Będzie wojna?

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Putin najedzie Ukrainę?

1. Tak
15
29%
2. Nie
8
15%
3. Wojny nie będzie, ale kolejny kawałek odetną
23
44%
4. Gdyby porażka nie znała kary, sukces nie byłby nagrodą.... Czyli MTV
6
12%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
minizbowid

Re: Będzie wojna?

Post autor: minizbowid » śr kwie 06, 2022 6:01 am

Wyłącz TV :)21 :lol:
Shadow C2 aka Chujamba :)17
DR800S 8)

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » śr kwie 06, 2022 6:44 am

bert pisze:
wt kwie 05, 2022 11:06 pm
Videlec pisze:
wt kwie 05, 2022 10:20 pm
Dorzućmy do tego jeszcze fakt, że imbecyle broniący ruskich chamów usprawiedliwiają ich poczynania "normalnością wojny", której to przecież nie ma bo to tylko operacja wojskowa.
Stwierdzenie faktu nie jest równoznaczne z usprawiedliwianiem owego faktu, tudzież jego przyczyn
i jeszcze jedno a zasadnicze, nie ma czegoś takiego jak normalności wojny. Wojna zawsze jest nienormalna.
Bert może sobie przypomnij naszą wcześniejszą dyskusję jaki ci pisałem że rosjanie mordowali i gwałcili na potęgę wchodząc na tereny polski za czasów II wojny Swiatowej

jak to się obruszałeś że to nie możliwe i nie prawdziwe, że moja babcia która o tym opowiadała kłamie

co powiesz teraz ???????

tak czytałem twoje wywody że tak ma być bo to wojna

nie tak ma nie być

wojna wojną ale [cenzura] nie strzela sie do bezbronnych, nie morduje sie ludzi bez podstawy

czym różnią sie dzisiejsze działania rosji od mordowania w obozach koncentracyjnych?
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr kwie 06, 2022 6:53 am

Mroczny pisze:
śr kwie 06, 2022 5:04 am
bert pisze:
wt kwie 05, 2022 9:51 pm
Wam się wydawało
sowiet przekracza nieprzekraczalne w bestialstwie

to nie jest 1 wojna. Każdy ma telefon z aparatem. Nie trzeba oficjalnych przekazów - sztuką jest unikanie wiedzy i widoków tego co sowieci robią swoim sąsiadom

nie ma na to żadnego usprawiedliwienia i żadnej innej rady jak wyciąć w pień, ziemię wapnem wysypać i ustawić czujki z napalmem
mniej więcej to samo myślał przeciętny Arab o czynach ujasama i NATO na jego podwórku

a tak na marginesie kto to ma zrobić, to wycinanie w pień, ty mimo istniejących możliwości jakoś się osobiście nie palisz, hmy... Niemiec?
Ale on nie kupuje "podpasek" gdy ich nie potrzebuje, a z reklam rajcują go raczej te o piwie i bmw a nie wojnie.
Ujek sam... no nie, w tej chwili to on walczy Ukraińcami. Co innego zarobić a co innego stracić, tą podstawową prawdę wpisał w swoje czyny już dawno.

aha, pan mroczny nie widział a teraz widzi (bo każdy ma telefon) to tamto się nie liczy bo nie mieli telefonów i filmików nie robili i pan mroczny nie widział?
Kalizm pełnym pyskiem panie mroczny :)21

te podpaski to pan konsumujesz na surowo czy barszcz pan z tego robisz?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr kwie 06, 2022 6:53 am

piotrck pisze:
śr kwie 06, 2022 5:47 am
pralki nie chciały oddać
Bardzo możliwe. i pisze to zupełnie serio.

Wojna to po prostu właśnie takie sceny. ZAWSZE tak to wyglądało - ino teraz mamy to szybciej "do wglądu". Nikt tu nie neguje, że sprawców trza znaleźć i ukarać - ale SPRAWCÓW. A nie metodą "Wołynia" - w zamian rozdupić ... kogoś. Bo akurat jest pod ręką, i ma niepoprawne pochodzenie czy miejsce zamieszkania.

Tyle, że znalezienie sprawców uważam (dla tych warunków co są) za praktycznie nierealne. Po co więc tak to nakręcać?

Żeby DOSTAĆ WIĘCEJ BRONI. To chyba jasne, nawet motywacja zrozumiała. Ale reakcja Zachodu (zwykłych ludzi) - jest ... przesadzona. Dobrze więc, że są jeszcze w EU politycy z bardziej "zimnymi głowami", bo poddając sie tej narracji (narracji zemsty tak w zasadzie) za chwile sami będziemy na wojnie, i nawet nie zauważymy kiedy się to stało.

Wyjaśniając - pokazywane nam są w kółko od kilku dni ... te same sceny. Kilkanaście do kilkadziesiąt zamordowanych - plus info o kilkuset w zbiorowym grobie.

Raz - jest to całokształt (dla tego miasta) od początku wojny - bo ruski mieli słabo ze zbieraniem własnych zabitych, a co dopiero przeciwnika. Część z tych ludzi co pokazała TV to ewidentny efekt grasantki, część to programowa likwidacja (jak rodzina wójta, jak dobrze usłyszałem). Część to pewnie zabici przy szabrowaniu - ale nikt nie wspomina, że część z tych ludzi - to "zwykłe", statystyczne zgony.

Z powodu starości, chorób, etc, w takim mieście umiera kilkoro ludzi dziennie. Po miesiącu robi się z tego więc kilkadziesiąt, a wojna zwiększa tą liczbę (brak jedzenia, ogrzewania, lekarza). Zatem w tej liczbie co podają (znalezionych ciał) jakaś połowa to "normalne" zejścia.

Druga sprawa - skąd masowy grób - w sytuacji gdy mamy obrazki, że ruski nie zbierają ciał za bardzo? Ukraińcy przecież też nie za bardzo - inaczej te ciała co TV pokazała były by pozbierane wcześniej. Kto go więc wykopał? Kiedy - i po co? Bo mi wychodzi, że to jednak ruski po prostu pochowali ofiary pierwszej fazy wojny. "Zgodnie ze sztuką", że tak to określę, nieprzystająca za bardzo do kreowanego obrazka dzikiego barbarzyńcy.

Ale potem sie sytuacja zmieniła - przedłużanie walk zmieniło inwazje w wojnę na wyniszczenie. A wojna na wyniszczenie - no tak właśnie wygląda. I obawiam się, że to dopiero początki drastycznych scen w TV - za chwile pewnie zobaczymy efekty użycia termobarów czy fosforu (jak sie nadal będziemy ociągać z dostawami broni).

Możliwe też - że jednak dalszej dostawy broni jednak nie będzie, bo po prostu ktoś sobie policzył, że dalsze przedłużanie walk to słaby interes, i trza to zakończyć wreszcie (czyli pozwolić Putinowi zając wschodnią część UA). Zobaczymy za parę dni.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr kwie 06, 2022 6:55 am

dzisiaj dla bohaterów klawiatury odcinek Pollena.
Ociec prać?

Prlibym ale kim?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr kwie 06, 2022 7:10 am

Bert - żołnierzami. Ja nie jestem żołnierzem. Ja pracuję aby żołnierze mieli utrzymanie.

Teraz jest ten moment i drugiego takiego nie będzie. Zrobić akcję całego świata i w 5 minut wyłączyć zasilanie sowieckiemu bytowi. Ogłosić tydzień wcześniej niech cywile w las czy gdzieś. Wysłać trylion dronów, wysadzić wszystko co ma cień znaczenia militarnego, strategicznego, sowieckiego. Wypalić do spodu wszystkie ruskie elity polityczne, finansowe, wojenne. Rozparcelować ten zjebany kraj między sąsiadów, wprowadzić unie, nato, onz, greepeace, cocacolę, brutalne filmy i głośną muzykę. Zrobić fabryki, zagonić do roboty i niech spłacają światu swoją sowieckość rozmywając dna.

W innym przypadku - oni zrobią to samo tylko stokroć brutalniej nam. Dowodów nie trzeba.

Winna jest tylko rosja. Nie ma żadnego usprawiedliwienia i tłumaczenia.

A jak ktoś nie lubię zepsutej ue, przeszkadza mu segregowanie smieci i zakaz wlewania oleju do rzeki - to w nowej rosji się zmieści na luzie.

Awatar użytkownika
Peepuck!

Kontaktowanie:

Post autor: Peepuck! » śr kwie 06, 2022 7:17 am

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr kwie 06, 2022 8:47 am

Mroczny pisze:
śr kwie 06, 2022 7:10 am

A jak ktoś nie lubię zepsutej ue, przeszkadza mu segregowanie smieci i zakaz wlewania oleju do rzeki - to w nowej rosji się zmieści na luzie.
Skąd Ty weźmiesz olej w elektryku ? I jak ten lud będzie te elektryki pod blokami ładować ? Chyba ze przewidujesz program Domek+ dla wszystkich

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr kwie 06, 2022 8:51 am

nie będzie elektryków..

cały nikiel, kobalt i inne bateriowe minerały wciągnie wojsko wszystkich krajów świata przygotowując się na sowiecję 8.0

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » śr kwie 06, 2022 9:27 am

Przecież z komórek dużo jest nakręcone . Wystarczy popatrzeć w neta. Nagrywają nikt się nie kryje .
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"

Awatar użytkownika
lysy76

Post autor: lysy76 » śr kwie 06, 2022 9:55 am

Wz z doniesieniami niezależnej tv Russia today Specjalna Operacja Denazyfikacyjna dobiega końca.
Murale o tematyce faszystowsko-nazistowskiej pokrywające większość budynków Mariupola zostały trwale usunięte za pomocą najnowszej radzieckiej technologii. Sprzęt agd użyty do szerzenia propagandy, skonfiskowano i przekazano potrzebującym.
By wracającym osłodzić niewygody, zmęczenie i alergię na pyłki kwiatowe z roślin, którymi witani byli wyzwoliciele, minister szojgu dedykuje utwór Eduarda Hila o znaczącym tytule "Bardzo się cieszę, że wracam do domu"
https://m.youtube.com/watch?v=oavMtUWDBTM
Wujek Dobra Rada 8)

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » śr kwie 06, 2022 10:02 am

piotrck pisze:
śr kwie 06, 2022 8:47 am
Mroczny pisze:

Skąd Ty weźmiesz olej w elektryku ? I jak ten lud będzie te elektryki pod blokami ładować ? Chyba ze przewidujesz program Domek+ dla wszystkich
W bloku elektryka się da, kwestia długości przedłużacza :roll: serio, u mnie na parterze ładują kablem przez okno jakieś małe beemwu. Nie wiem jaka jest zimą utrata ciepła przy otwartym oknie przez noc, w bloku ogrzewanym powszechnie tanim gazem i jak to się bilansuje, ale ktoś się uparł i ma 8)
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » śr kwie 06, 2022 10:08 am

Videlec pisze:
śr kwie 06, 2022 10:02 am
piotrck pisze:
śr kwie 06, 2022 8:47 am
Mroczny pisze:

W bloku elektryka się da, kwestia długości przedłużacza :roll: serio, u mnie na parterze ładują kablem przez okno jakieś małe beemwu. Nie wiem jaka jest zimą utrata ciepła przy otwartym oknie przez noc, w bloku ogrzewanym powszechnie tanim gazem i jak to się bilansuje, ale ktoś się uparł i ma 8)
To nie można w ramie okiennej dziurki wyborować i kabelka przepuścić skoro już ktoś chce być tak histerycznie nieekologiczny, gniazdko na końcu wyrychtować i podpinać?
Dobra, nie musisz odpowiadać...
:)21
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

rokfor32

Post autor: rokfor32 » śr kwie 06, 2022 10:09 am

Mroku - to co napisałeś to scenariusz na zaoranie - ale całej planety. Mnie taka "wygrana" jednak jakoś nie pasi.

Natomiast retoryka "zbrodni wojennych.

Zdajecie sobie sprawę - że to jest przepis na wywołanie kolejnego "wołynia"? Co więcej - na wykreowanie - i utrwalenie (bo tym razem z szerokim poparciem Zachodu) kolejnego wcielenia Bandery?

Moje spostrzeżenia brzmią jak brak empatii - i tak jest: nie ma we mnie żadnej empatii wobec ... zmarłych. Nic im z niej, nie ożyją od tego na powrót. Mam natomiast jej całkiem sporo do żywych - bo widzę co się szykuje za chwilę. Czyli kolejna śmierć - "w słusznej sprawie". I w wyniku cynicznej gry polityków - oraz zmanipulowania i braku rozsądku u "Kowalskich".
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » śr kwie 06, 2022 10:15 am

Mroczny pisze:
śr kwie 06, 2022 5:04 am
...

sowiet przekracza nieprzekraczalne w bestialstwie

...

nie ma na to żadnego usprawiedliwienia i żadnej innej rady jak wyciąć w pień, ziemię wapnem wysypać i ustawić czujki z napalmem
Zrobisz to?
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » śr kwie 06, 2022 10:27 am

Mroczny pisze:
wysadzić wszystko co ma cień znaczenia militarnego
Mroczny pisze:
wprowadzić unie, nato, onz, greepeace, cocacolę, brutalne filmy i głośną muzykę

erpe_roman

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » śr kwie 06, 2022 10:29 am

Mroczny pisze:
śr kwie 06, 2022 5:00 am
.... ja strzelbę mam
obronię się
...

erpe_roman

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » śr kwie 06, 2022 10:35 am

Romek, ale my już raz czytaliśmy, czemu mamy czytać jeszcze raz we fragmentach?

Robisz streszczenie czy notatki? :roll:
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr kwie 06, 2022 10:52 am

Romek

strzelbą będę się bronił w domu. Mam też kij, nóż, 100kg ciała. Użyję wszystkiego

ale to nie znaczy, że pragnę tego.

A czy umiałbym nacisnąć przycisk i odpalić dronem koszary w pietropawłowsku czy daczę jakiegoś generała? Sądzę że obejrzałbym na tiktoku filmik co robią z 13letnią dziewczynką i dla pewności dusiłbym przycisk oburącz

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr kwie 06, 2022 10:54 am

rokfor32 pisze:
śr kwie 06, 2022 10:09 am
Mroku - to co napisałeś to scenariusz na zaoranie - ale całej planety.
Nie - jak nie będzie ruskich generałów i wielkiej wszechsowiecji to nie bardzo będzie ktoś planecie zagrażał. Jak zostawimy jak jest, pozwolimy gwałcić Ukrainki i będziemy wspierać naszymi zakupami to myślisz że wygramy życie?

Awatar użytkownika
minizbowid

Post autor: minizbowid » śr kwie 06, 2022 11:26 am

Mroku, odklejke masz? :)21

Napisz jeszcze, że zostajesz myśliwym :)21
Shadow C2 aka Chujamba :)17
DR800S 8)

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr kwie 06, 2022 11:44 am

trzeci rok
albo czwarty

ale chyba jednak nie mam do tego cierpliwości

dziecko mi się w wędkowanie wkręca - to prawie jak łowiectwo, nie?

i sam jesteś odklejka. Romek mię wkręca zwyczajowo więc znów wracam do pisania dosłownie bez skrótów myślowych, homeryckich paraboli i piętrowych esejotwórczych inwokacji

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » śr kwie 06, 2022 11:59 am

Popieram przedmówcę. kropka.
A teraz deser : https://www.onet.pl/kultura/onetkultura ... t,681c1dfa

Edit; literówka i link.
Zbowid

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr kwie 06, 2022 12:05 pm

zwizualizowałem sobie jegomościa jak siorbie kefir

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr kwie 06, 2022 12:07 pm

ze 3 strony temu była tu dyskusja, że Ukraina to nie państwo itd. Ten ruski palant uważa tak samo o Polsce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”