uja tam liczmy 200000€ razy 5 milionów ,bo na tyle zmienili szacunki uchodźców, to jest co przytulić i z czego grabić
Pomoc dla uciekinierów z Ukrainy
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Pomoc dla uciekinierów z Ukrainy
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Dziś miałem klientkę, starszą panią i powiedziała - " Dajmy im wszystko za darmo, bo noże i siekiery sami sobie kupią, ja wiem że nie wszyscy są tacy, ale jest ich tam takich bardzo dużo, stanowczo za dużo. Właśnie przyjechała moja rodzina, polacy mieszkający tam od wojny i zawsze byli traktowani jako wrogowie a teraz uciekali nie przed wojną ale sąsiadami i nigdy tam już nie wrócą"- jeszcze wymieniliśmy kilka zdań co w zasadzie upoważnia do napisania - jebać ukraińską swołocz
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Czy mógłbyś zacząć dzielić ludzi na dobrych i złych?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
jakieś wskazówki jak rozpoznać ?
Może nie dzielić na dobrych itd , ale jak doczytałem że mają bezproblemy dostęp do onkologii . No żesz kur... Jak się pytam
. A chyba się uniosłem niepotrzebnie bo to i tak chu.... da 

Nie mam jeepa
samurai 

a po co? Ludzie sami się dzielą na dobrych i złych, to tylko kwestia oceny co dobre a co złe. Oczywiście, że tej oceny musisz dokonywać stale.
Warto odnotować, że gross współczesnych (niby osobistych) opinii bierze się z działań propagandystów i powszechnej poddatności na manipulację.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Będą mieli dodatkowe miejsca bo powiększy się ilość miejsc. "Nam" niczego nie zabraknie, a jeśli tak to tylko przez standardowe problemy z NFZ - więc do niego pretensje, a nie Ukraińców. Może takie wydymane problemy cię wkurzają, bo jak wielu szukasz pretekstu dla swojej ksenofobii?
Czy gdzieś się odniosłem do Ukraińców ? I nie wydumane problemy , tylko jak zwykle o nieudolność naszych hmmm trudno i nazwać żarzący.Henry_k pisze: ↑śr mar 09, 2022 9:14 pmBędą mieli dodatkowe miejsca bo powiększy się ilość miejsc. "Nam" niczego nie zabraknie, a jeśli tak to tylko przez standardowe problemy z NFZ - więc do niego pretensje, a nie Ukraińców. Może takie wydymane problemy cię wkurzają, bo jak wielu szukasz pretekstu dla swojej ksenofobii?
Nie mam jeepa
samurai 

czytasz co piszesz ? dwa lata prawie nic nie leczyli a teraz łaskawcyHenry_k pisze: ↑śr mar 09, 2022 9:14 pmBędą mieli dodatkowe miejsca bo powiększy się ilość miejsc. "Nam" niczego nie zabraknie, a jeśli tak to tylko przez standardowe problemy z NFZ - więc do niego pretensje, a nie Ukraińców. Może takie wydymane problemy cię wkurzają, bo jak wielu szukasz pretekstu dla swojej ksenofobii?
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Nie wierzę za grosz w takie deklaracje.Henry_k pisze: ↑śr mar 09, 2022 9:14 pmBędą mieli dodatkowe miejsca bo powiększy się ilość miejsc. "Nam" niczego nie zabraknie, a jeśli tak to tylko przez standardowe problemy z NFZ - więc do niego pretensje, a nie Ukraińców. Może takie wydymane problemy cię wkurzają, bo jak wielu szukasz pretekstu dla swojej ksenofobii?
Ale optymizmu zazdroszczę.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Młody mi się zepsuł głową o szafkę w przedszkolu. RTG, szycie te sprawy...
Z żoną na SOR przesiedzieli na podłodze od 14 do 19. Priorytet miały ukraińskie dzieci, wchodziły poza kolejnością.
Służba zdrowia ma pierwszeństwo, żona mogła się powołać gdyby chciała, ale wbrew wszystkiemu nie zamieniła by się nigdy z matkami z Ukrainy. Nawet jeśli w tym konkretnym przypadku mają łatwiej, to nie ma im czego zazdrościć...

Z żoną na SOR przesiedzieli na podłodze od 14 do 19. Priorytet miały ukraińskie dzieci, wchodziły poza kolejnością.
Służba zdrowia ma pierwszeństwo, żona mogła się powołać gdyby chciała, ale wbrew wszystkiemu nie zamieniła by się nigdy z matkami z Ukrainy. Nawet jeśli w tym konkretnym przypadku mają łatwiej, to nie ma im czego zazdrościć...

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Od 14 do 19 brzmi jak standard od zarania dziejow.
W UK maja limit, ze masz byc przyjety w ciagu 4 godzin. Wedlug oficjalnych statystyk 98% nie wyrabia w limicie czasu.
W UK maja limit, ze masz byc przyjety w ciagu 4 godzin. Wedlug oficjalnych statystyk 98% nie wyrabia w limicie czasu.

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Otóż to. Niestety to będzie rodzić konflikty jak te tysiące pustych mieszkań w Charkowie co to nasze madki dejówy chciałby posiąść za free.
jakimś cudem się powiększy?Henry_k pisze: ↑śr mar 09, 2022 9:14 pmBędą mieli dodatkowe miejsca bo powiększy się ilość miejsc. "Nam" niczego nie zabraknie, a jeśli tak to tylko przez standardowe problemy z NFZ - więc do niego pretensje, a nie Ukraińców. Może takie wydymane problemy cię wkurzają, bo jak wielu szukasz pretekstu dla swojej ksenofobii?
hmy to dlaczego ten cud nie działał trzy tygodnie temu?
Nie mógł, nie chciał, czy zwyczajnie nie ma cudów a wyłącznie ściema?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
za miesiąc będzie jeszcze lepiej, bo obecni wirusolodzy, stratedzy wojenni i inna swołocz przebranżowi się na onkologówbert pisze: ↑śr mar 09, 2022 10:48 pmjakimś cudem się powiększy?Henry_k pisze: ↑śr mar 09, 2022 9:14 pmBędą mieli dodatkowe miejsca bo powiększy się ilość miejsc. "Nam" niczego nie zabraknie, a jeśli tak to tylko przez standardowe problemy z NFZ - więc do niego pretensje, a nie Ukraińców. Może takie wydymane problemy cię wkurzają, bo jak wielu szukasz pretekstu dla swojej ksenofobii?
hmy to dlaczego ten cud nie działał trzy tygodnie temu?
Nie mógł, nie chciał, czy zwyczajnie nie ma cudów a wyłącznie ściema?
ciekawe czasy nadchodzą ....muszę pogadać z bebechami
żeby mi jakiegoś choróbska nie wymyśliło ....
druga ważna sprawa
taka albania np. jedz na objazd po 10 zł za litr
trzeba będzie słowacje rozjechać
( ciekawe czy oni tam jeżdżą w miarę legalnie ? )
o tłok na bałkanach bedzie
chyba ciężko w tym roku
merytorycznie ....u nas zbiorki są ...ale fizycznie ich tu nie widzę
żeby mi jakiegoś choróbska nie wymyśliło ....
druga ważna sprawa
taka albania np. jedz na objazd po 10 zł za litr
trzeba będzie słowacje rozjechać

o tłok na bałkanach bedzie
chyba ciężko w tym roku
merytorycznie ....u nas zbiorki są ...ale fizycznie ich tu nie widzę
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
nie, za zjazd z asfalty wysokie kary, chyba że droga oznaczona że można, ale takich jest jak na lekarstwo
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
niestety. Albo jedziesz zorganizowaną grupą i wszystko masz załatwione z wyprzedzeniem i trasa jest wyznaczona i klepnięta albo mandacik.
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Kiedyś trochę jeździłem po Słowacji …dawno to było
Albo mandat albo LPG
Albo mandat albo LPG

gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
Ilka Go-wska
1t3 4aggodhSz6po.as85fod6 ·

"Polska rzuciła się z pomocą Ukrainie-ok. Szlachetne!!!! Mam pytanie? Czy Wy macie pojecie co Wy wyprawiacie? Postradaliście zmysły??? Pkp dla nich za darmo, lux med za darmo, polaczenia tel. Za darmo, mieszkania za darmo. Ma byc ich u nas docelowo 4 mln. Czy ktos z Was zadal sobie pytanie co dalej? Zaraz dostana socjale, 500 plus i inne trzynastki. To my polacy bedziemy na to zapierdalac. Krzyczycie ze patologia bierze 500 plus plujecie za to na polakow a dla ukraincow bez mrugniecia okiem bedziecie na to placic!? ZUS oglosil ze przejmuje wyplate emerytur i rent dla ukraincow podczas gdy nasi emeryci i rencisci nie pamietaja juz smaku masla bo stac ich tylko na margaryne a nawet juz i na to nie! NFZ bedzie placil za leczenie ukraincow podczas gdy nasi dziadkowie, rodzice umieraja bo nie moga dostac sie do lekarzy! Przez 2 lata polacy umierali pod szpitalami(jakbyscie zapomnieli 200Ttys nadmiarowych zgonow) bo nie bylo miejsc bo wazniejsze byly testy! Ukraincow to nie obowiazuje! Oni maja pierszenstwo! Do tej pory przed przyjeciem do szpitala pytali sie o test czy szczepionke a teraz beda sie pytać o narodowosc! Jestes polakiem! Czekasz!!! Tlumy tubylcow jest juz w Polsce, dworzec zachodni az szary od afrykanskich ukraincow! Podobno koczuja bo polaczki jednak nie chca tych biedakow przyjac, mmm no co jest z Wami!?! Nie pomozecie???? To podobno biedne studenty, inzyniery i doktory! Straz graniczna powiedziala ze wpuszcza wszystkich nawet bez dokumentow! To jest koń trojański! Wiele osob bedzie mnie wyzywać od ruskich trolli, spoko juz jestem ruska onuca, antyszczepionkowcem, foliarzem, szurem. Nikt normalny nie popiera wojny i cierpienia! Ja tez nie, ale ja nie jestem krotkowzroczna tak jak Wy! Pomagac mozna ale z glowa np. zawieźć im te dary na Ukraine! Ich domy nie sa bombardowane ale w tv Wam tego nie powiedza! Dziwne bo jakos palestynczykow i syryjczykow nie chcecie przyjmowac!?!?? Jestescie obrzydliwymi hipokrytami!Zniszczycie swoja glupota ten kraj do reszty! To co robi obecnie rzad polskojezyczny to nie jest pomoc! To jest zdrada stanu i polaków! Oficjalnie rok 2022 na ukrainie jest rokiem Stefana bandery! Oni nadal go czcza i buduja mu pomniki. No cóż „kto nie zna historii, skazany jest na jej ponowne przeżycie”"🤬🤬🤬🤬🤬🤬.
Bardzo mądre słowa ,, Tomasz Polit " 
1t3 4aggodhSz6po.as85fod6 ·
"Polska rzuciła się z pomocą Ukrainie-ok. Szlachetne!!!! Mam pytanie? Czy Wy macie pojecie co Wy wyprawiacie? Postradaliście zmysły??? Pkp dla nich za darmo, lux med za darmo, polaczenia tel. Za darmo, mieszkania za darmo. Ma byc ich u nas docelowo 4 mln. Czy ktos z Was zadal sobie pytanie co dalej? Zaraz dostana socjale, 500 plus i inne trzynastki. To my polacy bedziemy na to zapierdalac. Krzyczycie ze patologia bierze 500 plus plujecie za to na polakow a dla ukraincow bez mrugniecia okiem bedziecie na to placic!? ZUS oglosil ze przejmuje wyplate emerytur i rent dla ukraincow podczas gdy nasi emeryci i rencisci nie pamietaja juz smaku masla bo stac ich tylko na margaryne a nawet juz i na to nie! NFZ bedzie placil za leczenie ukraincow podczas gdy nasi dziadkowie, rodzice umieraja bo nie moga dostac sie do lekarzy! Przez 2 lata polacy umierali pod szpitalami(jakbyscie zapomnieli 200Ttys nadmiarowych zgonow) bo nie bylo miejsc bo wazniejsze byly testy! Ukraincow to nie obowiazuje! Oni maja pierszenstwo! Do tej pory przed przyjeciem do szpitala pytali sie o test czy szczepionke a teraz beda sie pytać o narodowosc! Jestes polakiem! Czekasz!!! Tlumy tubylcow jest juz w Polsce, dworzec zachodni az szary od afrykanskich ukraincow! Podobno koczuja bo polaczki jednak nie chca tych biedakow przyjac, mmm no co jest z Wami!?! Nie pomozecie???? To podobno biedne studenty, inzyniery i doktory! Straz graniczna powiedziala ze wpuszcza wszystkich nawet bez dokumentow! To jest koń trojański! Wiele osob bedzie mnie wyzywać od ruskich trolli, spoko juz jestem ruska onuca, antyszczepionkowcem, foliarzem, szurem. Nikt normalny nie popiera wojny i cierpienia! Ja tez nie, ale ja nie jestem krotkowzroczna tak jak Wy! Pomagac mozna ale z glowa np. zawieźć im te dary na Ukraine! Ich domy nie sa bombardowane ale w tv Wam tego nie powiedza! Dziwne bo jakos palestynczykow i syryjczykow nie chcecie przyjmowac!?!?? Jestescie obrzydliwymi hipokrytami!Zniszczycie swoja glupota ten kraj do reszty! To co robi obecnie rzad polskojezyczny to nie jest pomoc! To jest zdrada stanu i polaków! Oficjalnie rok 2022 na ukrainie jest rokiem Stefana bandery! Oni nadal go czcza i buduja mu pomniki. No cóż „kto nie zna historii, skazany jest na jej ponowne przeżycie”"🤬🤬🤬🤬🤬🤬.
Tak na chłodno patrząc, to trochę racji w tym jest.
Ale to mocno niepopularna, wręcz obrzydliwa postawa
Ale to mocno niepopularna, wręcz obrzydliwa postawa

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Niepopularny to jest w UA Piłsudski, chociaż powiedział do Ukraińców: "Przepraszam Panowie" 

Zbowid

Madki dejówy zrobią porządek z tą wojną. Już drą ryje w necie o 500+ i innych. Zacznie się jatka u nas a ruskie trolle tylko będą podsycać emocje.
Pięknie teraz widać jaką w głowie ma sieczkę sÓweren. Darmowe mieszkania dla ukraińców..............w Charkowie do wyboru i koloru, z widokiem na miasto lub okolice. I dejówy jakoś nie chcą brać.
Pięknie teraz widać jaką w głowie ma sieczkę sÓweren. Darmowe mieszkania dla ukraińców..............w Charkowie do wyboru i koloru, z widokiem na miasto lub okolice. I dejówy jakoś nie chcą brać.
Ale to przecież trwa od początku... Połowa tych madek to nieudolne podróbki, nikt kto nie jest polskim niedoukiem nie jest w stanie sfingować tej kolekcji błędów i zapisów fonetycznych.piotrck pisze: ↑pt mar 11, 2022 7:33 amMadki dejówy zrobią porządek z tą wojną. Już drą ryje w necie o 500+ i innych. Zacznie się jatka u nas a ruskie trolle tylko będą podsycać emocje.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki