Koronawirus
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Koronawirus
Nie wcinaj się w wątek religioznawczo społeczny, Kasztaniarzu 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

nie możecie założyć oddzielnego ? ......sporo by to ułatwiło reszcie
A ja mam teorię, że cywilizacja białego człowieka upada...
Taki news: https://pogoda.interia.pl/wiadomosci/ne ... Id,4413296
Kooorva...
A co ma być w marcu?
Niedługo będą wprowadzać alarm, bo będzie zachmurzenie umiarkowane.
Najlepsze na końcu komunikatu: "...zakłócenia w przebiegu imprez plenerowych"
Przekazane przez PAP
Kooorva...
A co ma być w marcu?
Najlepsze na końcu komunikatu: "...zakłócenia w przebiegu imprez plenerowych"

Przekazane przez PAP
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
jest tu jakaś reszta?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
jest trzech na tę chwilę, ale sytuacja jest dynamiczna.
Zbowid

Słuchałem pinokia...no mam jednak alergię na jego składnię, wymowę, ciągi logiczne, formułę zdań, no wszystko mnie w nim irytuje 

Zbowid

to proszę bardzo, we Włoszech pewien klecha z polskim nazwiskiem pomimo zakazu wydanego przez papierza odprawiał msze w domu starców, zaraził 80 osób, nie wierzysz wejdź i poczytaj na watykańskich stronach
to był przykłąd dawany przez samego Franciszka dlaczego nie.. ale w polsce przecież kk wie lepiej

i tak biedronkowy koronek jest mniej zaraźliwy, bo możesz się zabezpieczyć, maska, rękawiczki okulary i żel do łapsk, koścółkowy jest wpychany brudnymi łapami prosto do ust, nic nie pomoże
są na to badania, i są na to dowody, sam Papierz to stwierdził (a to z tego co mi się zdaje dalej głowa kościoła i powinni się go słuchać)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Przecież dla Nikitola papież jest heretykiemlbl78 pisze: ↑wt mar 31, 2020 11:58 amto proszę bardzo, we Włoszech pewien klecha z polskim nazwiskiem pomimo zakazu wydanego przez papierza odprawiał msze w domu starców, zaraził 80 osób, nie wierzysz wejdź i poczytaj na watykańskich stronach
to był przykłąd dawany przez samego Franciszka dlaczego nie.. ale w polsce przecież kk wie lepiej![]()
i tak biedronkowy koronek jest mniej zaraźliwy, bo możesz się zabezpieczyć, maska, rękawiczki okulary i żel do łapsk, koścółkowy jest wpychany brudnymi łapami prosto do ust, nic nie pomoże
są na to badania, i są na to dowody, sam Papierz to stwierdził (a to z tego co mi się zdaje dalej głowa kościoła i powinni się go słuchać)

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
przeca jeśli mówimy o KK to nierozłącznie powinniśmy mówić o papierzu, przecież to następcy założyciela 

Wprowadzasz niebezpieczne założenia - konsekwencja, logika. W świecie wiary to bardzo nierozsądne. Poza tym spadajmy do właściwego wątku 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Uj tam. Za chwilę będę miał, a zasadzie mam, przymrozki w domu.Kostuch pisze: ↑wt mar 31, 2020 10:04 amA ja mam teorię, że cywilizacja białego człowieka upada...
Kooorva...
A co ma być w marcu?
Najlepsze na końcu komunikatu: "...zakłócenia w przebiegu imprez plenerowych"![]()
Przekazane przez PAP
Znów piec olejowy się posrał. A serwisant ... musiałbym, powinienem użyć słów powszechnie uważanych za nadzwyczajnie wulgarne

Faktem jest, że piec ma około 25 lat może mieć swe kaprysy.
Od blisko 10 lat czekam na gaz. Co roku, słyszę mantrę - może w następnym roku - rzesz urwał

Czeka mnie teraz wymiana palnika ... duuuużo ... bo nowy zamówiłem. Na używany mnie nie stać

PS
To tylko taki mały, malutki kasztanik

***** USA
Krótkie pytanie...
Czy wobec miłościwie nam panującej specustawy, nasz ukochany rząd ma faktycznie prawo do prowadzania restrykcji o których wszędzie trąbią?
Względem zapewnionej konstytucją wolności?
Czy wobec miłościwie nam panującej specustawy, nasz ukochany rząd ma faktycznie prawo do prowadzania restrykcji o których wszędzie trąbią?
Względem zapewnionej konstytucją wolności?
1 tak o ile wprowadzi stan wyjatkowy
2 tak o ile ma w dupie konstytucje
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
wiesz... urzęduje skazany prawomocnym wyrokiem Kamiński..
tu jest wszystko możliwe
nawet uniewinnienie przed wyrokiem
tu jest wszystko możliwe
nawet uniewinnienie przed wyrokiem
Teoretycznie nie może, ale w weekend policja na zakopiance pilnowała kto, gdzie jedzie i zawracali chętnych do odwiedzenia pustego zakopca. W samym zakopcu też komuś wpasowano mandat.

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Wszystkie zalecenia powinny być w postacie Ustawy - inaczej nie mają mocy prawnej i można się sądzić. Nie zrobią tego ustawą, bo by sami się przyznali, że jest stan wyjątkowy, klęska itd - czyli coś co wymusi przesunięcie wyborów z automatu. Robią więc Zarządzenia, które prawnie mają taką moc jak: nie chodź bez czapki w zimie! Policja bada, ale nie mają rzetelnych podstaw prawnych - brak aktu prawnego regulującego te wymogi. Nikt teraz jednak nie ma głowy do kłócenia się i sądzenia z Policją. Powołują się na ustawę z 2008 roku, ale w tejże ustawie jest mowa tylko o zaleceniach, a nie o akcie prawnym - w TokFm to wyjaśniali - to nie jest mój pomysł - a tylko to co ja zrozumiałem i zapamiętałem i mogą się mylić.
Zbowid

czyli nawet to zdupili...
ma sens, trzymają linię
ma sens, trzymają linię
Czyli rozumiem, że w razie czego mandatu należy nie przyjmować i niech kierują do sądu?
Policja chyba musi na mandacie jakąś postawę prawną wpisać?
Choć nie spodziewam się żeby mnie gdzieś trafili, ale jednak warto wiedzieć co w razie czego.
Konkretnie to boli mnie że w świetle tych restrykcji nie wolno mi zabrać dzieciaków do lasu na spacer. Albo udać się do tegoż rekreacyjnie rowerem.
I tak zawsze wybieram miejsca gdzie nie spotkam praktycznie nikogo ani tym bardziej z nikim w interakcje nie wchodzę. Zatem zagrożenie wirusowe żadne. Nie wchodząc już w ogóle w zagadnienia czy jest jakiekolwiek ponadprzeciętne zagrożenie z jego strony...
Policja chyba musi na mandacie jakąś postawę prawną wpisać?
Choć nie spodziewam się żeby mnie gdzieś trafili, ale jednak warto wiedzieć co w razie czego.
Konkretnie to boli mnie że w świetle tych restrykcji nie wolno mi zabrać dzieciaków do lasu na spacer. Albo udać się do tegoż rekreacyjnie rowerem.
I tak zawsze wybieram miejsca gdzie nie spotkam praktycznie nikogo ani tym bardziej z nikim w interakcje nie wchodzę. Zatem zagrożenie wirusowe żadne. Nie wchodząc już w ogóle w zagadnienia czy jest jakiekolwiek ponadprzeciętne zagrożenie z jego strony...
wpiszą Ci zakłócanie albo coś w tej podobie i Ty będziesz udowadniał.. o ile będzie komu. Sądy moga być przeciążone upadkami i pospolitą przestępczością
wolno, dzieciaki pponiżej 18 roku życia muszą być z rodzicem, rowerem do lasu na krótką przejażdżkę lub spacer możesz, do parku nie
No właśnie te wszystkie "zalecenia" na gov.pl to są pisane na zasadzie "pitu, pitu, lepiej nic bo lepiej nie". A nie konkret. Za to jakiś mądry w radio mówił, że tylko w sprawach koniecznych i przejażdżka na rowerze czy bieganie w to nie wchodzi.
Oczywiście tydzień wcześniej ten sam mówił co innego ale mu się odmieniło o-)
Tak czy inaczej ja zamierzam kontynuować jak do tej pory.
Oczywiście tydzień wcześniej ten sam mówił co innego ale mu się odmieniło o-)
Tak czy inaczej ja zamierzam kontynuować jak do tej pory.
policja stwierdziła jasno co wolno a za co będzie walić mandaty, i w tym względzie kierowałbym się 2 zasadami, zdrowy rozsądek i to co policja mówi