W obronie tradycyjnych wartości i kościoła

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Mroczny

Re: W obronie tradycyjnych wartości i kościoła

Post autor: Mroczny » pn lut 28, 2022 6:53 pm

bIp pisze:
pn lut 28, 2022 6:39 pm
Ale dopuszczacie myśl że ktoś wierzy? I oprócz tego potrzebuje jakiejś praktyki celebracji, tańca przy ognisku, seansu spirytystycznego, mszy?
W KK jest kupa ludzi, którzy wierzą, chcą rytuałów a ze skurwysyństwem się nie godzą. A nie wszystkich przyjmą do masonów :wink:
będę umiarkowanie dyplomatyczny - nie da się być trochę w ciązy. Albo z nimi albo przeciw. Oni gwałcą dzieci na potężną skalę. Można udawać, że tego nie ma, że to jacyś inni, mityczni. Można sobie oddzielać religię od kościoła. Ale to wszystko jest wypieranie. Wspierając ich - pomagasz im.

Jacek Dehnel:

Otóż dekadę temu, we wrześniu 2012 roku, podpisano dokument między putinowską cerkwią a polskim kościołem, który oficjalnie nazywał się ładnie „listem o pojednaniu”. Ze strony Rosji podpisał go patriarcha Cyryl, stary współpracownik KGB, przyjaciel Putina, który teraz błogosławi napaść na Ukrainę. Ze strony Polski podpisał abp. Michalik, ten od „dzieci lgnących” do księży-pedofilów, obrońca pedofila z Tylawy (wspólnie z dawnym komunistycznym prokuratorem Piotrowiczem). Odczytano go w Polsce we wszystkich kościołach. Przy okazji Michalik słodził, że Cyryl taki „kulturalny i odważny”.
W rzeczywistości dokument ten był paktem przeciwko zachodnim wartościom demokracji i praw człowieka. Wśród „wyzwań” stojących przed współpracującymi ze sobą polskim kościołem katolickim i putinowską cerkwią miało być „promowanie aborcji, eutanazji i związków homoseksualnych” i to, że „współczesny świat propaguje konsumpcjonistyczny styl życia, usuwa tradycyjne wartości i symbole religijne z przestrzeni publicznej". Hierarchowie obiecali sobie współpracę w „przeciwdziałaniu tym zjawiskom” oraz dodali, że „szczególną nadzieję upatrują tu w młodzieży".
Czyli odbyło się to dokładnie tak, jak w XVIII wieku z Targowicą: kościół katolicki, nienawidzący zachodu za "rozpasanie" i gorszącą "wolność jednostki" zawiązał współpracę z Rosją, która może trochę przemocowa, ale jednak "umie zrobić porządek". To, że ruble popłynęły jak w XVIII wieku - to skądinąd też wiemy.
*
Zaraz potem, w 2013, w Rosji ma miejsce seria homofobicznych napadów i morderstw, patriarcha Cyryl mówi, że równość małżeńska to „znak Apokalipsy”, a Putin wprowadza „zakaz propagandy homoseksualnej”. W Polsce pojawia się wówczas „wojna z gender”; biskupi realizują propagadę Kremla, publikując „list o gender”; powstaje „Ordo Iuris” (o którym Marta Lempart nie może mówić, kto je finansuje), karierę rozpoczynają takie tuzy, jak Kaja Godek, Dariusz Oko (wydaje wtedy pierwszą ze swoich homofobicznych książek „Bóg kocha homoseksualistów”). Niebawem Andrzej Duda, zapytany, czy podpisałby ustawę „zakazu propagandy homoseksualnej” jak ta putinowska, odpowiedział, że tak, taką „dobrą” ustawę by podpisał. Z tego wyrasta potem „naukowiec” z katolickiego „uniwersytetu” minister Czarnek i kuratorka Nowak: w końcu cerkiew i kościół „szczególną nadzieję upatrują w młodzieży”.
*
Dziś wiemy, że na rosyjskich listach proskrypcyjnych Ukraińców, którzy mają być zaaresztowani i zamordowani po wkroczeniu wojsk, są - obok dziennikarzy czy polityków - ukraińscy działacze LGBT. Na razie rosyjscy żołnierze w Charkowie próbowali się schronić w piwnicy, gdzie mieściło się biuro organizacji LGBT, zostali przez gejów pobici i wzięci do niewoli.
Więc oczywiście to bardzo miło, że chcecie bojkotować jakąś tam rosyjską wódkę, ale macie tu znacznie silniejszą współpracującą z Kremlem organizację.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn lut 28, 2022 8:47 pm

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pn lut 28, 2022 10:44 pm

o wiele za mało ale to już zaczyna iść w dobrą stronę :)2
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

bIp

Post autor: bIp » pn lut 28, 2022 10:47 pm

To mam wymienić przyzwoitych? Nie chce mi się. Albo jedno - całe środowisko Tygodnika Powszechnego. kuria Jędraszewskiego wypowiedziała najem redakcji, najchętniej by ekskomunikowała albo spaliła na stosie. Wejdź na stronę, zobacz, kto tam publikuje, Dehnel też tam bywa.
O:
https://www.tygodnikpowszechny.pl/ksiazka-widmo-20513

Wielu jest wkurwionych jak ja, ni złotówki od lat ode mnie nie dostali ani mnie nie widzieli, a członkiem tego kościoła jestem, bo mnie tam rodzice zapisali. Nie wypisuję się, bo uważam, że to mój kościół i to pedofilici powinni z niego zjeżdżać najlepiej do wieloosobowej celi. Czekam na nowego naszego Husa. W spisie nie zadeklarowałem przynależności. Uważam, że w tych czasach chodzenie do kościoła jest obciachem, ale nic mi do tego jak ktoś musi. Może na jakichś zapadłych wsiach niechodzenie jest wytykane, ale nie u mnie.

Z windą zajebiste.

bIp

Post autor: bIp » pn lut 28, 2022 10:52 pm

Wyrok w zawieszeniu to "pogrożenie palcem", więc żaden wyrok. Istotniejsze, że były wikary (mam nadzieję że znaczy to były ksiądz a nie aktualnie proboszcz)

Awatar użytkownika
poborcapodatkowy

Post autor: poborcapodatkowy » pn lut 28, 2022 11:24 pm

czarny bielsko pisze:
czw lut 24, 2022 2:58 pm
Kabal pisze:
czw lut 24, 2022 2:38 pm
Ajwen pisze:
śr lut 23, 2022 8:48 pm
o to to tooooo ...

Obrazek
https://youtu.be/yEl6I1-0ikI
stare i cały czas zajebiste :)21 kapustojadzie :)21
A film przetłumaczył i wstawił nasz kolega forumowy, długo tu go nie było...
Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była

Awatar użytkownika
poborcapodatkowy

Post autor: poborcapodatkowy » pn lut 28, 2022 11:31 pm

bIp pisze:
pn lut 28, 2022 10:47 pm
To mam wymienić przyzwoitych? Nie chce mi się. Albo jedno - całe środowisko Tygodnika Powszechnego. kuria Jędraszewskiego wypowiedziała najem redakcji, najchętniej by ekskomunikowała albo spaliła na stosie. Wejdź na stronę, zobacz, kto tam publikuje, Dehnel też tam bywa.
O:
https://www.tygodnikpowszechny.pl/ksiazka-widmo-20513

Wielu jest wkurwionych jak ja, ni złotówki od lat ode mnie nie dostali ani mnie nie widzieli, a członkiem tego kościoła jestem, bo mnie tam rodzice zapisali. Nie wypisuję się, bo uważam, że to mój kościół i to pedofilici powinni z niego zjeżdżać najlepiej do wieloosobowej celi. Czekam na nowego naszego Husa. W spisie nie zadeklarowałem przynależności. Uważam, że w tych czasach chodzenie do kościoła jest obciachem, ale nic mi do tego jak ktoś musi. Może na jakichś zapadłych wsiach niechodzenie jest wytykane, ale nie u mnie.

Z windą zajebiste.
W zasadzie się z Tobą zgadzam, tyle, że ta instytucja jest patogenna od samych fundamentów. Pedofilów i złodziei wykopiesz - przyjdą następni. Tutaj potrzeba zburzyć, zaorać, zalać napalmem, spalić i ponownie zaorać. A dopiero na tym budować nowe. Nie wiem, czy to się łapie pod pojęcie "reforma" ;)
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt mar 01, 2022 5:42 am

:)2

dokładnie

oni po to istnieją. W całym kraju do niedawna siedziało 3 klechów w więzieniach. Trzech. W filmie sekielskich dowodów jest na więcej. Baa... ja z jednej parafii w rzeszowie mogę palcem wskazać większą ilość.

gwałcenie dzieci i wały finansowe, działanie polityczne i rząd dusz to ich prawdziwy statut. Nie da się nic tam obronić a każde ich wspieranie to... wspieranie ich działalności.

I kompletnie nie ma znaczenia, że jedna dziennikarka wyrazi oburzenie czy jakiś caritras w zamian za 95% wpływów wyda koce.

tam nie ma nic dobrego

Awatar użytkownika
Peepuck!

Kontaktowanie:

Post autor: Peepuck! » wt mar 01, 2022 7:48 am

Mroczny pisze:
wt mar 01, 2022 5:42 am

tam nie ma nic dobrego
A jeśli nawet to naprawdę niewiele . Ludzie tkwiący w tej instytucji z hasłem w duchu : "ja to zmienię" są naprawdę naiwni. 2000 lat praktyki. To już nie kółko rybackie a sprawnie działająca przestępcza organizacja.
Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » wt mar 01, 2022 8:07 am

Peepuck! pisze:
wt mar 01, 2022 7:48 am
Mroczny pisze:
wt mar 01, 2022 5:42 am

tam nie ma nic dobrego
A jeśli nawet to naprawdę niewiele . Ludzie tkwiący w tej instytucji z hasłem w duchu : "ja to zmienię" są naprawdę naiwni. 2000 lat praktyki. To już nie kółko rybackie a sprawnie działająca przestępcza organizacja.
a jak życie nieraz pokazało to z bandytami się nie rozmawia tylko do nich strzela.

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
poborcapodatkowy

Post autor: poborcapodatkowy » wt mar 01, 2022 11:46 am

Żeby nie było, nie mam nic do wierzących w Boga, choć sam jestem zatwardziałym agnostykiem ;) Ale instytucja KK w swojej obecnej (i wcześniejszej też) formie przyciąga zbrodniarzy i zboczeńców. I przyciągać będzie. Z kilkunastu księży, jakich znałem, żaden nie był w porządku. Od skłonności do nieletnich, przez pijaństwo i rozpustę, po wały finansowe. Gdzieś pewnie są porządni duszpasterze, tacy z powołania, ale musi to być zdecydowana mniejszość, bo ich nie widać.
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » wt mar 01, 2022 11:52 am

poborcapodatkowy pisze:
wt mar 01, 2022 11:46 am
Żeby nie było, nie mam nic do wierzących w Boga, choć sam jestem zatwardziałym agnostykiem ;) Ale instytucja KK w swojej obecnej (i wcześniejszej też) formie przyciąga zbrodniarzy i zboczeńców. I przyciągać będzie. Z kilkunastu księży, jakich znałem, żaden nie był w porządku. Od skłonności do nieletnich, przez pijaństwo i rozpustę, po wały finansowe. Gdzieś pewnie są porządni duszpasterze, tacy z powołania, ale musi to być zdecydowana mniejszość, bo ich nie widać.
znam cały jeden przypadek i w dodatku jest proboszczem. Taki spokojny gość i w dodatku przyjaciel mojego ojca ze szkoły. Za to każdy kolejny z którym miałem styczność to mieli cały wachlarz skłonności bo od picia aż do złodziejstwa. I do wierzących nie mam absolutnie nic tak samo jak Ty ale instytucja jako taka mnie po prostu brzydzi...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » wt mar 01, 2022 11:56 am

Wiara nie jest na pokaz :roll:
Religia jak najbardziej.
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
Peepuck!

Kontaktowanie:

Post autor: Peepuck! » wt mar 01, 2022 6:03 pm

Krees pisze:
wt mar 01, 2022 11:56 am
Wiara nie jest na pokaz :roll:
Religia jak najbardziej.
Ot co! I spotkałem kilka takich osób w życiu, mega wierzących, którzy o KK mieli jak najgorsze zdanie. Powiem Wam, że trochę im tej mocnej wiary zazdrościłem. O ile życie wtedy jest łatwiejsze... :wink:
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0

Awatar użytkownika
heniu

Post autor: heniu » wt mar 01, 2022 8:04 pm

Też znam mocno wierzących nie koniecznie po drodze z KK. Jedna z tych osób była nawet przez chwilę w ekipie księgowości w Caritas , szybko zmieniła pracę bo nie korelowała z jej sumieniem :wink:
Adrenalina uzależnia
MTM Profi

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw mar 10, 2022 10:31 pm

Obrazek
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Peepuck!

Kontaktowanie:

Post autor: Peepuck! » pt mar 11, 2022 6:47 am

:)2 :)2 :)2
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0

Awatar użytkownika
Ajwen

Post autor: Ajwen » pt mar 11, 2022 2:38 pm

każdy z nich jest kuffa miły i sympatyczny....
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... hp&pc=U531

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt mar 11, 2022 8:51 pm

czasami powiedział coś mądrego

Obrazek
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Peepuck!

Kontaktowanie:

Post autor: Peepuck! » sob mar 12, 2022 5:24 pm

K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » sob mar 12, 2022 7:29 pm

i tu się kółeczko zamyka. Pięknie opisana moralność KK w kilku słowach :)2

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn mar 14, 2022 6:54 am

kk już wie kto wygra wojnę? w sensie juz z kims trzymają?

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pn mar 14, 2022 10:04 am

pewnie z PutOutem i kacapami. Oni zawsze jak historia pokazuje trzymają z agresorem.

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » wt mar 15, 2022 7:31 am

A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
Peepuck!