Żuk, podstawowy pojazd zaopatrzeniowy GS-ów, taki MB Sprinter PRL-u

Moderator: Misiek Bielsko
Jak ja zaczynałem w offroad to mnie ten UAZ wyciągał na pierwszym poważniejszym wyjeździeminizbowid pisze: ↑wt kwie 19, 2022 10:56 amTen uaz to nie wrastał w Kazimierzówce? Pamiętam, że był tam jakiś wrost.
Tych 1.8T do beatla, nie ma. To nie jest ten sam silnik, tylko meksykanska wersja. Znazcy sie da, ale bedzie dzialac nie do konca. Miska olejwa pasuje, sprawdzałem 4 razy.minizbowid pisze: ↑pn kwie 18, 2022 12:59 pmtak jak trocin pisał - za 8k nie znajdziesz beetla z sensownym silnikiem. 2.0 to muł straszny, 1.9 to traktor. 1.8t kosztują sporo - ale sa najbardziej wydajne podnkażdym względem. Silnik jak jebnie, wkładasz drugi bo jest ich multum. Gaziutka bardzo lubi (ale ma być dobrze ustawiony, jak jest zbyt ubogo to topi tłoki)
1.8t 12kzł+
reszta od 4k, ale obstawiam, ze to beda straszne padliny.
Lancia Ypsylon, taka z początku 2000, do 20012 jest na Punto 2 zbudowane. Silnik 1.2 Fire, bardzo wygodne auto, bez szaleństwa na drodze, zawieszenie sprawia wrazenie jak BMW E28, miękkie i sztywne jednocześnie. Jest bardzo szerokie jak na miejskie wozidełko.kpeugeot pisze: ↑pn kwie 18, 2022 1:39 pmJaki sens drozsze auto do miasta?
Jak stuknie albo ktos autko obetrze nie bedzie żal.
Jej wystarczy nawet 1.4 zadko jedzie szybciej niz 50km/h.
Mini nie chce. Fiat 500 drogi
Lanci sie boje
Reszta to wszystko jedna modła
Mx5 za niski. Jednak juz mamy swoj pesel. Pozatym glupio tak aby kolo lj78 stalo auto az tak zglebione.
Gupoty gadasz.Misiek Cypr pisze: ↑wt kwie 19, 2022 1:24 pmTych 1.8T do beatla, nie ma. To nie jest ten sam silnik, tylko meksykanska wersja. Znazcy sie da, ale bedzie dzialac nie do konca. Miska olejwa pasuje, sprawdzałem 4 razy.minizbowid pisze: ↑pn kwie 18, 2022 12:59 pmtak jak trocin pisał - za 8k nie znajdziesz beetla z sensownym silnikiem. 2.0 to muł straszny, 1.9 to traktor. 1.8t kosztują sporo - ale sa najbardziej wydajne podnkażdym względem. Silnik jak jebnie, wkładasz drugi bo jest ich multum. Gaziutka bardzo lubi (ale ma być dobrze ustawiony, jak jest zbyt ubogo to topi tłoki)
1.8t 12kzł+
studiowałem wymianę silnika w skodzie, przeklikałem wszelkie możliwe fora na ten temat.
No właśnie nie, bo miałem silnik który występował tylko do montażu w Mexyku, słupek dało się przeszczepić, ale nie do końca plug and play. Grunt, że to nie jest taki bezproblemowy samochód. Miska standardowa z czujnikiem, ale słupek był z jakimś dziwnym oznaczeniem, turbo, nie miałem problemów, to nie wiem.minizbowid pisze: ↑wt kwie 19, 2022 2:23 pmGupoty gadasz.Misiek Cypr pisze: ↑wt kwie 19, 2022 1:24 pmTych 1.8T do beatla, nie ma. To nie jest ten sam silnik, tylko meksykanska wersja. Znazcy sie da, ale bedzie dzialac nie do konca. Miska olejwa pasuje, sprawdzałem 4 razy.minizbowid pisze: ↑pn kwie 18, 2022 12:59 pmtak jak trocin pisał - za 8k nie znajdziesz beetla z sensownym silnikiem. 2.0 to muł straszny, 1.9 to traktor. 1.8t kosztują sporo - ale sa najbardziej wydajne podnkażdym względem. Silnik jak jebnie, wkładasz drugi bo jest ich multum. Gaziutka bardzo lubi (ale ma być dobrze ustawiony, jak jest zbyt ubogo to topi tłoki)
1.8t 12kzł+
1.8T w beetlu to glownie AGU, a wszystkie silnik montowane poprzecznie, a nie wzdłużnie, beda pasowaly p&p. Przerabianie nie raz.
Przy zmianie z/na AGU to w zasadzie kwestia sterownika silnika (BoschME 3.8.3, zamiast ME 7.5/7.5.1), mniejsze wtryski (280cc zamiast 320cc+). Czyli z puli masz do wyboru: wczesniej wspomniane vagi montowane poprzecznie (Audi, VW, Skoda, Seat, i nie wiem co tam jeszcze jest). W beetlu jest silnik z golfa, dokladnie takie same oznaczenia.
Jedyne co rozni beetla od golfa, to oznaczenie turbo. K03-011, ktore bylo tez w octavii, ale w beetlu czesto i gesto wybucha.
no.
Pal gume jeden z drugim. Nic nie kopci, a na mamutach był dwa dni po przeszczepie. To były resztki po operacji....
To napewno pierdy, tej kury co na kierownicy jest, byłyminizbowid pisze: ↑wt kwie 19, 2022 3:19 pmPal gume jeden z drugim. Nic nie kopci, a na mamutach był dwa dni po przeszczepie. To były resztki po operacji....![]()
Dalej wrastaminizbowid pisze: ↑wt kwie 19, 2022 10:56 amTen uaz to nie wrastał w Kazimierzówce? Pamiętam, że był tam jakiś wrost.
Nie bez powodu nazywamy go tygrysek. Jak widzisz nawet pszczoly i osy sa ostreMisiek Cypr pisze: ↑wt kwie 19, 2022 5:19 pmTo przy nim mnie pszczoła użądliła, tylko opuchlizna nie chce zejsc![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości