapienia, strachy na lachy .. staram się zobaczyć co dany człowiek ma do powiedzenia, jakie sa jego poglądy .. ten linkowany facet moim zdaniem ma rację... ale pewnie go oleją.
niektórych nie da się ani czytać ani słuchać dłużej niż 10s

Szczególnie dla polonii amerykańskiej

Na poważnie powinno być przyjęte kryterium podatkowe - rozliczałeś się pitem w przeciągu ostatnich np 3 lat, masz prawo głosu. A tak to jakieś obce, co pojęcia nie mają co się w kraju dzieje decydują.