Moderator: Misiek Bielsko
ciekawe czy przy dupceniu ruchy też liczą
Ale wiesz, że to ma konkretne podłoże naukowe?
między jednymi a drugimi mamutami podwoiles swoją objętość
Alez ja nie poddaje w watpliwosc Twoich exceli.minizbowid pisze: ↑śr sty 19, 2022 2:55 pmsuzi, ale wiesz że czasami się robi więcej a czasami mniej zakupów? W 2020r robiłem kalkulacje, zarabiałem wtedy tylko ja, moja dziewczyna nie, na żarcie miesięcznie szło 960zl.
I tutaj się objawia geniusz naszego umiłowanego przywódcy Jarosława. Diety, srety i inne. A On jednym posunięciem załatwił to czego inne kraje nie mogą osiągnąć.......no może jakieś z czarnego lądu. Będziemy przodownikami w Europie.
Brakuje Ci skladnikow w tej arytmetyce.minizbowid pisze: ↑śr sty 19, 2022 11:48 pmMieszkanie mi dał pan Stanisław z Warszawy, bezdomny. Dwa dni później zmarł.
Co to ma do rzeczy?![]()
Przyp...sz się.
Nie trzeba płacić kredytu, jeśli się go nie masuziXL pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:16 amJa sie niczego nie czepiam.
Zwracam uwage na drobne niescislosci.
A 200 zlotych to w Twoim budzecie prawie 21%. To dosc spore zaokraglenie.
Niemniej nie 200 zlotych tu chodzi. Tylko o rate kredytu za te 38m2, ktorej z Twojej kalkulacji wychodzi, ze placic nie musisz.
Znaczy Twoja sytuacja jest bardziej uprzywilejowana niz wiekszosci Twoich rowiesnikow.
Jestes tez zdrowy, nie masz wiec dodatkowych kosztow z tym zwiazanych.
Zwykly dentysta z kanalowym leczeniem rozwala kalkulacje.
minizbowid pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:32 amNie trzeba płacić kredytu, jeśli się go nie masuziXL pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:16 amJa sie niczego nie czepiam.
Niemniej nie 200 zlotych tu chodzi. Tylko o rate kredytu za te 38m2, ktorej z Twojej kalkulacji wychodzi, ze placic nie musisz.
Znaczy Twoja sytuacja jest bardziej uprzywilejowana niz wiekszosci Twoich rowiesnikow.
Zwykly dentysta z kanalowym leczeniem rozwala kalkulacje.Owszem, jeśli musiałbym robić zęby, to mogłoby to obciążyć budżet, ale dalej masz wolną kasę na wydanie, racja?
Ale muszę się z tobą zgodzić, chodniki śliskie, jak będę szedł nieuważnie i do tego palił papierosa, mogę wyrżnąć orła na lodzie, połamać wszystkie kości (mogę mieć mało wapnia), przy czym papieros może wpaść za kaptur, zjarać mi odzienie, i być może samochód sąsiada. A jak ten samochód ma instalacje LPG to wtedy cały blok ma przejebane bo wszyscy mają piecyki gazowe, i być może jak jebnie to Świdnik zniknie z mapy (w zasadzie uznajmy że to i lepiej)
Sorry, ale nie brnij już![]()
Jednak się przy...sz
Wygrales.Kostuch pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:42 amJednak się przy...sz![]()
Też za bezcen przy dzisiejszych cenach nieruchomości
https://allegrolokalnie.pl/oferta/sprze ... barakowozy
Oranie na treningu jest właśnie po to, by wpierniczać co i ile mi pasuje
Wyrokowanie z perspektywy, że tak to łagodnie ujmę, osoby mieszkającej z rodzicami, jest malo przekonujące. Tym bardziej jak chwilę temu nie wiedziałeś nawet ile wynoszą rzeczywiste koszty waszej żywności.minizbowid pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:32 amNie trzeba płacić kredytu, jeśli się go nie masuziXL pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:16 amJa sie niczego nie czepiam.
Zwykly dentysta z kanalowym leczeniem rozwala kalkulacje.Owszem, jeśli musiałbym robić zęby, to mogłoby to obciążyć budżet, ale dalej masz wolną kasę na wydanie, racja?
Ale muszę się z tobą zgodzić, chodniki śliskie, jak będę szedł nieuważnie i do tego palił papierosa, mogę wyrżnąć orła na lodzie, połamać wszystkie kości (mogę mieć mało wapnia), przy czym papieros może wpaść za kaptur, zjarać mi odzienie, i być może samochód sąsiada. A jak ten samochód ma instalacje LPG to wtedy cały blok ma przejebane bo wszyscy mają piecyki gazowe, i być może jak jebnie to Świdnik zniknie z mapy (w zasadzie uznajmy że to i lepiej)
Widzisz, i pozwolisz że chwyce kota za ogon, nie mieszkałem wtedy u rodziców (2020), i nie byłem przez nich sponsorowanyKrees pisze: ↑czw sty 20, 2022 8:23 amWyrokowanie z perspektywy, że tak to łagodnie ujmę, osoby mieszkającej z rodzicami, jest malo przekonujące. Tym bardziej jak chwilę temu nie wiedziałeś nawet ile wynoszą rzeczywiste koszty waszej żywności.minizbowid pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:32 amNie trzeba płacić kredytu, jeśli się go nie masuziXL pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:16 amJa sie niczego nie czepiam.
Suzi delikatnie zwrócił Ci uwagę, że jeśli spodziewasz się (lub masz) mieszkanie nie musząc za nie płacić w ratach, to jest to punkt wyjścia odbiegający od tu omawianego i to w decydujący sposób.
Wiesz choć ile teraz kosztuje sensowny dentysta?![]()
Tak jak inni piszą, to jest niska granica wykonalności w tym kraju. Dla wielu poza zasięgiem.minizbowid pisze: ↑śr sty 19, 2022 8:42 amzałóżmy że człowiek zarabia 4netto (zaokrąglone). podam swoje przykłady.
Spoko, mieszkanie - 38m², dwa pokoje, kuchnia, łazienka.
opłaty- czynsz (260zl), rachunki (380zl), jedzenie myślę że wyjdzie z 800-900 miesięcznie. to masz przypuśćmy 1500zl miesięcznie. Mam służbowe auto, więc swoje tankuje raz w miesiącu i wystarcza - 300zl. już 1800zl. OC nie bierzemy pod uwagę. i zostaje ci dalej ponad 2tys które masz na zabawę, no dobra, możemy uszczuplić o 300zl bo amortyzacja, jakiś lekarz czy cuś. Kredytów nie wliczam bo takowych nie posiadam. No i przypuszczamy sytuację że odkładasz 400zl miesięcznie. Masz 1200zl żeby przepierdalac na głupoty, a jeszcze jeśli towarzysz niedoli, narzeczona czy żona pracują to jest jedna pensja ekstra, którą też można wydawać/inwestować![]()
I z jakichś (obojętnych mi, to nie pytanie) przyczyn wróciłeś z tego eldorado do chałupy.minizbowid pisze: ↑czw sty 20, 2022 8:37 amWidzisz, i pozwolisz że chwyce kota za ogon, nie mieszkałem wtedy u rodziców (2020), i nie byłem przez nich sponsorowanyKrees pisze: ↑czw sty 20, 2022 8:23 amWyrokowanie z perspektywy, że tak to łagodnie ujmę, osoby mieszkającej z rodzicami, jest malo przekonujące. Tym bardziej jak chwilę temu nie wiedziałeś nawet ile wynoszą rzeczywiste koszty waszej żywności.minizbowid pisze: ↑czw sty 20, 2022 12:32 am
Nie trzeba płacić kredytu, jeśli się go nie maOwszem, jeśli musiałbym robić zęby, to mogłoby to obciążyć budżet, ale dalej masz wolną kasę na wydanie, racja?
Suzi delikatnie zwrócił Ci uwagę, że jeśli spodziewasz się (lub masz) mieszkanie nie musząc za nie płacić w ratach, to jest to punkt wyjścia odbiegający od tu omawianego i to w decydujący sposób.
Wiesz choć ile teraz kosztuje sensowny dentysta?![]()
![]()
Nie bazuje na podstawie życia w domu - koszta tu są o wiele większe ze względu na duży dom, zwierzaki, dzieciarnie, działkę itp. Nawet nie próbowałbym robić wyliczeń żeby za 4k utrzymać się w takiej chałupie, awykonalne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości