"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: "koncik" motocyklowy 2
#noichuj
Chłopacy
popyskowaliście?
Jak będą chcieli to przejadą w te i nazad.
Uja im zrobicie.

popyskowaliście?
Uja im zrobicie.

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
-
-
jak będą grzeczni..to możesuzi4WD pisze:Chłopacy
popyskowaliście?
Uja im zrobicie.

so what...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ciekawe gdzie skołują tyle legalnych motocykli?
a tak baj de łej...parówy z grinpisu gdyby to był transport materiałów rozszczepialnych już by miały całą trasę ściągniętą na ajfoniki i pikietę przygotowaną na każdym skrzyżowaniu.
ja się pytam gdzie są nasi narodowcy? gdzie prawicowcy? gdzie te antysowieckie partie co tyle pyszczą w tv?

a tak baj de łej...parówy z grinpisu gdyby to był transport materiałów rozszczepialnych już by miały całą trasę ściągniętą na ajfoniki i pikietę przygotowaną na każdym skrzyżowaniu.
ja się pytam gdzie są nasi narodowcy? gdzie prawicowcy? gdzie te antysowieckie partie co tyle pyszczą w tv?
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
przepierdolą bez noclegu, chyłkiem, autostradami
https://www.google.pl/maps/dir/Brno,+Cz ... 52.0976214
może by straż graniczną namówić na drobiazgową kontrolę i celników?

https://www.google.pl/maps/dir/Brno,+Cz ... 52.0976214
może by straż graniczną namówić na drobiazgową kontrolę i celników?

#noichuj
Cuś mi się wydaje że korowód otworzy słynna motorynka co tu była ...

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Cudne pomysły z tym naparzaniem Kacapów... Pomyśleliśta rozpalone łby o niechybnej retorsji? Naszym Bogu Ducha winnym szoferakom z TIR-ów się pewnikiem oberwie.
Ja bym daleki był od takiego histerycznego podejścia do tej skądinąd prowokacyjnej imprezy.
Ja bym daleki był od takiego histerycznego podejścia do tej skądinąd prowokacyjnej imprezy.
U mnie przez jakis czas pracowal modul z gsxr750 fabryczny na silniku bandita, bez zadnych problemow tylko trzeba bylo pamietac o nieprzekraczaniu 11 tys obr.Łosiu pisze:kuuuurna, co się porobiło jak forum miało pauzę![]()
![]()
![]()
![]()
reszta relacji tutaj:
https://picasaweb.google.com/1161500261 ... edirect=1#
Redzik to jak to szło, moduł masz u siebie z 750?

A cototo tak rozdupcylo Ci silnik ? I to ten niezniszczalny kurde.
Ja bym w takim przypadku szukal silnika z b12, bedzie z dolu ciagnal fajnie a nie tylko wsciekla gora.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
e tam. rosja to wielki kraj. bandziory na motorach rozproszone. nie ma się czym przejmować. pojęcie wpierdol traktuję umownie mając na myśli bardziej okazanie wzgardy dla ich ideologiin jakimś obelżywym banerem na powitanie.jarekstryszawa pisze:Cudne pomysły z tym naparzaniem Kacapów... Pomyśleliśta rozpalone łby o niechybnej retorsji? Naszym Bogu Ducha winnym szoferakom z TIR-ów się pewnikiem oberwie.
#noichuj
Jeb jeblo i ..ujredzik pisze:
U mnie przez jakis czas pracowal modul z gsxr750 fabryczny na silniku bandita, bez zadnych problemow tylko trzeba bylo pamietac o nieprzekraczaniu 11 tys obr.. Teraz jest dedykowany modul z b12, ale szczerze roznicy w pracy silnika nie zauwazylem zadnej.
Ja bym w takim przypadku szukal silnika z b12, bedzie z dolu ciagnal fajnie a nie tylko wsciekla gora.
Stala prędkość 130km/h, bez żadnego świrowania i ciach. Faktem jest to, że jak ten motur posiadłem, to miałem lat 22 i przez 2-3lata wskazówka obrotomierza związała się mocno z czerwonym polem

Silniki od B12 drogie, daleko i bez koszy sprzęgłowych. Inny silnik z rodziny mam na oku. GSX-R 1100 będzie chyba dawca

Kolektor masz z 1200 czy został z 750?
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Przy silniku z b12 trzeba kolektor z b12 (miska olejowa głębsza) bo z 750 wadził. Przy 1100 tez prawdopodobnie trzeba bedzie kolektory z 1100.Łosiu pisze:Jeb jeblo i ..ujredzik pisze:
U mnie przez jakis czas pracowal modul z gsxr750 fabryczny na silniku bandita, bez zadnych problemow tylko trzeba bylo pamietac o nieprzekraczaniu 11 tys obr.. Teraz jest dedykowany modul z b12, ale szczerze roznicy w pracy silnika nie zauwazylem zadnej.
Stala prędkość 130km/h, bez żadnego świrowania i ciach. Faktem jest to, że jak ten motur posiadłem, to miałem lat 22 i przez 2-3lata wskazówka obrotomierza związała się mocno z czerwonym polemNo i przegieg tez już taki trochę, bo 100kkm. Wylazło zmęczenie materiału, któryś zawór oberwał się pierwszy i dalej już poszło.
Silniki od B12 drogie, daleko i bez koszy sprzęgłowych. Inny silnik z rodziny mam na oku. GSX-R 1100 będzie chyba dawca![]()
Kolektor masz z 1200 czy został z 750?
Ja swoj silnik wtedy 3 letni z przebiegiem 10Kkm, kupilem za 2500 kompletny z calym osprzetem (gazniki, alternator,rozrusznik,przewody olejowe,dekle). Tanio nie bylo, ale kawal zdrowego pieca. Aha i na 2 koniec Polski po niego jechalem.
ps. swojego silnika z 750 juz nie mam, siedzi u wolfa i nie jest kompletny (dekle), ale to bys przelozyl ze swojego, pogadaj z nim, mial robic z tego quada, ale chyba projekt odszedl z zapomnienie. I jak bys potrzebowal rozpis pinów modulu gsxr-750 i banditow1200 z roznych lat, to mam.
- kulkagsx1200
lubie stare olejaki suzukowe
lecz i im czasem sie pasc zdazy
zeby zatem nie byc monotematycznym , to wrzucam cos

zmontowalem kolejnego bigosa
tym razem cos w khaki ral 6014
lecz i im czasem sie pasc zdazy
zeby zatem nie byc monotematycznym , to wrzucam cos

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Prosze Cie, po 100kkm ten silnik nie pada, pewnie licznik sie obyrtnal ze 2,3 razy.Łosiu pisze:... No i przegieg tez już taki trochę, bo 100kkm. Wylazło zmęczenie materiału, któryś zawór oberwał się pierwszy i dalej już poszło. ...

ps. Bylem przewietrzyc kosci i sprzeta, jeszcze zimno i zaleta duzego silnika nie trzeba krecic do czerwonego, spokojnie do 7 tys sobie krecisz i ciagnie jak lokomotywa z samego dolu .

Nie wstępuje się 2 razy do tej samej rzeki, nie chcę już 750
Co do kolektora to tak podejrzewałem, że nie spasuje. Kompletny układ wydechowy od 1100 4w2 mam na oku, tyle, że to z gsx1100f, ale to akurat będzie dobry element łączący GSX750F z GSX-R1100. PS: Silniki od B12 teraz chodzą po min 1500 bez dekli, sprzęgła, gaźników, alternatora i rozrusznika
Większość osprzętu podejdzie z mojej 750, ale, że mam opcje na gixerowy 1100 za jakiś procent ceny pieca z b12, to nie będę kombinował 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
1100 to prawie to samo pojemnosciowo co b12 (roznica 30 ccm), ma za to ostrzejsze walki rozrzadu wiec bedzie mial wiecej jadu w gornym zakresie obrotow, mniej momentu przy niskich obrotach. Jednak przy tej pojemnosci do motocykla to sa wartosci niewyczuwalne. Bedzie bardzo OK. Nie kombinuj wkladaj piec z 1100.Łosiu pisze:Nie wstępuje się 2 razy do tej samej rzeki, nie chcę już 750Co do kolektora to tak podejrzewałem, że nie spasuje. Kompletny układ wydechowy od 1100 4w2 mam na oku, tyle, że to z gsx1100f, ale to akurat będzie dobry element łączący GSX750F z GSX-R1100. PS: Silniki od B12 teraz chodzą po min 1500 bez dekli, sprzęgła, gaźników, alternatora i rozrusznika
Większość osprzętu podejdzie z mojej 750, ale, że mam opcje na gixerowy 1100 za jakiś procent ceny pieca z b12, to nie będę kombinował

ps. do tego silnika najlepszy kolektor to 4w2w1 i gazniki 38. Aha i nie kombinuj z modulem, tylko zostaw ten co masz.
Podobają mi się symetrycznie siedzące wydechyredzik pisze: 1100 to prawie to samo pojemnosciowo co b12 (roznica 30 ccm), ma za to ostrzejsze walki rozrzadu wiec bedzie mial wiecej jadu w gornym zakresie obrotow, mniej momentu przy niskich obrotach. Jednak przy tej pojemnosci do motocykla to sa wartosci niewyczuwalne. Bedzie bardzo OK. Nie kombinuj wkladaj piec z 1100.
ps. do tego silnika najlepszy kolektor to 4w2w1 i gazniki 38. Aha i nie kombinuj z modulem, tylko zostaw ten co masz.

Trzeba będzie zacząć polowania na nowe R6tki

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
To nie kwestia podobania, tylko poprostu 4w2w1 lepiej wspolpracuje z tym silnikiem, a ze 2 wydechy wygladaja lepiej to nie podwazam.Łosiu pisze:Podobają mi się symetrycznie siedzące wydechyredzik pisze: 1100 to prawie to samo pojemnosciowo co b12 (roznica 30 ccm), ma za to ostrzejsze walki rozrzadu wiec bedzie mial wiecej jadu w gornym zakresie obrotow, mniej momentu przy niskich obrotach. Jednak przy tej pojemnosci do motocykla to sa wartosci niewyczuwalne. Bedzie bardzo OK. Nie kombinuj wkladaj piec z 1100.
ps. do tego silnika najlepszy kolektor to 4w2w1 i gazniki 38. Aha i nie kombinuj z modulem, tylko zostaw ten co masz.Moduł zostaje mój, gaźniki na razie też moje, czyli 36, ale to też już trochę szroty, więc za jakiś czas będzie zmiana. Zobaczymy jak to będzie grało, ale spodziewam się spoooooorej różnicy
![]()
Trzeba będzie zacząć polowania na nowe R6tki
gazniki 36 tez beda ok. ale napewno nie unikniesz strojenia tego, dysze glowne wieksze, eksperymenty z iglicami i najwazniejsze bedziesz musial pewnie zwiekszyc srednice dolotu, bo bedzie dlawic. To wszystko bedzie zabawa na grube godziny.
Silnik ( o ile pobieżne oględziny / sprawdzenie ciśnienia wypadnie ok) powinien być na garażu w niedziele wieczorem. Mam trochę wolnego, to w poniedziałek wtorek zacznę grzebać.
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Mroczny pisze:to banalne - można więcej niebieskich ledów zamontować. I głośniej ac/dc puszczać. I ratlerkowi wygodniej
I se kulfa kupiłem , od razu z niebieskimi ledami,trąbkami światełkami pizdeczkami, nic nie trzeba montować tylko mrugać.

-> http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Hon ... ing/148833
Były dwa 260, jedno D22,, chwilowo jest Pickup D40 ,i Parchol Y61
- kulkagsx1200

klasyk choć yaponcki

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Wykupisz w końcu wszystkie DrBigi, tak jak taki gość z naszego województwa, co to wykupił już wszystkie patrole 160tkikulkagsx1200 pisze:lubie stare olejaki suzukowe
lecz i im czasem sie pasc zdazy.....

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- kulkagsx1200
Jeszcze jednej sztuki mi trza
będzie scrambler
będzie scrambler

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Ostatnią mogę mu sprzedać...Łosiu pisze:
Wykupisz w końcu wszystkie DrBigi, tak jak taki gość z naszego województwa, co to wykupił już wszystkie patrole 160tki
za milion

Wujek Dobra Rada