jak nie stać na in vitro to jak będzie stać na utrzymanie dziecka .......znowu wyciągnie rękę po kasę od państwaA.F. pisze: ↑śr kwie 04, 2018 10:01 amProblem w tym, że dyskusja toczy się na poziomie ideowym, zamiast ekonomicznym.
To samo jest z in vitro.
Wisi mi czy in vitro jest ideologicznie koszerne czy nie, ale nie czuję się zobowiązany do finansowania komuś chęci posiadania dziecka, jeśli natura chce inaczej. Niech se sam finansuje.
a prezes najjaśniejszej...
Moderator: Misiek Bielsko
Re: a prezes najjaśniejszej...
a widział ile jest zbiórek na chore dzieci za które nie płaci ta twoja " darmowa służba zdrowia " .......siejesz zwykły populizm level master
A Ty Piotrze uskuteczniasz temat zastępczy, zamiast odpowiedzieć na kilka konkretnych zarzutów... też jestem ciekaw jak wytniesz monopolistyczne korpo bez żadnych regulacji. Takie które ma na koncie tyle gotówki co cały krajowy budżet przez 3 lata. Hę? Albo co zrobisz ze statkiem-chłodnią kurczaków z USA przy których obecnie hodowane jawią się cudem kulinarnym? Przecież nafaszerują tablicą mendelejewa - będą lesze niż te od babci i 5x tańsze.
OC też ciekawe.
Zapinamy obowiązkowo pasy? Jak ktoś nie zapnie a jest biedny zostawiamy jak leży po wypadku i nie zbieramy? Leczymy - za co? Przecież przymus składek = zło
Itp itd.
No nie da się.
Ale najlepiej zerojeynkowo, i rozmydlać dyskusję aborcją.
Smoleńśk! Dawno nic nie było
OC też ciekawe.
Zapinamy obowiązkowo pasy? Jak ktoś nie zapnie a jest biedny zostawiamy jak leży po wypadku i nie zbieramy? Leczymy - za co? Przecież przymus składek = zło
Itp itd.
No nie da się.
Smoleńśk! Dawno nic nie było

Oc obowiązkowe , pasy - decyduje mój ubezpieczyciel w składce.Takayuki pisze: ↑śr kwie 04, 2018 10:52 amA Ty Piotrze uskuteczniasz temat zastępczy, zamiast odpowiedzieć na kilka konkretnych zarzutów... też jestem ciekaw jak wytniesz monopolistyczne korpo bez żadnych regulacji. Takie które ma na koncie tyle gotówki co cały krajowy budżet przez 3 lata. Hę? Albo co zrobisz ze statkiem-chłodnią kurczaków z USA przy których obecnie hodowane jawią się cudem kulinarnym? Przecież nafaszerują tablicą mendelejewa - będą lesze niż te od babci i 5x tańsze.
OC też ciekawe.
Itp itd.
No nie da się.
Smoleńśk! Dawno nic nie było![]()
a jak teraz są wycinane korpo obecnie ? jakieś przykłady
teraz jesz kurczaki które są nafaszerowane sterydami , antybiotykami i ujj wie czym .........są czy nie są ?
kupujesz jajka od babci z bazarków czy najtańsze w lidlu ?
O jakich zarzutach mówisz że mam odpowiedzieć ............konkretnie
-
-
Bo proste rozwiązania sa proste jedynie w teorii. Zwykle nie nadają się do realizacji, bo niosą więcej szkodyy jak porzytku. Ale są fajne w papce populistów - i to jest ich w zasadzie jedyna funkcjonalność: wsadzać populistów na stołki.
Potem zawsze kończy się tak samo: "chcieliśmy, naprawdę - ale się nie dało ..."
Obecni mieli przecież wszystkie ustawy gotowe. Zapomnieliście już, jak Becia machała teczuszką?
A potem - zrobili chociaż jedną ustawe - która by nie budziła zastrzeżeń prawnych, nie wymagała natychmiastowych poprawek - albi była zaskarżana lub wetowana?
Dla sprawiedliwości - pamiętam że była taka jedna, ale nie pomne treści. Kojarzę, że "za" byli wszyscy, PO i reszta również.
Dla jasności - prawo powinno być możliwie proste - ale nie prymitywne
Potem zawsze kończy się tak samo: "chcieliśmy, naprawdę - ale się nie dało ..."

Obecni mieli przecież wszystkie ustawy gotowe. Zapomnieliście już, jak Becia machała teczuszką?

Dla sprawiedliwości - pamiętam że była taka jedna, ale nie pomne treści. Kojarzę, że "za" byli wszyscy, PO i reszta również.

Dla jasności - prawo powinno być możliwie proste - ale nie prymitywne

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Bez ograniczenia w postaci powszechności - zylion. Oczywiście bez tejże regulacji, pomimo drakońskich cen nikt nie podejmie ubezpieczania kogokolwiek bez gruntownych badań ograniczających ryzyko ubezpieczyciela. Oni się zakładają tylko jeśli mają spore szanse wygranej

Dlatego ubezpieczenie powinno być powszechne i mocno uregulowane (coś jak dzisiaj OWU OC wpisane do ustawy).
Ja się generalnie zgadzam z pomysłami Korwina. Problem w tym, że logiczne są pojedynczo w oderwaniu od kontekstu. Po spięciu w całość nijak się to kupy nie trzyma. W 5 lat międzynarodowe korpo urządziłyby tutaj wojnę o swoją strefę wpływów i ulokowały wszystkie niewygodne biznesy od mega chlewni, przez uprawy GMO po dużą chemię i składowiska odpadów. Cała UE by się osrała ze szczęścia, że nieopodal jest taki mundry kraik

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Kopro - choćby tfu komisja europejska i temat microsoftu i przeglądarek internetowych kilka lat temu - były działania, skuteczne, co by monopolista wpuścił konkurencję. Wyjątek od reguły, ale sensowne działanie nie jest złe. Więc masz przykład

PKP Cargo też się po torach DB panoszy, bo może... a to patrz, niemce obcych wpuścili na rynek! O transporcie, kabotażu itp - też poczytaj.
OC, czyli jak teraz. System, kontrola, sprawdzanie, urzędnicy do obsługi, przetarg na CEPIK czy odpowiednik. Wolność i wspaniałość będzie.
Jedzonko - wiem, że jem syf, dlatego przekopuję ogródek właśnie

Ale nie wierzysz chyba, że po uwolnieniu _wszelkich_ regulacji, syfu w jedzeniu zrobi się mniej? Czy wierzysz?

Wszystko jest pieknke/fajnie jak jestesmy mlodzi i zdrowi, wtedy lubimy Korwina, gorzej jak kogos dopadnie przeznaczenie. Wszystkim liberalom i turbokapitalistom proponuje wizyte na oddziale onkologii dzieciecej, jak ktos ma slabsze nerwy to OIOM.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Mówisz, że korpo ubezpieczeniowe nie pomogą? Rynek wyreguluje wszystko, człowieku małej wiary... kogoś nie będzie stać na składkę 5 koła miesięcznie na chore dziecko - umrze w domu nie będzie hospicjum... rynek wyreguluje...
A jak ta sprawa wygląda dzisiaj, kiedy państwo rzekomo chroni obywateli przed korporacjami?Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pm
..
Jak odpowie ten czy inny światły wódz jeżeli plan się wykolei a uwolnienie jakiegoś segmentu rynku spowoduje wykupienie całej gałęzi gospodarki przez GE, Bayer czy inny Facebook?
To jest warunek absolutnie konieczny - bez tego dalsza dyskusja nie ma sensu.
Hulają po państwach jak tornado!
Jeżeli premier pakuje do polin GP Morgan -korpobank co to finansował rewolucję bolszewicką, a jego dochód roczny jest trzykrotnie wyższy od polskiego pkb (może kupić sobie wszystko), no i nam tenże premier odbiera pod przymusem pieniądze, by obdarować GP Morgan dotacją 20-milionową, to jaka to ochrona..
kogo i przed czym?
W zasadzie to socjalizm sprzyja korporacjonizmowi, a panią Zosię kupczącą czy to koncesjami, czy ustawami, lobbingiem w państwowej spółce, czy wymierzającą kary korporacjom, jest łatwiej "kupić", bo nie traci swojego majątku.
Nachapie się nachapie i wyjedzie..
Sorry co ma promować państwo, czy jakiś tam minister promocji?Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmTu masz moje:
Rynek - wolność, ale jednak minimum regulacji porządkowych. Głównie standardy bezpieczeństwa, poza tym luz. Możemy o koniecznym minimum regulacji ewentualnie pogadać - i tym, co zaliczyć do standardów bezpieczeństwa - bo bezpieczeństwo ekonomiczne też można tu wrzucić w jakimś zakresie. Nie zgodzę się na całkowite podanie gospodarki na talerzu korporacjom.
Dyplomacja - popieram szeroką współpracę międzynarodową, żadnych izolacjonizmów. Ale z zachowaniem własnej tożsamości i dobrego imienia. Czyli - aktywna polityka historyczna w sumie, taki patriotyczny PR. Zarzuty odpierać i wątpliwości rozwiewać publicznie i możliwie obiektywnie. Osiągnięcia promować.
Myślę że powinniśmy określić czym według nas powinno się zajmować państwo i co powinno, a co nie musi być państwowe.
To dobry filtr będzie.
Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmSwobody obywatelskie - dopóki nie naruszają wolności innych osób - co się komu podoba.

Małżeństwo to coś, czym wogóle nie powinno się zajmować państwo.Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmSpołecznie - Rodzina, religia, tolerancja dla odmienności. To miałem na myśli. Czy jesteś tradycjonalistą czy też mniej.
U mnie - to moje poglądy, a nie model idealny do wdrożenia w życie - rodzina w tradycyjnej formie m+k. Religia - co kto lubi, ja jestem katolikiem, choć wnerwia mnie momentami instytucja Kościoła. Oddzielam wiarę od instytucji. Pedofilię itp, a przede wszystkim próby maskowania tych świństw palił bym żywym ogniem. Tolerancja dla w zasadzie wszystkich odmian ludzi i ich dziwactw pod warunkiem, że nie realizują się krzywdząc innych ludzi i nie próbują się ze swoim modelem narzucać przemocą. Mówiąc o tradycyjnej rodzinie w formie m+k nie potępiam związków partnerskich, nie mam z nimi żadnego problemu - ale uważam, że nazywanie ich małżeństwem jest niepotrzebne. Jest wystarczająco dużo alternatywnych form prawnych zapewniających i wspólne finanse i dziedziczenie i inne tego typu benefity.
Dziedziczenie załatwia się umową, a dziedzicem choćby i pies..
Etyka chrześcijańska (katolicka) powinna powszechnie obowiązywać (chodzi o zdobycze CŁ) inaczej barbaria, znieczulica i znowu wkracza państwo opoekuńcze

Tak jak było kiedyś na tym terene, każdy mógł praktykować co chciał, ale obowiązywała wszystkich na codzień etyka chrześcijańska..
w kwestiach obyczajowych, relacjach międzyludzkich to bardzo ważne.
Z tego co wiem pedofilia jedt przestępstwem bezwzględnie karanym, więc o wyjątkach nie ma mowy (nie wiem skąd jakieś wątpliwości)
Tutaj się róznimy.Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmA dodatkowo bo wywołałeś:
Dostęp do broni - owszem, z pewnym minimum regulacji skutecznie odsiewającym ewidentne odpały. Stąd psycholog na wejściu. Egzamin prawo + pierwsza pomoc specjalistyczna - dużo praktyki uzależnionej od rodzaju pozwolenia. Ale żadnych centralnych rejestrów posiadaczy - to się w Naszej historii mści bezwzględnie. Żadnych "pozwoleń do celu", tyko kategorie techniczne (krótka/długa, ewentualnie kaliber czy automatyka). Żadnej uznaniowości - spełniasz kryteria, zdałeś egzamin - dostajesz papier.
Uważam że prawo do obrony przy pomocy czego kolwiek jest przyrodzonym prawem każdego człowieka, które odebrać może tylko sąd.
Powszechne środki obrony, czy odstraszania nie powinny być rejestrowane, ani reglamentowane przez żaden urząd.
Jeżeli sąsiad kupi sobie rusznicę czy czołg, to państwu nic do tego, a i ja z rodziną będę się czuł bezpieczniej

to że jesteśmy w dupie, to jasne
..problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
Kisielewski.
Kisielewski.
Choćby w ten sposób:
"Z dniem 1 czerwca 2018r. zniesiony zostaje obowiązek wpłat na państwowe ubezpieczenie emerytalne "
Może być?
Reszta jest/powinna być moim zdaniem dobrowolna.
Za skażenie środowiska odpowiada się przed sądem.
Kisielewski.
Kisielewski.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Dokładnie tak jest. Dlatego właśnie rozmowę o kolejnym sposobie naprawy przez zmianę powinno się zaczynać od kwestii odpowiedzialności za chybione pomysły - czy też zamierzone działania na swoją czy obcą korzyść. Chciałbym, żeby nowy wariant był lepszy niż obecny - dlatego takie mam wymagania.Nikitol pisze: ↑śr kwie 04, 2018 8:46 pmA jak ta sprawa wygląda dzisiaj, kiedy państwo rzekomo chroni obywateli przed korporacjami?Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmJak odpowie ten czy inny światły wódz jeżeli plan się wykolei a uwolnienie jakiegoś segmentu rynku spowoduje wykupienie całej gałęzi gospodarki przez GE, Bayer czy inny Facebook?
Hulają po państwach jak tornado!
(...)
W zasadzie to socjalizm sprzyja korporacjonizmowi, a panią Zosię kupczącą czy to koncesjami, czy ustawami, lobbingiem w państwowej spółce, czy wymierzającą kary korporacjom, jest łatwiej "kupić", bo nie traci swojego majątku.
Nachapie się nachapie i wyjedzie..
To w sumie moje prywatne poglądy na kwestię Świat/Europa vs Naród, Współpraca vs izolacjonizm. Tak to miało być interpretowane w założeniu.Nikitol pisze: ↑śr kwie 04, 2018 8:46 pmSorry co ma promować państwo, czy jakiś tam minister promocji?Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmDyplomacja - popieram szeroką współpracę międzynarodową, żadnych izolacjonizmów. Ale z zachowaniem własnej tożsamości i dobrego imienia. Czyli - aktywna polityka historyczna w sumie, taki patriotyczny PR. Zarzuty odpierać i wątpliwości rozwiewać publicznie i możliwie obiektywnie. Osiągnięcia promować.
Myślę że powinniśmy określić czym według nas powinno się zajmować państwo i co powinno, a co nie musi być państwowe.
To dobry filtr będzie.
Nie chcę Polski skłóconej z sąsiadami i całym światem w imię takiej czy innej, najczęściej subiektywnie stosowanej i nadużywanej ideologii. Jednocześnie uważam, że swoich ewidentnych racji i zasług powinniśmy bronić publicznie. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić. Poza tym, w dzisiejszych czasach każda taka akcja propagandowa jest rozgrywana na konkretne wpływy i pieniądze. Nie możemy sobie pozwolić na straty na tym polu - tym bardziej dlatego, że naprawdę mamy wystarczająco dużo historii, którą można wykorzystać jako dobrą monetę.
Nikitol pisze: ↑śr kwie 04, 2018 8:46 pmBratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmSwobody obywatelskie - dopóki nie naruszają wolności innych osób - co się komu podoba.![]()

Pewnie, że państwo nie powinno się w takie sprawy wtrącać. A wdrażanie na siłę rozwiązań typu związki partnerskie wymuszone presją opinii publicznej to co innego jak nie wtrącanie się?Nikitol pisze: ↑śr kwie 04, 2018 8:46 pmMałżeństwo to coś, czym wogóle nie powinno się zajmować państwo.Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmSpołecznie - Rodzina, religia, tolerancja dla odmienności. To miałem na myśli. Czy jesteś tradycjonalistą czy też mniej.(...)
Dziedziczenie załatwia się umową, a dziedzicem choćby i pies..
Etyka chrześcijańska (katolicka) powinna powszechnie obowiązywać (chodzi o zdobycze CŁ) inaczej barbaria, znieczulica i znowu wkracza państwo opoekuńcze![]()
Tak jak było kiedyś na tym terene, każdy mógł praktykować co chciał, ale obowiązywała wszystkich na codzień etyka chrześcijańska..
w kwestiach obyczajowych, relacjach międzyludzkich to bardzo ważne.
Z tego co wiem pedofilia jedt przestępstwem bezwzględnie karanym, więc o wyjątkach nie ma mowy (nie wiem skąd jakieś wątpliwości)
Z resztą wypowiedzi - to w sumie powrót do kwestii wolności obywatelskich. Rób jak uważasz dopóki nie narzucasz swoich rozwiązań innym. Obowiązuje pewien zbiór zasad ogólnych to gwarantujących.
Komentarz o pedofilii i innych problemach odnosi się głównie to prób maskowania i ukrywania tych spraw - są to niestety znane przypadki. Kara powinna być nieuchronna niezależnie od proweniencji przestępcy - a każda organizacja roszcząca sobie prawo do wydawania sądów moralnych powinna we własnym interesie dbać o czyste konto.
Ależ ja nie kwestionuję prawa do obrony - zupełnie. Ba, dopuszczam jako legalną sytuację, gdzie w sytuacji obrony dobra wyższego rzędu jako pierwszy podejmujesz działanie i uderzasz/strzelasz pierwszy.Nikitol pisze: ↑śr kwie 04, 2018 8:46 pmTutaj się róznimy.Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pmA dodatkowo bo wywołałeś:
Dostęp do broni - owszem, z pewnym minimum regulacji skutecznie odsiewającym ewidentne odpały. Stąd psycholog na wejściu. Egzamin prawo + pierwsza pomoc specjalistyczna - dużo praktyki uzależnionej od rodzaju pozwolenia. Ale żadnych centralnych rejestrów posiadaczy - to się w Naszej historii mści bezwzględnie. Żadnych "pozwoleń do celu", tyko kategorie techniczne (krótka/długa, ewentualnie kaliber czy automatyka). Żadnej uznaniowości - spełniasz kryteria, zdałeś egzamin - dostajesz papier.
Uważam że prawo do obrony przy pomocy czego kolwiek jest przyrodzonym prawem każdego człowieka, które odebrać może tylko sąd.
Powszechne środki obrony, czy odstraszania nie powinny być rejestrowane, ani reglamentowane przez żaden urząd.
Jeżeli sąsiad kupi sobie rusznicę czy czołg, to państwu nic do tego, a i ja z rodziną będę się czuł bezpieczniej![]()
Na ten akurat temat mogę dyskutować godzinami

Jak pisałem wcześniej jestem przeciwnikiem rejestrów posiadaczy broni, posiadanych egzemplarzy itd. Z przyczyn historycznych. I z przyczyny generalnej nieufności co do szlachetnych intencji aparatu władzy w dowolnej postaci.
Na dzień dzisiejszy jestem natomiast za regulacją dostępu do broni w typie pozyskiwania prawa jazdy. Udowodnij, że jesteś w stanie w sposób bezpieczny obsłużyć sprzęt, że znasz obowiązujące prawa i obowiązki i że jesteś w stanie zareagować na typowe zagrożenia i urazy z tematem związane - zdajesz, dostajesz. Chodzi głównie o eliminację kretyńskich zapisów w tej chwili obowiązujących - cel posiadania, uznaniowość Pana Komendanta, praktycznie niedostępne pozwolenie do ochrony osobistej, samowola Policji w interpretacji przepisów.
To jest na dzień dzisiejszy - chciałbym zobaczyć jak takie zapisy zadziałają w praktyce, zanim być może pójdziemy dalej. To ma być równie proste i powszechna jak zdawanie egzaminu na prawo jazdy.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
To ok. W sumie uczciwe (poza pomysłem na sfinansowaniem tego co już wpłacono).
Za skażenie też spoko, ale co nim jest. Kto to określi? Montujemy filtry czy nie?
Co z oc?
Co z rynkiem leków?
Myślę, że jesteśmy w stanie stworzyć peogram powszechnej szczęśliwości.
Edyta. Co do kwestii dziedziczenia zgadzam się w pełni - zero przymusu, choćby i pies. Dzisiejsze prawo jest do dupy. Osobiście kosztowało mnie ok 150 tys zachowku...
Każdy umową powinien móc regulować również kwestie wspólnego życia, hetero, homo, whatever. W dupie mam jak to się będzie nazywać. Gotowym zgodzić się, żeby małżeństwem nazywać klasyczny damsko-męski związek.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
W gruncie rzeczy dowolna kilkuosobowa grupa rozsądnych ludzi powinna być w stanie stworzyć taki program. Im większy rozrzut środowisk, wieku, poglądów i życiowych doświadczeń tym lepiej.
Są jednak warunki konieczne:
1. Minimum kilka osób - bo musi zaistnieć dyskusja. Nikt nie jest nieomylny.
2. Zdolność do kompromisu.
3. Rozsądek zainteresowanych i jakieś minimum inteligencji.
Może zamiast biadolić o sytuacji zastanej stworzymy sobie jakąś małą partyjkę? Dofinansowania fajne, w TV się można lansować...
Ten pomysł tu regularnie wraca. Coś w tym musi być. W końcu się ktoś wychyli...

Edyta po Kabalu:
Małżeństwo zostaje w klasycznej formie, reszta do uregulowania na bazie istniejących przepisów i umów cywilno-prawnych + niewielkie zmiany. Zamiast krzyków o związki takie czy inne - bo za chwilę będą związki człowiek-pies, człowiek-taboret itd.
Są jednak warunki konieczne:
1. Minimum kilka osób - bo musi zaistnieć dyskusja. Nikt nie jest nieomylny.
2. Zdolność do kompromisu.
3. Rozsądek zainteresowanych i jakieś minimum inteligencji.
Może zamiast biadolić o sytuacji zastanej stworzymy sobie jakąś małą partyjkę? Dofinansowania fajne, w TV się można lansować...
Ten pomysł tu regularnie wraca. Coś w tym musi być. W końcu się ktoś wychyli...

Edyta po Kabalu:
Dokładnie tak. Umowa i święto - dochody, podatki, dziedziczenie (brat, ciotka, pies, kot, wyznaczona fundacja...).Kabal pisze: ↑śr kwie 04, 2018 10:45 pmEdyta. Co do kwestii dziedziczenia zgadzam się w pełni - zero przymusu, choćby i pies. Dzisiejsze prawo jest do dupy. Osobiście kosztowało mnie ok 150 tys zachowku...
Każdy umową powinien móc regulować również kwestie wspólnego życia, hetero, homo, whatever. W dupie mam jak to się będzie nazywać. Gotowym zgodzić się, żeby małżeństwem nazywać klasyczny damsko-męski związek.
Małżeństwo zostaje w klasycznej formie, reszta do uregulowania na bazie istniejących przepisów i umów cywilno-prawnych + niewielkie zmiany. Zamiast krzyków o związki takie czy inne - bo za chwilę będą związki człowiek-pies, człowiek-taboret itd.
Beware The Rage Of A Berserker
Przed Rotszyldami, czy innymi Rokefelerami żadna instytucja nas nie obroni i to musimy sobie jako rozwiązanie systemowe wybić z głowy.Bratproroka pisze: ..
Dokładnie tak jest. Dlatego właśnie rozmowę o kolejnym sposobie naprawy przez zmianę powinno się zaczynać od kwestii odpowiedzialności za chybione pomysły - czy też zamierzone działania na swoją czy obcą korzyść. Chciałbym, żeby nowy wariant był lepszy niż obecny - dlatego takie mam wymagania.
Tak zwyczajnie..
Powinna za to być przywrócona kara śmierci dla morderców z premedytacją i zdrajców stanu.
Ci nieliczni, którzy pozostaną na urzędzie powinni zarabiać na oko minimum 50kpln/mc, coby im się chciało ryzykować, a za razem nie chciało bisurmanić za łapówkę no i za powyższe ZS- czapa.
Nikt normalny nie chce być skłócony z sąsiadami, chyba że sąsiedzi nie myślą o współpracy, ino wiecznym posilaniu się Twoim kosztem.Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pm
To w sumie moje prywatne poglądy na kwestię Świat/Europa vs Naród, Współpraca vs izolacjonizm. Tak to miało być interpretowane w założeniu.
Nie chcę Polski skłóconej z sąsiadami i całym światem w imię takiej czy innej, najczęściej subiektywnie stosowanej i nadużywanej ideologii. Jednocześnie uważam, że swoich ewidentnych racji i zasług powinniśmy bronić publicznie. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić. Poza tym, w dzisiejszych czasach każda taka akcja propagandowa jest rozgrywana na konkretne wpływy i pieniądze. Nie możemy sobie pozwolić na straty na tym polu - tym bardziej dlatego, że naprawdę mamy wystarczająco dużo historii, którą można wykorzystać jako dobrą monetę.
W kraju wolnych ludzi, mieszkają- wolni ludzie

Takie kraje traktuje się poważnie i na prawdę jęki amerykańskich żydów nie robiłyby na nas żadnego wrażenia..
Gówniak rozpędzonym autem może ubić więcej ludzi niż człowiek przykładowo chory na autyzm, który prawdopodobnie pozwolenia na broń nigdy od biurwy by nie dostał, a były przypadki kiedy uratował siebie i członków rodziny przy użyciu właśnie broni palnej.Bratproroka pisze: ↑wt kwie 03, 2018 11:15 pm
Ależ ja nie kwestionuję prawa do obrony - zupełnie. Ba, dopuszczam jako legalną sytuację, gdzie w sytuacji obrony dobra wyższego rzędu jako pierwszy podejmujesz działanie i uderzasz/strzelasz pierwszy.
Na ten akurat temat mogę dyskutować godzinami![]()
Jak pisałem wcześniej jestem przeciwnikiem rejestrów posiadaczy broni, posiadanych egzemplarzy itd. Z przyczyn historycznych. I z przyczyny generalnej nieufności co do szlachetnych intencji aparatu władzy w dowolnej postaci.
Na dzień dzisiejszy jestem natomiast za regulacją dostępu do broni w typie pozyskiwania prawa jazdy. Udowodnij, że jesteś w stanie w sposób bezpieczny obsłużyć sprzęt, że znasz obowiązujące prawa i obowiązki i że jesteś w stanie zareagować na typowe zagrożenia i urazy z tematem związane - zdajesz, dostajesz. Chodzi głównie o eliminację kretyńskich zapisów w tej chwili obowiązujących - cel posiadania, uznaniowość Pana Komendanta, praktycznie niedostępne pozwolenie do ochrony osobistej, samowola Policji w interpretacji przepisów.
To jest na dzień dzisiejszy - chciałbym zobaczyć jak takie zapisy zadziałają w praktyce, zanim być może pójdziemy dalej. To ma być równie proste i powszechna jak zdawanie egzaminu na prawo jazdy.
Kisielewski.
Kisielewski.
Rynek leków istniał i działał skutecznie zanim weszło w to państwo.Kabal pisze: ↑śr kwie 04, 2018 10:45 pm
To ok. W sumie uczciwe (poza pomysłem na sfinansowaniem tego co już wpłacono).
Za skażenie też spoko, ale co nim jest. Kto to określi? Montujemy filtry czy nie?
Co z oc?
Co z rynkiem leków?
Myślę, że jesteśmy w stanie stworzyć peogram powszechnej szczęśliwości.
Edyta. Co do kwestii dziedziczenia zgadzam się w pełni - zero przymusu, choćby i pies. Dzisiejsze prawo jest do dupy. Osobiście kosztowało mnie ok 150 tys zachowku...
Uwierz że nieuchronność kary za sprowadzenie powszechnego niebezpieczeństwa (w tym przypadku KŚ+przepadek mienia) ma wymiar wystarczająco odstraszający.
Co do państwowych związków polecam skrót ciekawego spotkania http://www.youtube.com/watch?v=2Fl9Q1DoX2s

Wnioski oczywiste

Kisielewski.
Kisielewski.
-
-
A to kara śmierci mieści sie już w "etyce chrześcijańskiej"? nie jest aby sprzeczna z którymś tam Waszym przykazaniem?
Czy tez, do zasądzenia, znajdziecie se sąd złożony z nie-katolików ...
W zupełności wystarczy kara bezwzględnego pudła dożwotnio, bez opcji wyjścia, można podyskutować o wersji "izolatka". Plus przepadek mienia, i takie tam, acz jak wiemy ciężko o to, gdy taki delikwent przepisuje majątek na wszystkich powinowatych jakich zna. Nie umacnia sie cywilizacji stosując barbarzyńskie metody.
Dwa - składkę emerytalną odetniesz od teraz. Niech będzie, w kwestii tych, co od dzisiaj wchodzą na rynek pracy. A co z już istniejącymi? Wpłacili do systemu kupe kasy. Zwrócisz ją w całości? wypłacisz w ratach? czy zwyczajnie ukradniesz?
Jeżeli anulujesz chociaż jedną umowę społeczną, zawartą do tej pory (czyli spuścisz w kibli prawa nabyte) - to stajesz się dokładnie tak samo wiarygodny, jak poprzednicy. Bo NIC, absolutnie nic już nie zagwarantuje, ani nikt nie uwierzy, że za kilka lat, jak się ta Twoja utopia zacznie sypać - znowu jakiejś umowy nie złamiesz.
Zasady się ma, i się ich przestrzega. Nawet jak są niewygodne.

W zupełności wystarczy kara bezwzględnego pudła dożwotnio, bez opcji wyjścia, można podyskutować o wersji "izolatka". Plus przepadek mienia, i takie tam, acz jak wiemy ciężko o to, gdy taki delikwent przepisuje majątek na wszystkich powinowatych jakich zna. Nie umacnia sie cywilizacji stosując barbarzyńskie metody.
Dwa - składkę emerytalną odetniesz od teraz. Niech będzie, w kwestii tych, co od dzisiaj wchodzą na rynek pracy. A co z już istniejącymi? Wpłacili do systemu kupe kasy. Zwrócisz ją w całości? wypłacisz w ratach? czy zwyczajnie ukradniesz?
Jeżeli anulujesz chociaż jedną umowę społeczną, zawartą do tej pory (czyli spuścisz w kibli prawa nabyte) - to stajesz się dokładnie tak samo wiarygodny, jak poprzednicy. Bo NIC, absolutnie nic już nie zagwarantuje, ani nikt nie uwierzy, że za kilka lat, jak się ta Twoja utopia zacznie sypać - znowu jakiejś umowy nie złamiesz.
Zasady się ma, i się ich przestrzega. Nawet jak są niewygodne.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
kara smierci nie ma znaczenia
nawet jak będzie - to bedzie dotyczyć tak nieistotnego promila skazań, ze ani ulga w kosztach ani prewencja. Nośny temat i można wiele emocjonalnych nawiązań wcisnąć.. tyle
Natomiast co innego mnie bawi - jak zaczynamy model precyzować zaczynają się pojawiać strażnicy ładu, regulatorzy zasad i twórcy norm. Czyli te same regulacje co zawsze. I ci sami urzędnicy

Jak to mawiał bohater zombieland - zasady są potrzebne, bez nich nie przetrwasz.
nawet jak będzie - to bedzie dotyczyć tak nieistotnego promila skazań, ze ani ulga w kosztach ani prewencja. Nośny temat i można wiele emocjonalnych nawiązań wcisnąć.. tyle
Natomiast co innego mnie bawi - jak zaczynamy model precyzować zaczynają się pojawiać strażnicy ładu, regulatorzy zasad i twórcy norm. Czyli te same regulacje co zawsze. I ci sami urzędnicy

Jak to mawiał bohater zombieland - zasady są potrzebne, bez nich nie przetrwasz.
Z wpłaconej kasy dalej będą brać emeryturę. A ci co chcą odejść z tego systemu , wypłacić to co wpłacili.
Ostatnio zmieniony czw kwie 05, 2018 6:43 am przez piotrck, łącznie zmieniany 1 raz.
z wpłaconej kasy to juz nie jeden liechen zbudowano
emeryci będą sobie kostkę wydłubywać i na allegro gonić

emeryci będą sobie kostkę wydłubywać i na allegro gonić

To akurat jest proste. Wystarczy wypowiedzieć wojnę np... Cyprowi...? Grecji...? Gdzie jest jeszcze ładnie?rokfor32 pisze: ↑czw kwie 05, 2018 6:27 am...
...
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Jak to Licheń zbudowano ? Przecież to idzie bezpośrednio do ZUS na emerytury.
i wówczas w zasadzie 9 na 10 leków to były cudowne leki "doktora" "jakiegoś", co to na wszystko robiły a same były również z wszystkiego... co się nawinęło twórcy pod rękę
a co do KS dzisiejszy świat uważa, że to nie humanitarne zlikwidować wielokrotnego mordercę (mordującego nb z premedytacją) o idiotom śnią się mrzonki o zabijaniu zwykłych oszustów... toż to 40 % populacji zamieszkującej pomiędzy Bugiem a Odrą trzeba by odhaczyć w pierwszych dniach
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Przykład Tomasza Komendy pokazuje, że KS to niezbyt rozsądna metoda (bo zakładam, że za gwałt i morderstwo mógłby się załapać)...
A teraz takie oskarżenie za coś tak nieuchwytnego jak działanie na szkodę państwa? Mielibyśmy co wybory listę skazanych poprzedników. Ma to tą dobrą stronę, że w kilka lat przerzedziłyby się szeregi partyjne
A teraz takie oskarżenie za coś tak nieuchwytnego jak działanie na szkodę państwa? Mielibyśmy co wybory listę skazanych poprzedników. Ma to tą dobrą stronę, że w kilka lat przerzedziłyby się szeregi partyjne

tel. 504126172
tel. 504126172