https://www.youtube.com/watch?v=tb0acAZClBM
polecam 1:26

Moderator: Misiek Bielsko
Rujnujesz taką piękną tezę ...Kabal pisze: ↑wt mar 19, 2019 5:20 pmNie wiem na ile interesujesz się kulinariami, ale zaręczam Cię, że bredzisz... Karol Okrasa, Tomasz Jakubiak to tak pierwsi z brzegu celebrytów zakochanych w naszych lokalnych produktach. Cała rzesza lepszych i gorszuch blogerów, fantastyczni szefowie kuchni (obczaj sobie co robi Tomek Czekierda ze śląską kuchnią). Cała masa blogerów. Dziesiątki małych firm robiących gatunkowe sery, dobre mięso, przetwory...
Kabal pisze: ↑wt mar 19, 2019 5:20 pmNie wiem na ile interesujesz się kulinariami, ale zaręczam Cię, że bredzisz... Karol Okrasa, Tomasz Jakubiak to tak pierwsi z brzegu celebrytów zakochanych w naszych lokalnych produktach. Cała rzesza lepszych i gorszuch blogerów, fantastyczni szefowie kuchni (obczaj sobie co robi Tomek Czekierda ze śląską kuchnią). Cała masa blogerów. Dziesiątki małych firm robiących gatunkowe sery, dobre mięso, przetwory...
Coś pięknego. Ty wiesz... Tylko Karol łamie te przepisy w konkretnych miejscach. U ludzi, którzy mają nazwiska i firmy. I one padają w tych programach... Jak nie cierpię tvpis, to na jego programie zatrzymuję. Gość jest szefem kuchni w restauracji w Intercontinentalu. To jest top marzeń szefa kuchni (poza własną top restauracją). Gra w międzynarodowym korpo i umie im sprzedać lokalne klimaty. Również na skalę całego korpo. Ale Ty wiesz, bo Ci nie pasuje do narracji. Tylko ja Karola miałem okazję poznać, wódkę pić, obserwować z jakim szacunkiem podchodzi do produktów i innych szefów kuchni, nawet duuużo niżej w hierarchii zawodowej. Ale oni go mogli czegoś nauczyć, bo byli z innej części świata. I on tą wiedzę przyjmował. Wstawał o świcie i siedział w kuchni jak praktykant. A mimo to docenia nasze klimaty i produkty. Na kolacji w prowadzonej przez niego restauracji dostaniesz polskie ryby, mięsa, sery. Polskie wódki i likiery. Nazwane i dumnie podkreślone. Ale Ty wiesz...Nikitol pisze: ↑wt mar 19, 2019 5:56 pmKabal pisze: ↑wt mar 19, 2019 5:20 pmNie wiem na ile interesujesz się kulinariami, ale zaręczam Cię, że bredzisz... Karol Okrasa, Tomasz Jakubiak to tak pierwsi z brzegu celebrytów zakochanych w naszych lokalnych produktach. Cała rzesza lepszych i gorszuch blogerów, fantastyczni szefowie kuchni (obczaj sobie co robi Tomek Czekierda ze śląską kuchnią). Cała masa blogerów. Dziesiątki małych firm robiących gatunkowe sery, dobre mięso, przetwory...
No i jak widać nie odróżniasz promocji "przepisów" od promocji "przemysłu"
Wiesz.. z przepisów nie ma zysku, poza ukontentowaniem kosmopolitycznego podniebienia![]()
wiadomo, jest tego troche na jutubie, nie tylko Kwasior czy ogólnie niezbyt lubiany ale całkiem fajnie pomyślony "oddasz fartucha"Piasek pisze: ↑śr mar 20, 2019 8:54 amDla Okrasy mega szacun za ten cykl programów o łamaniu polskich przepisów, promocję naszego itp.
A jako że jestem jednak mięsożercą mógłbym się stołować jeszcze u Kwasiora
https://www.youtube.com/user/KuchniaKwasiora
![]()
tam to dopiero jest product placement
Nie wiesz co tracisz
wodzionke
po pierwej to nóż nie tasak
to czy jest tasak czy jest nóż zależy od tego jak zrobiony i od szlifu, nie od wygląduNikitol pisze: ↑czw mar 21, 2019 8:45 amZawsze myślałem, że cleaver to tasak
https://almazanknives.com
Jeden sobie zrobiłem![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości