"koncik" motocyklowy 2

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Cezariusz Szostek

Re: "koncik" motocyklowy 2

Post autor: Cezariusz Szostek » czw mar 05, 2015 4:30 pm

No ale wiesz ty jeździsz na motorach, a ja chcę zacząć więc mankamentów, które ciebie rażą ja nawet nie zauważę :-? No a w porównaniu do Junaka to pewnie na wszystkim będzie fajnie :D Na Junaku też jest oczywiście fajnie ale z moją znajomością mechaniki to strach samemu gdzieś się ruszyć mimo, że Janek odrestaurowany jak by z fabryki wczoraj wyjechał :D

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw mar 05, 2015 4:33 pm

na pewno dobrze kombinujesz - średnie enduro to idealny sprzęt na początek. Fajnie się tym powozi, jest uniwersalne i łatwe w ogarnianiu. Tylko na zakupy wybierz się z kims kto zna temat i sprawdźcie czy krzywe nie jest

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » czw mar 05, 2015 4:53 pm

Kurcze nastraszyłeś mnie :( Chciałem zadzwonić żeby mi przywieźli i już :) Chyba, że zadzwonię, że na miejscu sprawdzam i jak szrot to wraca. Jak nie szrot to pewnie przywiezie. A może ktoś zna firmę bo widzę, że dużo motorów sprzedaje.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw mar 05, 2015 5:23 pm

Cezariusz Szostek pisze:Kurcze nastraszyłeś mnie :( Chciałem zadzwonić żeby mi przywieźli i już :) Chyba, że zadzwonię, że na miejscu sprawdzam i jak szrot to wraca. Jak nie szrot to pewnie przywiezie. A może ktoś zna firmę bo widzę, że dużo motorów sprzedaje.

Osobiscie mialem 2 sztuki DR'em teraz mam KLRa i jak Mroku mowie. DRki juz bym niechcial.
Sam typ motocykla wybrales moim zdaniem idealnie. Model to juz kwestia preferencji, ale przy Junaku to i ta F16 bedzie po kazdym wzgledem.

Jesli moglbym cos doradzic. To czy warto ladowac sie w tak drogi i nowy sprzet. Ten konkretny po zdjeciach wyglada ladnie. Idealne moto dla doswiadczonego jezdzca , ktory wie czego szuka. Bo to ostatnie, mlode wydania gaznikowych, niezajebliwych japonii. Poszukiwane bardzo (stad taka cena). Idealna baza na dalekie wyjazdy.

Ja bym poszedl w cos tanszego. Bo za ~polowe kupisz ogarniety sprzet z kims, kto ma pojecie. NIe bedzie sie tak ladne swiecil a pojedzie po malym pakiecie tak samo. A ta kase wydasz na ciuchy, wyjazdy albo za ktorys sezon dolozysz do moto jakie bedziesz chcial.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw mar 05, 2015 5:29 pm

za czwórkę sprzedam Ci swoje dr
rzęzi łańcuchami od wałków (rozrządu są nowe) ale poza tym git

Obrazek

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » czw mar 05, 2015 5:58 pm

Słuchajcie ja sobie sam tego naprawić nie będę potrafił. Nie obraź się Mroczny ale ja właśnie w motocyklu bardzo chcę uniknąć jakichś fioletów, różów czy takich jakichś :-? Jeśli chodzi o kasę to chciałem na motor wydać jakieś 40 do 50 koła, więc jak wydam 12 to to właśnie tanio mi się wydaje :-?

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » czw mar 05, 2015 5:59 pm

mroku , mialem identyczna
Obrazek
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » czw mar 05, 2015 6:01 pm

Przebiję Pysia - sprzedam Ci za 5500 swoje XTZ660 :)21
Noje opony, noje napęd, lampion, gmole itp.
Od 6 lat (od zakupu) coś słyszalnie klepie w okolicach silnika, nikt nie wie co. Przejechane tak jakieś 25tyś. Nie nasila się, ani nie słabnie.
Proste i sprawne.
Obrazek
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » czw mar 05, 2015 6:04 pm

Cezary , akurat ten motocykl , ktory chcesz zanabyc , mozesz zamowic w ciemno , znam wlasciciela i wiem ze bedziesz zadowolony . marcin , tak sie nazywa ow kolega , zajmuje sie profesjonalnie motocyklami , nie ma bata, miny nie uswiadczysz a jeszcze polecisz znajomym
co do moto to tyrafiles w sedno , to jest naprawde dobry model
jak chcesz wiecej sie dowiedziec , zadzwon , powiem Ci co i jak . mialem kilka 650SE
super sprzet

502342832
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw mar 05, 2015 6:04 pm

Cezariusz Szostek pisze:Słuchajcie ja sobie sam tego naprawić nie będę potrafił. Nie obraź się Mroczny ale ja właśnie w motocyklu bardzo chcę uniknąć jakichś fioletów, różów czy takich jakichś :-? Jeśli chodzi o kasę to chciałem na motor wydać jakieś 40 do 50 koła, więc jak wydam 12 to to właśnie tanio mi się wydaje :-?
Z takim budżetem to bym sobie noje XTZ 660 kupił. Okrutnie mi się podoba.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » czw mar 05, 2015 6:05 pm

Dokładnie, nie ma nic sensowniejszego z nowych endurasów chyba.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Adamo

Post autor: Adamo » czw mar 05, 2015 6:09 pm

Też myślałem nad uniwersalnym... i się nie da :roll:
Kupiłem szosowe, a teraz dokupie enduro :)21
Moim zdaniem lepiej wziąć od Mroka do ciornia za parę zeta, a na tą autostradę coś szosowe z owiewką :)21

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw mar 05, 2015 6:09 pm

Chciales wydac 40-50

Za 40 sprzedam Ci mojego.

Obrazek

Nic nie musisz umiec naprawiac.
Gwaranacja na wszystko (lacznie z oponami) + assistance na 3 lata bez limitu kilometrow. :)21
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » czw mar 05, 2015 6:13 pm

Kabal tak miało być - noje XTZ albo GS - ale w ubiegłym tygodniu mi się priorytety pozmieniały :)
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2015 6:36 pm przez Cezariusz Szostek, łącznie zmieniany 1 raz.

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » czw mar 05, 2015 6:15 pm

Adamo pisze:Też myślałem nad uniwersalnym... i się nie da :roll:
Moim zdaniem lepiej wziąć od Mroka do ciornia za parę zeta, a na tą autostradę coś szosowe z owiewką :)21
I drugi garaż budować na zabawki - bo mam już ich kilka :D :D :D :D

Adamo

Post autor: Adamo » czw mar 05, 2015 6:27 pm

Cezariusz Szostek pisze:
Adamo pisze:Też myślałem nad uniwersalnym... i się nie da :roll:
I drugi garaż budować na zabawki - bo mam już ich kilka :D :D :D :D
Znam ten ból :roll:

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » czw mar 05, 2015 6:50 pm

No i niestety moto sprzedane :( Dzięki Kulka za rozmowę :)2

redzik

Post autor: redzik » czw mar 05, 2015 9:44 pm

Na autostrade

Obrazek

:)21 :)21

Adamo

Post autor: Adamo » czw mar 05, 2015 9:59 pm

redzik pisze:Na autostrade

Obrazek

:)21 :)21
W sam raz dla początkującego na 10 km autostrady :)21

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 7:20 am

Po rozmowie z Kulką ( jeszcze raz dziękuję :)2 ) potwierdziłem i okazuje się, że to DR można kupić nowe i teraz mocno nad tym myślę :-? :D Tylko, że ja trochę też tak jak kobieta :oops: - podobało mi się to niebieskie a dostępne są szare :lol:

Adamo

Post autor: Adamo » pt mar 06, 2015 8:47 am

Kabal pisze:
Cezariusz Szostek pisze:Słuchajcie ja sobie sam tego naprawić nie będę potrafił. Nie obraź się Mroczny ale ja właśnie w motocyklu bardzo chcę uniknąć jakichś fioletów, różów czy takich jakichś :-? Jeśli chodzi o kasę to chciałem na motor wydać jakieś 40 do 50 koła, więc jak wydam 12 to to właśnie tanio mi się wydaje :-?
Fajne :)2 Tylko ten silniczek z czterdziestoma paroma kuńmi to trochu mało. W terenie i w koło komina wystarczy ale jakaś dłuższa dojazdówka, np. do Czarnogóry, z jakimś bagażem to chyba by była trochu męcząca :roll:

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 9:08 am

To już jak tak się tu rozpisałem to jeszcze zapytam - a takie coś ? http://otomoto.pl/yamaha-ttr-ttr-600-20 ... 48257.html

Pytam bo pomagacie i za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi dzięki wielkie :)2

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 06, 2015 9:15 am

Cezariusz Szostek pisze:Po rozmowie z Kulką ( jeszcze raz dziękuję :)2 ) potwierdziłem i okazuje się, że to DR można kupić nowe i teraz mocno nad tym myślę :-? :D Tylko, że ja trochę też tak jak kobieta :oops: - podobało mi się to niebieskie a dostępne są szare :lol:
Folia wylewana i chwila czasu

albo uzytkownik Polsky :)2
Psiknie Ci plastilakiem (czy czymkolwiek innym) te kilka elementow w dowolnym kolorze z palety RAL.
A po zerwaniu lakier bedzie jak nowy.
Adamo pisze:
Kabal pisze:
Fajne :)2 Tylko ten silniczek z czterdziestoma paroma kuńmi to trochu mało. W terenie i w koło komina wystarczy ale jakaś dłuższa dojazdówka, np. do Czarnogóry, z jakimś bagażem to chyba by była trochu męcząca :roll:

Sie nie zgodze. :)21
Motocykli mialem sporo. Swego czasu nawet hienowalem troche hdcja. Byly szybkie, mocne i drogie. I uj. Od wielu lat pomimo roznych zmian mam KLRa i nie zmaierzam go zmieniac. Mialem jakies tam przeblyski z LC8, ale sie wyleczylem.
Absolutnie najlepszy motocykl jaki milalem :)2 I nawet nie generalzowalbym ,ze chodz o KLRa (chociaz 2x DR, ktore mialem uwazam za gorsze) to japonskie enduro klasy ~600 z lat 90-00 to moj ideal.
Lekko nie mial , bo byl orany po siedzenie w blocie po to by po oplukaniu myjka i przelozeniu kol jechac autostrada w Alpy.
Polske zjezdzilem wzdluz i w szerz (doslownie). Krajow na nim odwiedzialem kilkanascie.
Spokojnie lece auostrada 110-120km/h przelotowej co pozwala w 12h zmienic calkiem klimat. A na miejscu w ternie spuszcza sromotne lanie wszelkiem GS'om i tym podobnym sprzetom. Do tego stopnia,ze w tym roku na Maramuresz GSy sie sprzedaja i beda lekkie moto. :)21 Na krajowej drodze i tak te 120-130 to rozsadna granica, a dynamika i porecznosc i tak powoduje,ze jedzie mi sie tym w krotkiej trasie po krajowce lepiej jak 200KM dwunstaka. O wypierdzianej hadecji nie wpsomne. Co sezon bylo cos modyfikowane i jestem juz bliski idealu dla mojego motcykla wyjazdowo-uzytkowo-przeproawowego. :)21

Jedyne do czego sie nie nadaje w moim odczuciu to jazdy w 2 osoby.
Czesc moich kumpli co od niedawna ma prawko i wyznaje zasade ze 600 to rower wciaz mowi,ze 110kg i 1.9m na takim motorku wyglada jak pan Jezus na osiolku, ale mam to w dupie. :)21

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 06, 2015 9:20 am

Cezariusz Szostek pisze:To już jak tak się tu rozpisałem to jeszcze zapytam - a takie coś ? http://otomoto.pl/yamaha-ttr-ttr-600-20 ... 48257.html

Pytam bo pomagacie i za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi dzięki wielkie :)2
Jesli przbieg jest pewny ( a mam pewne obiekcje) to jest to rodzynek. Model tez bardzo porzadany, ale duzo bardziej zorientowany w teren: tradsza zawiecha, mniejszy bak, sieznie inne . Bedzie jeszcze mniej komfortowy na czornym. Ale jesli stan techniczny chociaz w polowie sie pokrywa z tym co widac na zdjeciach to i tak go nie zajedziesz.
Tym bardziej,ze to jeszcze made in japan a nie belgarda

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 9:31 am

W ogłoszeniu gość zapewnia nawet gwarancję na wady ukryte :roll: Przebieg to nie wiem ale ja np. ostatnio sprzedałem quada Honda trx 400 ex. Miałem go 5 lat a najeździłem 13 godzin, i kto by w to uwierzył ?? Moja żona swoim samochodem od nowości na razie przez dwa lata przejechała 15 tyś. Zdarzają się ludzie (ja np. :lol: ) którzy kupują sobie zabawki, które potem stoją w garażu :-?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”