Pomoc dla uciekinierów z Ukrainy
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Pomoc dla uciekinierów z Ukrainy
Urzekająca dyskusja gdzie argumentami jest to, kto miał w historii epizody większego okrucieństwa
I na co mu one pozwalają obecnie
I na co mu one pozwalają obecnie
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

zapominasz o jednym ważnym, łupaszko czy bury nie patrzył na narodowość i mordowali "swoich" jak im się coś nie podobało, albo ktoś kasy czy jedzenia nie chciał daćczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:04 pmOni nam, my im więc też kryształowi nie jesteśmy. Oni mają banderę a my łupaszkę z burym.
jeszcze se ognia dorzućcie do kompanii

teraz się pięknie ich wybiela, ale są jeszcze ludzi co pamiętają te czasy/sprawy i mówią jak było, wystarczy porozmawiać
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- lesio jeep
-
ależ nic z tego dopóki nie uznają ludobójstwa i nie naprawią szkód do jak dla mnie Putin może ich wysłać w kosmos
https://media.wplm.pl/thumbs/615/OTYwL3 ... 8uanBn.jpg
https://bi.im-g.pl/im/5c/26/1a/z2741999 ... ana-Ba.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... A&usqp=CAU
prywatnie to popieram Putina a upadlinie kij w oko

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
nie chciałem już o tym pisać bo to nie jest temat kto komu wyrżnął więcej ludzi i dlaczego a temat dotyczący pomocy Ukrainie jakbyśmy zapomnieli. Poza tym nigdy nie będę popierał kogoś kto mówi o banderowcach i Wołyniu i porównywał tamte pokolenia z obecnymi. Zresztą jak ktoś nie zna to się najbardziej boi.lbl78 pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:32 pmzapominasz o jednym ważnym, łupaszko czy bury nie patrzył na narodowość i mordowali "swoich" jak im się coś nie podobało, albo ktoś kasy czy jedzenia nie chciał daćczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:04 pmOni nam, my im więc też kryształowi nie jesteśmy. Oni mają banderę a my łupaszkę z burym.
jeszcze se ognia dorzućcie do kompanii![]()
teraz się pięknie ich wybiela, ale są jeszcze ludzi co pamiętają te czasy/sprawy i mówią jak było, wystarczy porozmawiać
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- lesio jeep
-
no wiesz człowiek poleciał na księżyc i wymyślono amfetaminę a oni dalej ci sami banderowscy mordercyczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:48 pm[
nie chciałem już o tym pisać bo to nie jest temat kto komu wyrżnął więcej ludzi i dlaczego a temat dotyczący pomocy Ukrainie jakbyśmy zapomnieli. Poza tym nigdy nie będę popierał kogoś kto mówi o banderowcach i Wołyniu i porównywał tamte pokolenia z obecnymi. Zresztą jak ktoś nie zna to się najbardziej boi.
https://wiez.pl/wp-content/uploads/2016 ... _tekst.jpg
to nie jest pokolenie naszych dziadków a obecne
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
nie wiem czy wiesz ale tak to jest to młode pokolenie tylko w każdym kraju znajdzie się grupa, która z mordercy zrobi sobie bohatera. Popatrz ile ludzi uważa, że Che był taki sympatyczny i dobry albo że Adolf to potrafił rządzić i jakbyśmy takiego Adolfa raz jeszcze mieli. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Mieszkam na osiedlu gdzie jest sporo Ukraińców. Chodzimy razem na spacery z psami, rozmawiamy o dupie marynie ale też o sprawach mniej przyziemnych. W mojej klatce mieszka cała rodzina - porządni ludzie. Zawsze pogadają do tego jak trzeba to pomogą. W robocie mam kilku i walczą teraz z okupantem na różne sposoby. Potrafią się asymilować ze społeczeństwem a to, że pośród zawsze się znajdzie jakaś garstka debili to od razu oznacza, że trzeba wszystkich skreślać? A co powiesz o Polonii w UK? Są tacy, którzy rzeczywiście pojechali pracować i się starają a są tacy, którzy w dupie to mają i liczą na socjal i wyrzucone mają po całości. Także wiesz, nie generalizujmy i nie ładujmy całego społeczeństwa do jednego wora bo przy okazji zawsze możesz trafić na naprawdę normalnych ludzi.lesio jeep pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:56 pmno wiesz człowiek poleciał na księżyc i wymyślono amfetaminę a oni dalej ci sami banderowscy mordercyczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:48 pm[
nie chciałem już o tym pisać bo to nie jest temat kto komu wyrżnął więcej ludzi i dlaczego a temat dotyczący pomocy Ukrainie jakbyśmy zapomnieli. Poza tym nigdy nie będę popierał kogoś kto mówi o banderowcach i Wołyniu i porównywał tamte pokolenia z obecnymi. Zresztą jak ktoś nie zna to się najbardziej boi.
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- lesio jeep
-
naiwny człowieku dopóki się boja i są w mniejszości to udają przyjaciół ale w każdej rodzinie są widły po dziadku wystarczy wejść na ich foraczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 4:07 pmnie wiem czy wiesz ale tak to jest to młode pokolenie tylko w każdym kraju znajdzie się grupa, która z mordercy zrobi sobie bohatera. Popatrz ile ludzi uważa, że Che był taki sympatyczny i dobry albo że Adolf to potrafił rządzić i jakbyśmy takiego Adolfa raz jeszcze mieli. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Mieszkam na osiedlu gdzie jest sporo Ukraińców. Chodzimy razem na spacery z psami, rozmawiamy o dupie marynie ale też o sprawach mniej przyziemnych. W mojej klatce mieszka cała rodzina - porządni ludzie. Zawsze pogadają do tego jak trzeba to pomogą. W robocie mam kilku i walczą teraz z okupantem na różne sposoby. Potrafią się asymilować ze społeczeństwem a to, że pośród zawsze się znajdzie jakaś garstka debili to od razu oznacza, że trzeba wszystkich skreślać? A co powiesz o Polonii w UK? Są tacy, którzy rzeczywiście pojechali pracować i się starają a są tacy, którzy w dupie to mają i liczą na socjal i wyrzucone mają po całości. Także wiesz, nie generalizujmy i nie ładujmy całego społeczeństwa do jednego wora bo przy okazji zawsze możesz trafić na naprawdę normalnych ludzi.lesio jeep pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:56 pmno wiesz człowiek poleciał na księżyc i wymyślono amfetaminę a oni dalej ci sami banderowscy mordercyczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:48 pm[
Ich specjalność to ściąganie skóry na gorąco, gotują wodę, wkładają delikwentowi rękę po łokieć, chwilę gotują a potem ściągaj. Praktykowali to nawet tu:
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pacyfik ... C5%82awina
Historia mi bliska bo tam sięgają moje korzenie a prawdę o niej znam od ludzi.
Dlatego zupełnie się nie dziwię, jak widzę rosyjskich jeńców i ich nie tęgie miny
Tak, w pomocy dla Ukrainy brałem udział, nie mam z tym problemu.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pacyfik ... C5%82awina
Historia mi bliska bo tam sięgają moje korzenie a prawdę o niej znam od ludzi.
Dlatego zupełnie się nie dziwię, jak widzę rosyjskich jeńców i ich nie tęgie miny

Tak, w pomocy dla Ukrainy brałem udział, nie mam z tym problemu.
Ostatnio zmieniony śr mar 02, 2022 4:23 pm przez Videlec, łącznie zmieniany 1 raz.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
to tak jakbyś oceniał nasz naród przez pryzmat szmalcowników z onrlesio jeep pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:56 pmno wiesz człowiek poleciał na księżyc i wymyślono amfetaminę a oni dalej ci sami banderowscy mordercyczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:48 pm[
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
może naiwny ale jak nie pomożemy teraz Ukrainie to za parę lat będziesz do Paryża na Pola Elizejskie jeździł oglądać defilady wojska rosyjskiego z wieżą Eiffla w tle.lesio jeep pisze: ↑śr mar 02, 2022 4:18 pmnaiwny człowieku dopóki się boja i są w mniejszości to udają przyjaciół ale w każdej rodzinie są widły po dziadku wystarczy wejść na ich foraczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 4:07 pmnie wiem czy wiesz ale tak to jest to młode pokolenie tylko w każdym kraju znajdzie się grupa, która z mordercy zrobi sobie bohatera. Popatrz ile ludzi uważa, że Che był taki sympatyczny i dobry albo że Adolf to potrafił rządzić i jakbyśmy takiego Adolfa raz jeszcze mieli. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Mieszkam na osiedlu gdzie jest sporo Ukraińców. Chodzimy razem na spacery z psami, rozmawiamy o dupie marynie ale też o sprawach mniej przyziemnych. W mojej klatce mieszka cała rodzina - porządni ludzie. Zawsze pogadają do tego jak trzeba to pomogą. W robocie mam kilku i walczą teraz z okupantem na różne sposoby. Potrafią się asymilować ze społeczeństwem a to, że pośród zawsze się znajdzie jakaś garstka debili to od razu oznacza, że trzeba wszystkich skreślać? A co powiesz o Polonii w UK? Są tacy, którzy rzeczywiście pojechali pracować i się starają a są tacy, którzy w dupie to mają i liczą na socjal i wyrzucone mają po całości. Także wiesz, nie generalizujmy i nie ładujmy całego społeczeństwa do jednego wora bo przy okazji zawsze możesz trafić na naprawdę normalnych ludzi.lesio jeep pisze: ↑śr mar 02, 2022 3:56 pm
no wiesz człowiek poleciał na księżyc i wymyślono amfetaminę a oni dalej ci sami banderowscy mordercy
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- lesio jeep
-
z punktu widzenia estety było by to całkiem ładne idę w toczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 4:27 pm
może naiwny ale jak nie pomożemy teraz Ukrainie to za parę lat będziesz do Paryża na Pola Elizejskie jeździł oglądać defilady wojska rosyjskiego z wieżą Eiffla w tle.

- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Toć już przecież pisałem.lesio jeep pisze: ↑śr mar 02, 2022 4:36 pmz punktu widzenia estety było by to całkiem ładne idę w toczarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 4:27 pm
może naiwny ale jak nie pomożemy teraz Ukrainie to za parę lat będziesz do Paryża na Pola Elizejskie jeździł oglądać defilady wojska rosyjskiego z wieżą Eiffla w tle.![]()
Kuj żelazo póki gorące, póki się jeszcze naparzają. Zaraz Ci przejdą w oblężenie Kijowa i co? Będziesz w okopach tyłek odmaczał.
Szansa jak byk, może ostatnia. Zbieraj graty i przyjeżdżaj. Putin i Łukaszenko przyjmą jak brata. Czeczenów tylko unikaj, coś nie mają żołnierskiego szczęścia ostatnio.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- minizbowid
-
Zaraz ci powie, ze to propaganda, a czeczeni są niezabijalni.Bratproroka pisze: ↑śr mar 02, 2022 4:40 pmCzeczenów tylko unikaj, coś nie mają żołnierskiego szczęścia ostatnio.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- lesio jeep
-
wysłałem CV do Wagnera rano, po godzinie odpisali ze po 50 nie rekrutująBratproroka pisze: ↑śr mar 02, 2022 4:40 pm[
Szansa jak byk, może ostatnia. Zbieraj graty i przyjeżdżaj. Putin i Łukaszenko przyjmą jak brata. Czeczenów tylko unikaj, coś nie mają żołnierskiego szczęścia ostatnio.
no cóż to się nazywa dyskryminacja złoże zażalenie do samego cara

PIV 3,2DiD
wiecie jak panie mówią o piwie 0,o% ?czarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 8:40 amprzecież nie mówię, że masz od razu łychę otworzyć i wypić duszkiem![]()
zawsze możesz sobie wziąć browara 0,0% - są takie i nawet niektórzy to piją
że jak wibrator bez baterii, niby gładko wchodzi a efektu żadnego

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
dostali większy socjal i poszli do domuMroczny pisze: ↑śr mar 02, 2022 9:56 amjak tam żółte kamizelki?lesio jeep pisze: ↑śr mar 02, 2022 9:52 amnie wiedziałem ze forum banderowcami stoi
za rok czy dwa chwycą za widły i was z tego rzeszowka pogoniom
![]()
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
WIktor może być sprawa bo kombinujemy leki na receptę i znajoma ma kolegę, który prowadzi aptekę w Lublinie i być może trzeba będzie podjechać. Kasę mam od Łysego i dorzucam od siebie w razie czegoś. Miałem kupić fervexy, nurofeny, etc ale pojawiła się tego typu opcja więc chyba lepiej zanabyć te receptowe jak jest szansa. Dam znać co i jak kiedy będę wiedział coś więcej. Podjechałbyś?minizbowid pisze: ↑śr mar 02, 2022 5:42 pmZaraz ci powie, ze to propaganda, a czeczeni są niezabijalni.
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- minizbowid
-
dzwon co i jak.czarny bielsko pisze: ↑śr mar 02, 2022 10:19 pmWIktor może być sprawa bo kombinujemy leki na receptę i znajoma ma kolegę, który prowadzi aptekę w Lublinie i być może trzeba będzie podjechać. Kasę mam od Łysego i dorzucam od siebie w razie czegoś. Miałem kupić fervexy, nurofeny, etc ale pojawiła się tego typu opcja więc chyba lepiej zanabyć te receptowe jak jest szansa. Dam znać co i jak kiedy będę wiedział coś więcej. Podjechałbyś?minizbowid pisze: ↑śr mar 02, 2022 5:42 pmZaraz ci powie, ze to propaganda, a czeczeni są niezabijalni.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Co do aptek to są czyszczone przez klientów z płynu Lugola i jodu, chwilami przekraczały one granice dostępności jak paliwo na stacja i gotówka w bankomatach.
PIV 3,2DiD
Pytanie.
Jeżeli załatwię trochę rzeczy dla chłopców z Ukrainy to znajdzie sie na forum ktoś kto pomoże z przerzucić to przez granicę i dostarczyć?
Jeżeli załatwię trochę rzeczy dla chłopców z Ukrainy to znajdzie sie na forum ktoś kto pomoże z przerzucić to przez granicę i dostarczyć?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Bez problemu.
Zbowid

Jak ktoś jest z zachodniopomorskiego i akurat nie jest w klubie strzeleckim, to przeklejam, może coś się znajdzie.
Dzień dobry.
Zachodniopomorski Związek Strzelectwa Sportowego, organizuje zbiórkę, która będzie przeznaczona dla Jednostki Szkoleniowej Ukraińskich Sił Zbrojnych z obwodu Chmielnickiego. Potrzebne są:
-kamizelki taktyczne dowolnego typu z wkładami balistycznymi (najlepiej) ,
- kamizelki taktyczne typu plate carrier
-hełmy kewlarowe (dowolnego typu i rozmiaru) oraz stalowe
-buty wojskowe/taktyczne (z sortów, także zimowe)
-bielizna bawełna
-bielizna termo każdego typu
-czapki
-rekawiczki taktyczne, zwykle
-koszulki, combat shirty itp
-pasy, ładownice, cargo itp itd.
-plecaki każdego rozmiaru
-wszystko co na kamze konieczne do walki
-ochraniacze na kolana łokcie
-magazynki do ak47!
-radia typu baofeng, motorola itp
-racje żywnościowe s-ki, s-rg, itp, itd.
-śpiwory (każdego typu)
-latarki każdego typu
-stazy ifaki, apteczki samochodowe itp.
Sposób przekazywania zbiórki:
Strzelcy przekazują sprzęt władzom klubów lub do wyznaczonych przez kluby osób, kluby przekazują do zarządu ZZSS.
odpowiedzialni ZarządZZSS
kontakt 694165198
Edyt:
jakby ktoś miał coś z powyższego, to mógłbym (lub kolega, jakbym ja nie dotarł) odebrać je na wintertreku i przekazać do ZZSS.
Dzień dobry.
Zachodniopomorski Związek Strzelectwa Sportowego, organizuje zbiórkę, która będzie przeznaczona dla Jednostki Szkoleniowej Ukraińskich Sił Zbrojnych z obwodu Chmielnickiego. Potrzebne są:
-bielizna bawełna
-czapki
-magazynki do ak47!
-śpiwory (każdego typu)
-latarki każdego typu
Strzelcy przekazują sprzęt władzom klubów lub do wyznaczonych przez kluby osób, kluby przekazują do zarządu ZZSS.
kontakt 694165198
Edyt:
jakby ktoś miał coś z powyższego, to mógłbym (lub kolega, jakbym ja nie dotarł) odebrać je na wintertreku i przekazać do ZZSS.
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Bardzo uważać z takimi zbiórkami. Tylko, jeżeli jesteście 100% pewni.bzibziak pisze: ↑czw mar 03, 2022 8:27 amJak ktoś jest z zachodniopomorskiego i akurat nie jest w klubie strzeleckim, to przeklejam, może coś się znajdzie.
Dzień dobry.
-bielizna bawełna
-czapki
-magazynki do ak47!
-śpiwory (każdego typu)
-latarki każdego typu
kontakt 694165198
Edyt:
Hełmów w kewlarze już ponoć nie ma nigdzie, wymiotło.
Bieliznę w bawełnie olać.
Żadnych Motorolek i Baofengów dla walczących. To apel od fachowców od radia. Będą się świecić jak choinka, to proszenie się o kłopoty.
Niech sobie ruscy na takim sprzęcie jadą (są odnotowane przypadki).
Beware The Rage Of A Berserker
- minizbowid
-
Radiole, kamizelki, i Abwera na dupie 

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S