Dokładnie to. Jak córce lat 11 zwracałem uwagę, że to niekulturalnie siedzieć na fotelu okrakiem z tyłkiem wypiętym na świat, bo to niekulturalnie. I przy okazji jak tak usiądzie z przyzwyczajenia gdzieś wśród rówieśników to "ryzykuje" klepnięcie w tyłek itp. To mnie Żona opieprzyła. I ma częściowo rację. Bo czemu nie może tak se siadać? Ja z kolei zakazując Jej takiego zachowania prezentuje kierunek - Burka i łańcuch w 4ech ścianach.Mroczny pisze: ↑czw cze 22, 2023 9:28 pmZbycho..
nie powinna tam być, nie powinna się zadawać z pieprzonymi kosmitami..
ale to zrobiła
Tyle się trąbi o klechach gwałcących dzieci i dalej głupi jak but rodzice liczą, że ich dzieci to ominie. I jak nie ominie to nie jest wina dziecka.
I tu jest to samo. Tak samo tabletki gwałtu podają w warszawskich klubach, tak samo polscy landlordowie wykorzystują swoją pozycję w londynie, bytomiu i czikago. Świat jest jaki jest.. Szkoda dziewczyny, nie powinna ale oni nie powinni bardziej.
Za czasów licealnych nie chodziłem pewnymi ulicami wieczorową porą by nie ryzykować (kradzieży, itp). Ale czy to ja nie powinienem tam chodzić czy raczej inni nie powinni kraść?Mroczny pisze:Świat jest jaki jest.. Szkoda dziewczyny, nie powinna ale oni nie powinni bardziej.
Po prostu w pewnych sytuacjach "nie kuś losu". Ci z łodzi podwodnej zapłacili za extremalne ryzykowne doznania. Ja jeżdżę na deskorolce to zakładam ryzyko, że będzie gleba i konsekwencje wywrotki. Albo nie jeżdżę.Albo minimalizuje ryzyko zakładając ochraniacze.