ale to oznacza, że musze się wczytać, porównać, zrozumieć. Zderzyć z jakąś elektrodą i alternatywną ortografią.
A jak tak mam zrobić to podjadę do sklepu i kupię najładniejszy

Moderator: Misiek Bielsko
Nie wiem, ale przypadkiem żeby mleko się spieniło, należy je potraktować parą? Czyli albo mleko ci w kartonie skiśnie, albo zgnije w przewodach. Zobacz sobie pojemnik spieniania w philipsie latego - nie widziałem łatwiej czyszczącego pojemnika, syf nie idzie w ekspres a pojemnik można przepłukać parą z ekspresu. Ja mam wersję bez dotykowego wyświetlacza, nie potrzebowałem zylion kaw skoro chce 4. No i kosztował relatywnie małoMroczny pisze: ↑czw lis 10, 2022 7:32 amoczywiścieAnulka pisze: ↑śr lis 09, 2022 10:06 pmwracajac do tematu może mam sentyment do Jeepa, ale do ciągnięcia przyczepy polecam WJ a dla córki Renegade![]()
Żeby nie było pisze z doświadczenia.
A co do ekspresu - DeLonghi i Saeco - tylko jak chcesz robić sobie z capucino/latte to patrz na taki gdzie czyszczenie przewodów mlekowych nie zajmie ci wiele czasu.
mleko ma zasysać z kartonu a czyszczenie ma robić sam skutecznie
żadnych pojemników pośrednich, dyszy spienijących itd...
Jasne, ale wiesz: budżet...
Ale co? SantaFe? Brzydkość nie jest żadnym kryterium. Przyszli juzerzy nie mają preferencji co do wyglądu. Główne kryteria podałem już.
Nie wiem czemu, bo poza brzydota i oblesnym wnetrzem technicznie nic mu szczegolnie nie dolega, a wspomniany 2.0 crdi to udany silnik. Benzynami bym sobie za bardzo glowy nie zaprzatal.
Ja mam drugie Subaru. Części dostępne normalnie, zero egzotyki. W razie specyficznych potrzeb USA od ręki. Serio. Sonda katalizatora do jednego kolektora była w 3 dni od zamówienia na RockAuto u mnie w domu. I była to jedyna część, jaką musiałem zamawiać. A mam to konkretne auto od 2014 roku.misman pisze: ↑czw lis 10, 2022 8:48 pmCo do Subaru mam mięszane odczucia - głównie w zamyśle dostępności i ceny części. Tzn. nie miałem i nie wiem, jednakże to taka bardziej egzotyka, mało tego jeździ i czuję problemy. A później będę świecił oczami, że poleciłem auto a tu naprawić nie można, bo coś niezdobywalne albo tylko w serwisie za zylion![]()
To może nam powiedz ile chcą wydać.
Nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy - mianowicie tego, że Subaru się po prostu nie psują. Tak zwyczajnie. Pakiet startowy będzie jedynym wydatkiem eksploatacyjnym na lata.misman pisze: ↑pt lis 11, 2022 1:30 amNo wiesz... Części do takiego np. wieśwagena masz od ręki w każdym sklepie warzywnym w .pl. A jak nie od ręki, to "przyjdź pan po południu". Ma to pewne zalety.
Ludzie, dla których rozpytuję raczej nie będą kupować na rockautoJak miałem RAM'a to kupiłem tam parę gadźetów ale nie powiem, aby opcja "za trzy dni w domu" była jakoś specjalnie opłacalna finansowo, ze zwiększonym prawdopodobieństwem jeszcze "przewałki" na cle, etc. No średnio wychodziło (jakkolwiek istotnie taniej, niż próba nabycia np. przełożeń mostów czy blokad w polsce,i jeszcze na fv
).
Nie deprecjonuję subaru, bynajmniej. Tylko się obawiam. Przy małym budżecie zakupowym, +pakiet startowy, a późniejsze utrzymanie. I mnożnik x3 u każdego lokalnego mechanixa, bo "nie zna auta, ale może spróbować". I ewentualne błędy patałachów, który demontują na oślep, metodą inż. Nachamova, zamiast sięgnąć do papierów czy poszukać na jutubie jakiegos howto. No obawiam się. Gdybym brał dla siebie, to bym ogarnął. RAM wyleczył mnie z motoryzacyjnego demonstrowania swojej osobowości i odmienności, cenię sobie obecnie łatwy dostęp do morza, ba! oceanu części zamiennych w zasięgu ręki, i od ręki. Mimo że RAM to nie była jakaś egzotyka, specjalnie celowałem w 5.9 żeby pokryło się trochę z Jeepem...
W zasadzie to skłaniam się ku jakiemuś kompaktowi "syncro" czy podobnemu, trochę "podliftować" na sprężynach i może by wystarczyło. Po części do warzywniaka, za drobne... I każdy lokalny meches powinien dać radę i nie wybrzydzać. tylko z kolei trudno coś znaleźć za drobne i jeszcze żeby przynajmniej nie wyglądało na zajechane przez Janusza![]()
Juz nadmienialem, ze niewiele, a najlepiej za darmo. Szukam czegos w okolicach dychy (wiem, ze slabo), z uwzglednieniem pakietu, etc
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości