Był ktoś w Abu żabi ?

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
alibia1112

Re: Był ktoś w Abu żabi ?

Post autor: alibia1112 » wt lis 15, 2022 7:27 pm

belfer pisze:
wt lis 15, 2022 10:14 am
Tu są jakieś konkrety https://wikitravel.org/en/Abu_Dhabi.
Wszystko pięknie, garść informacji tylko ze mało aktualne ceny. Wpis z 2010 roku. Ale i tak dzięki
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » śr lis 16, 2022 8:20 am

tutaj masz najnowsze informacje na temat cen http://hikersbay.com/prices/unitedarabe ... bi?lang=pl
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
alibia1112

Post autor: alibia1112 » śr lis 16, 2022 4:48 pm

czarny bielsko pisze:
śr lis 16, 2022 8:20 am
tutaj masz najnowsze informacje na temat cen http://hikersbay.com/prices/unitedarabe ... bi?lang=pl
Świetne, chyba robił to jakiś analityk rynkowy albo szpieg. Najważniejsze piwo ok 50zl. On 2zl pb 3,5. 😆😆 koszt wynajmu na dwa dni nowego partola 2,5 tys a Micry 700😍. DZieki. Muszę przeanalizować
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » śr lis 16, 2022 6:47 pm

Nie ma sprawy ;)

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
alibia1112

Post autor: alibia1112 » pt gru 09, 2022 5:26 am

Hejka. Jakby kogos to interesowalo to wlasnie jestesmy Tutaj. Motoryzacyjnie to jest Bajka. 5 h lotu I Inny swiat. Taki prZepych w budynkach, hotelach a fury. Tyle patrol, to jot, g klasse nowych w Rok nie widzialem co tutaj w godzine. Wszystko oczywiscie Duze benzene. Oczywiscie rr. Ferrari przejezdza co 20min a pod hotelem Nowks Rois. Ps. Zonie I dzieciom tez sie podoba. Zaraz po sniadaniu idziemy sie kapac w Morzu bo jest 28c powietrza I wody. Sorki za bledy Tłumacz mi sie prZestawil
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pt gru 09, 2022 7:24 am

Super. Zdawaj relacje. O fotach nie zapomnij.

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pt gru 09, 2022 8:08 am

No to udanego odpoczynku :)2 my tu mamy trochę mniej niż 28 ale też idzie przeżyć :)21

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt gru 09, 2022 9:22 am

alibia1112 pisze:
pt gru 09, 2022 5:26 am
Hejka. Jakby kogos to interesowalo to wlasnie jestesmy Tutaj. Motoryzacyjnie to jest Bajka. 5 h lotu I Inny swiat. Taki prZepych w budynkach, hotelach a fury. Tyle patrol, to jot, g klasse nowych w Rok nie widzialem co tutaj w godzine. Wszystko oczywiscie Duze benzene. Oczywiscie rr. Ferrari przejezdza co 20min a pod hotelem Nowks Rois. Ps. Zonie I dzieciom tez sie podoba. Zaraz po sniadaniu idziemy sie kapac w Morzu bo jest 28c powietrza I wody. Sorki za bledy Tłumacz mi sie prZestawil
Z ta pustynią, samemu to uważaj. To jest zupełnie inna jazda i zrozumiesz, dlaczego potrzebują duże silniki na pustyni. Ja bym sie nie odważył. Chyba że wyjazd zorganizowany w kilka fur, to jak najbardziej.

Jedziesz do Dubaju? Generalnie, Dubai, rózni się od AbuDhabi tym, że ma wszystkiego wiecej i Burj Dubai oraz stok narciarski. Sam przejazd raczej bezstresowy.

Ja bym na pustynie koniecznie, ale z wycieczka sie wybrał, bo samemu bez wiedzy może byc wtopa, poza tym dalej nic nie będziesz wiedział.

Ja tam w robocie byłem i nie korzystałem z atrakcji, bo czasu nie było. Wszędzie mnie wozili, sam nie jeździłem, ale ruch całkiem cywilizowany, jak na rejon świata.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
alibia1112

Post autor: alibia1112 » pt gru 09, 2022 9:54 am

czarny bielsko pisze:
pt gru 09, 2022 8:08 am
No to udanego odpoczynku :)2 my tu mamy trochę mniej niż 28 ale też idzie przeżyć :)21
Juz sie zrobilo 32 a w basenie jeszcze wiecej. Na razie bardzo nam się podoba. Zona mówi ze już teraz ona zbiera na następny rok tez w tym terminie. Ogólnie w hotelu pełna kulturka. Na drogach nie którzy bardzo szaleją, bez kierunków, trąbienie i nagła zmiana pasa to w prawo to w lewo. Z prawkiem dupa, miałem w żony portfelu a ona nie zabrała go z domu, bo po co !!!! Czyli z wypożyczalni nici. Ale może i to dobrze. Ale pustynie planuje zorganizowana. Ale dopytam czy choć na chwile dadzą poprowadzić. Dubaj tez chcemy zobaczyc. Największy lans to klasykami cabrio robią. Nowe to wszystko amg, m power a rr 5.0. Dużo tez wranglerow. Jedynie żadnego audi nie widziałem. Normalnie jakby co 10 tutaj w naszego totka wygrał.
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt gru 09, 2022 10:27 am

Oni wiedzą co dobre, a Audi, to wiesz :)21

Na pustynie, zanim pojedziesz sam, warto podpatrzeć jak oni to robia, bo nie jadą na wprost, tylko wzdłuż tych wydm i stopniowo się wspinają. Ale na żywo tego nie widziałem. Słowem, paczeć i się nauczyć.

Nagłe zmiany pasów to i u nas są, tylko u nich miejsca na drogach wiecej. Po jeździe na Cyprze, czy w Neapolu, takie rzuty jak tam, mnie nie przerażają.

U nich ceny aut, jak w Stanach, a paliwo niedrogie, jakieś połowe tego co u nas, przy dużo wyzszych zarobkach. Zakretów nima, to zapierdalają, ale policja ma czym scigać.

Po prostu ich podatkami i akcyzami nie gniotą, socjalu nima, wszystkie podłe prace robia bakłażany, bezaki, albo białasy ze wschodniej części starego kontynentu. Jak im się coś stanie, wracają do domu.
513549044

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » pt gru 09, 2022 4:31 pm

Misiek Cypr pisze:
pt gru 09, 2022 10:27 am
Oni wiedzą co dobre, a Audi, to wiesz :)21

Na pustynie, zanim pojedziesz sam, warto podpatrzeć jak oni to robia, bo nie jadą na wprost, tylko wzdłuż tych wydm i stopniowo się wspinają. Ale na żywo tego nie widziałem. Słowem, paczeć i się nauczyć.

Nagłe zmiany pasów to i u nas są, tylko u nich miejsca na drogach wiecej. Po jeździe na Cyprze, czy w Neapolu, takie rzuty jak tam, mnie nie przerażają.

U nich ceny aut, jak w Stanach, a paliwo niedrogie, jakieś połowe tego co u nas, przy dużo wyzszych zarobkach. Zakretów nima, to zapierdalają, ale policja ma czym scigać.

Po prostu ich podatkami i akcyzami nie gniotą, socjalu nima, wszystkie podłe prace robia bakłażany, bezaki, albo białasy ze wschodniej części starego kontynentu. Jak im się coś stanie, wracają do domu.
Ależ tam jest gigantyczny socjal. Ale tylko dla obywateli. A tych jest kilkanaście procent. Reszta to imigranci, w porywach półniewolnicy. Działało w czasach kolonialnych, działa i teraz. Socjalizm bez części wyrobników nim nie objętych i/lub surowców się nie chce spinać. Oni mają jedno i drugie, to im się spina z nawiązką :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
alibia1112

Post autor: alibia1112 » pt gru 09, 2022 5:37 pm

Suma sumarum jest pięknie dla turysty. Pięknie i ciepło i nawet nie tak drogo. Choć dzisiaj za dwa browary w 5 gwiazdkach ze 130 zł zapłaciłem. Ogólnie alko bardzo trudno dostępne. Jak się pytam o alko w sklepach, marketach robią wielkie oczy i oczywiście mówią ze nie ma. W Polsce łatwiej kokę kupić niż tutaj Browca. Wishky mi się kończy. Nawet nie wiedziałem ze są na świecie hotele 5 bezalkoholowe.
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pt gru 09, 2022 5:58 pm

Misiek Cypr pisze:
pt gru 09, 2022 10:27 am

Zibi. Widzisz i nie reagujesz ? Przecież to szowinizm, nazizm, homofobia, queerofobia w czystej postaci. ............o mowie nienawiści już nie wspominam.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt gru 09, 2022 6:15 pm

alibia1112 pisze:
pt gru 09, 2022 5:37 pm
Suma sumarum jest pięknie dla turysty. Pięknie i ciepło i nawet nie tak drogo. Choć dzisiaj za dwa browary w 5 gwiazdkach ze 130 zł zapłaciłem. Ogólnie alko bardzo trudno dostępne. Jak się pytam o alko w sklepach, marketach robią wielkie oczy i oczywiście mówią ze nie ma. W Polsce łatwiej kokę kupić niż tutaj Browca. Wishky mi się kończy. Nawet nie wiedziałem ze są na świecie hotele 5 bezalkoholowe.
Alko można w sklepie kupić tylko w Sharjah. W Abu, możesz tylko w knajpie hotelowej na miejscu. Do pokoju nie
513549044

Awatar użytkownika
alibia1112

Post autor: alibia1112 » pt gru 09, 2022 6:19 pm

W barze w sąsiednim hotelu byliśmy. Za hainekena z nalewaka 0,5 i koronę 0,3 105dirhamow zawolali. Chubs moj najdrozszy brow Arek 🤣
CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt gru 09, 2022 7:07 pm

To nie jedz do Norwegii
513549044

Awatar użytkownika