Czy macie wungiel ?

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Zbowid

Re: Czy macie wungiel ?

Post autor: Zbowid » pt paź 07, 2022 4:36 pm

Na każdego przyjdzie pora, nie stresuj się :roll:
Zbowid

Awatar użytkownika
heniu

Post autor: heniu » pt paź 07, 2022 4:50 pm

Kabal pisze:
pt paź 07, 2022 4:07 pm
heniu pisze:
pt paź 07, 2022 3:53 pm
Kabal pisze:
pt paź 07, 2022 10:38 am

Ja o różnicy w cenie z instalacją między gruntową a powietrzną. Odwiert to ca 100 za metr. Dwa po 120 metrów na przeciętnym dom 150m. Pompa zauważalnie mniejszej mocy nominalnej, bo źródło stabilnie ciepłe.przy dużym domu różnica będzie większa, bo odwierty.
Kabal długo siedzisz w tej branży?
Krótko, ale z uwagi na to, że nie cholery nie umiem nie rozumieć co robię, to doktorat z tego popełniłem. A zacząłem od części chłodniczej montując klimy.
Pytam bo w twoich okolicach kuzyn ma dom z 3-letnią instalacją z pompą ciepła i coś teraz nie robi , instalator już " nie istnieje" i został chłop z problemem, przypomniał sobie o mnie bo kończyłem studia OZE ale to było prawie dwadzieścia lat temu i pompy ciepła to ja widziałem ale na slajdach,
Z rozmowy sprzed chwili ktoś jutro ma "podjechać" jak sobie nie poradzi to się odezwę
Adrenalina uzależnia
MTM Profi

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » pt paź 07, 2022 5:05 pm

heniu pisze:
pt paź 07, 2022 4:50 pm
Kabal pisze:
pt paź 07, 2022 4:07 pm
heniu pisze:
pt paź 07, 2022 3:53 pm

Kabal długo siedzisz w tej branży?
Krótko, ale z uwagi na to, że nie cholery nie umiem nie rozumieć co robię, to doktorat z tego popełniłem. A zacząłem od części chłodniczej montując klimy.
Pytam bo w twoich okolicach kuzyn ma dom z 3-letnią instalacją z pompą ciepła i coś teraz nie robi , instalator już " nie istnieje" i został chłop z problemem, przypomniał sobie o mnie bo kończyłem studia OZE ale to było prawie dwadzieścia lat temu i pompy ciepła to ja widziałem ale na slajdach,
Z rozmowy sprzed chwili ktoś jutro ma "podjechać" jak sobie nie poradzi to się odezwę
Nie ma sprawy.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pt paź 07, 2022 5:30 pm

misman pisze:
pt paź 07, 2022 4:28 pm
heniu pisze:
pt paź 07, 2022 3:56 pm

Wnieś do tego forum tyle technicznych informacji co Rokfor to będziesz mógł oceniać jego "mądrość", pierdoling na "towarzyskich" się nie liczy
:)2
+ fakt, że zawsze był w stanie podjąć rzeczową i wyważoną polemikę. Można się było z nim nie zgadzać, wskazywać na błędy w rozumowaniu i interpretacji faktów lub źródeł (w zasadzie, to z grubsza jest istota dyskusji). Ale nie pamiętam aby kiedykolwiek się obraził, a tym bardziej pojechał po kimś ad personam czy wyzwiskami. Mało jest takich interlokutorów. A Wy (forumowa klika) wyjebaliście go za poglądy niezgodne z nurtem... I tylko za to. Z forum - uwaga (!) - dyskusyjnego... :roll:

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » pt paź 07, 2022 6:04 pm

Dorabiacie do tego ideologię, zupełnie niepotrzebnie. Forum jest dyskusyjne, ale nie każdy temat jest dyskusyjny a temat gwałtu i winy ofiary nie podlega dyskusji. Ban nie jest permanentny, jak to moderatorzy określili, to czas na przemyślenie i ochłonięcie. Roki się zagalopował, chwilę by odetchnął i mógł wrócić, obraził się, cóż, jest dorosły, jego wybór.
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pt paź 07, 2022 6:14 pm

przecież już nie ma bana

miał 2 tygodnie - jak wielu. Na przemyślenie i ochłonięcie. Przy ognisku byśmy udzielili reprymendy albo wysłali precz aż wytrzeźwieje. Tu odpowiednikiem jest wydupienie z dyskusji na te 2 tygodnie.

zrobił focha i znikł bo jak to możliwe żeby nie przyklasnąć rewelacjom o współwinie ofiar gwałtów

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » pt paź 07, 2022 6:40 pm

Videlec pisze:
pt paź 07, 2022 6:04 pm
Dorabiacie do tego ideologię, zupełnie niepotrzebnie. Forum jest dyskusyjne, ale nie każdy temat jest dyskusyjny a temat gwałtu i winy ofiary nie podlega dyskusji. Ban nie jest permanentny, jak to moderatorzy określili, to czas na przemyślenie i ochłonięcie. Roki się zagalopował, chwilę by odetchnął i mógł wrócić, obraził się, cóż, jest dorosły, jego wybór.
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pt paź 07, 2022 7:44 pm

Videlec pisze:
Forum jest dyskusyjne, ale nie każdy temat jest dyskusyjny a temat gwałtu i winy ofiary nie podlega dyskusji.
A kimże Ty jesteś i jakie masz prawo aby decydować o czym wolno dyskutować, a o czym nie? Tak z ciekawości tylko pytam.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » pt paź 07, 2022 8:05 pm

Nikim. Zadecydował Moderator.
PIV 3,2DiD

trocin

Post autor: trocin » pt paź 07, 2022 8:33 pm

dyktatura :roll:
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pt paź 07, 2022 8:35 pm

misman pisze:
pt paź 07, 2022 7:44 pm
Videlec pisze:
Forum jest dyskusyjne, ale nie każdy temat jest dyskusyjny a temat gwałtu i winy ofiary nie podlega dyskusji.
A kimże Ty jesteś i jakie masz prawo aby decydować o czym wolno dyskutować, a o czym nie? Tak z ciekawości tylko pytam.
Videlec pisze:
pt paź 07, 2022 8:05 pm
Nikim. Zadecydował Moderator.
Wypowiedź którą zacytowałem, była Twoja - i do niej się odniosłem, a nie do samego faktu banowania uznaniowego (o czym było wcześniej). Zatem...?

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pt paź 07, 2022 8:44 pm

Mroczny pisze:
pt paź 07, 2022 6:14 pm
przecież już nie ma bana

miał 2 tygodnie - jak wielu. Na przemyślenie i ochłonięcie. Przy ognisku byśmy udzielili reprymendy albo wysłali precz aż wytrzeźwieje. Tu odpowiednikiem jest wydupienie z dyskusji na te 2 tygodnie.

zrobił focha i znikł bo jak to możliwe żeby nie przyklasnąć rewelacjom o współwinie ofiar gwałtów
Patrząc na to trochę inaczej:
"nie chciał nam postawić po browarze, to go zglanowaliśmy. No ale nic mu nie złamaliśmy (oprócz nosa), podobno opuchlizna zeszła, a ten pedał się na nas obraził i już nie przychodzi do baru i omija nas z daleka na ulicy. Zupełnie nie wiemy, o co mu chodzi, to miękka faja jest i nadąsany [cenzura], i nie stawia browarów. Ot co!" :lol:

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » pt paź 07, 2022 8:48 pm

Spokojnie, oddychaj, obejrzyj pianę z ust...
PIV 3,2DiD

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt paź 07, 2022 8:50 pm

Videlec pisze:
pt paź 07, 2022 6:22 am
A jak u Was jest z tymi gruntowymi pompami z odwiertem w pionie, ode mnie wymagali jakiegoś operatu geologicznego, to dodatkowo 12-15tys kosztu w zależność kto wykona a z tym też problem bo nie bardzo było komu. Te wymogi są jednolite wszędzie czy w zależności od regionu i widzimisię urzędu?
za ryżego niemiecka firma Schfabenhaus dostała pozwolenie na odwierty do 100 w całym kraju i zgłaszała je po
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pt paź 07, 2022 8:59 pm

Videlec pisze:
pt paź 07, 2022 8:48 pm
Dlaczego nie jestem zaskoczony... :)21 twój stajla, niewiele wniosłeś (jak zwykle) :)21 Nie masz pojęcia czym jest dyskusja i co się tym robi, natomiast doskonale wiesz, co (innym) wolno a czego nie... :lol: :)21
Ostatnio zmieniony pt paź 07, 2022 9:01 pm przez misman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pt paź 07, 2022 9:01 pm

klucz13 pisze:
pt paź 07, 2022 8:50 pm
Videlec pisze:
pt paź 07, 2022 6:22 am
A jak u Was jest z tymi gruntowymi pompami z odwiertem w pionie, ode mnie wymagali jakiegoś operatu geologicznego, to dodatkowo 12-15tys kosztu w zależność kto wykona a z tym też problem bo nie bardzo było komu. Te wymogi są jednolite wszędzie czy w zależności od regionu i widzimisię urzędu?
za ryżego niemiecka firma Schfabenhaus dostała pozwolenie na odwierty do 100 w całym kraju i zgłaszała je po
chyba będziesz następnym w dziale pożegnania ...........ryży jest cool bo ma nas zbawić

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » pt paź 07, 2022 9:01 pm

Przynudzacie
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » pt paź 07, 2022 9:05 pm

misman pisze:
pt paź 07, 2022 8:59 pm
Videlec pisze:
pt paź 07, 2022 8:48 pm
Dlaczego nie jestem zaskoczony... :)21 twój stajla, niewiele wniosłeś (jak zwykle) :)21 Nie masz pojęcia czym jest dyskusja i co się tym robi, natomiast doskonale wiesz, co (innym) wolno a czego nie... :lol: :)21
Zapytałeś, odpowiedziałem w pierwszym poście a Ty pienisz się dalej.

Sam sobie wystawiasz ocenę.
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pt paź 07, 2022 9:07 pm

Tak, tak, masz rację. Jak zwykle.

:lol:

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » pt paź 07, 2022 9:21 pm

a mnie zarzuca, że nie mam pojęcia o dyskusji...

okej.
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pt paź 07, 2022 9:39 pm

Skoro nie potrafisz czytać pytań (wymijasz), to trudno polemizować z tobą na pisanym forum. Dyskusyjnym. Ot, co.
I jeszcze jakieś durne wstawki, jakobym się pienił. Co tylko potwierdza powyższe.
Racja jest jedna, i to ty ją masz. A ja pluję pianą i jadem.
Przyjmuję, i pas.

Awatar użytkownika
minizbowid

Post autor: minizbowid » pt paź 07, 2022 10:23 pm

misman pisze:
pt paź 07, 2022 9:39 pm
Skoro nie potrafisz czytać pytań (wymijasz), to trudno polemizować z tobą na pisanym forum. Dyskusyjnym. Ot, co.
I jeszcze jakieś durne wstawki, jakobym się pienił. Co tylko potwierdza powyższe.
Racja jest jedna, i to ty ją masz. A ja pluję pianą i jadem.
Przyjmuję, i pas.
rokfor32@wp.pl

Jak ci będzie brakować, ślij majla.

Zrezygnował, miał szanse, po co tak przeżywasz jak mrówka okres?
Shadow C2 aka Chujamba :)17
DR800S 8)

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pt paź 07, 2022 11:49 pm

Znaczy, jak po prostu wyraża się opinię (różną od obowiązującej i jedynie słusznej) to się pieni i przeżywa? W sumie to się nie dziwię że. nawet tak cierpliwego kolesia uj strzelił. Pardon - obraził się i popłakał :lol: . No bo jak tu na dłuższą metę wytrzymać taką płyciznę... :)21 Gupi rokfor szansy nie wykorzystał i dłoń wyciągniętą odtrącił, lamus jeden :)21 Dalai Lama wyzwałby was od [cenzura]... :)21 No ale ja się jeszcze trzymam, jednak jestem gość 8) Nie zapomnijcie wspomnieć, że pławię się w samopoczuciu przezajebistości, toczę pianę, przeżywam, rozpaczam i w ogóle zapluty karzeł reakcji jestem :)21 Zawsze możecie mnie zbanować, jeśli moje zdanie jest dla was niewygodne. Wówczas też was oszczam (pardon - obrażę się i zapłaczę na 'śmierdź') :)21 A ty już zostałeś podsumowany wyżej przez kol. henia... :lol:
Ale ogólnie, to racja jest wyłącznie po twojej stronie, a ja nie mam argumentów, i się poddaję w tej... ymm... 'dyskusji' :lol:

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » sob paź 08, 2022 3:42 am

Podoba mi się Twoja wypowiedź. Zwłaszcza fragment na temat argumentów. W zupełności się zgadzam :)2
Zbowid

Awatar użytkownika
minizbowid

Post autor: minizbowid » sob paź 08, 2022 6:06 am

misman pisze:
pt paź 07, 2022 11:49 pm
Znaczy, jak po prostu wyraża się opinię (różną od obowiązującej i jedynie słusznej) to się pieni i przeżywa? W sumie to się nie dziwię że. nawet tak cierpliwego kolesia uj strzelił. Pardon - obraził się i popłakał :lol: . No bo jak tu na dłuższą metę wytrzymać taką płyciznę... :)21 Gupi rokfor szansy nie wykorzystał i dłoń wyciągniętą odtrącił, lamus jeden :)21 Dalai Lama wyzwałby was od [cenzura]... :)21 No ale ja się jeszcze trzymam, jednak jestem gość 8) Nie zapomnijcie wspomnieć, że pławię się w samopoczuciu przezajebistości, toczę pianę, przeżywam, rozpaczam i w ogóle zapluty karzeł reakcji jestem :)21 Zawsze możecie mnie zbanować, jeśli moje zdanie jest dla was niewygodne. Wówczas też was oszczam (pardon - obrażę się i zapłaczę na 'śmierdź') :)21 A ty już zostałeś podsumowany wyżej przez kol. henia... :lol:
Ale ogólnie, to racja jest wyłącznie po twojej stronie, a ja nie mam argumentów, i się poddaję w tej... ymm... 'dyskusji' :lol:
ja pas, przegadałeś mnie.
Shadow C2 aka Chujamba :)17
DR800S 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”