... wiara mała w Tobie..

Moderator: Misiek Bielsko
... wiara mała w Tobie..
Konrad Ty na serio wierzysz, że napisałem to na poważnie?
Chetnie poczytam o tym, kapitale amerykańskim w Ukrainie i o preferencjach zwłąszcza w odniesieniu do umów GB-UA.rokfor32 pisze: ↑wt maja 31, 2022 8:38 pm
Co do Ujasama - zwrot UA na Zachód po pierwsze rozpoczął się od grzebania przez CIA przy wyborach w UA (majdan i pomarańczowa rewolucja), a po drugie - dowolność dla UA w doborze sojuszników w obecnych realiach tego kraju (i w zasadzie do 8 lat wstecz) oznacza w praktyce wpuszczenie kapitału USA (jako preferowanego) na rynek UA. W realu przejęcie kontroli nad kawałkiem tegoż rynku - duża kasa to opcja przejęcia kluczowych sektorów, a sprzyjający rząd to mega ułatwienie.
To nie jest żadna fantazja, bo taki scenariusz przecież został zrealizowany u nas - acz z mniejszym udziałem kapitału USA, a większym Niemiec czy Francji. Na początek - kawałek rynku mediów. Na przykładzie naszego TVN widać całkiem ładnie, jak potężne to narzędzie do sterowania krajem "podbitym". Czy tam - "przejętym"![]()
Ej, to jest cytat z Dezerteraczarny bielsko pisze: ↑sob cze 04, 2022 10:29 pmKonrad Ty na serio wierzysz, że napisałem to na poważnie?![]()
Tak myslałem, że jesli piszesz o preferencjasz w tonie oznajmującym to masz do tego jakies podstawy. Dla ułatwienia aby wskazac te preferencje podsunałem umowę GB-UA. No ale jak widać Ty sobie po prostu piszesz wszystko z głowy. Tak Ci sie wyfaje więc zapewne tak jest. OK. To duzo wyjasnia. w kontekście całości wypowiedzi o Ukrainie czy tez Gruzji.rokfor32 pisze: ↑ndz cze 05, 2022 9:29 pmA co ma GB do USA, w sensie kapitału?
Udział kapitału USA na naszym rynku masz oficjalnie jawny. Acz - trza kopać ręcznie.
Jeżeli pytasz natomiast o udział kapitału USA w UA to ... też ręcznie. O ile dostaniesz dostęp do danych.
Zibi - ja nie urodziłem sie wczoraj, Ty też nie. Obaj więc wiemy, że poza oficjalnymi rejestrami jest całkiem sporo opcji na poukrywanie udziałów w zestawieniach oficjalnych. Tak, żeby nie wychodziło, jak kto postronny próbuje poszukać.
Jedno jednak pozostaje bez zmian, i to mniej więcej od dwóch stuleci: Ujsam nie pcha się tam - gdzie nie ma interesu do zrobienia.
Hehe
Pisze od tak dawna w niezmiennie tym samym stylu. Ty czytasz to ... od równie dawna. I nadal semantyka niezbędna, żeby wyłapać sens wypowiedzi?
Dalej nie rozumiesz. ja kompletnie nie zajmuję stanowiska w sprawie preferencji dla amerykanów. Ani ile tam jest ukrytych firm i pieniedzy. To Ty cały czas twierdzisz że tak jest. Wiec przedstaw na to jakiekolwiek dowody bo póki co jak sam twierdzisz - nie masz żadnej wiedzy ale nie przeszkadza Cu to pisać w trybie oznajmującym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość