powoli i im...
Moderator: Misiek Bielsko
Re: powoli i im...
Ja tu widzę mowę nienawiści 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- poborcapodatkowy
Zacofanie, ksenofobia i rasizm

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
https://www.onet.pl/informacje/onetlubl ... 6,79cfc278
no i popatrzcie. Strzelić do kogoś, trafić i usłyszeć, że spowodowało się chorobę...
jkjp
zagrożone aż 3 latami...
fiu fiu fiu
no i popatrzcie. Strzelić do kogoś, trafić i usłyszeć, że spowodowało się chorobę...
jkjp
zagrożone aż 3 latami...
fiu fiu fiu
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- poborcapodatkowy
Zebrać kilku chłopa i delikatnie wytłumaczyć... Tylko problem, że obijesz gówno, a odpowiesz jak za człowieka.Videlec pisze: ↑czw gru 02, 2021 5:35 pmW temacie
https://www.lublin112.pl/wyszedl-za-dom ... m-zdjecia/
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Szkoda opiekuna. Pewnie nie wiedział, że nie można spuszczać psa ze smyczy w lesie i miejscach publicznych. 

Zbowid

poczekałbym chwilę i...
chujowi przydarzyłoby się kilka nieszczęśliwych a bolesnych wypadków.
chujowi przydarzyłoby się kilka nieszczęśliwych a bolesnych wypadków.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
ale wiesz, że to co napisałeś to bzdura
Ale wiesz, że te bzdury są zawarte w obowiązującym prawie? Nawiązujesz do swojego psa i Twojego podejścia do biegania po lesie?

Orzeszki czy chipsy??
Zbowid

nawiązuje do sytuacji. Pies nie biegał po lesie tylko po prywatnej posesji na dodatek pod nadzorem właściciela.
co do orz3eszów czy czipsów, zalecam laksigen
Dużo laksigenu

co do orz3eszów czy czipsów, zalecam laksigen

Bez sensu, po co komu kłopoty. U nas na wsi się dosyć mocno panoszyli, obrażali ludzi spacerujących po lesie, jeździli po prywatnych terenach bez pozwolenia. Później nagle na kilka polowań zajechała policja z alkomatem, kilka praw jazdy poszło, kilka pozwoleń na broń też. Kilka sztuk broni w depozyt. Moglo to czasem nastąpić na skutek donosu, ale raczej nie, kto by na myśliwych donosiłpoborcapodatkowy pisze: ↑czw gru 02, 2021 6:09 pmZebrać kilku chłopa i delikatnie wytłumaczyć... Tylko problem, że obijesz gówno, a odpowiesz jak za człowieka.Videlec pisze: ↑czw gru 02, 2021 5:35 pmW temacie
https://www.lublin112.pl/wyszedl-za-dom ... m-zdjecia/

sj 425 606468554
Nie czytasz dokładnie, albo bez zrozumienia

Zbowid

1 - wskaż no mi zatem (pomijając las, oraz niektóre miasta które sobie takie przepisy wprowadziły) gdzie to w prawie jest, że pies nie może luzem pod nadzorem właściciela czy opiekuna biegać?Zbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:32 pmNie czytasz dokładnie, albo bez zrozumieniaMiejsce publiczne, to między innymi takie, gdzie jest więcej niż trzy osoby...nikt nie mówił o lesie, bo pewnie wiesz, że tam nie wolno
, w parkach też nie wolno. Z tym laksigenem, to literatura czy wiedza nabyta? Nie odpowiadaj - a jak już musisz, to ziółka lub co tam Cię uspokaja
![]()
![]()
2 - nie to nie literówka, to celowy zabieg

3 - uspokaja mnie wyłącznie brak skurwysyństwa w okolicy, bo z powszechna głupota jako zjawiskiem już się pogodziłem i przywykłem (a może to banalny brak czasu, bo przecież szkoda na cudzą głupotę czasu) do jej dookolności

zaznaczę że się nie znam, ale też wydaje mi się że pies może latać luzem pod nadzorem właściciela
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Prawo mówi o nie puszczaniu psa w lesie - to wykroczenie i można za to dostać 250zł mandatu. A zastrzelanie psa to przestępstwo (wszędzie, w lesie też) i można za nie dostać 2 lata więzienia.Zbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:32 pmMiejsce publiczne, to między innymi takie, gdzie jest więcej niż trzy osoby...nikt nie mówił o lesie, bo pewnie wiesz, że tam nie wolno, w parkach też nie wolno. Z tym laksigenem, to literatura czy wiedza nabyta? Nie odpowiadaj - a jak już musisz, to ziółka lub co tam Cię uspokaja
![]()
![]()
To urocze, że rozmowa jest o winie właściciela czworonoga, zastrzelonego przez myśliwego. To takie normalne w tym kraju, dzieci też wodzą księży na pokuszenie...
PIV 3,2DiD
Ad.1bert pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:45 pm1 - wskaż no mi zatem (pomijając las, oraz niektóre miasta które sobie takie przepisy wprowadziły) gdzie to w prawie jest, że pies nie może luzem pod nadzorem właściciela czy opiekuna biegać?Zbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:32 pmNie czytasz dokładnie, albo bez zrozumieniaMiejsce publiczne, to między innymi takie, gdzie jest więcej niż trzy osoby...nikt nie mówił o lesie, bo pewnie wiesz, że tam nie wolno
, w parkach też nie wolno. Z tym laksigenem, to literatura czy wiedza nabyta? Nie odpowiadaj - a jak już musisz, to ziółka lub co tam Cię uspokaja
![]()
![]()
2 - nie to nie literówka, to celowy zabieg![]()
3 - uspokaja mnie wyłącznie brak skurwysyństwa w okolicy, bo z powszechna głupota jako zjawiskiem już się pogodziłem i przywykłem (a może to banalny brak czasu, bo przecież szkoda na cudzą głupotę czasu) do jej dookolności![]()
Chyba żartujesz, że będę Ci wskazywał, gdzie to jest w prawie - może piotrck?
Ad.2
Doceniam
Ad.3
Ta głupota dotyka jednych i drugich - myśliwych, właścicieli psów, rowerzystów, kierowców... i można by tak do usranej. Mnie też mierzi, ale najbardziej, głupie prawo i jego egzekwowanie. Niemniej jednak prawo mówi:
W art. 10a ust. 1 ustawy o ochronie zwierząt czytamy, że „zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna”. A... i są za to zdefiniowane mandaty ( ważne treści małym druczkiem).
Zbowid

Zbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 8:09 pmAd.1bert pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:45 pm1 - wskaż no mi zatem (pomijając las, oraz niektóre miasta które sobie takie przepisy wprowadziły) gdzie to w prawie jest, że pies nie może luzem pod nadzorem właściciela czy opiekuna biegać?Zbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:32 pm
Nie czytasz dokładnie, albo bez zrozumieniaMiejsce publiczne, to między innymi takie, gdzie jest więcej niż trzy osoby...nikt nie mówił o lesie, bo pewnie wiesz, że tam nie wolno
![]()
![]()
3 - uspokaja mnie wyłącznie brak skurwysyństwa w okolicy, bo z powszechna głupota jako zjawiskiem już się pogodziłem i przywykłem (a może to banalny brak czasu, bo przecież szkoda na cudzą głupotę czasu) do jej dookolności![]()
Ad.2
Doceniam
Ad.3
Ta głupota dotyka jednych i drugich - myśliwych, właścicieli psów, rowerzystów, kierowców... i można by tak do usranej. Mnie też mierzi, ale najbardziej, głupie prawo i jego egzekwowanie. Niemniej jednak prawo mówi:
W art. 10a ust. 1 ustawy o ochronie zwierząt czytamy, że „zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna”. A... i są za to zdefiniowane mandaty ( ważne treści małym druczkiem).
no i?
według Ciebie kontrola polega na sznurku?
zaiste... wzbudziłeś tym samym mój podziw, aż takiej się nie spodziewałem

Nie powiesz mi, że matka wysyłająca zdjęcia roznegliżowanej córki księdzu, jest niewinna

Cały problem leży raczej gdzie indziej... Miler poleciał z rządu za sugestię rozsądku

Zbowid

Czemu pomyślałeś akurat o "sznurku"bert pisze: ↑czw gru 02, 2021 8:14 pmZbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 8:09 pmAd.1bert pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:45 pm
1 - wskaż no mi zatem (pomijając las, oraz niektóre miasta które sobie takie przepisy wprowadziły) gdzie to w prawie jest, że pies nie może luzem pod nadzorem właściciela czy opiekuna biegać?
Ad.2
Doceniam
Ad.3
no i?
według Ciebie kontrola polega na sznurku?
zaiste... wzbudziłeś tym samym mój podziw, aż takiej się nie spodziewałem
![]()

Zbowid

I powinni to egzekwować do bólu.Henry_k pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:58 pmPrawo mówi o nie puszczaniu psa w lesie - to wykroczenie i można za to dostać 250zł mandatu. A zastrzelanie psa to przestępstwo (wszędzie, w lesie też) i można za nie dostać 2 lata więzienia.Zbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:32 pmMiejsce publiczne, to między innymi takie, gdzie jest więcej niż trzy osoby...nikt nie mówił o lesie, bo pewnie wiesz, że tam nie wolno, w parkach też nie wolno. Z tym laksigenem, to literatura czy wiedza nabyta? Nie odpowiadaj - a jak już musisz, to ziółka lub co tam Cię uspokaja
![]()
![]()
Zbowid

Wina matki nie umniejsza winy księdza, to on dokonał zbrodni na dziecku.
Nawet gdyby matka wysłała księdzu nagie zdjęcia córki, bez jego prośby, to i tak ksiądz nie miałby prawa dotknąć tego dziecka.
Nawet gdyby facet puścił psa luzem wbrew przepisom, to myśliwy nie miał prawa tego psa zastrzelić.
PIV 3,2DiD
- poborcapodatkowy
W przepisach nie ma ścisłej definicji "miejsca publicznego", więc uzasadnione wydaje się korzystanie z definicji sjp: "miejsce publiczne «teren lub pomieszczenie przeznaczone dla wszystkich ludzi, np. ulica, park, teatr»". Mam nieodparte wrażenie, że prywatne pole ("gdzie byłem nie tylko ja, ale także inni ludzie wykonujący prace polowe" - cytat z artykułu) nijak się pod tę definicję nie łapie.Zbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:32 pmNie czytasz dokładnie, albo bez zrozumieniaMiejsce publiczne, to między innymi takie, gdzie jest więcej niż trzy osoby...nikt nie mówił o lesie, bo pewnie wiesz, że tam nie wolno
![]()
![]()
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
psy kłusujące i koty puszczone luzem w lesie czy na polu powinno się strzelać obowiązkowo, tak jak był kiedyś. Wystarczy chwila żeby ocenić skowyra czy kłusuje, czy się zerwał z chaty pohasać , czy zapiernicza do suczki dwie wiochy dalej bo się goni, do tych ostatnich nikt nie strzelał, ale nastały czasy zjebów w każdej dziedzinie i mamy to co mamyZbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 8:21 pmI powinni to egzekwować do bólu.Henry_k pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:58 pmPrawo mówi o nie puszczaniu psa w lesie - to wykroczenie i można za to dostać 250zł mandatu. A zastrzelanie psa to przestępstwo (wszędzie, w lesie też) i można za nie dostać 2 lata więzienia.Zbowid pisze: ↑czw gru 02, 2021 7:32 pmMiejsce publiczne, to między innymi takie, gdzie jest więcej niż trzy osoby...nikt nie mówił o lesie, bo pewnie wiesz, że tam nie wolno, w parkach też nie wolno. Z tym laksigenem, to literatura czy wiedza nabyta? Nie odpowiadaj - a jak już musisz, to ziółka lub co tam Cię uspokaja
![]()
![]()
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- poborcapodatkowy
Słyszałem (ale zaznaczam, że to niepotwierdzona pogłoska), że dzikie/zdziczałe koty traktowane są jak dobro narodowe, ze względu na zwalczanie gryzoni. Prawda to?klucz13 pisze: ↑czw gru 02, 2021 8:34 pmpsy kłusujące i koty puszczone luzem w lesie czy na polu powinno się strzelać obowiązkowo, tak jak był kiedyś. Wystarczy chwila żeby ocenić skowyra czy kłusuje, czy się zerwał z chaty pohasać , czy zapiernicza do suczki dwie wiochy dalej bo się goni, do tych ostatnich nikt nie strzelał, ale nastały czasy zjebów w każdej dziedzinie i mamy to co mamy
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była