Co tu się odpierdoliło właśnie?misman pisze: ↑śr kwie 17, 2019 1:29 pmPisałem coś o SMSach? Przypierdalasz się dla samego przypierdolenia?ZbychoS pisze: ↑śr kwie 17, 2019 9:36 amSMSy też wysyłasz ?misman pisze: ↑śr kwie 17, 2019 9:15 amKilkanaście dni w siodle po kilka(naście) godzin tylko z własnymi myślami można podbarwić np. dobrą muzyką. Lub na tranzycie wskazówki z navi (telefon schowany w kieszeni). Lub po prostu odebrać telefon / zadzwonić w czasie jazdy. Mnie tam się "gadaczka" przydaje i uważam za fajny i przydatny gadżet![]()
![]()
Navi TAK.
Muza ... rozprasza ... niekoniecznie.
Telefony![]()
![]()
![]()
To, ze jako dinozaur nie ogarniasz technologii, jest zrozumiałe. Ale nie musisz zaraz tego projektować na innych
Nauczyłeś się używać pilota do TV (zapewne parę "najistotniejszych" funkcji
), a zadałeś sobie trud żeby zrozumieć, dlaczego to magiczne imaginarium pokazuje te fajne ruchome obrazki?
![]()
Nie. Ale nie przeszkadza Ci to korzystać zeń...
![]()
Słaby argument z rozpraszaniem - wszystko może rozproszyć. Kiedyś się tak zamyśliłem (bez rozpraszaczy), że zorientowałem się iż jest zakręt do zrobienia, na samym zakręcieLedwie się wyrobiłem żeby w kukurydzę nie pojechać
![]()
Tak więc weź, za przeproszeniem, nie pirdol
![]()
Potrafię również zrozumieć, że problem zamyślenia się może pozostać dla niektórych (wyznawców filozofii Krzemowego Rycerza*) wysoce abstrakcyjnym
![]()
Telefony - nie, muza tez nie, ale navi, to już tak...Logicy, taka ich mać...
![]()
![]()
"Jadąc motocyklem musisz być cały czas skoncentrowany." Nie, nie musisz. Bezustanna koncentracja i tak jest fizjologicznie niemożliwa. Skoro tak jeździłeś te tysiące km, to oznacza że niczego się nie nauczyłeś i ciągle niepotrzebnie spinałeś poślady, co jest (IMO) i męczące, i o wiele bardziej niebezpieczne od chwilowej i/lub planowanej dekoncentracji.
JA uważam, że dla MOICH potrzeb taki handset jest czadowym wynalazkiem, i korzystam zeń od lat - od czasów gdy coś takiego było nowością na rynku, a wcześniej to plączące się kable słuchawek... Tak jak nie neguję czyjegoś upodobania dla ujeżdżania armatury czy szlifierek. Czopka kiedyś miałem, dziękuje, już nie chcę. Szlifiery też nie. I mało mnie obchodzi że jakiś frędzel pokazuje mi środek czoła, z politowaniem patrząc na porysowanego i uwalonego błotem turystyka
Rozumiem jednak, że czułeś przemożną chęć odszczekania się za szyderę o Twoim nowiuśkim volvo, będącym dzieckiem mariażu emocji i rozsądku![]()
Jednak skup się może bardziej na odebraniu tej stówy, co to ją Mojżeszowi kiedyś pożyczyłeś - będziesz miał na niezbędne serwisy jak już gruźlik się zepsuje
![]()
![]()
![]()
* - Ś.P.S.Lem [`]
"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
tel: 600298546
misman miał za dużo wolnego w pracy 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Misman odleciał w swojej nienawiści do wszystkiego i wszystkich , ponoć po przegryzieniu grdyki sąsiada świnki morskiej ...........szał ustąpił.
Adwenczurowe buty wywodzą się z crossowych. Inna technika jazdy na crossach-płaska podeszwa, która pozwala się ślizgać stopą po gruncie. Adwenczurowanie to często pchanie, chodzenie więc potrzeba pewnego oparcia na róznej nawierzchni, producenci widząc rozrastający się rynek stosują agresywniejszy protektor.montero pisze: ↑śr kwie 17, 2019 2:19 pmNie pasujesz . Musisz się zmienić![]()
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?O ... gJn4PD_BwE
Zwróć uwagę na modę w butach .Poszli trochę po rozum do głowy i zaczęli dawać protektor na podeszwach , czego nie uswiadczysz w nawet topowych butach. Trochę mnie to zaciekawiło . Czasami kiedy musisz kunia utrzymać na jakiejś stromiźnie a podłoże bywa różne , może mieć to znaczenie .
Nie tylko Fox z tym wyjechał. Forma też i inne .
Namierzyłeś jakieś buty już ?
te też mają podeszwę :
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/pl ... froad-Boot
Wujek Dobra Rada 

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Bardzo zacnie zaczepione zapytanie

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Nie no, chciałem po prostu napisać jasno i zrozumiale. W konsekwencji nie zostałem zrozumiany. W sumie, po zastanowieniu spodziewałem się takich reakcji i miałem chwilkę na przemyślenia: tak, to był błąd. W sensie to, że chciałem opisać to tak, aby było jasne
; nie powinno mi było na tym tak zależeć. No i trochę emocjonalnie pojechałem po Zbychu, który próbował przekazać (mi) z pozycji swojego doświadczenia, co jest dla mnie lepsze
Nie gniewaj się ZbychoS, to twoje auto to twój PITA
, mnie nic do tego. Tak tylko obśmiałem, wszyscy (tu) tak robią
Aha... tak samo, jak Wam (niektórym) wydaje się, ze potraficie czytać ze zrozumieniem, tak samo i ja jestem tego pewien
Ale również tak samo jak Wam (niektórym) się wydaje, że ja nie potrafię, tak samo i ja jestem tego pewien w stosunku do co poniektórych
Są tu jednak osoby (jednostki) które rozumieją mój przekaz (przynajmniej częściowo) - a przynajmniej takie sprawiają wrażenie, jednakże nie chcą i/lub mogą mi przyznać racji (również przynajmniej częściowo
) gdyż postawiłoby je to w opozycji do ogółu. A to byłoby nierozważne z forumowego punktu widzenia
Miałem ostatnio trochę więcej wolnego czasu i dałem się ponownie wciągnąć w nałóg forum (dało się zauważyć) ale może jednak uda się znów nieco ograniczyć. Bądźmy dobrej myśli
Koniec miażdżącej samokrytyki
(Mt 7,1-6)

Aha... tak samo, jak Wam (niektórym) wydaje się, ze potraficie czytać ze zrozumieniem, tak samo i ja jestem tego pewien

Są tu jednak osoby (jednostki) które rozumieją mój przekaz (przynajmniej częściowo) - a przynajmniej takie sprawiają wrażenie, jednakże nie chcą i/lub mogą mi przyznać racji (również przynajmniej częściowo

Miałem ostatnio trochę więcej wolnego czasu i dałem się ponownie wciągnąć w nałóg forum (dało się zauważyć) ale może jednak uda się znów nieco ograniczyć. Bądźmy dobrej myśli

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
zakładasz, że ktoś tu umie czytać... a nawet, że czyta to, co kto inny napisał
duże nadużycie

duże nadużycie

Istotą skeczu wydaje się skracanie wypowiedzi
. Jeśli ktoś nie rozumie jedno-dwuzdaniowej wypowiedzi, to po dziesięćkroć nie zrozumie dziesięcio-dwudziestozdaniowej...
Właśnie to do mnie dotarło. Bez sensu moja czcza pisanina
I trudniej się dojebac, bo po prostu jest mniej punktów zaczepienia
To jest właśnie złoty środek 

Mhm. Krócej już się nie da.
No już.............. , każdy może mieć chwilę słabości. Najważniejsze by wyciągnął wnioski .misman pisze: ↑śr kwie 17, 2019 7:41 pmNie no, chciałem po prostu napisać jasno i zrozumiale. W konsekwencji nie zostałem zrozumiany. W sumie, po zastanowieniu spodziewałem się takich reakcji i miałem chwilkę na przemyślenia: tak, to był błąd. W sensie to, że chciałem opisać to tak, aby było jasne; nie powinno mi było na tym tak zależeć. No i trochę emocjonalnie pojechałem po Zbychu, który próbował przekazać (mi) z pozycji swojego doświadczenia, co jest dla mnie lepsze
Nie gniewaj się ZbychoS, to twoje auto to twój PITA
, mnie nic do tego. Tak tylko obśmiałem, wszyscy (tu) tak robią
![]()
Aha... tak samo, jak Wam (niektórym) wydaje się, ze potraficie czytać ze zrozumieniem, tak samo i ja jestem tego pewienAle również tak samo jak Wam (niektórym) się wydaje, że ja nie potrafię, tak samo i ja jestem tego pewien w stosunku do co poniektórych
![]()
Są tu jednak osoby (jednostki) które rozumieją mój przekaz (przynajmniej częściowo) - a przynajmniej takie sprawiają wrażenie, jednakże nie chcą i/lub mogą mi przyznać racji (również przynajmniej częściowo) gdyż postawiłoby je to w opozycji do ogółu. A to byłoby nierozważne z forumowego punktu widzenia
![]()
Miałem ostatnio trochę więcej wolnego czasu i dałem się ponownie wciągnąć w nałóg forum (dało się zauważyć) ale może jednak uda się znów nieco ograniczyć. Bądźmy dobrej myśliKoniec miażdżącej samokrytyki
(Mt 7,1-6)
Masz ten panel led w kasku co by peysbuka przeglądać po trasie czy nie masz ?
Nie mam
Jak już ustaliśmy że musisz uważać na przejściu dla pieszych na volvo na tablicach siedleckich . Wracamy do tematu .
Rękawiczki na moto , jakie ?
Rękawiczki na moto , jakie ?
skóra z ochraniaczami jak chcesz po ancwalcie jeździć, to 1 rzecz w kontakcie z nim w razie nieprzewidzianego lotu 

Do tego przewiewne i nieprzemakalne i ciepłe 
Ja już biorę co najmniej dwie pary

Ja już biorę co najmniej dwie pary
tel: 600298546
to mi też weź
choć w sumie przewiewne nie muszą być

choć w sumie przewiewne nie muszą być

Jak nie jak bardzo 

https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
Zdarzało mi się w rowerowyvh bez palców.Tzn siatka na grzbiecie , palce obciete i dosyć gruba skóra na wnętrzu dłoni .
Nawet pośród crosowych są takie co mi ležą i takie co nie pasują .Są też skórzane crosowe .
Musi leżeć dobrze.
Nawet pośród crosowych są takie co mi ležą i takie co nie pasują .Są też skórzane crosowe .
Musi leżeć dobrze.
przymierzałem dzisiaj jakieś Shimy z zewnętrznymi szwami , mega dobrze leżały i czucie było ideał , coś circa 230 zł wersja letnia
tak z innej potrzeby
składane krzesełko turystyczne z oparciem
-ma być wygodne
-po złożeniu ma być małe
-ma wytrzymywać 100 kg chłopa
-nie musi się rozkładać w 2s
-nie musi trzymać piwa
-w ogóle nie musi nic więcej niż być krzesełkiem z oparciem
składane krzesełko turystyczne z oparciem

-ma być wygodne
-po złożeniu ma być małe
-ma wytrzymywać 100 kg chłopa
-nie musi się rozkładać w 2s
-nie musi trzymać piwa
-w ogóle nie musi nic więcej niż być krzesełkiem z oparciem

Najprościej sedes tzn deskę ufiksować uchwyt do podnóżka tylnego oparcie o moto .
Ha ha
Serio to też mnie to interesuje.Te co próbowalem , niewygodne .
Ha ha

Serio to też mnie to interesuje.Te co próbowalem , niewygodne .
wersja off-road:

wersja on-road:

Pomogłem?

wersja on-road:

Pomogłem?
https://allegro.pl/oferta/krzeslo-lezak ... 7883099496
https://www.gearhungry.com/best-camping-chairs/
https://www.gearhungry.com/best-camping-chairs/