Był już taki co niezwykle światle doradzał: "zmień pracę, weź kredyt"...

Moderator: Misiek Bielsko
Był już taki co niezwykle światle doradzał: "zmień pracę, weź kredyt"...
rokfor32 pisze: ↑pt lis 26, 2021 7:33 amŻeby mieć dane, czy szczepionka wpływa na coś poza swoim celem - to trza jej działanie (lub brak działania) obserwować w tych podejrzanych kierunkach. Jak się nie szuka - to i szanse znalezienia marne![]()
Przypomnę, że w przypadku afery ze szczepionką na świńską grypę efektem ubocznym okazała aię ... narkolepsja. To nie jest przypadłość którą sie poddaje szczególnej obserwacji przy grypie![]()
W przypadku covida natomiast programowo ... olano zbieranie tego typu danych. Czemu? bo szczepienie jak leci nie pozostawiło grypy porównawczej. Nikt tez nie kontroluje szczegółowo stanu zdrowia szczepionych - nie ma więc jak już porównać wpływu przed/po .
Temu zresztą jak ktoś umiera, a był zaszczepiony - to ... no po prostu umarł. Nawet jak by sekcja coś ciekawego pokazała - to nie ma jak ocenić, czy szczepionka miała wpływ czy nie - bo nie ma żadnych danych jaki był stan denata przed szczepionką.
O to to... Ilu z tych masowo szczepionych zgłosi jakiegokolwiek NOPa a tym bardziej jakiegoś z jego punktu widzenia mało istotnego?
Tylko wiesz, te wszystkie obowiązkowe szczepionki to wchodziły do kalendarza na podstawie jakiś dłuższych prac przygotowawczych, badań, obserwacji i wniosków.
Oczywiście, że mogę się mylić. Możliwe jest nawet, że Jahwe siedzi na chmurcekpeugeot pisze: ↑pt lis 26, 2021 9:45 amwiem ze to tylko bicie piany na forum
ale serio nie zastanawiacie sie nad konsekwencjami swojej decyzji?
serio nie dopuszczacie do głowy opcji że się możecie mylić
ja dopuszczam i rozumiem konsekwencję tego ze się zaszczepiłem - czyli ryzyka że może być ze mną coś nie tak - ale to wtedy dotyczy tylko mnie
Powtórzę Twoje ostatnie zdanie:kpeugeot pisze: ↑pt lis 26, 2021 9:45 amwiem ze to tylko bicie piany na forum
ale serio nie zastanawiacie sie nad konsekwencjami swojej decyzji?
serio nie dopuszczacie do głowy opcji że się możecie mylić
ja dopuszczam i rozumiem konsekwencję tego ze się zaszczepiłem - czyli ryzyka że może być ze mną coś nie tak - ale to wtedy dotyczy tylko mnie
Czyli niezaszczepieni umierają na covid a zaszczepieni na choroby stowarzyszone75 proc. zmarłych z powodu COVID-19 nie było zaszczepionych, a z pozostałych 25 proc. zaszczepionych zdecydowana większość to osoby z wielochorobowością - wyjaśniał w piątek rzecznik Ministerstwa Zdrowia Wojciech Andrusiewicz
Dalej uważacie, że wizja codziennych dawek jest fantastyczna?Minister zdrowia zapowiedział skrócenie czasu przyjmowania dawki przypominającej szczepionki przeciwko COVID-19 z sześciu do pięciu miesięcy.
a kto cie zmusza?czarny bielsko pisze: ↑pt lis 26, 2021 10:52 amto w dalszym ciągu powinien być wybór a nie przymus.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości