"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
Miałem okazję pojeździć ST1100 - Vka na 4 garach gra pięknie, kanapa wygodna, fabryczne kuferki całkiem spore i jak dla mnie całkiem nieźle zasuwa, ale ja nie obiektywny jestem bo to pierwszy asfaltowiec jakiego dosiadałem, wcześniej tylko TA600, AT RD03 i duże viadro.
No wlasnie to tez bedzie moj pierwszy turystyk, wczesniej czopery. Ale w sumie to jazda podobna, tylko pozycja inna.
Co do kuferkow w ST 1100, to wlasnie czytalem opinie, ze wielkoscia nie grzesza., co troszke mnie martwi. Zalety silnikow hondy znam i cenie, ale tez cenie boksera z pod znaku bmw.
Musze wybrac z tych dwoch moto. Albo hunda albo beemka.
Chetnie bym wysluchal opini, kogos, kto smigal na tych moto. Choc tu na naszym forumie moze byc ciezko, bo na czarnym za malo blota.
Co do kuferkow w ST 1100, to wlasnie czytalem opinie, ze wielkoscia nie grzesza., co troszke mnie martwi. Zalety silnikow hondy znam i cenie, ale tez cenie boksera z pod znaku bmw.
Musze wybrac z tych dwoch moto. Albo hunda albo beemka.
Chetnie bym wysluchal opini, kogos, kto smigal na tych moto. Choc tu na naszym forumie moze byc ciezko, bo na czarnym za malo blota.

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Fuuuuj jaka nuda, STciak albo RTek, bleeee do porzygu
Jakieś duże gacie, fjr, albo bandit s 1200, a jak kasy styknie to bandzior 1250 S GT lub GSX 1250 F. No i duża dobrze zestrojona rzędówka ciągnie zdrowo. Z dołu jedzie, po środku jedzie i na górze jedzie

Jakieś duże gacie, fjr, albo bandit s 1200, a jak kasy styknie to bandzior 1250 S GT lub GSX 1250 F. No i duża dobrze zestrojona rzędówka ciągnie zdrowo. Z dołu jedzie, po środku jedzie i na górze jedzie

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
U mnie moto ma napedzac wal a nie ogniwka. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
-
-
Tam zdaje się siedzi jakiś defekt łożyskowania w tylnym dyfrze, co potrafi uziemić moto na amen, a najlepiej w jakiej dziurze na całkowitym zadupiu ...
Miałem okazje się przewieźć takim. No - szału nie robi. Czepić się nie ma czego - poza masą. Ciężkie bydlę, a aspiruje do miana enduraka ...

Miałem okazje się przewieźć takim. No - szału nie robi. Czepić się nie ma czego - poza masą. Ciężkie bydlę, a aspiruje do miana enduraka ...

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Rokfor machalem Ci w niedziele, jak z pod domu wyjezdzales teczowym moto, ale miales nieobecny wzrok. 

-
-
Bo prowadzenie go wymaga koncentracji ... 

jechał pożegnać tęczę do wawy 

-
-
Mój jest inaczej tęczowy. Jest po prostu poskładany z dosyć przypadkowych części - i wyszło jak wyszło ....
Miałem to ujednolicić do jakiej przyzwoitej barwy. Jakieś ...
z 10 lat temu ... 

Pierdziu, pierdziu ...Adamek pisze:Yyyy, w sumie nic, ale to trza krecic, trzymac na obrotach, szczegolnie jak zaladowane bagazami. Do turystyki nie bardzo mi to pasuje, dlatego albo V albo bokser.Mroczny pisze:a co nie tak z rzędówkami?
Jak masz turystyka z litrem w garści to każdy ma dobry dół.
Za BMW to wał już raczej słuszniejszym argumentem. Te smarowanie, naciąganie łańcucha to koszmar ...

Choć ... w moje Kawie łańcuch naciągałem co przegląd i scotoilera miałem/mam. Nie narobiłem się więc

***** USA
Na boxera BMW mowia motopompa tak charakterystycznie chodzi
ale fakt ze dolu nigdy nie brakuje, z pasazerem zaladowany prowadzi sie jeszcze lepiej
wczesniej latalem XTZ 750 i w lekkim terenie byla super, ale GS jest lepszy wszedzie poza terenem...takze w obsludze i eksploatacji

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Powiedzcie mi czy każdy Bandyta 1,2 lekko szarpie przy płynnej jeździe w połowie obrotów i przy hamowaniu silnikiem? Byłem pewien, że coś nie tak ale dzisiaj pojezdziłem innym i ma tak samo 

Poniżej 100 KM jest dla mięczakówMroczny pisze:idealne na pierwsze moto

Poniżej 100 KM jest dla mięczakówMroczny pisze:idealne na pierwsze moto

Adamo pisze:Powiedzcie mi czy każdy Bandyta 1,2 lekko szarpie przy płynnej jeździe w połowie obrotów i przy hamowaniu silnikiem? Byłem pewien, że coś nie tak ale dzisiaj pojezdziłem innym i ma tak samo
Nie. Zaden z dwoch sztuk, ktorymi jezdzilem tak nie mial.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Ale kutfa bzdura.Sygma pisze:no a jak
bardziej bezpieczne niż jakieś prostsze moto... wbrew pozorom

Rozumiem,ze mwisz z wlasnego motocyklowego doswiadczenia, tak?

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
ma taki przycisk, który zmniejsza moc o 75% .... czyli do 90Adamo pisze:Poniżej 100 KM jest dla mięczakówMroczny pisze:idealne na pierwsze moto

Zawsze mi się wydawało, że jak 120 zmniejszymy o 75% to będzie 30Sygma pisze:ma taki przycisk, który zmniejsza moc o 75% .... czyli do 90Adamo pisze:Poniżej 100 KM jest dla mięczakówMroczny pisze:idealne na pierwsze moto

Wczoraj jak ze skrzyżowania musiałem szybko wystartować i trochę mocniej odkręciłem niż zwykle to przez pierwsze 10m poszedłem slajdem paląc gumę... ,a Bandyta ma tylko 98KM wiec jest słabszym sprzętemWojtek_W pisze:Ale kutfa bzdura.Sygma pisze:no a jak
bardziej bezpieczne niż jakieś prostsze moto... wbrew pozorom![]()
Rozumiem,ze mwisz z wlasnego motocyklowego doswiadczenia, tak?

120KM na pewno będzie łagodne jak baranek i bardzo przewidywalne

Wojtek_W pisze:Adamo pisze:Powiedzcie mi czy każdy Bandyta 1,2 lekko szarpie przy płynnej jeździe w połowie obrotów i przy hamowaniu silnikiem? Byłem pewien, że coś nie tak ale dzisiaj pojezdziłem innym i ma tak samo
Nie. Zaden z dwoch sztuk, ktorymi jezdzilem tak nie mial.

Zasilanie paliwem. A tam moze byc 100 milionow rzeczy i to w w 4 miejscach.
miało być do 75% mocyAdamo pisze: Zawsze mi się wydawało, że jak 120 zmniejszymy o 75% to będzie 30ale do szkoły to dawno temu chodziłem
![]()

Strojenie tych gaźników to nie takie hopsiup, duś mechanika niech dalej walczy 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
Versys 1000 (i nie tylko) ma kontrolę trakcji 3 stopniowąAdamo pisze: Wczoraj jak ze skrzyżowania musiałem szybko wystartować i trochę mocniej odkręciłem niż zwykle to przez pierwsze 10m poszedłem slajdem paląc gumę... ,a Bandyta ma tylko 98KM wiec jest słabszym sprzętem![]()
120KM na pewno będzie łagodne jak baranek i bardzo przewidywalne
jeżeli jej nie wyłączysz to pewnie nie zrobisz czegoś takiego