Zaufaj koledze
Moderator: Misiek Bielsko
- minizbowid
-
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Re: Zaufaj koledze
Wiktor ja wiem, że są lepsze środki ale po zdarciu starej konserwacji do gołej blachy widać, że wyżerają resztki tego co zostało i ogniska rdzy zanikają.
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Każdy ma prawo być zbawiony w swojej wierzeczarny bielsko pisze: ↑śr cze 07, 2023 7:21 amWiktor ja wiem, że są lepsze środki ale po zdarciu starej konserwacji do gołej blachy widać, że wyżerają resztki tego co zostało i ogniska rdzy zanikają.

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Nie kładź na to tego Bolla , coś się tak uparł . Boll to szajs zmyje się z ramy za pół roku i będziesz tam siedział od nowa .
Nie mam jeepa
samurai 

Ople wiadomo, e36 mialem - w ogole nie rdzewialo. Za to zaskakuja mnie negatywnie skody. Mialem lepsze zdanie na ich temat.minizbowid pisze: ↑wt cze 06, 2023 10:16 pmCoś o tym wiem. Miałem 3 ople, E36 i mam skode1
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
boll epoksyd leci jako pierwsza warstwa a na nią leci środek do konserwacji Wurtha. Jak druga powłoka będzie to wtedy w profil poleci wosk do profili zamkniętych z Wurtha. I zobaczymy ile wytrzyma. Samego Bolla bym nigdy nie zostawił bo tak jak piszesz - produkt gówniany ale z tego co widzę to w połączeniu z niemiecką chemią daje rade.
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
na moją navarę poszło ok 9l fluidolu , robiłem ja ją kupiłem czyli lekko 4 lata temu , w tym roku będę poprawiał w tych miejscach , które zostały uszkodzone mechanicznie
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Dobra, to jaki odrdzewiacz. Dzisiaj znalazłem ognisko korozji pod poduszką mocowania karoserii w swojej 80-tce ( 32 lata i jakoś się trzyma). Co tam zastosować bo na pewno nie bedę zdejmował budy i piaskował. Jaki odrdzewiacz, jaki podkład, czym to na końcu zabezpieczyć ? ( będzie tez na pewno łatka bo dziurka jest).
tak wiem - było setki razy ale czasy i producenci sie zmieniaja.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Odrdzewiacz K2 Derusto Total Gel albo Wurth Rost Off Plus z Molibdenem. Wurth robi dobrą robotę ale jest w spraju i nie penetruje tak jak K2 w żelu. Do tego K2 oscyluje w granicach 5 - 7,50 zł w zależności od pojemności i tego czy żel czy płyn. Płyn robi robotę ale jednak nie umywa się do żelu, który wyżera wszystko jak leci.
Co do podkładu to @Zbowid powinien wyjaśnić. Ja użyłem Boll z epoksydem. A na wykończenie daję Wurth do konserwacji podwozia (czarny).
Co do podkładu to @Zbowid powinien wyjaśnić. Ja użyłem Boll z epoksydem. A na wykończenie daję Wurth do konserwacji podwozia (czarny).
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Novol classik auto
Epoxyd i Emalia poliuretanowa
Dinitrol odrzewiacz ...tam gdzie nie ma dostępu
Żadnych czarnych gówien....
Epoxyd i Emalia poliuretanowa
Dinitrol odrzewiacz ...tam gdzie nie ma dostępu
Żadnych czarnych gówien....
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
Używam czasami coś na zasadzie kwasu do trawienia rdzy , nazwy nie pamiętam . Na to przeważnie epoksyd i farba poliuretanowa lub jak inni nazywają okrętowa .
Nie mam jeepa
samurai 

Ja się uja znam, ale z praktyki mnie wychodzi - olać chemiczne odrdzewiacze. Czyścić mechanicznie ile się da, ale nie zabłyszczać. Dobry epoksyd, na to poliuretan. Jak minimalnie dbale zrobione to ni uja nic tego nie ruszy.
A rama i tak gnije od środka
A rama i tak gnije od środka

tel. 504126172
tel. 504126172
Kabiny na okrętach malują m.in. farbą typu śnieżka. Może i tu się sprawdzi? Też okrętowa...

Zbowid

wszystkie fertany i inne cuda na bazie kwasu ortofosforowego
ze dwa razy paćkać
pomalować z pędzla chlorokauczukiem
co rok inspekcja gdzie spuchło, zdrapać i abarot
przynajmniej tak na rolniczych sprzętach się robi

Chlorokauczuk, to mówiąc bardzo delikatnie ... jest passe, ale nie każdy musi korzystać ze zdobyczy cywilizacji: jak ktoś woli taczkę niż przyczepkę, to trudno dyskutować 

Zbowid

ja korzystam
znaczy czekam boś mi obiecał tutorial i produkty doń

znaczy czekam boś mi obiecał tutorial i produkty doń

I to jest powód na wycieczkę do miasta szparki 

Zbowid

Te przyklejone pzreczytałem w pierwszej kolejnosci. Niestety - poza opisem jak przygotowac podłoże i mieszać składniki nie ma nic typu:
Jaki odrdzewiacz ( i jaka jest jego wydajnosć) KOnkretnie chodfzi mi o markę lub typ. Myślę ze spokojnie mozna dać linki do produktu.
Jaki podkład
Co pózniej.
tel. 509700949
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
K2 Derusto Total Gel https://k2.com.pl/produkty/k2-derusto-total-gel-250-ml - robi dobrą robotę jeśli mówimy o odrdzewiaczach
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
W opisie nie ma odrzdzewiacza, bo i ile pamiętam technologia go nie uwzględniaZibi pisze: ↑sob cze 10, 2023 11:50 amTe przyklejone pzreczytałem w pierwszej kolejnosci. Niestety - poza opisem jak przygotowac podłoże i mieszać składniki nie ma nic typu:
Jaki odrdzewiacz ( i jaka jest jego wydajnosć) KOnkretnie chodfzi mi o markę lub typ. Myślę ze spokojnie mozna dać linki do produktu.
Jaki podkład
Co pózniej.

Czyścisz, malujesz, zapominasz. Dwa auta robiłem na podstawie rad Jarka. Dwoma różnymi zestawami środków. W obu przypadkach efekt zgodny z oczekiwaniem pomimo braku pietyzmu z mojej strony. Znaczy technologia wybacza dokładnie to, co miała wybaczyć. Jak się bzibziak napatoczy to może zrobić parę fotek ramy swojego Pajero. Sam ciekawym. Rama była malowana z 8 czy 10 lat temu. Ze dwie zimy stała goła pod chmurką. Fakt - za mojego używania auto nie widziało zimowej soli. Ale za to zawsze stało ubłocone.
tel. 504126172
tel. 504126172
W karcie interplusa było o przygotowaniu mechanicznym podłoża i magiczne literki oznaczające jakość, już zapomniałem ale nie wyglądało to najgorzej - oskrobać ile się da i paćkać [zachowując odpowiednie mikrony, żeby Zbowid nie krzyczał ;]
w opisie nie ma nawet interplusa
OK, czyli czyścimy i dajemy interplus 256 ?
edit.
Znalazłem na innym forum koljenosć i zestawy. Już wszystko wiem.

OK, czyli czyścimy i dajemy interplus 256 ?
edit.
Znalazłem na innym forum koljenosć i zestawy. Już wszystko wiem.
tel. 509700949