Rumunia 26.04 - 04.05

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
ZbychoS

Re: Rumunia 26.04 - 04.05

Post autor: ZbychoS » śr sie 13, 2025 11:39 am

goralski pisze:
wt sie 12, 2025 9:09 pm
Z tym dpfem i stanem na maxa to raczej niedobra to jest... :roll:
Nie wiem czym "mam" DPF bo ...

Tak, Jeep Wrangler JK z silnikiem 2.8 CRD z 2008 roku zazwyczaj posiada filtr cząstek stałych (DPF). Silniki wysokoprężne CRD (Common Rail Diesel) w tym modelu, w celu spełnienia norm emisji spalin, były zazwyczaj wyposażane w DPF. Zatem, jeśli Twój Wrangler JK z 2008 roku to wersja z silnikiem diesla 2.8 CRD, to prawie na pewno posiada filtr DPF

Zazwyczaj ... prawie ...
Urwał, nawet internety nie wiedzą ?? :)11

PS
Czy ktoś wie co z Radkiem ?? zamilknął, zamknął się w sobie, nie piesze na Forum, nie odpowiada na zaczepki.
Radki, wróć do nas.
***** USA

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » śr sie 13, 2025 12:32 pm

Wolałbym jeździć na polowie stanu żeby przy dopalaniu dpfa nie wysrały się uszczelniacze...zresztą zawyżony poziom z tego tytułu nie powoduje u kierownika powodów do obaw, więc nie dolewa oleju i jedzie dalej...przy czym w misce jest już pewnie litr paliwa :roll:

Fakt, Radka wcięło. Może do kraju wrócił i pracować musi? :roll:
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » śr sie 13, 2025 5:13 pm

goralski pisze:
śr sie 13, 2025 12:32 pm
Wolałbym jeździć na polowie stanu żeby przy dopalaniu dpfa nie wysrały się uszczelniacze...zresztą zawyżony poziom z tego tytułu nie powoduje u kierownika powodów do obaw, więc nie dolewa oleju i jedzie dalej...przy czym w misce jest już pewnie litr paliwa :roll:

Fakt, Radka wcięło. Może do kraju wrócił i pracować musi? :roll:
Na Whats Up'a też nie odpowiada. Poszturchajcie go trochę :)21 .
lbl78 pisze:
czw lip 31, 2025 11:21 am
(...)
co do samej Turcji, musisz sobie wyrobić "naklejke" bo teraz oprócz autostrad są też płatne niektóre drogi normalne, nie zapłacisz gotówką, musisz mieć kase na prepaidzie, to się HGS bodajże nazywa, jeśli chodzi o telefon, kup sobie Ukraińską kartę sim Lifecell w PL i masz załatwiony telefon (na alledrogo tego sporo sprawdza się dobrze, i jest to jedna z tańszych opcji)
Winietę na RO i BG ogarniam, można kupić analogowo.
Natomiast ta Turecka to dziecko kury i szatana.
Załóżmy, że na granicy kupię ( Lesovo chyba będzie ), co z doładowaniem ? na ile doładować ? i jak ? mam kartę kredytową i debetową, numeru karty nie podaję od czasu jak mnie chcieli wydupczyć ( nie udało się ).
Załóżmy, że zrobię kartę w telefonie bo Blik chyba w TR nie robi, jak TO zrobić.
Jak widać zaczynam odstawać cywilizacyjnie bo nie ogarniam, a wyjaśnienia internetu nie wyjaśniają mi wystarczająco.
Założyłem konto na Vintrica ale Turcji nie widzę.

Ściągnąłem HGS. Jak zasilić ?
***** USA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”